Hydraulisk Pump För Press: Enhet För Hand- Och Kolvvätskepump, översikt över Elektriska Högtryckspumpar

Innehållsförteckning:

Video: Hydraulisk Pump För Press: Enhet För Hand- Och Kolvvätskepump, översikt över Elektriska Högtryckspumpar

Video: Hydraulisk Pump För Press: Enhet För Hand- Och Kolvvätskepump, översikt över Elektriska Högtryckspumpar
Video: Converting a hydraulic press from manual to electric. FOR 40 DOLLARS? 2024, Mars
Hydraulisk Pump För Press: Enhet För Hand- Och Kolvvätskepump, översikt över Elektriska Högtryckspumpar
Hydraulisk Pump För Press: Enhet För Hand- Och Kolvvätskepump, översikt över Elektriska Högtryckspumpar
Anonim

En person som behöver en hydraulisk pump för en press, är som regel bekant med egenskaperna hos sådan utrustning, tillämpningsområdet, klassificeringen sammanställd av de viktigaste konstruktionstyperna. I praktiken är detta inte alltid fallet: trots användning av den gamla principen om mekanisk förskjutning av vätska har moderna pumpar en mer komplex design.

Bild
Bild

Funktioner, enhet och driftsprincip

Huvudsyftet med det hydrauliska systemet är användning av specialutrustning i arbetet. Hon ansvarar för produktiviteten inom sektorer i den nationella ekonomin - från boskap och vinframställning till byggande och offentliga tjänster. Hydraulpumpen är det grundläggande elementet i hydraulsystemet, den är ansvarig för vätskans cirkulation (eller dess rörelse) . Arbetsvätskan som rör sig mellan hålrummen är en energikälla som gör att den hydrauliska drivenheten kan drivas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En hydraulisk presspump, som vilken som helst anordning av denna typ, är en utrustning som omvandlar mekanisk energi till hydraulisk energi (vätskeenergi). I detta fall kan flera typer av mekaniska energikällor användas:

  • driva elmotor;
  • kolvens rörelse, som pressas;
  • manuellt lyft av spaken i en separat typkonstruktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Omvandling av energi till hydraul från mekanisk energi kan också ske på olika sätt: under påverkan av tryck eller tryck, rörelse av arbetskroppen (i hydraulcylindern kan detta vara en stav). Oavsett anordningens utformning är dess uppgift att flytta vätskan, förflytta arbetsmediet från inloppshåligheten till utloppet genom speciella kammare. Genom att röra sig längs rörledningen ger arbetsmediet med det redan befintliga högtrycket (säkerställer dess rörelse) sin energi till kolven eller fortsätter att rotera i en sluten slinga.

Bild
Bild

Enheten och designfunktionerna, liksom källan till mekanisk energi, bestämmer omfattningen och principen för energikommunikation - manuell, mekanisk eller pneumatisk.

Den enklaste, flera hundra år gamla, är en kolvvätska, baserad på en kolvs translatoriska rörelse, som säkerställer sugning av vätska från en tillförselkälla.

Bild
Bild

Typer och huvudsakliga egenskaper

Kolvvätskepumpen, enligt vissa källor, uppfanns redan i antikens Greklands dagar, men det är inte känt om ventilmekanismen, som utgör en barriär för vätskan som trycks in i utloppsledningen, går tillbaka till den tiden. Den får inte komma in i sugkanalen. Oavsett vilken typ den funktionella enheten tillhör, har den allmänna egenskaper - specifik matning (arbetsvolym), maximalt tryck och hastighet. Skillnaden är i typen av förskjutande element.

Manuell, drivs av muskulös ansträngning (därav namnet muskulärt i vissa källor), fungerar utifrån spakens (handtagets) translationella rörelser, vilket leder till tryckuppbyggnad, kolvens rörelse i instrumentet. En person räcker för jobbigt arbete.

Bild
Bild

Radiell kolv den används i hissar, pressar och verktygsmaskiner av en viss typ, de är med en förskjuten rotor och med dess koaxiala placering i förhållande till statorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Axialkolv liknar en radiell kolv i struktur, men det här är små enheter, kompakta, med en variabel design, som inte är billiga, har betydande kraft och hastighet.

Bild
Bild

Redskap tillhör roterande hydrauliska maskiner, de har sina fördelar och nackdelar. Vätska fångas upp av två växlar med olika typer av ingrepp. Dessa inkluderar också skruvkonstruktioner.

Bild
Bild

Lamellar - sugning från två områden och utrustad med samma antal inloppszoner.

Bild
Bild

Den enklaste i design, användning och reparation är manuell, men det finns andra typer för att underlätta mänskligt arbete och få muskulära ansträngningar . Till exempel fot, som kallas pneumohydrauliska anordningar. Det är en pålitlig högtryckskälla oberoende av extern strömförsörjning. El, som inte kräver mänsklig ansträngning, är inte alltid inom räckhåll för el och lämpar sig sällan för självreparation.

Bild
Bild

Användningen av foten kräver ingen större ansträngning på grund av oljeförsörjningen i två steg, den är skyddad från att överskrida arbetstrycket.

En vatten- eller pneumatiskt driven jack, som en hydraulisk domkraft, kan utformas för 10-20 ton, det finns också kraftfullare, från 30 ton till 100 och mer . Kostnaden och omfattningen beror på denna indikator. Mängden erbjudanden från ledande tillverkare kan göra det svårt för en lekman att välja. Det finns onlinekalkylatorer för de beräkningar som krävs vid köpet.

Bild
Bild

Urvalstips

Betyg av sådan utrustning börjar alltid med omnämnandet av det aktuella året, men råd om val av det mest funktionella föredragsämnet tyder på att det i vissa fall är bättre att välja en press som har testats av användare i flera år och som konsekvent åtföljs av gynnsamma recensioner. Först och främst måste du bestämma vilket som är mer användbart i en potentiell applikation: elektrohydraulisk, pneumohydraulisk, bordsskiva, vertikal, manuell eller fot, om vi talar om en enhet utan extern strömkälla.

Bild
Bild

Elektrohydraulisk är användbar vid montering, rätning, stansning, återvinning, extrudering - arbete med metall. Därför tar det hänsyn till rörlighet, närvaron av en vinsch, automatisk retur och spindelfärgning, en säkerhetsventil.

Bordsskiva, med högst 15 ton, placeras på bordsskivan, vilket sparar begränsat utrymme . Ett brett utbud av applikationer, manuell kontroll, enkelt underhåll - det här är utan tvekan fördelar, förutom tillförlitlighet och ekonomi.

Bild
Bild

När du köper en vertikal press med en manuell enhet, ta hänsyn till tillämpningsområdet, som är mångfacetterat - för pressning och smide, pressning av olja, frukt eller bär. För detta bestäms det inte bara med drivkraft, vikt och installationsmetod, automatisk retur och säkerhetssystem.

I manuella modeller är det absolut nödvändigt att uppmärksamma verktygets professionalism - tillverkningsmaterial, ergonomi, perfektion av spakar och tillbehör, flervägsanvändning, förpackning, vikt och en harmonisk kombination av pris och kvalitet.

Bild
Bild

Specialister inom detta område fokuserar på det faktum att i post-sovjetiska länder - i Ryssland och Vitryssland produceras utmärkta enheter som inte är sämre i kvalitet och kraft än utländska från de mest kända tillverkarna, samtidigt som de är till och med i detaljhandeln är flera gånger billigare. Priset är inte det viktigaste när du köper en press, du måste titta på garantiperioden, styrkan på de material som används, enkel underhåll och designens tillförlitlighet.

Rekommenderad: