Målningar På Träskivor (46 Foton): Gör-det-själv-tillverkningsteknik, Tryckning På Brädor Och Andra Typer Av Inredningen. Hur är De Gjorda På Gamla Brädor?

Innehållsförteckning:

Video: Målningar På Träskivor (46 Foton): Gör-det-själv-tillverkningsteknik, Tryckning På Brädor Och Andra Typer Av Inredningen. Hur är De Gjorda På Gamla Brädor?

Video: Målningar På Träskivor (46 Foton): Gör-det-själv-tillverkningsteknik, Tryckning På Brädor Och Andra Typer Av Inredningen. Hur är De Gjorda På Gamla Brädor?
Video: Slipning, Oljning och polering av ek 2024, April
Målningar På Träskivor (46 Foton): Gör-det-själv-tillverkningsteknik, Tryckning På Brädor Och Andra Typer Av Inredningen. Hur är De Gjorda På Gamla Brädor?
Målningar På Träskivor (46 Foton): Gör-det-själv-tillverkningsteknik, Tryckning På Brädor Och Andra Typer Av Inredningen. Hur är De Gjorda På Gamla Brädor?
Anonim

Målningar på brädor - det här är ytterligare en detalj i inredningen som hjälper till att göra rummet mer bekvämt. De är gjorda av olika material och i olika stilar. Dessutom kan du till och med skapa en sådan bild med dina egna händer.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Träpaneler har många fördelar. Eftersom de är tillverkade av högkvalitativa material är de starka och hållbara. Användningen av naturliga brädor istället för duk ger bilden originalitet. Den har en fin konsistens och ytterligare lättnad. På träskivor kan du skapa en bild med olika material . Detta gör det möjligt att omsätta en mängd olika fantasier till verkligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och slutligen kan du göra målningarna själv. I det här fallet kommer bilden på slipade gamla brädor att visa sig vara riktigt unik . Nackdelarna med sådana målningar kan bara vara om några misstag gjordes i arbetet. Så färgen kanske inte blir för ljus. Eller så kanske ritningen inte matchar önskad bild.

Bild
Bild

Hur görs målningar?

Det viktigaste i denna process är förberedelsen av materialet. Tunna torra brädor brukar tas som bas. Lätta paneler kan också användas. Om det finns oegentligheter eller flis på materialets yta måste de slipas väl. Ytan måste vara plan. Efter det, för att ge den önskade konsistensen, utförs borstning, det vill säga ett urval av mjuka fibrer. För att bilden ska behålla sin attraktivitet längre behandlas dess främre del med skyddsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det måste du gå vidare till att arbeta med bilden. Det finns många sätt att måla en bild på en svarta tavlan … Du kan arbeta med olja eller akryl. De som producerar målningar till salu gör det med en skrivare. Senare är målningen färdig för hand. Verken åldras artificiellt eller görs ljusare. Det sista steget är att täcka arbetet med ett lager av skyddande medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan vara matt eller glansigt, båda är bra - valet beror bara på en viss persons preferenser.

Olika alternativ

Liksom vanliga målningar kan tavlor ritas i en mängd olika stilar.

Bild
Bild

Abstraktion

Detta är en av de mest populära destinationerna under de senaste åren. Gradientmålning gjord i flera nyanser av samma färg ser spektakulär ut … Ett annat populärt alternativ är geometriska mönster. Det är vanligt att använda kontrasterande färger här. Kombinationen av en vit bakgrund med silver- eller guldfärg kommer också att se vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strängkonst

Trådar och naglar är definitivt inte det material de flesta förknippar med kreativitet .… Men med fantasi och dessa material till hands kan du ibland få mycket intressant arbete. Sådana bilder görs helt enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett väl färdigt bräde är täckt med ett lager färg i samma färg. Vidare beskrivs grunden för ritningen. Spikar dras in längs konturen. Alla måste vara på samma nivå. Det enda undantaget är om konceptet kräver det . Efter vävningen börjar. Mönstret bildas just på grund av tråden. Således kan du avbilda blommor, djur eller bara några abstrakta figurer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

Naturligt trä passar bra med tyg. Textilmönster är mycket enkla att skapa. De är gjorda av brädor och en tygbit med ett vackert mönster eller något slags fullvärdigt mönster. Detta material sveper helt enkelt runt brädan och spikarna är fästa vid kanterna. Med täta tyger som filt eller flanell kan du skapa intressanta konsthuskompositioner . Men flätan och spetsarna kompletterar den känsliga bilden perfekt. Till exempel en bild av ett landskap eller vårens tulpaner.

Bild
Bild

Modul

Paneler, bestående av två eller tre delar, ser också mycket intressanta ut. En ritning appliceras omedelbart på 2 eller 3 förberedda brädor. Det kan finnas många alternativ för bilder här. Modulära målningar skildrar städer, landskap och enkla abstraktioner. Sådana verk är perfekta för loft eller moderna rum.

Bild
Bild

Skriva ut stillbilder

För att perfekt förmedla önskad bild är det bäst att skriva ut den. Bilden är av hög kvalitet och mycket exakt. Du kan skriva ut vad du vill - från porträtt och foton av dina favoritplatser på jorden till några motiverande fraser. Bilden kan också förfinas ytterligare, ge den en glans eller omvänt göra den matt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekomålningar

De som vill vara närmare naturen, även om de bor i en storstad, kommer att älska de ursprungliga miljömålningarna gjorda med naturmaterial. Träbasen kan dekoreras med torkade växter som passar dem i det allmänna landskapet. Stora paneler dekorerade med succulenter eller stabiliserad mossa ser original ut … Om blommor och andra växtdelar används, torka dem långsamt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snabbtorkning berövar dem deras volym, så bilden ser inte så intressant ut.

Klassisk målning

För att skapa intressanta bilder på brädorna kan du också använda mer välbekanta material - olja eller akryl. Färger fäster såväl på det förberedda träet som på duken. Den målade bilden förmedlar eventuella tomter … Brädorna kan avbilda åtminstone en björn i skogen, åtminstone någon slags stadstomt. Färdiga bilder på brädor kan kompletteras med belysning eller ramar för att få dem att se ännu mer intressanta och vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Varje målning måste närmar sig på sitt eget sätt. Trots allt är tekniken väldigt annorlunda, beroende på material och stil som valts. Oftast bestämmer hemma konstnärer att måla en oljemålning eller göra den med en stencil.

Bild
Bild

Oljemålning

Ett beprövat alternativ i århundraden är att måla en oljemålning. Oljefärger skapas genom att blanda vallmo- eller linolja med olika pigment. De är ihållande, passar bra på en förberedd bräda, men torkar länge. Och processen med att förbereda brädorna tar också mycket tid.

Det första steget är att koka brädorna i vatten . Processen tar cirka 6 timmar. Det måste kontrolleras noggrant för att inte förstöra ditt arbetsstycke. Då måste fukten från brädorna avdunstas genom att torka dem under naturliga förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

De ska torka ut från sex månader till ett år. Detta är det enda sättet att vara säker på att den färdiga ritningen inte kommer att spricka och torka ut med tiden.

Helt torkade brädor måste grundas. Detta görs också i etapper. Varje lager appliceras och torkas och slipas sedan noggrant. Proceduren upprepas 2-3 gånger. När basen för bilden är klar kan du börja rita.

Processen tar mycket tid, men allt beror på komplexiteten hos den valda ritningen och konstnärens färdigheter . Oljefärger torkar i flera månader. Det sista steget är att täcka målningen med ett lager skyddslack. Det fixar färgerna och skyddar dem från de negativa effekterna av den yttre miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av schabloner

En person som inte har speciella färdigheter och förmågor kan försöka måla en bild på brädor med en stencil. Först måste du plocka upp själva schablonen, måla och förbereda basen. Kontrasterande bilder ser vackra ut … Till exempel en teckning i silver eller guld på en svart eller vit bakgrund.

Bild
Bild

Det är väldigt enkelt att skapa en sådan bild. Schablonen måste försiktigt lutas mot det förberedda och bearbetade brädet. Om det behövs kan dess kanter fixeras. Därefter täcks det lediga utrymmet med färg av önskad färg. Ritningen måste få torka helt för att inte förstöra den av misstag. Därefter tas stencilen försiktigt bort. Den färdiga bilden kan täckas med ett lager skyddande material . Det kommer att visa sig vara ett vackert och graciöst arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Originalmålningar på brädorna kan matchas med vilken inredning som helst

Klassisk … Ett utrymme i klassisk stil kompletteras idealiskt med enkla och begripliga målningar, målade i olja eller tryckta på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft … Moderna rum i loftstil är ovanliga i sig. Därför är det värt att välja lämpliga bilder för dem. Ett verk i abstrakt stil eller en original ekopanel kommer att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern … En modulär bild på brädor kommer att se bra ut i ett rymligt rum. Den kan placeras på en vägg eller mellanvägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plankmålningar är definitivt något som finsmakare av samtidskonst bör uppmärksamma. Valet av sådana verk är stort, och det finns alltid en möjlighet att hitta något som passar dig.

Rekommenderad: