Flytande Tätningsmedel: Gummitätning För Värmesystem Och Fyllning Av Dolda Läckor I Skarvar, Hur Det Skiljer Sig Från Flytande Spik

Innehållsförteckning:

Video: Flytande Tätningsmedel: Gummitätning För Värmesystem Och Fyllning Av Dolda Läckor I Skarvar, Hur Det Skiljer Sig Från Flytande Spik

Video: Flytande Tätningsmedel: Gummitätning För Värmesystem Och Fyllning Av Dolda Läckor I Skarvar, Hur Det Skiljer Sig Från Flytande Spik
Video: How To Fix A Roof Leak | THE HANDYMAN | 2024, April
Flytande Tätningsmedel: Gummitätning För Värmesystem Och Fyllning Av Dolda Läckor I Skarvar, Hur Det Skiljer Sig Från Flytande Spik
Flytande Tätningsmedel: Gummitätning För Värmesystem Och Fyllning Av Dolda Läckor I Skarvar, Hur Det Skiljer Sig Från Flytande Spik
Anonim

Du kan använda ett flytande tätningsmedel för att täta ett litet gap i något. Små luckor kräver att ämnet tränger in väl och fyller även de minsta luckorna, så det måste vara flytande. Sådana tätningsmedel är för närvarande mycket efterfrågade och är relevanta på marknaden.

Bild
Bild

Särdrag

Tack vare tätningsmassorna blir konstruktionen och renoveringen enkel och snabb. Med deras hjälp kan du på ett tillförlitligt sätt fästa olika ytor på varandra utan spikar och hammare, använda dem som ett förseglingsmedel och för att täta sprickor och sprickor. När du installerar fönster eller eliminerar mindre problem i vardagen är de oersättliga och sparar pengar och tid. Deras användning gör det möjligt att reparera rör utan att öppna väggarna och ta bort VVS -strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande tätningsmedel har för närvarande en starkare effekt än lim, men inte lika "tung" som byggblandning.

Tätningsvätskan har ett antal egenskaper:

  • ändrar inte sina egenskaper under påverkan av hög temperatur;
  • är fuktbeständig;
  • tål tung belastning.

Vätskelösningen är en-komponent, kommer i rör och är klar att använda. Verktyget för större verk finns i behållare i olika storlekar.

Det rekommenderas att endast använda ett flytande tätningsmedel om en liten spricka har bildats, och även om andra åtgärder för att eliminera det inte är möjliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Flytande tätningsmedel kan variera i sammansättning och omfattning:

  • Universella eller "flytande naglar ". Den kan användas för både externt och internt arbete hemma. Det kan användas för att limma ihop material (glas, keramik, silikatytor, trä, textilier), används för olika typer av reparationsarbete och tätar olika sömmar. Utan användning av spikar kan du fixa plattor, taklistar, olika paneler. Den transparenta lösningen ger en anslutning som är nästan osynlig för ögat, som är mycket stark och pålitlig: den tål en belastning på upp till 50 kg.
  • För VVS . Det används för att täta lederna i handfat, badkar, duschkabiner. Skiljer sig i ökat motståndskraft mot fukt, höga temperaturer och rengöringskemikalier.
  • För auto . Den kan användas vid byte av packningar, liksom i kylsystemet för att eliminera läckage. Innan du använder denna produkt måste du använda skyddsglasögon, eftersom det kan skada dina ögon.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Flytande plast ". Den används vid arbete med plastprodukter, till exempel vid installation av fönster, bearbetas fogar med den. På grund av förekomsten av PVA -lim i dess sammansättning bildar de limmade ytorna en monolitisk anslutning.
  • " Flytande gummi ". Den är formulerad med flytande polyuretan, vilket gör den lämplig för användning i kalla och fuktiga förhållanden. Det är ett mycket hållbart tätningsmedel och används i olika typer av arbete under reparation och konstruktion. Detta verktyg uppfanns i Israel, utåt liknar det gummi, varför det fick det här namnet. Tillverkarna föredrar dock att kalla det "sprayad vattentätning". Murbruk är utmärkt för applicering på husens tak för att fylla dolda läckor i fogarna.

    Dessutom är "flytande gummi" lämpligt för nödreparationer vid punktering av däck, fyllning av mikrosprickor och en mycket stark anslutning. Denna vätska kan också användas för profylax för att skapa ett skyddande lager inuti hjulen. Detta gäller fordon som kör under extrema förhållanden.

  • Flytande tätningsmedel , utformad för att reparera läckage i värmesystemet, som bildas till följd av korrosion, dåliga anslutningar. Det skiljer sig genom att det inte appliceras utanför, utan hälls i rör. Vätskan börjar stelna och kommer i kontakt med luft som tränger in i röret genom det skadade området. Så han limmar bara de platser där det är nödvändigt från insidan. Den kan användas för att reparera dolda avloppsstrukturer, värmesystem, golvvärme och användning i simbassänger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel för värmesystem kan vara av olika typer:

  • för rör med vatten eller kylvätska;
  • för pannor som eldas med gas eller fast bränsle;
  • för vattenledningar eller värmesystem.

För varje specifikt fall och vissa systemparametrar är det bättre att välja ett separat tätningsmedel. Generiska läkemedel kommer inte att vara effektiva. En korrekt vald produkt klarar sin uppgift utan att skada pannan, pumpen och mätinstrumenten.

Dessutom finns specialiserade tätningsmedel avsedda för reparation av gasledningar, vattenledningar, rörledningar. Men om orsaken till läckan ligger i förstörelsen av metallen kan tätningsmedlet vara kraftlöst. I detta fall kommer en komplett byte av delen att krävas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det finns många tillverkare av flytande tätningsmedel. Det finns flera ledare på marknaden som förtjänat har många positiva recensioner från nöjda kunder:

  • " Aquastop " - en serie flytande tätningsmedel som produceras av Aquatherm. Produkterna är avsedda för reparation av dolda läckor i värmesystem, simbassänger, avlopp och vattenförsörjningssystem.
  • Fix-A-Leak . Företaget är specialiserat på tillverkning av flytande tätningsmedel för pooler, SPA. De tillverkade produkterna kan eliminera läckor, fylla de minsta sprickorna även på otillgängliga platser, kräver inte byte av vatten och är lämpliga för arbete med betong, färg, foder, glasfiber, akryl och plast.
  • HeatGuardex -ett företag som tillverkar högkvalitativt tätningsmedel för slutna värmesystem. Vätskan eliminerar läckage genom att fylla mikrosprickor, minskar tryckförlust i rör.
  • BCG . Det tyska företaget tillverkar ett av de högkvalitativa polymeriserbara tätningsmedlen på marknaden idag. Produkterna klarar tätningen av dolda läckor perfekt och löser problemet med bildandet av nya sprickor och sprickor under lång tid. Det används i värmesystem, simbassänger, vattenförsörjningssystem. Kan användas för betong, metall, plastytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

För att göra en reparation av hög kvalitet, det är värt att följa några råd om arbete med tätningsmedel.

  • När du väljer en vätska bör du noggrant läsa dess egenskaper. Med kunskap om lösningens sammansättning och dess syfte är det möjligt att eliminera läckage, reparera sprickor och få en hållbar anslutning. Du behöver bara använda det tätningsmedel som är lämpligt för denna typ av rörsystem.
  • Olika tätningsmedel kan verka med olika kylvätskor, detta måste beaktas vid val. Vissa är avsedda för ett värmesystem, inuti vilket det finns vatten, andra arbetar i rör som är fyllda med andra vätskor, till exempel frostskyddsmedel, saltlösning eller korrosionsskydd.
  • Se till att ytan är ren och torr innan arbetet påbörjas.
  • Innan du häller flytande tätningsmedel inuti värmesystemet måste den mängd vätska som planeras fyllas först tömmas ur systemet.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt huruvida produkten är resistent mot höga eller låga temperaturer.
  • Efter applicering av vätskan är det bättre att omedelbart ta bort allt överskott från ytan. Lösningen hårdnar mycket snabbt, därför kommer det med tiden att vara eliminering nästan omöjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om ett fel upptäcks i värmesystemet, innan du fyller på tätningsmedlet, är det värt att se till att expansionstanken eller pannan fungerar korrekt. I händelse av ett fel kan en minskning av trycket uppstå, vilket kan misstas för läckage i rör, skarvar och pannans värmeväxlare.
  • Lösningen börjar verka på cirka 3-4 dagar. Det är möjligt att fastställa att det gav en positiv effekt när ljudet av vattendroppar inuti systemet försvinner, golvet blir torrt, fukt inte bildas, trycket inuti röret stabiliseras och kommer inte att minska.
  • Om rören är gjorda med tillsats av aluminium, en vecka efter att tätningsmedel har hällts i dem, måste vätskan tömmas och rörledningen ska spolas.
  • Kom ihåg alla säkerhetsregler när du arbetar med flytande tätningsmedel. Det är en kemikalie som kräver noggrann hantering. Om lösningen kommer på huden eller ögonen är det nödvändigt att omedelbart skölja det skadade området med mycket vatten. Om vätskan kommer in i kroppen måste du dricka mycket vatten, skölja munnen och ringa en ambulans.
  • Tätningsmedlet ska inte förvaras nära syra.
  • För att göra dig av med det flytande tätningsmedlet behöver inga särskilda villkor följas.
  • Om det inte är möjligt att köpa ett tätningsmedel kan du prova att använda senapspulver för att fixa läckan istället. För att göra detta, häll det i expansionstanken och vänta några timmar. Under denna tid bör läckan stoppas.

Rekommenderad: