Tätningsmedel "Stiz-A" (34 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Funktioner För Tätning Av Gatusömmar, Färg Och Komposition

Innehållsförteckning:

Video: Tätningsmedel "Stiz-A" (34 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Funktioner För Tätning Av Gatusömmar, Färg Och Komposition

Video: Tätningsmedel
Video: (Swedish) Komposition och färger i Montage, Photoshop 2024, April
Tätningsmedel "Stiz-A" (34 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Funktioner För Tätning Av Gatusömmar, Färg Och Komposition
Tätningsmedel "Stiz-A" (34 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Funktioner För Tätning Av Gatusömmar, Färg Och Komposition
Anonim

Vid arbete med metall-plastdelar av fönster, glasmålningar, balkonger krävs ett specialverktyg för att säkert fästa fogarna. Ett utmärkt val är tätningsmedlet Stiz-A. Det är en populär formulering utan förspädning, redo att gå direkt ur lådan. Produktens positiva tekniska egenskaper bevisar att den är bäst bland liknande material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Betyder att "Stiz -A" erkänns som ett av de bästa isoleringsmedlen, producerat av en inhemsk tillverkare - det ryska företaget SAZI, som har varit leverantör av dessa produkter i cirka 20 år och är välkänt för erfarna byggare för de höga kvaliteten på dess material.

"Stiz-A" är ett enkomponents, starkt och hållbart material baserat på akryl

Det är en viskös, tjock pasta som härdar under polymerisationen, förblir extremt elastisk och samtidigt optimalt stark. Akrylatblandningen, som innehåller olika typer av polymerföreningar, har höga skyddande egenskaper.

I de flesta fall används ett vitt material för tvåglasfönster, men det finns också i mörk och ljusgrå, brun och andra färger som krävs av kunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

En egenskap hos tätningsmedlet är dess höga vidhäftning till polymerytor , det är därför det är efterfrågat när man sätter upp plastfönster. Dessutom kan den användas för att täta alla gatusömmar - sprickor och hålrum i metall-, betong- och träkonstruktioner. "Stiz-A" är speciellt utformad för att stärka de yttre skikten av monteringsfogar. Dessutom innehåller produkten antibakteriella ämnen som förhindrar uppkomsten av svamp.

Produkterna produceras i förpackningar om 310 och 600 ml, för storskaliga arbeten är det mer lönsamt att omedelbart köpa kompositionen förpackad i plasthinkar på 3 och 7 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Värdighet

Fördelarna med produkterna är:

  • strikt överensstämmelse med GOST 30971;
  • motståndskraft mot direkt solljus;
  • hög ångpermeabilitet;
  • immunitet mot hög luftfuktighet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hög grad av plasticitet;
  • snabb bildning av primärfilmen (inom två timmar);
  • liten krympning under drift - endast 20%;
  • frostbeständighet och värmebeständighet hos materialet, det tål temperaturer från -60 till +80 grader;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • optimal vidhäftning till de flesta arbetsytor, inklusive gips, vinylkloridpolymerer, trä, tegel, metall, betong, konstgjord och natursten och andra material;
  • möjligheten till färgning efter fullständig härdning;
  • vidhäftning även på våta ytor;
  • motståndskraft mot mekanisk deformation;
  • produktens livslängd - inte mindre än 20 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Bland nackdelarna med dessa produkter kan man peka ut en kort lagringstid - med förpackningens integritet från 6 till 12 månader. En relativ nackdel är dess elasticitet, som är något lägre än för silikontätningsmedel.

Akrylkomposition används sällan för interiör på grund av sin porösa struktur ., som med tiden börjar absorbera olika ångor, och sedan kan dess lager mörkna och se slarvigt ut. Men om du målar det efter härdning kan du undvika ett sådant problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsregler

När du använder ett ånggenomsläppligt akryltätningsmedel bör du veta hur du korrekt täcker sprickor med det. Ansökningen utförs med redan installerade PVC -sluttningar. För arbete behöver du en bassäng med vatten, byggtejp, en kniv, spatel, svamp, trasor eller servetter. Om materialet är förpackat i en speciell påse (patron) behövs en monteringspistol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Procedur:

  • Beredningen av beläggningen möjliggör skärning av polyuretanskummet, dess yta ska vara slät, inte ha raster och stark porositet (porstorlek upp till 6 mm i diameter är tillåten);
  • ytan bredvid skummet rengörs noggrant från smuts och damm, ibland är det vettigt att använda tejp, i slutet torkas det av med en fuktig trasa;
  • maskeringstejp kan användas för att klistra över områdena intill gapet, med hänsyn till att tätningsmedlet täcker cirka 3 mm av fönsterramen och väggarna;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • pastan pressas ut med en pistol i sprickorna, medan det är nödvändigt att samtidigt släta sömmen, skikttjockleken är från 3, 5 till 5, 5 mm, utjämning kan också göras med en spatel;
  • det utskjutande lagret slätas ut med ett finger, väter det i vatten, alla urtag måste fyllas till slutet, den överflödiga kompositionen avlägsnas med en våt svamp och försöker att inte deformera produktskiktet;
  • sedan avlägsnas tejpen, och efter härdning målas sömmarna för att matcha väggarna eller fönsterkarmarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalificerade hantverkare rekommenderar att arbeta i små områden ., som kan bearbetas omedelbart, eftersom det under polymerisationen redan kommer att vara svårt att rätta till fel.

Om ett tätningsmedel redan har använts är det viktigt att noggrant rengöra hela ytan av det. Om detta inte görs kan du i framtiden stöta på spår av tätningsmedlet i form av fläckar som förstör plastens utseende.

Aceton får inte användas för att avfetta beläggningar som lämnar ränder och fula fläckar. Du kan använda bensin eller white spirit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att applicera "Stiz-A" antingen med en pistol eller med en pensel eller en spatel vid temperaturer från +25 till +35 grader, fullständig torkning sker på 48 timmar. Materialförbrukning för en löpmeter är 120 gram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av arbete

För att maximalt skydda sömmarna från att kyla, fukt tränger in och göra dem superstarka är en viss tjocklek på tätningsmedlet viktigt - 3,5 mm. Eftersom detta är svårt att reglera bör du använda en vanlig linjal med markeringar i slutet. För att göra detta är det nedsänkt i ett skumskikt. Du kan bestämma lagrets storlek med de återstående spåren. Därefter utjämnas den skadade beläggningen ytterligare med en pasta tills den är helt jämn. Det bör noteras att ett mindre lager har en reducerad kvalitet, vilket påverkar isoleringens hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggare använder ofta två tätningsmedel-"Stiz-A" och "Stiz-V ", det här ger också en viss mening. Detta förklaras av det faktum att för absolut säkerhet är det nödvändigt att ha både ett pålitligt yttre skikt av en isolerande substans och en inre, som tillhandahålls av "Stiz-V". Till skillnad från tätningsmedlet av A-kvalitet, på grund av vilket fukt i skummet släpps ut utanför, förhindrar tätningsmedlet av B-klass att ånga och fukt kommer in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Å andra sidan är "Stiz-V" inte avsedd för utomhusbruk . - som ett resultat av applicering ackumuleras vätskan som kommer in i polyuretanskummet i sömmen, dessutom minskar konstruktionsskummets värmeisoleringsegenskaper. Det är därför Stiz-A anses vara ett idealiskt isoleringsverktyg för yttre fogar.

Enligt byggarna, med ett stort arbetsomfång, är det klokare att använda formuleringar med förpackningar i ett polymerrör eller filförpackning, eftersom den ökade kostnaden kompenseras av hastigheten att försegla med en pistol.

Rekommenderad: