Vetonit VH: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Vit Fuktbeständig Produkt, Produktrecensioner Grå

Innehållsförteckning:

Video: Vetonit VH: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Vit Fuktbeständig Produkt, Produktrecensioner Grå

Video: Vetonit VH: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Vit Fuktbeständig Produkt, Produktrecensioner Grå
Video: Шпатлевание стен ( vetonit VH) 2024, April
Vetonit VH: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Vit Fuktbeständig Produkt, Produktrecensioner Grå
Vetonit VH: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Vit Fuktbeständig Produkt, Produktrecensioner Grå
Anonim

Reparations- och byggnadsarbete utförs sällan utan kitt, för innan väggarnas slutliga efterbehandling måste de vara perfekt anpassade. I det här fallet lägger sig dekorativ färg eller tapeter smidigt och utan brister. En av de bästa kittarna på marknaden idag är Vetonit mortel.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Spackel är en pastaaktig blandning, tack vare vilken väggarna får en perfekt slät yta. För att applicera det, använd metall- eller plastspatlar.

Weber Vetonit VH är ett cementbaserat, super-fuktresistent efterbehandlingsmedel , används för både inomhus och utomhus arbete i torra och våta förhållanden. Dess särdrag är att den är lämplig för många typer av väggar, vare sig det är tegel, betong, expanderade lerklossar, putsade ytor eller betongytor. Vetonit är också lämplig för efterbehandling av poolskålar.

Bild
Bild

Fördelarna med verktyget har redan uppskattats av många användare:

  • enkel användning;
  • möjligheten till manuell eller mekaniserad applikation;
  • frostbeständighet;
  • enkel applicering av flera lager;
  • hög vidhäftning, vilket garanterar perfekt inriktning av alla ytor (väggar, fasader, tak);
  • förberedelse för målning, tapetsering, samt för mönster med keramiska plattor eller dekorativa paneler;
  • plasticitet och bra vidhäftning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

När du köper är det värt att överväga produktens huvudsakliga egenskaper:

  • grå eller vit;
  • bindelement - cement;
  • vattenförbrukning - 0, 36-0, 38 l / kg;
  • temperatur lämplig för applicering - från + 10 ° C till + 30 ° C;
  • maximal fraktion - 0,3 mm;
  • hållbarhet i ett torrt rum - 12 månader från produktionsdatumet;
  • torktiden för skiktet är 48 timmar;
  • styrka - 50% under dagen;
  • förpackning - pappersförpackning i tre lager 25 kg och 5 kg;
  • härdning uppnås med 50% av sluthållfastheten inom 7 dagar (vid låga temperaturer saktar processen ner);
  • förbrukning - 1, 2 kg / m2.
Bild
Bild

Användningssätt

Ytan måste rengöras före användning. Om det finns stora luckor måste de repareras eller förstärkas innan kittet appliceras. Främmande ämnen som fett, damm och andra måste avlägsnas genom grundning, annars kan vidhäftningen försvagas.

Kom ihåg att skydda fönster och andra ytor som inte kommer att behandlas.

Kittpasta framställs genom att blanda torr blandning och vatten . För en sats på 25 kg behövs 10 liter. Efter noggrann blandning är det viktigt att låta lösningen bryggas i cirka 10-20 minuter, sedan måste du blanda kompositionen igen med ett speciellt munstycke på en borr tills en homogen tjock pasta bildas. Om du följer alla blandningsregler får kittet en konsistens som är idealisk för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hållbarheten för den färdiga lösningen, vars temperatur inte bör överstiga 10 ° C, är 1,5-2 timmar från det att den torra blandningen blandats med vatten. Vid tillverkning av Vetonit spackel får inte överdosering av vatten tillåtas. Det kan leda till försämrad hållfasthet och sprickbildning av den behandlade ytan.

Efter beredning appliceras kompositionen på de förberedda väggarna för hand eller med hjälp av speciella mekaniska anordningar . Det senare påskyndar avsevärt arbetet, men förbrukningen av lösningen ökar avsevärt. Vetonit kan sprutas på trä och porösa brädor.

Efter applicering jämnas kittet med en metallspatel.

Om utjämning utförs i flera lager är det nödvändigt att applicera varje efterföljande lager med ett intervall på minst 24 timmar. Torktiden bestäms utifrån skikttjocklek och temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skiktjockleksintervallet varierar från 0,2 till 3 mm. Innan du applicerar nästa skikt, se till att den föregående är torr, annars kan det bildas sprickor och sprickor. Glöm i så fall inte att rengöra det torkade lagret av damm och behandla det med speciellt slippapper.

I torrt och varmt klimat, för en bättre härdningsprocess, rekommenderas att fukta den jämna ytan med vatten, till exempel med hjälp av en spray . När kompositionen har torkat helt kan du gå vidare till nästa arbetsskede. Om du jämnar ut taket, behöver du inte bearbeta efter kittet.

Efter arbete måste alla berörda verktyg sköljas med vatten. Resterande material får inte släppas ut i avloppet, annars kan rören täppas till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

  • Under arbetets gång är det nödvändigt att hela tiden blanda den färdiga massan med lösningen för att undvika att blandningen blandas. Ytterligare introduktion av vatten när kittet har börjat härda hjälper inte.
  • Vetonit White är avsedd för förberedelse både för målning och för väggdekoration med kakel. Vetonit Gray används endast under kakel.
  • För att förbättra arbetskvaliteten, öka vidhäftningen och motståndskraften för materialet, kan du byta ut en del av vattnet (cirka 10%) när du blandar med en dispersion från Vetonit.
  • Vid utjämning av målade ytor rekommenderas att använda Vetonit -lim som vidhäftningsskikt.
  • För fasadens yta kan du måla med cement "Serpo244" eller silikat "Serpo303".
  • Det bör noteras att Vetonit VH inte är lämplig för användning på väggar målade eller putsade med kalkbruk samt för utjämning av golv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

  • Produkten måste förvaras utom räckhåll för barn.
  • När du arbetar är det viktigt att använda gummihandskar för att skydda huden och ögonen.
  • Tillverkaren garanterar att Vetonit VH uppfyller alla krav i GOST 31357-2007 endast om köparen följer lagrings- och användningsvillkoren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Kunder anser att Vetonit VH är ett utmärkt cementbaserat fyllmedel och rekommenderar det för köp. Baserat på recensionerna är det lätt att arbeta med. Den fuktbeständiga kompositionen är ett utmärkt alternativ för fuktiga rum.

Produkten är lämplig för både målning och kakel. Efter applicering måste du vänta ungefär en vecka tills det är helt torrt. Både professionella byggare och ägare som föredrar att reparera med sina egna händer är vanligtvis nöjda med arbetet och resultatet.

Sparsamma köpare noterar att det är billigare att köpa en produkt i påsar. Användare rekommenderar också att komma ihåg att bära handskar vid blandning och applicering av lösningen.

Rekommenderad: