Emalj PF-266 (24 Foton): Tekniska Egenskaper, Färg Av Rödbrun Och Gulbrun Färg, Förbrukning Av Kompositionen 266M Per 1 M2

Innehållsförteckning:

Video: Emalj PF-266 (24 Foton): Tekniska Egenskaper, Färg Av Rödbrun Och Gulbrun Färg, Förbrukning Av Kompositionen 266M Per 1 M2

Video: Emalj PF-266 (24 Foton): Tekniska Egenskaper, Färg Av Rödbrun Och Gulbrun Färg, Förbrukning Av Kompositionen 266M Per 1 M2
Video: IDF M51 'Super Sherman' Brush Painting(1/35 Scale Model)#23 2024, April
Emalj PF-266 (24 Foton): Tekniska Egenskaper, Färg Av Rödbrun Och Gulbrun Färg, Förbrukning Av Kompositionen 266M Per 1 M2
Emalj PF-266 (24 Foton): Tekniska Egenskaper, Färg Av Rödbrun Och Gulbrun Färg, Förbrukning Av Kompositionen 266M Per 1 M2
Anonim

I vårt land finns det fortfarande en enorm andel privata trähus med plankgolv helt enkelt täckta med färg. Den moderna kemiska industrin erbjuder ett brett utbud av färger och lacker som är specialdesignade för beläggning av träprodukter. Bland dem finns PF-266 emalj. Vad är dess egenskaper och vilket färgintervall som finns, låt oss ta reda på det.

Bild
Bild

Särdrag

Emalj PF-266 är tillverkad på basis av alkydlack. Dess tillverkning i vårt land regleras av GOST 6465-76.

Enligt standarden innehåller kompositionen också ett färgpigment, lösningsmedel, mineralfyllmedel . Tack vare detta innehåll erhålls en slags upphängning, som, när den appliceras på ett träd, inte bara ger en dekorativ funktion, utan också skyddar ytan från negativ miljöpåverkan, till exempel fukt. Dessutom behandlas ytan med denna produkten får en blank glans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emalj PF-266 är speciellt utformad för träytor . Den är endast avsedd för inomhusbruk. Utomhus har beläggningen en kort livslängd.

På grund av tillgången på dessa produkter används de ofta för att måla golv i offentliga lokaler som gym, sovsalar, industrilager. Individer köper sällan denna färg, främst för att måla golv i gamla trähus eller i en bostad på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du använder emalj PF-266 bör du bekanta dig med dess tekniska egenskaper:

  • Denna beläggning bildar en jämn blank beläggning på ytan. Filmglans är minst 50%.
  • Emaljen ger ytan fuktbeständighet.
  • Bra nötningsbeständighet. Här är hållfasthetsindex 0,25 kg / μm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det tolererar perfekt temperaturfall från -40 till +60 grader. Var inte rädd för att beläggningen förstörs under förhållanden när byggnaden inte används eller värms upp under vinterperioden. Färgen kan också förvaras och transporteras vid låga temperaturer. Detta påverkar inte produktens kvalitet och efterföljande driftsegenskaper.
  • Vid en temperatur på +20 grader är dess viskositet 70-100 s.
  • Graden av färgslipning är högst 40%.
  • Förbrukning av kompositionen för ett lager är 80 g / kvm. m. Antalet lager beror på emaljens färg.
Bild
Bild
  • Färgen torkar på 24 timmar vid omgivningstemperaturer på minst 20 grader. Men golvet blir helt klart för lasten först efter tre dagar. Ytan får slutlig styrka först efter 2 veckor. Ett helt torrt lager av filmen har en slaghållfasthet på minst 30 cm.
  • Skiktets böjningselasticitet är 1 mm.
  • Fästkompositionens vidhäftning till den täckta ytan motsvarar 1 punkt.
  • Spädd med vit sprit.
  • Mängden behållare i vilka kompositionen hälls i produktionen kan hittas annorlunda. Den sträcker sig från 0,9 l till 50 l.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Färgområdet för PF-266 emalj är ganska begränsat. Här hittar du inte ovanliga ljusa nyanser, till exempel rött, blått. Färgpaletten för denna produkt innehåller bara några få toner av brunt. Bland dem är rödbruna och gulbruna emaljer mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkning av erforderlig volym

Förbrukningen av PF-266 emalj beror på dess färg. Som nämnts ovan är det 80 g per 1 m2. Men det är nödvändigt att applicera färg i minst två lager, och för en ljus gyllene-orange nyans bör antalet beläggningar öka till tre. Baserat på detta, för att beräkna den nödvändiga emaljvolymen, måste du multiplicera rummets yta för färger av bruna och terrakotta nyanser med 160 g och för en gyllene ton - med 240 g.

Bild
Bild

I det här fallet måste emaljvolymen köpas med en liten marginal, det vill säga mängden färg som tas emot måste rundas upp till den större sidan av den sålda volymen.

Ansökningsregler

Så att beläggningen som bildar PF-266-emaljen är hållbar och vacker, du måste utföra arbetet i flera steg:

  • Ytförberedelse. I detta skede är det nödvändigt att rengöra ytan från smuts och damm. För att göra detta tvättas golvet med tvålvatten och sköljs sedan med rent vatten. Därefter tas den eventuella lösa färgen bort från ytan och golvet tvättas ut igen.
  • Beredning av färg. Dosen öppnas, filmen avlägsnas från suspensionens yta. Vidare blandas kompositionen bra. För att göra detta kan du använda en träspatel. Det är bättre att blanda emalj hälld i behållare med ökad volym med en speciell mixer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Spädning av kompositionen. Vid behov kan PF-266 emalj spädas ut med sprit. Dessutom bör dess mängd inte överstiga 10% av själva färgens volym. Det vill säga, i mängden emalj 1 kg kan du bara tillsätta 100 g lösningsmedel.
  • Ansökan. PF-266 emalj kan appliceras med en borste, rulle eller sprutpistol. Verktyget bör användas beroende på golvytan, så du kan använda en pensel för att måla golvlisterna och måla själva golvet med en spray eller rulle.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom färgen appliceras i minst två lager bör pauser på minst 24 timmar tas för att torka varje lager. När du applicerar kompositionen är det värt att komma ihåg att alkydlack är ganska giftigt och du bör använda andningsskydd och handskar. Dessutom, i slutet av arbetet, bör rummet vara väl ventilerat för att undvika förgiftning.

Skillnaden mellan emaljer PF-266 och PF-266M

Först och främst kännetecknas PF-266M-emaljen från PF-266 av materialet på vilket kompositionen appliceras. PF-266M-färg kan appliceras, förutom trä, även på betongytor. Det är också tillverkat på basis av alkydlack.

Sammansättningen skiljer sig bara genom införandet av ytterligare fyllmedel i den , som gör att du kan öka vidhäftningen av denna komposition till betonggolvet. Samtidigt bevaras alla tekniska egenskaper fullt ut.

Rekommenderad: