Elpistol För Tätningsmedel: Enhet Med En Effekt På 220 V, Elektriska Pistoler "Kaliber" Och "Zubr", En översikt över Populära Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Elpistol För Tätningsmedel: Enhet Med En Effekt På 220 V, Elektriska Pistoler "Kaliber" Och "Zubr", En översikt över Populära Modeller

Video: Elpistol För Tätningsmedel: Enhet Med En Effekt På 220 V, Elektriska Pistoler
Video: Sig MCX 5.56 to 300 BLK Conversion 2024, April
Elpistol För Tätningsmedel: Enhet Med En Effekt På 220 V, Elektriska Pistoler "Kaliber" Och "Zubr", En översikt över Populära Modeller
Elpistol För Tätningsmedel: Enhet Med En Effekt På 220 V, Elektriska Pistoler "Kaliber" Och "Zubr", En översikt över Populära Modeller
Anonim

Under reparationer och i vardagen mötte många problemet med att applicera tätningsmedel. Jag skulle vilja att sömmen kom ut jämn och snygg, och förbrukningen av själva tätningsmedlet var minimal. Samtidigt måste allt göras effektivt. En elektrisk tätningsmedelspistol, som drivs av ett 220 V -nätverk, är perfekt för dessa ändamål.

Bild
Bild

Funktionsprincip och funktioner

Elpistolen är utformad för att underlätta appliceringen av tätningsmedlet. Med minimal energiförbrukning kan allt göras mycket mer exakt och snabbare än att inte använda den här enheten.

Kroppen och kolvstången är ett måste på alla tätningsmedelpistoler . De hjälper till att pressa kompositionen på önskad yta. Det finns en utlösare för att kontrollera mängden tätningsmedel som pressas ut. Experter rekommenderar att välja stängda typer av pistoler på grund av tillförlitlig fixering av behållare med tätningsmedel, vilket utesluter att kompositionen tränger in i enheten.

Bild
Bild

När avtryckaren dras rör sig kolven, verkar på behållaren med tätningsmedlet och kompositionen pressas ut genom pipen. Den enda nackdelen med den elektriska pistolen är dess dåliga rörlighet, eftersom räckvidden är begränsad av sladden.

Det har mycket fler fördelar:

  • konstant hög effekt;
  • minimal förbrukning av tätningsmedel;
  • tillämpningsnoggrannhet;
  • lätt vikt jämfört med batterimodellen;
  • variation av modeller;
  • kostnaden är flera gånger mindre än för batterianaloger.
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Att använda en elektrisk tätningsmedel är lätt. Det viktigaste är att följa handlingssekvensen.

  • Först och främst är det nödvändigt att förbereda röret för vidare användning. Dess näsa är skuren i en vinkel på 45 grader. Med tanke på dess avsmalnande form kan mängden tätningsmedel som ska pressas ut anpassas till fogens tjocklek. Experter rekommenderar nybörjare att göra det första snittet till det minsta och vid behov förstora det. Vissa rekommenderar att bara genomborra öppningen, men på grund av detta ökar motståndet hos det utpressade materialet dramatiskt, vilket påverkar arbetet negativt.
  • Efter öppnandet är det nödvändigt att tanka pistolen. I det här skedet kan det vara svårt om du gör allt för första gången. Först måste du lossa pistolens låsmutter. Dra tillbaka spindeln till stoppet. Sätt i behållaren med tätningsmedlet i kroppen och fixa det. Efter det kan du börja täta sömmarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ytan måste behandlas före applicering. Damm, smuts eller olja påverkar vidhäftningen av ytan och tätningsmedlet negativt. Du måste också torka platsen för den framtida sömmen. Det rekommenderas inte att göra den bredare än 12 cm.
  • Sömfyllning är det fjärde steget. Det är väldigt enkelt. Du måste dra avtryckaren av pistolen under tätningsmedlet och flytta den när fogen är fylld.
  • Det sista steget är att "jämna ut" sömmen med en spatel.
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Tätningsmedlet får inte komma i kontakt med händerna. Det härdar mycket snabbt, och det blir problematiskt att tvätta det. Glasögon och handskar ger pålitligt skydd för händer och ögon. Robe skyddar dina kläder väl från smuts.

Färska droppar kan tas bort med en fuktig trasa . Om du inte gör detta direkt kommer kompositionen att ta hårt och det är möjligt att ta bort det endast mekaniskt. Detta är den främsta anledningen till att verktyget omedelbart måste rengöras från blandningen som har kommit på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du går till affären bör du tänka på verktygets driftsförhållanden, på grundval av vilka det är värt att göra ett val.

  • Volym . Patroner är klassade för 280 ml. Detta är ett hushållsalternativ. Rör med en volym på 300-800 ml är avsedda för professionellt bruk. För tvåkomponenttätningsmedel finns det enheter med ett speciellt blandningsmunstycke.
  • Ram . Stålpistoler är lämpliga för tätningsmedel för patroner och aluminiumkanoner används för rör.
  • Bekvämlighet . Ta pistolen i handen. Bestäm om du är bekväm att hålla den.
  • Utseende . Det ska inte finnas några skador, sprickor eller flis på höljet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att uppmärksamma verktygen från märkena "Caliber" och "Zubr". Dessa företag tillhandahåller en mängd olika pistoler av sluten typ. Deras funktion är en mycket flexibel prispolicy, där du kan köpa en enhet som är utformad för att fungera med patroner och löst material. Deras kostnad är två gånger lägre än för importerade motsvarigheter med samma höga kvalitet.

Rekommenderad: