Serpyanka För Gips: Hur Man Använder Ett Galler För Att Putsa Väggar? Typer Av Gips Serpyanka

Innehållsförteckning:

Video: Serpyanka För Gips: Hur Man Använder Ett Galler För Att Putsa Väggar? Typer Av Gips Serpyanka

Video: Serpyanka För Gips: Hur Man Använder Ett Galler För Att Putsa Väggar? Typer Av Gips Serpyanka
Video: Putsa dina innerväggar med gipsputs - så gör du 2024, April
Serpyanka För Gips: Hur Man Använder Ett Galler För Att Putsa Väggar? Typer Av Gips Serpyanka
Serpyanka För Gips: Hur Man Använder Ett Galler För Att Putsa Väggar? Typer Av Gips Serpyanka
Anonim

Kunskap om typerna av gips serpyanka, liksom funktionerna i deras applikation, är mycket viktig. Utan att räkna ut hur man använder ett nät för att putsa väggar är det lätt att göra många allvarliga misstag. Du bör också ta hänsyn till professionella råd om val av själva blandningen.

Vad är det och varför behövs det?

En specialtejp som bildas av ett nät och en limmassa säljs under namnet serpyanka för väggplåster. Sådant material används i en mängd olika byggarbeten. Där serpyanka används förstärks hörn och ojämna platser mycket effektivt. Tejpen kan också vara till nytta när du arbetar med gipsskivor. Ofta används den för att stänga sprickor, förbättra planen på väggarna och i taket.

Serpyanka används nästan uteslutande för inredningsarbete. Samma tejp som används av gips är också användbart för:

  • applicering av färg;
  • limning av tapeter;
  • eliminering av oegentligheter i gipsskivkonstruktioner.
Bild
Bild

Nätet erhålls på basis av glasfiber eller syntetiserade fibrer. Det säljs i rullar, vars vanliga bredd är 5 cm. Det är lättare att arbeta där en sådan beläggning appliceras, och det finns ingen risk att ytan kommer att bula ut. Viktigt: tejpen ska inte limmas på själva materialet, utan efter förberedande applicering av kittet. Detta är det enda sättet att säkerställa anständig vidhäftning. Serpyanka är tillämplig för:

  • korsningar mellan gipsskivor;
  • korsningar mellan gipsskivor och annat material;
  • övergångar från vägg till tak;
  • anslutningspunkter för finishpaneler;
  • sammankoppling av väggar med lådor med fönster och dörröppningar;
  • spruckna vertikala och horisontella plan.
Bild
Bild

Olika sorter

Konstruktion serpyanka skiljer sig från den "enkla" just genom sin tillverkning på grundval av syntetfibrer. Som ett resultat är problemet med ruttning helt uteslutet. Materialets densitet varierar från 0,015 till 0,05 kg per 1 kvm. m. Tejpen "serpyanka" rullas till rullar. Ibland produceras också en fläta, vars bredd sträcker sig från 42 till 230 mm; längden på Serpyanka -vikarna varierar från 20 till 150 m.

Lavsan konstruktionstejp tillverkas i rullar med en bredd av 0,05-1 m . Det totala värdet kan nå 100 linjära meter. m. De största rullarna är 1, 3 kg.

Materialet är ganska starkt och motståndskraftigt mot fukt. De kan med säkerhet stärka även tjocka gipsskikt.

Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma polypropylen serpyanka, som också säljs under namnet konstruktionsförband . Detta är ett särskilt tunt material, olämpligt för gipstjocklekar som överstiger 1 mm. Men beläggningens ljushet gör att du kan överge den preliminära appliceringen av kittet. Polypropylenätet är upp till 0, 12 m brett, rullarnas längd når 100 linjära meter. m. Även den tyngsta versionen väger högst 0, 102 kg.

När det gäller glasfiber serpyanka är den ömtålig . Detta beror på användningen av tunna glasfilament. Därför är det omöjligt att förstärka hörnen. En sådan orm är dock elastisk och därför lätt att arbeta med. Nätet når 90 linjära meter i längd. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan puts av betong eller gipsskivor används alla typer av serpyanka. Men de uppmärksammar dess tjocklek. Den ska inte sticka utåt, men förstärkningens styrka måste också tillhandahållas .… Små (0,1-0,3 cm) celler är lämpliga för inomhusarbete. Om du behöver förbereda ytan utomhus behöver du en serpyanka med en cell på 0,5 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Det är inte svårt att använda nätet för putsarbete. Men det är nödvändigt att välja perioder när arbetet pågår och 48 timmar efter det kommer temperaturen att vara cirka 20 grader. När du förbereder väggarna i rummet är det nödvändigt att utesluta utkast. Basen måste torkas. Även den bästa serpyanka, när den appliceras på en fuktig bas, kan framkalla ytterligare deformation av leden.

Förekomst av damm och smuts är absolut oacceptabelt . Kontrollera att fästelementen är korrekt installerade innan tejpen appliceras. När du skär en serpyanka måste curling och lossning av trådarna uteslutas. Själva nätet pressas in i det fortfarande våta gipsskiktet.

Det är oacceptabelt att få damm och luft under en sådan beläggning.

Rekommenderad: