Transparent Tätningsmedel: Universellt Silikonlim, Färglös Sanitetsversion För Glas, Herment -produkter 280 Ml

Innehållsförteckning:

Video: Transparent Tätningsmedel: Universellt Silikonlim, Färglös Sanitetsversion För Glas, Herment -produkter 280 Ml

Video: Transparent Tätningsmedel: Universellt Silikonlim, Färglös Sanitetsversion För Glas, Herment -produkter 280 Ml
Video: How to Apply Silicone or Caulk like a Pro 2024, April
Transparent Tätningsmedel: Universellt Silikonlim, Färglös Sanitetsversion För Glas, Herment -produkter 280 Ml
Transparent Tätningsmedel: Universellt Silikonlim, Färglös Sanitetsversion För Glas, Herment -produkter 280 Ml
Anonim

Mycket ofta finns det situationer när det blir nödvändigt att täta sömmarna för att skydda områden från fuktgenomträngning. För att minimera risken för sådana problem är det värt att använda ett specialiserat verktyg. Ett silikontätningsmedel är lämpligt för detta jobb, eftersom det kan användas för att skapa en högkvalitativ och vattentät anslutning mellan ytor.

Bild
Bild

Särdrag

Innan tätningsmedlet började användas i stor utsträckning i bygg- och reparationsarbete användes olika sorters hemlagade kitt och mastik. Dessa medel var dock ineffektiva. Den nya kompositionen har förenklat processen flera gånger, samtidigt som produktiviteten ökat. Tätningsmedel är ett visköst medel med god densitet, avsett för tätning av sprickor och skarvar, tätning av fogar och limning av olika komponenter. Dessutom ger verktyget den behandlade basen ett utmärkt skydd mot fukt och ett antal andra fenomen som påverkar ytan negativt.

Bild
Bild

Universal transparent tätningsmedel är en komplex blandning med sin sammansättning , som inkluderar en hel grupp av komponenter. Närvaron av mjukningsmedel ger kompositionen elasticitet, och vulkaniseringsmedlen är ansvariga för blandningens viskositet. Huvudkomponenten i basen är gummi, primrar säkerställer att kompositionen vidhäftar sig till olika ytor, fyllmedlet ansvarar för färgen och härdaren påverkar hållfastheten.

Bild
Bild

Kompositionen produceras i rör som har speciella kolvar för extrudering.

Vissa funktioner är inneboende i dessa produkter, bland vilka följande kan särskiljas:

  • motståndskraft mot kemikalier;
  • god vidhäftning till olika material;
  • UV- och väderbeständighet;
  • bra boende för rörelse;
  • termisk stabilitet och utmärkt lågtemperaturtolerans;
  • de flesta formuleringar kan användas utan problem vid temperaturer från -30 till +60 grader.
Bild
Bild

Silikon, liksom alla andra material, har utöver dess fördelar ett antal nackdelar. Dessa inkluderar omöjligheten att använda produkten på en fuktig yta, liksom problem med färgning av tätningsmedlet med färgämnen om det inte finns tillräckligt med organiska komponenter i kompositionen.

Bild
Bild

Trögheten mot många ämnen och produkternas miljösäkerhet gör det emellertid möjligt att använda tätningsmedlet i vardagen, konstruktionen, maskintekniken såväl som inom medicinen. Produktens tillämpningsområde beror direkt på tillsatserna i kompositionen, tack vare vilka dess karakteristiska egenskaper och egenskaper blir inneboende.

Visningar

Tätningsmedel av silikon används för utomhus- och inomhusbruk. Det är oumbärligt för installation av VVS -armaturer och köksmöbler. I rum med hög luftfuktighet rekommenderas att använda en neutral sanitetsförening, som perfekt klarar uppgiften att täta skarvar runt ett duschkabin, handfat eller glas. Det är möjligt att utesluta blåsning av fönsterkarmar av trä med hjälp av detta verktyg, avsett för yttre tätning. Sådana produkter försämras inte från exponering för solljus och tål perfekt olika temperaturer. Den färglösa kompositionen kommer att vara osynlig på mörka träslag.

Bild
Bild

Eftersom silikonbeläggningen är svår att måla är det i vissa fall nödvändigt att köpa färgade produkter, till exempel vit, röd eller till och med svart tätningsmedel.

Bland sortimentet av dessa produkter finns speciella värmebeständiga föreningar arbetar i temperaturintervallet från -50 till +300 grader. Verktyget används i elarbete, vid montering av industriella konstruktioner. För arbete med taket finns det ett bitumenbaserat tätningsmedel, det tätar perfekt sprickor och andra typer av defekter, vars bildning är möjlig på taket, källaren eller grunden i en byggnad. Produkten är frostbeständig och fäster bra på metaller, plast och trä.

Bild
Bild

Produkterna är indelade i två grupper: tvåkomponent- och enkomponenttätningsmedel, som skiljer sig åt inom sitt användningsområde.

Enkomponentsprodukter klassificeras enligt basen

  • Alkaliskt - kompositionen produceras på basis av aminer. Denna typ är ett specialmaterial.
  • Sura formuleringar, där huvudkomponenten är ättiksyra. Dess lukt är närvarande under härdningen av tätningsmedlet på ytan. Den största nackdelen med produkten anses vara oförenlig med ett antal metaller, eftersom den framkallar korrosion. Det rekommenderas inte att arbeta med tätningsmedlet på cementytor som innehåller alkali.
  • Neutrala produkter fungerar bra med alla ytor tack vare deras ketoxim eller alkohol.
Bild
Bild

När du köper en produkt bör du vara uppmärksam på närvaron av tillsatser - det kan vara ett färgämne, mekaniska fyllmedel som ger ämnet vidhäftning till basen, förlängare som minskar viskositeten och fungicider som skyddar mot utveckling av svamp och mögel. Närvaron av sådana komponenter utökar kraftigt produktutbudet. Kompositionen är perfekt töjbar, vilket gör att den kan användas på rörliga element.

Bild
Bild

Med ett antal fördelar inkluderar nackdelarna med produkten fortfarande minimal vidhäftning till smal polypropenplast, fluoroplast och polyeten.

Eftersom användningsområdet för produkterna är mycket olika, är typerna av tätningsmedel uppdelade efter deras tillämpning

Särskilda formuleringar är produkter utformade för arbete under förhållanden med maximal luftfuktighet. Specialtätningsmedel har god vidhäftning på ojämna ytor och tål även kontakt med aggressiva rengöringsmedel

Bild
Bild

Konstruktionstätningsmedel har höga vidhäftningsgrader, är resistenta mot solljus och fukt. Med deras hjälp förseglas fogar i badrummet, i handfat, i batterier och rör, de används också som lim för dekorativa lister eller som tätningsmedel för bilbelysningsenheter. Transparent "Moment" representerar denna typ av tätningsmedel

Bild
Bild
Bild
Bild

Fordonsprodukter köps in för att ersätta fordonstätningar. Det förlorar inte sina egenskaper när det utsätts för höga temperaturer tillfälligt och är resistent mot frostskyddsmedel

Bild
Bild

Konsumtion

För att beräkna mängden material som krävs för tätning av skarvar eller annat arbete måste du känna till några av funktionerna i arbetet, då blir det tydligt hur mycket material du behöver köpa per 1 m² yta. Detta är ett ungefärligt värde för gapets bredd och djup. Tätningsmedelsförbrukningen beräknas med en ganska enkel formel: fogens bredd måste multipliceras med djupet, som ett resultat får vi den beräknade mätaren. För triangulära sömmar måste det resulterande värdet delas ytterligare med två. Som praktiken visar kan ett rör av silikontätningsmedel med en volym på 0,3 kg fylla 10 m av arbetsytan med en komposition på 5x5 mm.

Bild
Bild

Tillverkare

Finskt företag " Macroflex " har stor erfarenhet av tillverkning av olika tätningsmedel och lim. Det har miljontals tillverkade produkter på sitt konto, eftersom produktionsanläggningarna har tillverkat varor i mer än trettio år. Detta varumärkes universella silikontätningsmedel är populärt för sin överlägsna kvalitet och utmärkta prestanda. De flesta proffs föredrar att använda dessa produkter i sitt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soudal Är ett företag från Polen som specialiserat sig på tillverkning av tätningsmedel, tätningar och lim. Alla produkter genomgår kvalitetskontroll och tillverkas på modern utrustning med den senaste tekniken. Varorna kännetecknas av en högre kostnad i jämförelse med ryska liknande produkter, men kompositionernas kvalitet motiverar fullt ut deras höga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärke " Ögonblick " är ledande bland liknande produkter som erbjuds av ryska tillverkare. Företaget har producerat formuleringar i cirka 30 år, och under denna tid har det bara etablerat sig på den positiva sidan. Alla företagets produkter tillverkas i Ryssland. Moment tätningsmedel kombinerar låg kostnad och tillförlitlighet. En slående representant för produkterna från detta företag är ett frostbeständigt tätningsmedel "Herment" med en volym på 280 ml. Den är gjord på basis av akryldispersion, är hållbar och kan användas för inomhus- och utomhusbruk. Tätningsmedlet kan målas med valfri färgämne. Det ska dock inte användas för att täta leder som ständigt kommer i kontakt med fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Atoll Spheraflex 300 Är ett enkomponent transparent tätningsmedel. Produkterna har god vidhäftning till glas, emalj, trä och metall, samt målade ytor, keramik och material med ojämn konsistens. Föreningen rekommenderas för tätning av skarvar och mellanrum, särskilt för element med rörliga områden.

Bild
Bild

Tätningsmedlet är mycket populärt för arbeten som rör glasering av loggior, växthus, uterum, för golv och kakel. Det krymper inte efter härdning, har ett bra värmebeständighet - från -40 C till +120 grader. Mycket lätt att använda när du arbetar med en pistol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Liksom alla andra produkter har silikontätningsmedel många analoger med en mycket låg kvalitetsnivå. Denna funktion är direkt relaterad till produktens sammansättning, eftersom den kombinerar billiga komponenter av organiskt ursprung, såsom fotogen eller olja, som har en negativ inverkan på sådana kvalitetsegenskaper - styrka, fuktbeständighet, värmebeständighet och färgstabilitet. Livslängden för produkter av dålig kvalitet är mycket kortare än för material av god kvalitet. Därför är det nödvändigt att köpa tätningsmedel endast från betrodda tillverkare som har visat sig bra på marknaden för att undvika att alla typer av problem uppstår vid utförandet av bygg- eller reparationsarbeten.

Bild
Bild

Om det planeras arbete med att täta fogar som redan har fyllts med något material måste du först ta bort det gamla materialet. För sådana manipulationer är en speciell skärare eller silikonborttagare idealisk. Efter avslutad förberedelse, torka av ytan med en fuktig trasa.

Bild
Bild

Arbete på platser där svamp kan bildas, till exempel ett kök eller badrum, kräver obligatorisk behandling av arbetsområdet med en fungicidkomposition, följt av att torka den med en konstruktion hårtork.

Du kan använda maskeringstejp för att hålla kanterna släta och snygga . Det är mycket viktigt att låta kompositionen torka väl. Vanligtvis anger tillverkarna tidsperioden för fullständig härdning på förpackningen. Som regel är det 24 timmar. Men mycket beror på tjockleken på det applicerade lagret, temperaturen och luftfuktigheten.

Bild
Bild

Om det är nödvändigt att köpa ett transparent tätningsmedel för reparation, bör du studera dess sammansättning. Högkvalitativa produkter är 90% silikongummi, närvaron av alla andra fyllmedel och tillsatser bör inte överstiga 10%.

Bild
Bild

Produkter som är märkta "A" på förpackningen kommer att avge en skarp lukt av ättika. Arbete med sådana produkter utförs endast i andningsskydd, skyddsglasögon och handskar. Tätningsmedel av silikonsyra är mångsidiga och kan användas på nästan alla platser.

Bild
Bild

Om mängden av den applicerade produkten överstiger erforderlig mängd används ytterligare verktyg . Överskottet avlägsnas från betong- eller träytan med en gummispatel eller kniv. Allt borttagningsarbete måste utföras omedelbart och mycket försiktigt för att inte förstöra ytan. Omedelbart efter applicering av överskott av tätningsmedel kommer det att visa sig avlägsnas med en våt svamp eller trasa. Från huden tvättas produkten med tvålvatten.

Rekommenderad: