Vattentätande Mastik: Akryl Och MGTN För Vattentätning, Varm Bitumen För Grunden (för Utomhusbruk), Användning Av Isolerande Mastik

Innehållsförteckning:

Video: Vattentätande Mastik: Akryl Och MGTN För Vattentätning, Varm Bitumen För Grunden (för Utomhusbruk), Användning Av Isolerande Mastik

Video: Vattentätande Mastik: Akryl Och MGTN För Vattentätning, Varm Bitumen För Grunden (för Utomhusbruk), Användning Av Isolerande Mastik
Video: Bitumen vs Rubber 2024, April
Vattentätande Mastik: Akryl Och MGTN För Vattentätning, Varm Bitumen För Grunden (för Utomhusbruk), Användning Av Isolerande Mastik
Vattentätande Mastik: Akryl Och MGTN För Vattentätning, Varm Bitumen För Grunden (för Utomhusbruk), Användning Av Isolerande Mastik
Anonim

Ofta, i processen för att utföra olika byggnadsarbeten, är det nödvändigt att organisera ett vattentätningssystem. För närvarande används en mängd olika material och verktyg för detta. Ett ganska vanligt alternativ är vattentätning av mastik - ett sådant ämne har ett antal viktiga egenskaper. Idag kommer vi att prata om vad denna komposition är och vilka typer det kan vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Vattentätande mastik är en speciell akryl- eller bituminös produkt som skapas på grundval av innovativ teknisk och vetenskaplig utveckling. Det låter dig ge ytterligare maximalt tillförlitligt skydd av alla typer av strukturer från de negativa effekterna av fukt.

Dessutom förhindrar mastiken bildning av mögel och mögel på ytan av de bearbetade produkterna. Med detta element kan du förlänga konstruktionens livslängd avsevärt.

Beläggningen sväller inte när den utsätts för vattenånga . Det låter dig skapa en perfekt jämn och enhetlig vattentät film; sömmar och andra oegentligheter som förstör utseendet kommer inte att visas på delarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid konstant användning kommer beläggningen med mastik inte att spricka, den måste ha en hög hållfasthet. Detta ämne tål även skarpa temperaturförändringar.

Sådana produkter måste uppfylla alla etablerade kvalitetscertifikat . Och även de viktigaste egenskaperna och kraven för mastik finns i GOST 30693-2000.

Bild
Bild

Översikt av arter

En mängd olika sådana isolerande material finns för närvarande tillgängliga. Bland de viktigaste är det värt att nämna sådana mastiska modeller som varm bitumen, kall bitumen och akryl. Låt oss överväga mer detaljerat var och en av de listade typerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bituminöst varmt

Dessa typer av tätskikt är speciella blandningar som måste värmas upp före användning. De ger utmärkt vidhäftning till bitumen eller tjärvalsar. Vart i när man förbereder en sådan massa bör man komma ihåg att den ska vara så elastisk och homogen som möjligt.

Bituminös varm mastik vid medeltemperaturer bibehåller en fast konsistens utan fyllmedelspartiklar. När temperaturen når 100 grader bör ämnet inte skumma eller ändra dess struktur och inte innehålla vatten.

När temperaturen når 180 grader börjar mastiken gradvis hälla . Den största fördelen med denna typ är dess höga vidhäftning. Sådana kompositioner kommer att kunna interagera perfekt med nästan vilken typ av yta som helst, medan materialen kommer att fästa vid varandra så fast och pålitligt som möjligt. Men vi får inte glömma att korrekt och noggrann beredning av en sådan blandning kommer att ta betydande tid, dessutom kräver detta specialutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bituminös kyla

Kalla typer av hydroisol kräver ingen särskild beredning före användning. Sådan MGTN bör bibehållas under förhållanden vid en temperatur av noll grader.

För tillverkning av dessa isolerande ämnen används speciella bitumenpastor och organiska bindemedel . För att en sådan mastik ska appliceras på strukturen läggs lite tunnare till den i förväg. Det kan vara specialoljor, fotogen eller nafta.

Sådana alternativ används oftast för tillförlitlig limning av vattentätnings- och takvalsmaterial för att skapa en integrerad skyddande beläggning på metallprodukter.

Bituminösa kalla sorter kan avsevärt förenkla och påskynda processen med att organisera vattentätning och takläggning. När det gäller styrka är de desamma som den tidigare versionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Dessa mångsidiga mastiksalternativ är en mycket tålig polyakrylvattentät produkt som används för att bilda en jämn och sömlös skyddande film på produkter.

Sådana modeller tillverkas på basis av akryldispersioner från specialiserade kemiska råvaror. Denna typ av mastik används på många områden, därför anses den av alla sorter vara den vanligaste.

Akryltätningsmedel ger utmärkt fuktskydd . Det är särskilt motståndskraftigt mot sprickor och slitage under användning. Dessutom har ämnet utmärkta solskyddsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana mönster kan appliceras på betongytor, inklusive sömlösa betonggolv, kalkcementmaterial, gips. De kräver inte användning av ytterligare komponenter innan de direkt appliceras på strukturer.

Akryl tätskikt har en neutral lukt och bättre vidhäftning till putsade ytor. Det torkar ganska snabbt efter applicering. Och även sådana sorter kan vid behov lätt beläggas med vattenlösliga pigment.

Dessa typer av mastik är absolut brandsäkra och explosionssäkra . Denna vattentätning anses vara miljövänlig, den avger inga skadliga element efter applicering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Idag kan köpare se en mängd olika vattentätningsmaster från olika tillverkare i järnaffärer. Låt oss överväga de mest populära märkena.

TechnoNIKOL . Detta tillverkningsföretag tillverkar isolerande mastik, som är utformat för att skydda takmaterial, inre utrymmen. De flesta produkterna är bituminösa, men det finns också akrylalternativ. Alla har en hög grad av elasticitet och värmebeständighet. Sådana ämnen kan fästa perfekt på en mängd olika ytor. De är gjorda med speciella tillsatser som kan öka kvaliteten och styrkan på mastiken. Dessutom kan produkterna skryta med hög vidhäftning och motståndskraft mot temperaturförändringar. Många modeller kommer att bota inom 24 timmar efter applicering. I produktsortimentet hos detta företag kan du hitta individuella alternativ utformade för en specifik specifik struktur (för grunden, taket, badrum).

Bild
Bild
Bild
Bild

Litokol . Företagets produkter är tillverkade uteslutande av högkvalitativa råvaror. Den produceras på basis av en vattenhaltig dispersion av speciella hartser av syntetiskt ursprung och speciella fyllmedel. Efter fullständig torkning har modellerna en ökad elasticitet. De tål perfekt höga temperaturer och olika vibrationer. Och även sådana prover är mycket motståndskraftiga mot vattenets utspolningseffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glimtar . Produkterna från denna tillverkare gör det möjligt att organisera vattentätning av golvbeläggningar, väggar, pooler, fundament, källare. Den kan användas för både inomhus och utomhus byggnadsarbete. Sådana mastikmodeller kan enkelt appliceras med en pensel eller spatel. De kan täcka både våta och torra ytor. Glims varumärkesmastik är ångtät, frostbeständig, den tål lätt även betydande vattentryck. På en yta som behandlas med ett sådant ämne kan olika efterbehandling utföras i framtiden. Produkterna från denna tillverkare är absolut miljövänliga.

Bild
Bild

Kiilto . Produkterna från detta finska företag används främst vid konstruktion av simbassänger. De flesta modellerna är vattenbaserade latex. Sådana enkomponentprover kräver inte användning av andra ytterligare komponenter före användning. Mastiken anses vara snabbtorkande och ganska elastisk. I torkningsprocessen börjar kompositionen ändra färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Blockad ". Företaget tillverkar polyuretanbaserad vattentätningsmastik. Sådana miljövänliga och säkra föreningar kommer att vara det bästa alternativet för isolering av badrum, golv, fundament, pooler, balkonger och källare. De är också lämpliga för en parkettbräda.

Bild
Bild

Ansökningar

Olika mastikmodeller kan användas för att ge vattentätning för specifika strukturer. Det finns separata sorter avsedda för behandling av tak, simbassänger och toaletter, fundament, betong. Och de kan också utformas för utomhus- eller inomhusarbete (vissa prover är universella, de är lämpliga för alla arbeten).

Mastik tas ofta för vattentätning av horisontella invändiga ytor, som kännetecknas av ett högt fuktinnehåll

Och också ett sådant ämne kommer att vara ett utmärkt alternativ för korrosionsskydd av olika metallkonstruktioner som ligger under jorden.

Mastiken används också för bearbetning av ovanjordiska rörledningar, för tätning av kontaktplatser mellan metallkonstruktioner och betongytor. Det används ibland som lim för trä, armerad betong och metalldelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta vattentätningsmaterial kan köpas för kvalitetsförsegling av skarvar och sprickor i asfalt . Beläggningen, som produceras med hjälp av en bitumenkomposition, gör att du kan skapa en monolitisk maximalt stark film utan sömmar, som har utmärkt motståndskraft mot atmosfärisk nederbörd, temperaturförändringar, och tillåter, om det behövs, lätt att jämna ut lättnaden.

Mastic fungerar ofta som en pålitlig och hållbar dämpningsbas mellan sockeln och panelerna i rummet . Med hjälp av detta ämne är det också tillåtet att täta svetsfogar.

Bild
Bild

Hur jobbar man med mastik?

Innan kompositionen appliceras på produktens yta är det nödvändigt att korrekt bestämma förbrukningen - hur mycket blandningen kommer att falla på en m2. I regel anges alla proportioner i instruktionerna för själva massan.

Därefter bör du förbereda materialet ordentligt för vattentätningsbehandling . Mastiken måste blandas noggrant - den måste vara så homogen som möjligt. Om det visar sig vara för hårt måste det spädas ut med en liten mängd speciellt lösningsmedel.

Om mastiken fryses under lagring, förvärms den vid en temperatur som inte är lägre än +15 grader Celsius. Samtidigt är det värt att förbereda ytan som ska bearbetas.

För att göra detta rengörs det först noggrant från smuts, de porösa elementen är täckta med en bituminös primer, rostiga produkter förrengörs och täcks med en omvandlare.

Om ytan är våt torkas den först med en gasbrännare . Det är viktigt att komma ihåg att allt arbete bör utföras i lämplig skyddsutrustning, inklusive handskar, en mask och glasögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt arbete rekommenderas att utföras utomhus. Om du fortfarande kommer att bearbeta inomhus, ta hand om ventilationsorganisationen i förväg. Samtidigt bör arbete inte utföras på platser nära öppen eld och värmeutrustning.

Det är bättre att applicera vattentätningsmastik med en borste, rulle . Sprutmetoden kan också tillämpas, men den kan endast utföras i fullständig frånvaro av atmosfärisk nederbörd och vid en temperatur som inte är högre än -5 grader.

Rekommenderad: