Gipslim: Vad är Monteringslimet För, Hur Man Gör Installationen Av PGP Och Gipsskivor, Gipsskivor Och Andra Material Med Det, Volma Och Magma -kompositionerna

Innehållsförteckning:

Video: Gipslim: Vad är Monteringslimet För, Hur Man Gör Installationen Av PGP Och Gipsskivor, Gipsskivor Och Andra Material Med Det, Volma Och Magma -kompositionerna

Video: Gipslim: Vad är Monteringslimet För, Hur Man Gör Installationen Av PGP Och Gipsskivor, Gipsskivor Och Andra Material Med Det, Volma Och Magma -kompositionerna
Video: Byggmax tipsar, bygg innertak med gipsskivor 2024, April
Gipslim: Vad är Monteringslimet För, Hur Man Gör Installationen Av PGP Och Gipsskivor, Gipsskivor Och Andra Material Med Det, Volma Och Magma -kompositionerna
Gipslim: Vad är Monteringslimet För, Hur Man Gör Installationen Av PGP Och Gipsskivor, Gipsskivor Och Andra Material Med Det, Volma Och Magma -kompositionerna
Anonim

Sådant material som gips används aktivt vid skapandet av byggmaterial. Den vanligaste användningen för det är att skapa lim, som vanligtvis används för att klistra in gipsskivor, gipsbaserade paneler och dekorativa gipsdelar. Artikeln kommer att ge en kort översikt över de ledande tillverkarna av denna produkt, samt tala om dess fördelar, nackdelar och funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Idag finns det ett stort antal olika byggnadsblandningar som gör att du kan limma olika material. Många under sådana blandningar betyder bara cement eller speciellt lim för kakel, men antalet kompositioner och deras typer är mycket större. Gipslim förtjänar särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild

Det används oftast i följande situationer:

  • Vid installation av GWP och GVL, där limmet fungerar som huvudbindemedel. Dessa plattor är stora, med deras hjälp kan du snabbt bygga upp skiljeväggar, så det finns ett behov av lim som fastnar snabbt. I detta fall är gipslim den främsta konkurrenten för polyuretanskum.
  • För väggbeklädnad med gipsplattor och konststen. I grunden används gipslim för interiörarbete.
  • När du behöver limma gips / gipsfiberplattor på väggar eller tak i form av en grov finish är gipslim bäst lämpad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på tillämpningsområdet för detta bindemedel är det värt att lyfta fram dess huvudsakliga egenskaper:

  • stelnar relativt snabbt;
  • överkomlig kostnad;
  • kännetecknas av god vidhäftning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför denna typ av lim med andra typer eller cement, kan nackdelar också identifieras:

  • Blandningens struktur efter härdning är spröd, därför är den inte lämplig för användning under golvbeläggningar.
  • Limmet är inte fuktbeständigt och förlorar sina egenskaper vid kontakt med vatten, så det kan inte användas för utomhusdekoration eller i rum med hög luftfuktighet.

Limmet är gjort relativt enkelt och snabbt. Den består av gips och olika tillsatser som ökar styrkan hos ämnet i fråga.

Det yttre limet är en vit eller grå blandning i pulverform.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av lim används främst för storskaliga reparationer. Detta leder till att många tillverkare packar detta material i stora påsar på 30 kilo. Det är nästan omöjligt att hitta små paket, men det finns också sådana.

Bild
Bild

Fördelar

Gipsmonteringslim har många fördelar:

  • Det är enkelt och snabbt att förbereda.
  • Vid blandning bildas praktiskt taget inte klumpar.
  • Installation av ramen krävs inte för installation.
  • Skiljer sig i ökad hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Torkar relativt snabbt.
  • Det konsumeras sparsamt, därför jämförs med konventionella limtyper, som är billiga, gipsutseendet lönar sig tillräckligt snabbt.
  • Det appliceras i ett tunt lager, därför sparar det utrymmet i rummet. Dessutom bestämmer detta den tidigare fördelen - materialbesparingar.
  • Hållbarhet på grund av tillsats av vattenhållande tillsatser till kompositionen.
  • Cementblandningar kräver driftsarbete, och limmet behöver inte rusa.
  • Det är möjligt att skapa den minsta fogen mellan block / plattor för beklädnad. Till exempel garanterar tillverkaren av gipslim Knauf att väggen inte fryser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av gipslim

Gipskompositionen är mestadels tillgänglig i form av ett torrt pulver. Den presenterade typen av blandning är mycket bekväm att använda. För att öka vidhäftningsegenskaperna tillsätts speciella ämnen till kompositionens huvudkomponenter, som, förutom att öka bindningsegenskaperna, låter dig arbeta med limet långsamt.

Om du funderar på vad du ska limma gipsplattor på, bör du titta närmare på en annan typ av gipskomposition, vilket möjliggör förekomst av kvartssand i kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det läggs till för att minska produktionskostnaderna för materialet . Dyra limtyper har antingen inte alls den här sanden, eller så finns det i dem i små mängder.

Det är viktigt att notera att mängden tillsatser påverkar egenskaperna hos den tillverkade produkten.

Bild
Bild

Huvuduppgiften för en sådan komposition är att skapa en stark vidhäftning till ytan . På byggvarumarknaden kan du hitta gipslim, som innehåller en stor mängd gips. Detta påverkar bindemedlets vidhäftning till ytan. Du kan också bestämma kvaliteten på denna produkt med den mängd vatten som krävs för att förbereda limmet. Denna mängd kan vanligtvis avläsas på förpackningen. Om det till exempel anges att 300 ml vatten krävs för ett kilo av kompositionen, indikerar detta att en liten mängd gips finns i kompositionen, på grund av vilken dess vidhäftningsegenskaper reduceras. När du köper ett sådant självhäftande material bör du vara beredd på att det kan lossna under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det finns många företag som tillverkar gipsmonteringslim. Vi kommer att överväga de mest kända av dem, som kännetecknas av god produktkvalitet:

Bild
Bild

Knauf

Gör gipslim i ett paket med 30 kilo. Produkten från denna tillverkare är den mest populära produkten, eftersom den utmärks av bra tyskt utförande.

Nackdelarna med produkten i fråga inkluderar endast följande parametrar:

  • relativt höga kostnader, på grund av att detta är märkesvaror med en avancerad tillverkningsformel.
  • instabil kvalitet, vilket beror på att företaget har 10 fabriker som också hanterar gipslim. På grund av transportens svårighet levereras produkten från närmaste fabrik, där kvaliteten kan vara lägre än i den centrala. Vissa artiklar har fått negativa kundrecensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som ledare från tillverkaren i fråga är det värt att lyfta fram gipslimet - PEARLFIX.

VOLMA

Ett utmärkt Volgograd-företag som tillverkar en högkvalitativ gipsprodukt med unik teknik. Denna tillverkare har ett utmärkt rykte bland byggare. Många byggföretag använder Volma -brädor och blandningar. Som nämnts tidigare är det extremt svårt att hitta gipslim i små förpackningar, men tillverkaren i fråga producerar förpackningar om fem och 10 kg. Trots närvaron av sådan förpackning är det problematiskt att hitta dem på butikshyllor, eftersom byggare inte behöver en sådan volym och privata handlare sällan köper sådana varor. Fördelarna med gipskompositionen från Volma -företaget är hög kvalitet och överkomliga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipspolymer

Ett företag som samarbetar med KNAUF. Ett tyskt företag tillverkar för honom komponenterna för att skapa gipslim. Det bör noteras att det tyska företaget vill lägga till Gipsopolimer i listan över dotterbolag, men Perm -tillverkaren är fortfarande oberoende. Jämfört med de tidigare typerna av gipslim är det viktigt att notera den relativt låga kostnaden, medan produktens kvalitet inte drabbas av detta. Det var det billiga priset som blev huvudkriteriet för att skapa konkurrens med tidigare märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Magma är också populärt bland köpare.

Bild
Bild

Tillagningsprocessen

Som nämnts tidigare tillhandahålls gipslimet med fördel i pulverform. Blanda det med vatten i en plastbehållare. Inledningsvis är det nödvändigt att hälla vatten i det, till vilket lim gradvis kommer att tillsättas. Det är nödvändigt att blanda kompositionen noggrant, så det är bäst att använda en speciell mixer för detta.

Som ett resultat bör du ha en konsistens som liknar gräddfil . Klumpar och olika blodproppar ska inte finnas.

Vi rekommenderar inte att du lägger till några andra komponenter i lösningen. Det enda vi ber dig att se till att den använda behållaren alltid är ren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsmonteringslim är en modern byggnadsblandning som perfekt klarar sin huvudfunktion. Ledaren är tillverkaren Knauf, men företaget VOLMA och Gypsopolymer ligger inte efter i kvaliteten. Detta bindemedel kan användas av både professionella renoveringsproffs och nybörjare. Lämplig för industri- och hemmabruk. Du kan hitta gipsbaserat lim i alla järnaffärer.

Rekommenderad: