Silikonhygienisk Tätningsmedel: Tekniska Egenskaper Hos Kompositioner För Reparationsarbete, Tätningsmedel "Moment" För Avloppsrör

Innehållsförteckning:

Video: Silikonhygienisk Tätningsmedel: Tekniska Egenskaper Hos Kompositioner För Reparationsarbete, Tätningsmedel "Moment" För Avloppsrör

Video: Silikonhygienisk Tätningsmedel: Tekniska Egenskaper Hos Kompositioner För Reparationsarbete, Tätningsmedel
Video: Torque Detail Plastic Restorer - Better Than Mirror Shine 2024, April
Silikonhygienisk Tätningsmedel: Tekniska Egenskaper Hos Kompositioner För Reparationsarbete, Tätningsmedel "Moment" För Avloppsrör
Silikonhygienisk Tätningsmedel: Tekniska Egenskaper Hos Kompositioner För Reparationsarbete, Tätningsmedel "Moment" För Avloppsrör
Anonim

Tillförlitlig tätning av VVS -utrustning är en viktig uppgift som framgången och varaktigheten av dess drift beror på. Det är särskilt viktigt att noggrant närma sig sammanfogning av olika icke-standardiserade delar. Ett specialdesignat silikonhygieniskt tätningsmedel hjälper till att säkerställa en stark anslutning.

Bild
Bild

Sammansättning och typer av silikonmaterial

Ett tätningsmedel för VVS -arbeten är en tjock, viskös blandning baserad på organosilikonpolymerer med tillsats av fungicida ämnen, avsedda att förhindra utveckling av mögel, svamp och tillväxt av patogena bakterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sanitetsartiklarnas sammansättning:

  • silikongummi;
  • silikon mjukgörare, som gör materialet plast;
  • fyllmedel för extra volym och färg;
  • en vulkaniserare som gör blandningen gummiaktig, elastisk och viskös;
  • en förstärkare med tixotropa egenskaper som stärker strukturen och förhindrar att blandningen sprids.
Bild
Bild

Vulkanisatorer bestämmer typen av produkt:

  1. Neutrala tätningsmedel (amin, alkohol och amid). Kompositionerna har ingen skarp lukt. De kan appliceras på alla typer av beläggningar.
  2. Sur . De innehåller karboxylsyror, vars ångor är giftiga och hälsofarliga. De kan inte användas för bearbetning av metall- och marmorytor, byggmaterial som innehåller cement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåkomponentsblandningar har huvudsakligen ett produktionsområde, och enkomponentsblandningar är mycket efterfrågade i vardagen.

Grundläggande egenskaper

Sanitär silikon har en optimal vidhäftningsgrad på beläggningen, förhindrar den destruktiva effekten av ultravioletta strålar och kan appliceras på ytor med olika temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets komplexa sammansättning avgör dess egenskaper och tekniska egenskaper, inklusive:

  • motståndskraft mot hög luftfuktighet;
  • immunitet mot temperaturfluktuationer, standardformuleringar har en fluktuationsgräns på -50 till +200 grader, värmebeständiga tål temperaturer upp till +300 grader;
  • silikonprodukter påverkas inte av aggressiva miljöer;
  • tätningsmedel kännetecknas av maximal elasticitet och kan töjas upp till 900%, så lederna skyddas vid alla förskjutningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära blandningen för VVS -arbeten är Moment vita tätningsmedel. Det är lätt att använda och mycket motståndskraftigt mot kemiska föreningar och klimatförhållanden. Dessutom innehåller den antiseptika och fungicida tillsatser.

Kiilto är perfekt för VVS och kakelarbete . Det kännetecknas av värmebeständighet och vattenbeständighet, garanterar fullständig matchning med kittets färg.

Du kan också notera den höga kvaliteten på Soudal -produkten. Det är en neutral, vattenbeständig förening med god elasticitet och hög halt av svampdödande komponenter. Lämplig för att ansluta olika material till varandra - metall, keramik, polyester, glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa tätningsmedel är de mest efterfrågade och säkraste för tätning i bostadslokaler.

Syfte med sanitära blandningar

Tätningsmedel av silikon är avsedda för rum med hög luftfuktighet, för behandling av VVS -armaturer, för tätning av skarvar mellan ytor med olika kemisk sammansättning.

Bild
Bild

Silikon tätningsmedel:

  • skyddar utrustningen från temperaturfall
  • upprätthåller arbetsförhållandet för anslutningsrören och skyddar dem från de destruktiva effekterna av olika aktiva ämnen i vattnet;
  • förhindrar läckage vid starka vätsketryck;
  • sammansättningen är oumbärlig när man monterar ett vattentillförselsystem för olika gängade anslutningar;
  • det används i avsaknad av tätningsringar och för att stärka dem;
  • används för extra vattentätning under renovering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med verktyget kan du ge både internt och externt skydd av anslutningar. Det gäller särskilt för strukturer gjorda av polyvinylklorid. Med hjälp av en sådan flytande och viskös komposition bearbetas lederna i avloppsrör som placeras i uttaget, gummimanschetter stärks, vilket inte kan garantera optimal täthet. På detta sätt uppnås den nödvändiga strukturella hållfastheten och dess livslängd ökas.

Förutom att bearbeta rör, med hjälp av sanitär silikon, kan du utföra efterbehandling, täta kakel i rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utgivningsformulär

Bekvämlighet tillhandahålls av förpackningen av tätningsmedlet, det produceras i ett rör från 100 till 310 ml och är utrustad med en kolvmotor, tack vare vilken det är enkelt att ladda polyuretanskummonteringspistolen. Det är bekvämt att arbeta med ett sådant verktyg och du kan justera mängden tätningsmedel. Om blandningen finns kvar måste hålet täppas till ordentligt.

Om en stor mängd produkt krävs kan du köpa en mjuk förpackning på 600 ml , men för arbete måste du använda en annan typ av konstruktionsverktyg.

När du köper bör du vara uppmärksam på användningsvillkoren som anges på förpackningen. För olika ytor kan du välja olika färger på tätningsmaterialet, till exempel vit, gul, rosa, svart och färglös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Korrekt användning eliminerar förlust av elasticitet hos tätningsmedlet och utseende av sprickor. Därför är det nödvändigt att utföra arbetet i följd.

  • För optimal vidhäftning måste ytor rengöras om de är dammiga, smutsiga eller rostiga.
  • Därefter sätts en patron med en blandning i en byggpistol och lederna bearbetas. Det är önskvärt att den applicerade linjen inte avbryts.
  • Överflödiga ämnen som har fallit i områden som inte är avsedda för detta torkas omedelbart med en servett.
  • Efter 5 minuter efter applicering börjar de göra en söm. Forma den med en fuktad spatel eller med handskar.
  • Om medlet fortfarande förblir på oönskade platser avlägsnas överskottet mekaniskt eller med hjälp av ett lösningsmedel.
  • Kompositionen torkar helt efter cirka 15-20 minuter, varefter det inte längre är möjligt att göra korrigeringar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Om du ska köpa ett medel för att täta utrustning i ett badrum eller toalett, vissa nyanser bör beaktas.

  • Silikontätningsmedel är lämpliga för metallprodukter: aluminium, koppar, hårda legeringar av kvicksilver. Men de kan limma alla kombinationer av material. I detta fall är det inte nödvändigt att förbereda ytan på grund av god vidhäftning.
  • Sura tätningsmedel är mer lämpliga för behandling av vattenförsörjningsrör, eftersom de inte utsätts för biokorrosion. Det är bättre att inte använda dem för icke-järnmetaller på grund av deras destruktiva effekt. Dessutom innehåller sura produkter biocider, så sådana formuleringar bör inte komma i kontakt med livsmedelsförvaringsområden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Neutrala silikonföreningar behövs när man arbetar med plastdelar i utrustning, men de är svåra att måla. Därför bör du omedelbart välja en viss färg för att maskera lederna.
  • För att täta VVS-strukturerna används vanligtvis en vit eller transparent vattenresistent förening, vilket säkerställer en tillförlitlig anslutning av VVS-armaturer, duschkabinettpaneler, luckor mellan väggen och badrummet och fixering av toalettskålen. Det hjälper också till att undvika fläckar och mögel.
  • Det är bättre att köpa tätningsmedel som har ytterligare egenskaper, till exempel värmebeständighet, brandmotstånd och andra egenskaper.
Bild
Bild

Det är viktigt att uppmärksamma sådana problem som torkningstid . Denna och annan information finns som regel i instruktionerna eller anges på förpackningen. Tätningsmedlet måste väljas för avsett ändamål och lämpligt för driftsförhållandena.

Det är alltid nödvändigt att kontrollera produktens utgångsdatum, liksom förpackningsmaterialets integritet, eftersom detta kan påverka tätningsmedlets kvalitet. Dessutom är det klokare att köpa en sådan produkt från en betrodd tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att VVS -utrustningen ska fungera länge är det nödvändigt att effektivt täta VVS -armaturerna. För att göra detta måste du välja en lämplig högkvalitativ produkt och tillämpa den korrekt. Detta kommer att vara nyckeln till framgång.

Rekommenderad: