Radiatortätningsmedel: Vilket Flytande Tätningsmedel är Bättre, Vätska För Att Eliminera Läckor, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Radiatortätningsmedel: Vilket Flytande Tätningsmedel är Bättre, Vätska För Att Eliminera Läckor, Recensioner

Video: Radiatortätningsmedel: Vilket Flytande Tätningsmedel är Bättre, Vätska För Att Eliminera Läckor, Recensioner
Video: Best Radiator Stop Leaks in 2020 [Top 5 Picks] 2024, Mars
Radiatortätningsmedel: Vilket Flytande Tätningsmedel är Bättre, Vätska För Att Eliminera Läckor, Recensioner
Radiatortätningsmedel: Vilket Flytande Tätningsmedel är Bättre, Vätska För Att Eliminera Läckor, Recensioner
Anonim

Varje värmesystem, oavsett kvalitet, går sönder en dag och måste repareras. En av de vanligaste orsakerna till dess misslyckande är tryckavlastning, vilket leder till läckor. För att eliminera sådana defekter är ett speciellt material för uppvärmningskommunikation, kallat tätningsmedel, populärt.

Bild
Bild

Krav

Ett material som tätningsmedel behövs inte bara för att eliminera läckor på installerade system. Den används för montering efter köp eller mellandelar eller för reparationer. Ett sådant ämne säkerställer täthet i lederna i alla leder. Den är resistent mot höga temperaturer och tätheten bryts inte vid höga uppvärmningstemperaturer.

Det finns många typer av tätningsmedel på marknaden idag . Alla kan användas för ett separat syfte. Och detta kan bara betyda en sak, att det är betydligt komplicerat att välja en lämplig typ för uppvärmning. Om du inte vill ha fel när du väljer typ av ämne, bör du studera de grundläggande kraven för ett tätningsmedel för uppvärmning.

En isolator som kommer att användas för att täta leder eller för att eliminera läckage på värmesystem, måste uppfylla följande krav:

  • Den måste ha hög motståndskraft mot höga temperaturer.
  • Även motståndskraftig mot möjliga belastningar av deformationstyp.
  • De är inte rädda för att utsättas för fukt och överför det enkelt.
  • Och det är skyldigt att motstå eventuella temperaturförändringar i systemet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ett material med sådan överensstämmelse med kraven som är det idealiska alternativet för att eliminera läckor och täta systemet.

Olika sorter

Tätningsmedel är indelade i sorter beroende på tillämpningsområdet, eftersom de har olika sammansättningar.

De är av följande typer:

  • För utomhusbruk appliceras den på läckans plats och efter att den har hårdnat elimineras läckan och värmesystemet tätas igen hermetiskt.
  • För intern användning, oftast i flytande form, hälls de i systemet, och han hittar defektens plats under tryck och eliminerar det från insidan.
  • En tätningstyp, som används för att stärka systemets leder och därmed uppnå täthet.

Typ av tätningsmedel framställs beroende på graden av skada, på tillgängligheten av skadestället för reparationsarbete

Tätningsmedel för utomhusbruk finns med en eller två komponenter. Och eftersom vätskan i systemet inte bara kan vara varm utan också under tryck, är det nödvändigt att eliminera läckaget med hög kvalitet. Utetätningen måste vara resistent mot höga temperaturer. Ett sådant index kan läsas på ämnets förpackning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel är också uppdelade i komponenter.

Tätningsmedel baserade på sådana ämnen är populära:

  • silikon;
  • akryllim;
  • gummi och aerober.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sådana ändamål rekommenderas det inte att använda ett externt tätningsmedel i basen .som är akryl, eftersom den används och är avsedd för användning på kallvattensystem. Och akryllim är inte lämpligt för värmesystem eller varmvattenförsörjning. Och det är inte lämpligt av den anledningen att det efter applicering på ytan blir till sten och därmed inte är plastiskt och börjar kollapsa när temperaturen stiger.

För värme- och varmvattensystem är en yttre tätningsmedel baserad på silikon eller gummi idealisk.

Sådana föreningar kan vara av olika typer av silikon, men för värmesystemet rekommenderas att använda ett tätningsmedel med neutrala typer av silikon. Och om ett silikontätningsmedel med syror används, börjar det reagera med metallen efter att det har stelnat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om detta material uppfyller alla nödvändiga krav, är det fortfarande bättre att använda det med hjälp av ytterligare hermetiska medel. I grund och botten är sådana tätningsmedel gjorda för att fylla sprickor och hål. Och om förpackningen anger ett annat användningsområde, men det uppfyller alla krav för värmesystemet, kan det också användas för systemet.

Till exempel är den typ av tätningsmedel som är utformad för att täta bilmotorer idealisk för tätning av värme.

Vid applicering av en komposition av önskad typ på läckageplatsen rekommenderas att använda ett speciellt armeringsnät.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är viktigt att inte bara välja ett tätningsmedel för kylaren, utan värmebeständiga alternativ för att eliminera läckaget. Om du märker att en skarv läcker någonstans nära batterierna måste du bestämma vilket tätningsmedel som hjälper, och recensioner kan hjälpa till i den här frågan.

Valet av tätningsmedel utförs med utgångspunkt från de uppgifter som han måste lösa för att eliminera läckage i värmesystemet . Om det kommer att användas för att täta lederna i värmesystemet, är silikontätningsmedel av pastatyp perfekt för dessa fall.

Det kan vara torrt eller icke-torrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaderna mellan tätningsmedel kan vara följande:

  1. Torkföreningar . Efter att kompositionen som applicerats på ytan torkar har den förmågan att krympa, men detta händer om torkningstekniken kränks. Så, deformation av kompositionen kan uppstå, sprickor och droppar kommer att dyka upp.
  2. Icke-torkande formuleringar . Perfekt för att ta bort små sprickor och kan också användas för att täta värmesystemanslutningar. Men sådana föreningar kan pressas ut om trycket i systemet överstiger normalvärdet.

Aeroba föreningar, som anses vara en typ av akryltätningsmedel, används i vissa situationer för att reparera värmefel och läckage. Denna typ av tätningsmedel tål temperaturförändringar, är resistent mot mekanisk påfrestning och är resistent mot alkali- och syralösningar. Om den appliceras på platsen för defekten, fyller den snabbt defekten och torkar.

Bild
Bild

Den kan användas för att täta värmeanläggningens gängade anslutning, men om en eller annan sektion av radiatorer demonteras senare blir det svårt.

Ansökan

Alla förstår att om värmesystemet är av en dold typ och ligger bakom slutskiktet, så är det inte alltid möjligt att använda ett tätningsmedel för extern användning vid läckage. För sådana fall uppfanns ett internt tätningsmedel som måste hällas i värmeledningssystemet.

Det finns situationer där det oväntat fanns en läcka i värmesystemet , och det måste fixas på kort tid, men det finns inget tätningsmedel med lämpliga egenskaper till hands. Automotive tätningsmedel kan användas i denna situation. Eller ett tätningsmedel för bilradiatorer.

Men för att applicera det på ytan måste du utföra förberedande arbete. De inkluderar valet av kompositionen, och den utförs baserat på vilken typ av kylvätska som används. Om du väljer en olämplig komposition kan detta leda till blockering av rör på vissa ställen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera är inre tätningsmedel indelade i följande typer på platsen för användning:

  • Kompositioner för värmesystem där värmebäraren är vatten eller frostskyddsmedel.
  • Blandningar för tätning av skarvar i värmesystemet.
  • Medel för pannor som går på fasta bränslen eller gas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositioner av en tysk tillverkare är populära bland flytande tätningsmedel idag . En sådan komposition utför högkvalitativ tätning av värmesystemet och påverkar inte värmepannan på något sätt.

För att använda ett flytande tätningsmedel för internt bruk är det nödvändigt att bestämma lämplig koncentration av kompositionen, eftersom stopp och eliminering av läckan beror på detta. Om cirka 80 liter vätska har runnit ut ur systemet under dagen, räcker det med 1 liter av blandningen för att kvalitativt eliminera orsaken.

För att bestämma kylvätskans totala volym i hela systemet är det nödvändigt att beräkna bilderna på alla rör och deras diameter, men du kan göra annat. Töm bara vätskan i en behållare som du känner till volymen av.

För att eliminera eventuella systemläckor under uppvärmning måste flytande tätningsmedel hällas i systemet regelbundet. Så ditt system kommer inte att misslyckas, men om expansionstanken läcker kommer du inte att kunna eliminera felet på detta sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att använda kompositionen i värmerörledningen måste du först blöda luften från systemet . Om detta inte görs, börjar tätningsmedlet under högt tryck att inte bara täppa till läckan, utan kan också stoppa kylvätskans cirkulation i vissa områden.

För att tätningsmedlet ska cirkulera fritt genom systemet är det nödvändigt att öppna alla kranar. I den första radiatorn måste kranen skruvas helt bort. Efter att processen har passerat är det nödvändigt att installera pumpen och värma upp systemet till 60 grader och pumpa upp ett tryck på 2 bar.

Det är viktigt att inte glömma bort alla mekaniska rengöringsfilter innan du häller flytande tätningsmedel, om detta inte görs kommer tätningsmedlet att inaktivera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva fyllningen av kompositionen bör ske enligt schemat:

  1. Vi samlar 1, 5 hinkar med uppvärmd vätska, skakar om tätningsmedlets sammansättning och lägger till det i hinkarna och pumpar snabbt in det i systemet.
  2. Därefter tar vi bort all luft från värmesystemet och lösningen börjar cirkulera genom systemet.

Det tar cirka 3 dagar att täta alla skadade områden. Därefter måste du trycksätta systemet och se till att kvaliteten på tätningen är hög.

Rekommenderad: