Arbetsskor För Män: Speciella Andningsbara Herrskor För Arbete I Produktion Och På Ett Lager, Typer Och Urvalskriterier

Innehållsförteckning:

Video: Arbetsskor För Män: Speciella Andningsbara Herrskor För Arbete I Produktion Och På Ett Lager, Typer Och Urvalskriterier

Video: Arbetsskor För Män: Speciella Andningsbara Herrskor För Arbete I Produktion Och På Ett Lager, Typer Och Urvalskriterier
Video: BEST Steel Toe Shoes For Men 2021 (TOP 5) 2024, April
Arbetsskor För Män: Speciella Andningsbara Herrskor För Arbete I Produktion Och På Ett Lager, Typer Och Urvalskriterier
Arbetsskor För Män: Speciella Andningsbara Herrskor För Arbete I Produktion Och På Ett Lager, Typer Och Urvalskriterier
Anonim

Det finns många specialiteter som kräver specialutrustning. I många fall är arbetsskor en viktig del av skon. Du bör veta vilka typer av arbetsskor som är och hur du väljer rätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Först och främst är syftet med arbetsskor att skydda en persons fötter. Vid utförande av olika arbeten i produktionen kan en stor mängd byggskrot, vassa fragment, hala smuts bildas under fötterna . Golvet kan vara fuktigt eller innehålla starka kemikalier. Många arbeten utförs utomhus i ogynnsamma väderförhållanden. Vid tillverkning av arbetsskor tar tillverkarna hänsyn till de förhållanden under vilka de ska användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

För olika yrkeskategorier utvecklas egna typer som skiljer sig åt i funktionella egenskaper . För arbete på ett lager, byggarbetsplats, lossning och lastning, till exempel, behöver du saker som är motståndskraftiga mot mekanisk påfrestning och skyddar mot stötar från tunga föremål.

För inomhusarbete är det vettigt att använda lätt utrustning med en slitstark halkfri sula.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetare i branscher som utsätts för mycket höga temperaturer är försedda med stövlar som har höga elastiska skyddande stövlar . De täcker skenbenen tätt och förhindrar att heta ämnen tränger in. Vissa proffs kan behöva speciella skor med ytterligare säkerhetsfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En person som tvingas bära speciella skor under arbetsdagen ska inte uppleva obehag . Arbetsproduktiviteten beror ofta på hur bekväma stövlarna är. Därför måste den sista vara lämplig och yttersulan måste ha goda dämpande egenskaper. Hela strukturen ska vara genomtänkt och inte gnidas med liktornar, ofarliga och tillverkade av material som säkerställer luftutbyte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även moderna tillverkare tar hänsyn till att människor inte är likgiltiga för hur de ser ut när de utför sina arbetsuppgifter, och arbetsskor för män utmärks ofta av en vacker design, producerad i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Olika klassificeringar kan tillämpas på arbetsskor beroende på vilka kriterier som används. Den viktigaste är skyddsfunktionen.

Det vanligaste problemet är mekaniska påverkan . Därför är det nödvändigt att organisera skyddet av benen från punkteringar, snitt, klämning av tunga föremål, fallande av tunga laster, vibrationer. I det här fallet är det lämpligt att använda stövlar, låga skor, stövlar för tillverkning av vilka naturläder eller dess konstgjorda analog används. De har en slitstark gummi- eller polymersula, innersulor mot punktering. Stövlar eller stövlar kan inte vara utan skyddande tåhattar - speciella element av metall eller kompositmaterial. De klarar upp till 200 joule. Komposit tåhattar är ofta perforerade för att transportera bort fukt från insidan, vilket gör kängan andas. Dessa element är dock mycket omfattande, och herrskyddsskor blir större. För verk där den huvudsakliga skadliga faktorn är mekanisk påkänning används skor med metalltår oftare, eftersom detta material är billigare och inte tillför mycket volym.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halkskydd . I sådana skor är sulan ett mycket viktigt element. Den har präglade djupa slitbanor och till och med speciella spikar för att ge bra dragkraft på ytor som är våta, isiga eller oljiga. Robust snörning och passform för att hålla fötterna stabila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högtemperaturbeständiga skor präglas av användning av värmebeständiga material

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativ isolering används i stövlar avsedda att användas vid låga temperaturer, och frostbeständiga material används för sulan

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skor som förhindrar effekterna av röntgen eller radioaktiv strålning skiljs ut i en separat grupp . För tillverkning används avaktiverande material som inte innehåller några kemiska element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antistatiska skor . Det behövs där det finns stor sannolikhet för elektrisk stöt, där elektriska och elektromagnetiska fält fungerar. Dielektriska material används för utrustning; förekomsten av metallelement är oacceptabel på den. Yttersulan är vanligtvis gummi.

Bild
Bild

Gummi- eller PVC -skor används när arbete utförs under förhållanden med hög luftfuktighet eller där giftiga ämnen, syror, alkalier, olja eller oljeprodukter, fetter och oljor finns.

Bild
Bild

Det finns speciella skor för arbetare som kan påverkas av biologiska faktorer som fästingar och andra insektsbett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillgänglighet av signalskor nödvändigt när det krävs för att säkerställa säkerheten i skymningen, när det finns dimma eller dålig sikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att många modeller har flera skyddsfunktioner och ger omfattande skydd . För att ange modellernas egenskaper finns det en särskild märkning, vars tillämpning på förpackningen från juli 2018 är obligatorisk för alla tillverkare och leverantörer till Ryssland.

Ytterligare bokstavskombinationer används, till exempel betyder "Mp" skydd mot punkteringar och nedskärningar, och "Szh" - reducerar glidning på en fet yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmärken

Det finns många värdiga tillverkare på inhemska och utländska marknader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trakt

En av ledarna som producerar högkvalitativa och varierade produkter är varumärket Tract. Dess produkter är inte bara populära på hemmamarknaden, utan skickas också till andra länder. Varumärket använder i stor utsträckning den senaste tekniken och moderna material, till exempel nitrilgummi, som har ökat slitstyrka, förblir elastiskt även vid temperaturer på -40 °, halkfri. EVA -materialet kännetecknas av låg vikt, formhållning under belastning.

Icke-metalliska innersulor, punkterade tåhättor med låg värmeledningsförmåga och låg vikt används i stövlar och stövlar . Ytterligare skydd tillhandahålls av speciella dynor på fören. Särskilda skor kan användas av byggare, gruvarbetare, el- och gassvetsare, vägarbetare, lagerarbetare och arbetare med elektrisk utrustning. Sortimentet innehåller vinterisolerade och lätta sommarprodukter.

Och även varumärket bedriver produktion av relaterade produkter: skyddsutrustning för huvud och andningsorgan, handskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Technoavia

Tillverkaren Technoavia har bevisat sig bra. Företaget tillverkar skor inte bara för luftfart, som namnet antyder, utan också för olika industrisektorer, med beaktande av deras specifika krav. Stövlar är inte rädda för olja och oljeprodukter, de kan bäras i en fientlig miljö. Sulan tål kontakt med en yta som värms upp till 300 ° i en minut.

Produkterna sys av vattenavvisande, värmebeständiga, lädermaterial . Prestanda förbättras genom användning av andningsfoder och andningsfoder, punkteringssäkra metalliska och icke-metalliska dynor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sievi

Produkter från det finska märket Sievi efterfrågas bland utländska företag. Grundades som en skoverkstad 1951 och är idag ett av de största tillverkarna i Nordeuropa. Användningen av avancerad teknik gjorde att företaget kunde starta produktionen av lätta Sievi-Light Boot stövlar . Deras syfte är att använda under förhållanden med hög luftfuktighet, de kommer inte att drabbas av effekterna av oljiga ämnen, kemikalier. Tillverkningsmaterial - mikroporöst polyuretan.

Företaget tillverkar skyddsskor för olika typer av aktiviteter . Bland produkterna finns stövlar med skydd mot statisk elektricitet, med anti-punkterings innersulor, halkfri elastisk sula. Företaget bryr sig också om det stilfulla utseendet på sina produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

För att välja bekväma och högkvalitativa skor är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till de förhållanden under vilka de kommer att användas. därför var uppmärksam på tillverkarens märkning.

Det kommer inte att vara överflödigt att fråga om tillverkningsmaterialet, sulans egenskaper, förekomsten av ytterligare skyddselement.

Bild
Bild

Funktioner i drift

Specialprodukter måste skötas ordentligt

  • De måste rengöras efter varje användning. Använd inte hårda slipmedel, lösningsmedel för att undvika skador.
  • Då och då är det nödvändigt att smörja med lämpliga krämer eller använda lämpliga aerosoler.
  • Torka inte våta skor på värmeapparater.
  • Förvara produkterna svalt och torrt, undvik direkt solljus.

Rekommenderad: