Transparent Lack För Metall: Färglös Vattentät Aerosol, Matt Spray

Innehållsförteckning:

Video: Transparent Lack För Metall: Färglös Vattentät Aerosol, Matt Spray

Video: Transparent Lack För Metall: Färglös Vattentät Aerosol, Matt Spray
Video: FCH LACK & METALL POLISH SPRAY ru 2024, April
Transparent Lack För Metall: Färglös Vattentät Aerosol, Matt Spray
Transparent Lack För Metall: Färglös Vattentät Aerosol, Matt Spray
Anonim

Metall symboliserar styrka och hållbarhet, men samtidigt utsätts den lätt för påverkan som förstör dess utseende. Det reagerar enkelt med luft, vatten, fukt och kemiska lösningar. Idag finns det många olika sätt att bli av med skador på en metallyta, men det är bättre att använda medel för att förhindra deras utseende. För att göra detta är det tillräckligt att bara täcka ytan med en speciell lack. Lacken omsluter metallen med ett transparent skyddsskikt och kan också ge den en ljus nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av lacker

För att välja den mest lämpliga lacken för metall måste du studera i detalj sammansättningen och effekten av varje typ. Låt oss överväga en kort beskrivning av några av dem.

Bituminöst lack

Som namnet antyder innehåller den bitumen och polymerhartser. Efter torkning ger produkten beläggningen en svart nyansliknande nyans. De kan täcka inte bara metall utan även trä- och stenytor. Produkten är värmebeständig, hållbar och säker för människors hälsa. För närvarande är det mycket populärt på marknaden, eftersom det förutom alla de angivna fördelarna också har ett lågt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretanlack

Den innehåller polymerer som vid applicering skapar en stark vidhäftning till ytan. Den har korrosionsskyddande egenskaper, därför används den för bearbetning av metallprodukter och oftast för metallskålar. Denna lack kan vara oansenlig (färglös), blank och till och med matt. Beläggningen kan ha en annan nyans, den kan användas som ett skyddande lager innan du applicerar färg på metallen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryllack

Det bildar en mycket resistent film som tål konstant fuktighet och temperaturförändringar väl. Lacken finns i form av aerosoler och en vanlig vätska som appliceras med en pensel. I den moderna världen används den oftast vid ytbehandling av bildelar. Produkten tolererar lätt exponering för kemikalier och kan till och med förlänga livslängden för olika metaller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkyd lack

Till skillnad från tidigare typer, efter torkning, ger det metallytan en blank glans. Produkten säljs i form av en spray och i flytande form.

Lacken är vattenbeständig, värmebeständig och motståndskraftig mot mekanisk belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spislack

På grund av sin speciella värmebeständighet används denna typ endast för tegel och ugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips och tricks

Som regel slipas metallytan före lackering. Detta görs med en speciell apparat och sedan med sandpapper, eftersom slipmaterial kvarstår på ytan efter hårdvara och sandpapper hjälper till att släta ut dem. Efter att ytan blivit blank matt kan slipning betraktas som färdig.

Lacket kommer att fästa bättre när det sprayas på . Med denna metod kan skilsmässa undvikas. Det bör noteras att med flerskiktsapplikation måste du vänta på att det föregående lagret har torkat fullständigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det är förvarat under lång tid kan lacket härda eller sönderdelas till komponenter . Om i det senare fallet den vanliga skakningen av burken eller blandningen av kompositionen hjälper, kan den första situationen orsaka svårigheter i början av arbetet. Detta problem kan dock hanteras - om det är en spray kan det värmas upp i ett vattenbad och ständigt öka temperaturen. Efter några minuter blir lösningen mjuk och flytande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Innan man slutligen beslutar om val av lack måste man komma ihåg att sådana produkter kan skydda ytan innan de målas, eller så kan de bara utföra en dekorativ funktion. Var och en av de beskrivna typerna är resistent mot temperatur- och luftfuktighetsförändringar, och vissa skyddar till och med mot mekaniska skador i varierande grad. Valet bör baseras på metalltypen och efterföljande driftsförhållanden.

Rekommenderad: