Makroflex FR77 (11 Bilder): Funktioner För Montering Av Brandsläckning Och Brandsäkert Skum

Innehållsförteckning:

Video: Makroflex FR77 (11 Bilder): Funktioner För Montering Av Brandsläckning Och Brandsäkert Skum

Video: Makroflex FR77 (11 Bilder): Funktioner För Montering Av Brandsläckning Och Brandsäkert Skum
Video: Which Fire Extinguisher Brand is Best? Let’s Find Out! Amerex and Kidde Tested! 2024, April
Makroflex FR77 (11 Bilder): Funktioner För Montering Av Brandsläckning Och Brandsäkert Skum
Makroflex FR77 (11 Bilder): Funktioner För Montering Av Brandsläckning Och Brandsäkert Skum
Anonim

När man bygger nya eller renoverar gamla hus finns det alltid en fråga om säkerhet, inklusive brandsäkerhet. Varje hyresgäst vill veta att han i nödfall får möjlighet att rädda sig själv och hjälpa sina nära och kära. Därför bör denna fråga utarbetas av byggare i de mycket tidiga stadierna av arbetet, eftersom de är ansvariga för byggnadens tillförlitlighet och säkerhet.

Användningen av eldfasta material är ofta omöjlig på grund av deras höga kostnad . Men det finns också billigare medel. En av dem är Makroflex FR77 brandsäkert skum. Denna artikel kommer att berätta om funktionerna och egenskaperna hos denna produkt.

Beskrivning

Makroflex FR77 är ett professionellt konstruktionsmaterial i ett stycke. Produkten säljs i cylindrar med en pistol, förberedd i förväg för arbete. Förpackningens volym är 750 ml. Produkten uppfyller europeiska standarder som regleras av ISO 9001 / EN 29001.

Bild
Bild

Skummet är avsett att fylla luckor och hålrum i mellanrummen mellan mineral- och metallskikt vid byggande av byggnader med specifika brandsäkerhetskrav och evakueringstider vid brand.

Produkten stelnar när den utsätts för fukt.

Egenskaper

Produktens huvudsakliga egenskap är ökad brandbeständighet. När den appliceras korrekt är den brandbeständig och upprätthåller inte förbränning i fyra timmar. Detta skum har också utmärkta värme- och ljudisoleringsparametrar.

Bild
Bild

Makroflex FR77 fäster vid alla byggmaterial. Undantagen är silikon, oljor och fetter (skummet droppar helt enkelt av dem). Därför är en av förutsättningarna för förberedelse för arbete avlägsnande av sådana ämnen från ytan.

Skum kan endast användas vid minusgrader . Den ska förvaras i ett mörkt rum vid en positiv temperatur, och skydda produkten från solljus. Även kortvarig lagring av produkten vid temperaturer under noll rekommenderas inte. Efter detta kan skummets egenskaper märkbart försämras, vilket i detta fall är oacceptabelt.

Cylindrar ska inte värmas upp till höga temperaturer. Om cylindern är varm får den inte skakas för att undvika en explosion. Det är bättre att försiktigt doppa produkten i kallt vatten ett tag. Efter kylning kan cylindern användas.

Efter applicering och härdning klarar skummet temperaturer från -40 till + 80 grader. Produkten förlorar sina egenskaper endast vid konstant exponering för direkt solljus. I avsaknad av en sådan påverkan ändras inte de tekniska parametrarna för skummet på decennier.

Bild
Bild

Tack vare användningen av en pistol distribueras agenten strikt i riktning och i den mängd som behövs.

Tack vare detta uppnås också högsta möjliga arbetshastighet.

Applikationsnyanser

Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att rengöra ytan helt för damm, oljor, olika typer av fett och andra föroreningar. Det är nödvändigt att ta bort alla onödiga element, alla porösa områden måste slipas av. Ett lager primer kan appliceras för att öka vidhäftningen mellan ytan och skummet. När du arbetar är det viktigt att ha ett speciellt rengöringsmedel eller lösningsmedel till hands för att omedelbart avlägsna oavsiktligt stänk av skum på en ren yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bara använda polyuretanskum om cylindrarna var i ett rum med en positiv temperatur. Om cylindrarnas temperatur är betydligt lägre än rumstemperatur är det nödvändigt att lämna dem i 12 timmar för att höja temperaturen till önskad nivå.

Det är nödvändigt att applicera skum strikt enligt instruktionerna . Rekommendationer för användning anges vanligtvis på skumbehållaren och ibland på pistolen. Skummet expanderar med ungefär en tredjedel. Vid arbetet måste detta faktum beaktas. Om för mycket skum appliceras kan sagging uppstå. Det är också nödvändigt att övervaka fuktnivån i hålrummet som produkten fyller. Vid hög luftfuktighet "krymper" skummet och förlorar sina egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Härdningshastigheten för Makroflex FR77 brandbeständigt polyuretanskum är en av de högsta bland analoger. Därför, om du vill få ett högkvalitativt resultat, är det oerhört viktigt att övervaka renligheten, den optimala mängden av den applicerade kompositionen och förutsättningarna för att utföra alla arbetsfaser.

Rekommenderad: