Flytande Tapeter I Sovrummets Inre (18 Foton): Design Med Flytande Tapeter

Innehållsförteckning:

Video: Flytande Tapeter I Sovrummets Inre (18 Foton): Design Med Flytande Tapeter

Video: Flytande Tapeter I Sovrummets Inre (18 Foton): Design Med Flytande Tapeter
Video: Väggbeklädnad 2024, April
Flytande Tapeter I Sovrummets Inre (18 Foton): Design Med Flytande Tapeter
Flytande Tapeter I Sovrummets Inre (18 Foton): Design Med Flytande Tapeter
Anonim

Valet av efterbehandlingsmaterial för inredning av lägenheter och kontor växer varje år. Om tidigare papperstapeter huvudsakligen användes, är det idag möjligt att välja material inte bara för varje smak och plånbok, utan också att välja råvarans sammansättning och appliceringsmetod.

En av dessa nyheter på byggmarknaden är flytande tapeter . De är ett verkligt fynd för designers och alla som uppskattar individualitet i utformningen av lokaler. Oavsett vilken inredningsstil du väljer, hjälper flytande tapeter dig att förverkliga dina planer utan att använda dyra och ibland olämpliga material i ett modernt rum: marmor, natursten, förgyllning. Flytande tapeter varierar i sammansättning och tekniska funktioner, de kan väljas och kombineras beroende på preferenser i material och designidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Om du står inför valet av vilket material som är bäst att använda för väggbeklädnad, bör du veta att flytande tapeter har ett antal fördelar jämfört med andra material

  • Miljövänlighet … Bakgrundsbilder av denna typ är absolut giftfria, avger inga farliga ämnen och är allergivänliga. De kommer att vara en utmärkt lösning för rum med allergiker eller små barn.
  • Värme- och ljudisolering . Täcker ytan på väggarna, flytande tapeter behåller värmen och dämpar låter mycket bättre än andra material.
  • Montering … Lätt att använda på svåråtkomliga platser, du behöver inte gå med i ritningar och justera storlekar.
  • Ytkorrigering … Flytande tapeter kräver inte förbehandling av väggarna, döljer mindre brister och sprickor.
  • Temperatur och luftfuktighet . De tål lätt låga temperaturer, ackumulerar inte fukt, skapar inte en växthuseffekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

I förenklad mening är flytande tapeter en korsning mellan vanlig gips- och papperstapet, men skiljer sig från dessa två typer i applikation till ytan och uppfyller olika krav.

Den första och största fördelen med flytande tapeter är miljövänlighet . De är gjorda av naturliga komponenter i bomull och cellulosa, orsakar inte allergier och är perfekta för rum med små barn. Med en sådan beläggning skapar väggarna ingen växthuseffekt, de "andas" verkligen och har dammavvisande egenskaper. Beroende på inredningen kan spårelement av torra alger och växter, sand, spån av trädbark, gelatin eller glimmer läggas till huvudkompositionen av flytande tapeter.

Olika färger och texturer av flytande tapeter gör att du kan experimentera i alla riktningar och är lämplig för att täcka ytorna på nästan alla bostäder och offentliga lokaler. Materialet kan appliceras inte bara på väggar utan även i taket och på alla gipsskivkonstruktioner som finns i moderna byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrumsdekoration

Flytande tapeter kommer att vara ett idealiskt val för att dekorera ett sovrum, eftersom ett sovrum är ett speciellt rum där atmosfären av komfort och avkoppling är av största vikt . Flytande tapeter är behagliga och varma vid beröring, och siden eller bomullsfibrerna i deras sammansättning får ytan att se ut som textilier, väggarna verkar vara täckta med tyg. Väggarnas enhetliga yta livas perfekt upp genom tillsats av granulat i tapetens sammansättning. En sådan designteknik hjälper till att markera ett visst område eller visuellt förstora utrymmet. Om du lägger till fluorescerande färg till den applicerade blandningen får ytan ett mjukt flimrande sken i skymningen.

Den heterogena strukturen hos flytande tapeter låter dig skapa invecklade blommönster eller geometriska former på väggarna. Att experimentera med nyanser ger ett plus till valet av just ett sådant material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Färgschemat i det inre av sovrummet beror naturligtvis på ägarens preferenser och smak, men det finns några nyanser som är värda att uppmärksamma. Det är inte alltid möjligt att vända sig till en professionell designer för att få hjälp, och att känna till de grundläggande enkla reglerna för att använda färg för ett sovrum hjälper till att undvika besvikelse efter att renoveringen är klar.

Ljusa färger ökar visuellt utrymmet, så de är att föredra för små rum . För ägare av rymliga sovrum är rikare nyanser och färgkombinationer också lämpliga. Det är dock värt att komma ihåg att ett överskott av mörk färg i sovrummet är tröttsamt, och lila rekommenderas inte alls av psykologer som en färg som leder till ångest och depression. För att visuellt öka takhöjden används horisontella linjer i prydnaden och för att utöka utrymmet - vertikala.

Det är bättre att placera en stor ritning eller dekorationer av ljusare nyanser på en vägg eller yta, eftersom deras överskott överbelastar utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design med flytande tapeter ger gott om möjligheter för en designfantasi, men man bör komma ihåg att sovrummet ska vara harmoniskt utan skarpa linjer och färgkombinationer. Det är bättre att lämna djärva beslut för vardagsrummet, i sovrummet kommer ljusa nyanser av pastellfärger att ge utrymmet friskhet, vilket innebär att resten blir mer komplett.

Bild
Bild

Flytande tapetvård

Täckningar med flytande tapeter ska endast rengöras med en torr, mjuk metod, fukt eller borstning skadar och demonterar dem. Detta är också hemligheten med att ta bort särskilt smutsiga fläckar från flytande tapeter: efter noggrann vätning och avlägsnande av det skadade området kan du alltid applicera ett nytt lager tapetlösning identisk i färg och komposition, som efter torkning kommer att vara lika med skuggan av resten av utrymmet.

Rekommenderad: