Bituminös Mastik "TechnoNICOL" (38 Bilder): Polymer Vattentätning "Technomast" Och "Fixer", Nr 31 Och 33, Förbrukning Per 1 M2

Innehållsförteckning:

Video: Bituminös Mastik "TechnoNICOL" (38 Bilder): Polymer Vattentätning "Technomast" Och "Fixer", Nr 31 Och 33, Förbrukning Per 1 M2

Video: Bituminös Mastik
Video: Горизонтальная гидроизоляция. Сруб своими руками. Часть 5. 2024, April
Bituminös Mastik "TechnoNICOL" (38 Bilder): Polymer Vattentätning "Technomast" Och "Fixer", Nr 31 Och 33, Förbrukning Per 1 M2
Bituminös Mastik "TechnoNICOL" (38 Bilder): Polymer Vattentätning "Technomast" Och "Fixer", Nr 31 Och 33, Förbrukning Per 1 M2
Anonim

TechnoNIKOL är en av de största tillverkarna av byggmaterial. Produkterna från detta märke är mycket efterfrågade bland inhemska och utländska konsumenter på grund av deras förmånliga kostnad och genomgående höga kvalitet. Företaget tillverkar en mängd olika material för konstruktion. En av försäljningsledarna är bitumeninnehållande mastik, som kommer att diskuteras nedan.

Tillämpningsområde

Tack vare TechnoNICOL bitumenmastik är det möjligt att skapa sömlösa beläggningar som ger ett tillförlitligt skydd av föremålet från fuktgenomträngning. Dessa material används ofta för takarbete.

De används för:

  • förstärkning av bältros och fixering av valstak;
  • reparation av ett mjukt tak;
  • skydda taket från överhettning när det utsätts för solljus.
Bild
Bild

Bituminös mastik används inte bara för takarbete. De har funnit stor tillämpning i arrangemanget av badrum, garage och balkonger. Dessa material används också vid eliminering av mellanpanelsömmar, för vattentätning av pooler, fundament, duschrum, terrasser och andra metall- och betongkonstruktioner.

Dessutom kan mastik skydda metallprodukter mot korrosion . För detta ändamål är olika delar av bilkarosser, rörledningar täckta med kompositionen. Ibland används bituminösa blandningar för tillförlitlig limning av värmeisoleringsskivor, läggning av parkett eller fixering av linoleumsbeläggningar. Bitumenbaserad mastik används ofta i konstruktions- och reparationsarbeten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dess huvudsakliga uppgift är dock att skydda strukturen från fuktgenomträngning av atmosfärisk nederbörd och öka takets livslängd.

Funktioner: fördelar och nackdelar

På grund av användningen av TechnoNICOL bituminösa mastik är det möjligt att skapa en pålitlig skyddsfilm på den behandlade ytan. Detta eliminerar bildandet av sömmar eller leder. Bitumenbaserade föreningar får appliceras på oförberedda underlag: våta eller rostiga, vilket minskar tiden för vattentätningsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hög vidhäftning fastnar mastik snabbt och pålitligt på alla ytor: betong, metall, tegel, trä och andra. På grund av denna funktion kommer den applicerade kompositionen inte att skala av och svälla över tiden.

Andra fördelar med bituminös mastik inkluderar följande egenskaper:

  • hög draghållfasthet (särskilt i gummi och gummiföreningar), på grund av vilken deformationen av basen kompenseras (till exempel förhindrande av "krypning" av leder vid temperaturfluktuationer);
  • lagret av mastik är 4 gånger lättare än takrullens vattentätning;
  • möjligheten att använda kompositionen på både plana och lutande ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

De operativa egenskaperna hos TechnoNICOL mastics inkluderar:

  • enkel applicering på grund av materialets elasticitet;
  • ekonomisk konsumtion;
  • motstånd mot insolering;
  • motståndskraft mot aggressiva ämnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla bituminösa kompositioner har goda fysiska och mekaniska egenskaper. Och det billiga priset och förekomsten gör dessa material tillgängliga för alla delar av befolkningen.

Nackdelarna med bituminös mastik är obetydliga. Nackdelarna inkluderar omöjligheten att utföra arbete i atmosfärisk nederbörd och svårigheten att kontrollera det applicerade lagrets enhetlighet.

Visningar

Många sorter av bituminös mastik produceras under varumärket TekhnoNIKOL, som används inom olika konstruktionsområden. Sådana material klassificeras efter både sammansättning och användningsmetod.

Den senare klassificeringen inkluderar varma och kalla mastik

Hot mastics är en plastisk, homogen och viskös massa. Materialets huvudkomponenter är asfaltliknande komponenter och bindemedel. Vissa paket har bokstäverna A (med tillägg av ett antiseptiskt medel) och G (herbicidkomponent)

Bild
Bild
Bild
Bild

Varm mastik måste värmas upp (upp till cirka 190 grader) innan den appliceras på arbetsytan. Efter härdning bildar medlet ett pålitligt mycket elastiskt skal, vilket eliminerar risken för krympning under drift. Materialets främsta fördelar inkluderar en homogen struktur utan porer, förmågan att arbeta vid negativa omgivningstemperaturer.

Dess nackdelar är en ökning av byggtiden och höga brandrisker i samband med uppvärmning av bitumenmassan

Kall mastik anses lättare att använda. De innehåller i sin sammansättning speciella lösningsmedel som ger lösningen en flytande konsistens. På grund av denna funktion behöver materialen inte förvärmas, vilket förenklar byggverksamheten och minskar kostnaderna

Bild
Bild

Förutom dessa fördelar är kall mastik mycket efterfrågad på grund av förmågan att späda kompositionen till en optimal konsistens och färga lösningen i önskad färg.

När det härdas bildar materialet ett starkt vattentät skal på ytan, som är resistent mot nederbörd, plötsliga temperaturfluktuationer och effekterna av solljus.

Klassificering av mastik efter komposition

Det finns flera typer av bitumenmastik för kall användning, klassificerade efter deras beståndsdelar.

  • Lösningsbaserad . Dessa är färdiga material som kan hanteras vid temperaturer under noll. Medlet som appliceras på ytan stelnar efter en dag på grund av den snabba avdunstningen av lösningsmedlet. Resultatet är en monolitisk vattentät beläggning som på ett tillförlitligt sätt skyddar strukturen från fukt.
  • Vattenbaserad . Vattenbaserad mastik är en miljövänlig, brand- och explosionssäker produkt utan lukt. Det kännetecknas av snabb torkning: det tar flera timmar innan det härdar helt. Emulsion mastic är lätt att applicera, det är absolut giftfritt. Du kan arbeta med det inomhus. Nackdelarna med emulsioner inkluderar oförmågan att använda och lagra vid låga temperaturer.
Bild
Bild

Det finns också flera typer av bituminös mastik

  • Sudd . Mycket elastisk massa, som fick det andra namnet - "flytande gummi". Effektiva, hållbara och väderbeständiga material som kan användas som fristående takbeläggningar.
  • Latex . Innehåller latex, vilket ger massan ytterligare flexibilitet. Sådana emulsioner är föremål för färgning. Oftast används de för limning av rullbeklädnader.
  • Sudd . Inkluderar en gummifraktion. På grund av dess korrosionsskyddande egenskaper används den för vattentätning av metallkonstruktioner.
  • Polymer . Mastiken modifierad av polymerer har ökad vidhäftning till alla underlag, den är resistent mot temperaturfluktuationer och negativ väderpåverkan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hitta omodifierade lösningar till försäljning. De innehåller inte förbättrade tillsatser, på grund av vilka de snabbt tappar sin prestanda under uppvärmning, frysning, extrema temperaturer och andra faktorer. Sådana funktioner tillåter inte användning av omodifierade emulsioner för takläggning. Deras huvudsakliga syfte är att vattentäta fundament.

I enlighet med antalet komponenter kan mastik vara enkomponent och tvåkomponent . Den första är en massa som är helt klar för applicering. Tvåkomponent polyuretan - material som måste blandas med en härdare. Dessa formuleringar är avsedda för yrkesmässigt bruk. De har högre tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentöversikt

TechnoNICOL producerar ett brett utbud av bitumenbaserade mastik som är utformade för olika typer av byggnadsarbeten. De vanligaste vattentätningsprodukterna inkluderar några av dem.

  • Gummibitumenmastik "TechnoNIKOL Technomast" nr 21 vars sammansättning är gjord på basis av petroleumbitumen med tillsats av gummi, tekniska och mineraliska komponenter, samt ett lösningsmedel. Lämplig för maskin- eller handapplikation.
  • " Väg" nummer 20 . Det är ett bitumen-gummimaterial baserat på petroleumbitumen och organiskt lösningsmedel. Den kan användas vid negativa temperaturer både inomhus och utomhus.
  • " Vishera" nummer 22 Är en flerkomponents limmassa avsedd för fixering av rulltäckningar. Innehåller bitumen modifierat med polymerer, lösningsmedel och speciella tekniska tillsatser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Fixer" nr 23 . Kaklad mastik med tillägg av termoplastisk elastomer. Kompositionen används i byggnadsarbete som tätskikt eller lim.
  • Vattenbaserad komposition nr 31 . Den används för både utomhus- och inomhusarbete. Tillverkad på basis av petroleumbitumen och vatten med tillsats av konstgummi. Det appliceras med en pensel eller spatel. Den bästa lösningen för vattentätning av badrum, källare, garage, loggior.
  • Vattenbaserad komposition nr 33 . Latex och polymermodifierare tillsätts till kompositionen. Designad för hand- eller maskintillämpning. Det används ofta för vattentätande strukturer i kontakt med marken.
  • " Eureka" nummer 41 . Den tillverkas på basis av bitumen med hjälp av polymerer och mineralfyllmedel. Varm mastik används oftast för takreparationer. Den isolerande föreningen kan också användas för att behandla rörledningar och metallkonstruktioner i direkt kontakt med marken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hermobutylmassa nr 45 . Butyltätningsmedlet är vitt eller grått. Den används för att täta panelsömmar och skarvar av prefabricerade delar av metall.
  • Skyddande aluminiummastik nr 57 . Har reflekterande egenskaper. Huvudsyftet är att skydda tak mot solstrålning och effekterna av atmosfärisk nederbörd.
  • Tätningsmast nr 71 . Massa med en torr rest. Innehåller aromatiskt lösningsmedel. Det fäster på betongunderlag och bituminösa ytor.
  • AquaMast . Sammansättning baserad på bitumen med tillsats av smulgummi. Designad för alla typer av takarbeten.
  • Ej härdande mastik . En homogen och viskös förening som används för tätning och tätning av ytterväggar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

All mastik baserad på TechnoNICOL-företagets bitumen tillverkas i enlighet med GOST 30693-2000. De tillverkade takmaterialen har ett intyg om överensstämmelse och ett kvalitetscertifikat som bekräftar byggprodukternas höga tekniska egenskaper.

Konsumtion

TechnoNICOL bituminösa mastik har en ekonomisk förbrukning.

Dess slutliga antal beror på många faktorer:

  • från den manuella eller maskinella tillämpningsmetoden (i det andra fallet kommer förbrukningen att vara minimal);
  • från materialet från vilket basen är gjord;
  • från den typ av byggverksamhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, för limning av rullmaterial, kommer förbrukningen av varm mastik att vara cirka 0,9 kg per 1 m2 vattentätning.

Kall mastik är inte lika ekonomisk i konsumtion (jämfört med heta). För limning av 1 m2 beläggning krävs cirka 1 kg av produkten, och för att skapa en vattentät yta med ett lager på 1 mm tar det cirka 3,5 kg massa.

Subtiliteter av ansökan

Tekniken för vattentätning av ytan med varm och kall mastik har vissa skillnader. Innan båda föreningarna appliceras är det nödvändigt att förbereda ytan som ska behandlas. Det rengörs från olika föroreningar: skräp, damm, plack. Varm mastik måste värmas till 170-190 grader. Det färdiga materialet ska appliceras med en borste eller rulle 1-1,5 mm tjock.

Innan kallmastik appliceras måste den tidigare förberedda ytan grundas . Sådana åtgärder är nödvändiga för att förbättra vidhäftningen. Efter arbetet ska mastiken blandas noggrant tills en homogen massa uppnås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kallanvända material appliceras i flera lager (tjockleken på varje bör inte överstiga 1,5 mm). Varje efterföljande vattentätande membran bör appliceras först efter att det föregående har torkat helt.

Tips om förvaring och användning

Vid arbete med bituminös mastik är det nödvändigt att följa alla säkerhetskrav som föreskrivs av tillverkaren av byggprodukter. Till exempel, när du utför åtgärder för vattentäta konstruktioner, måste du följa brandsäkerhetsreglerna. När du använder mastik inomhus är det viktigt att oroa dig för att skapa effektiv ventilation i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra arbete med vattentätning av ytan med hög kvalitet måste du följa råd från experter:

  • allt arbete bör endast utföras i klart väder vid en temperatur som inte är lägre än -5 grader -för vattenbaserad mastik och inte lägre än -20 -för heta material;
  • för snabb och högkvalitativ blandning av kompositionen rekommenderas att använda en konstruktionsblandare eller en borr med en speciell infästning;
  • ytor som ligger vertikalt måste bearbetas i flera lager (i detta fall bör massan appliceras nedifrån och upp);
  • i slutet av arbetsprocessen tvättas alla använda verktyg noggrant med eventuellt oorganiskt lösningsmedel.
Bild
Bild

För att mastiken ska behålla alla konsumentegenskaper som deklareras av tillverkaren måste du ta hand om dess korrekta förvaring. Det ska hållas stängt på en torr plats, på avstånd från öppna lågor och värmekällor. Vattenemulsioner måste skyddas från frysning. För detta måste den endast förvaras vid positiva temperaturer. Vid frysning kommer materialet att tappa sin prestanda.

Rekommenderad: