Sconces På Ett Flexibelt Ben (45 Bilder): Flexibla Läsmodeller Med Bakgrundsbelysning Och LED -sänglampor På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Sconces På Ett Flexibelt Ben (45 Bilder): Flexibla Läsmodeller Med Bakgrundsbelysning Och LED -sänglampor På Väggen

Video: Sconces På Ett Flexibelt Ben (45 Bilder): Flexibla Läsmodeller Med Bakgrundsbelysning Och LED -sänglampor På Väggen
Video: Installing Wireless Accent Sconce Lights 2024, Maj
Sconces På Ett Flexibelt Ben (45 Bilder): Flexibla Läsmodeller Med Bakgrundsbelysning Och LED -sänglampor På Väggen
Sconces På Ett Flexibelt Ben (45 Bilder): Flexibla Läsmodeller Med Bakgrundsbelysning Och LED -sänglampor På Väggen
Anonim

Belysningens roll i interiören är inte så liten som den kan tyckas vid första anblicken. Förutom dess huvudfunktion, som gör att alla kan göra sina vanliga saker i mörkret, kan rätt vald belysning uppnå önskad effekt i interiören.

Idag finns det ett brett utbud av belysningsarmaturer som du kan ge varje inredning ett unikt utseende. Vägglampor spelar en speciell roll i belysning, nämligen lampor med flexibla ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Att utrusta insidan av en lampa med ett flexibelt ben gör att du kan lösa en mängd olika uppgifter.

Alla rum har inte möjlighet att hänga upp en ljuskrona. I ett rum med lågt i tak och ett litet område kommer ljuskronan att lysa för starkt, och golvlampan kommer att ta lite plats, och därför är lampan i det här fallet den enda rätta lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av flexibiliteten i dess design klarar denna belysningsarmatur funktionen som en bordslampa perfekt. Att läsa böcker och tidskrifter i sängen kommer att vara så bekvämt som möjligt, särskilt för dem som bär glasögon eller kontaktlinser.

Sänglampor på ett flexibelt ben gör ett utmärkt jobb med att belysa på natten, det finns inget särskilt behov av att tända taklamporna om du vaknar mitt i natten för att gå till köket eller på toaletten.

Med hjälp av en sådan lampa kan du markera den nödvändiga möbeln (spegel eller bild), samt fokusera på de ursprungliga detaljerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med denna mångsidiga belysningsarmatur kan du visuellt zonera utrymmet. Parat läge nära toalettbordet kommer att markera boudoirområdet. Dessutom kommer placering nära en spegel visuellt att expandera utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att det dämpade ljuset som kommer från lampan är involverat i att skapa en varm och hemtrevlig atmosfär. Dessutom är denna belysningsarmatur utan tvekan en bra dekoration. Den kan användas för att dekorera vilken vägg som helst.

Denna belysningsarmatur är en mångsidig möbel och kan därför användas i alla rum. I sovrummet, vardagsrummet, köket och till och med ett barnrum kommer en lampa med ett böjbart ben att dekorera inte bara inredningen utan också lösa vissa problem.

Och naturligtvis är en viktig fördel med lampan dess storlek. Med en kompakt belysningsenhet kan du effektivt använda ledigt utrymme, eftersom det praktiskt taget inte tar plats, till skillnad från en golvlampa eller bordslampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För närvarande finns det flera typer av sådana sconces. De skiljer sig åt i form, stil, monteringsmetod, syfte och typ av omkopplare.

Det finns två typer av sconces, beroende på sättet att fästa . Ytbelysningsarmaturer monteras nära väggen, så att ljuset från dem reflekteras från ytan. En annan typ av denna enhet är fäst på väggen med en konsol, och nyanserna är placerade på en gemensam bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sconces är indelade i öppna och stängda . Öppna belysningsarmaturer kännetecknas av frånvaron av nyanser. Som regel är lampor i sådana enheter utrustade med en diffusor och har ett dekorativt utseende. Stängda lampor är utrustade med nyanser av olika former. Det finns modeller där nyanser inte helt täcker glödlampan och ser ut som ett halvklot, deras övre del förblir öppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på form kan dessa belysningsarmaturer ha en mängd olika former. Geometriska former, blommor, lyktor, kandelabrar, ljus och andra typer produceras av tillverkare.

Alla väggmonterade belysningsarmaturer är utrustade med en strömbrytare. Beroende på platsen och formen för detta element finns det modeller med en nyckel, tryckknapp och kombinerad strömbrytare, där knappen är placerad på enhetens tråd och nyckeln är placerad på basen av lampan.

Dessutom finns det lampor där strömbrytaren är inbyggd i strukturen och för att tända eller stänga av belysningsenheten måste du dra i sladden (rep, kedja).

Mer moderna modeller är utrustade med en touch -switch. Sådana enheter har en pekindikator, som i regel är inbyggd i modellens kropp och utlöses genom att röra handen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktion och material

Strukturellt består en vägglampa med en flexibel hållare av en kropp, ett flexibelt ben, en diffusor eller reflektor, en strömbrytare och en glödlampa.

Elektriska komponenter finns i belysningsarmaturens kropp. Det böjbara benet är ett viktigt strukturelement, med dess hjälp kan du inte bara korrigera ljusets riktning utan också skapa den önskade belysningsvinkeln. Benet är anslutet i ena änden till enhetens kropp, och på den andra finns det en patron i vilken en glödlampa skruvas fast.

Skärmar kan användas som en ljusdiffusor, eller så reflekteras det från ytan. Tack vare diffusorn är ljusflödet jämnt fördelat eller reflekterat. Den dekorativa effekten som skapas med diffusorn ger inredningen i alla rum ett originellt utseende. I vissa modeller används en elektrisk lampa med matt yta som diffusor.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna modeller används som regel energibesparande typer av lampor. Oftast är det LED -modeller, eftersom de praktiskt taget inte värmer upp omgivande material och har en ganska lång livslängd.

Oftast är dessa belysningsarmaturer gjorda av metall och glas. Den främsta kvaliteten som förenar båda materialen är mångsidighet. Tack vare henne kan de anta en mängd olika former och är också de säkraste för hälsan.

Tillverkad av metall , som regel är en kropp gjord (i vissa modeller och en nyans). Olika legeringar (mässing, brons) används som material.

Nyanser tillverkas oftast från glas med en matt eller transparent yta, dekorerad i vissa modeller med olika mönster och mönster. Glasskärmar sprider ljuset perfekt och skapar därmed gynnsamma förhållanden för ögonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller kan göras tillverkad av plast … De är billigare, men tyvärr har de inte ett mycket estetiskt utseende. Mindre vanligt använt som material trä som regel kombineras den med metall. Material som kristall av olika märken, porslin, alabaster, konstläder, tyg och till och med ädelstenar används som dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

Sconces, som är en universell ljuskälla, kan installeras i alla rum, det viktigaste är att hitta en lämplig plats för sin plats.

Oftast är denna belysningsarmatur installerad i ett sovrum. Denna lampa är perfekt för ett sovrum, eftersom tack vare dess diffusa ljus skapas en bekväm och mysig atmosfär som bidrar till en lugn vila efter en hård dag. Som regel är den installerad antingen i sängområdet eller i toalettbordet.

Bild
Bild

I sängens område placeras sconces i en mängd av två bitar och installeras symmetriskt på båda sidor. Med denna placering kan du inte bara läsa en bok och bläddra i en tidning, utan också göra handarbete. I toalettbordets område är lampan installerad något över ögonhöjd, antalet enheter beror på ägarnas preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barnrum är en lampa ett utmärkt alternativ. Du kan installera den nära sängen eller bredvid arbetsbordet. Nära sängen kan lampan användas som nattlampa, och enheten som ligger i bordet fungerar som regel som en bordslampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket bekvämt att använda denna belysningsarmatur i köket. Installationsplatsen kan variera. Ett arbetsområde med belysning är det mest framgångsrika alternativet för att placera en lampa. Tack vare det flexibla benet kan du belysa alla hörn av skrivbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också installera denna enhet i badrummet. Som regel är den placerad nära spegeln och håller ett visst avstånd. Ju större spegeln och lampan är, desto längre bör belysningsanordningen placeras från spegeln. Du kan installera antingen en eller två enheter genom att placera dem på båda sidor av spegelytan. Om så önskas installeras parade lampor ovanför spegelytan.

Bild
Bild

I korridoren installeras lampor längs väggpanelen. Detta arrangemang kommer inte bara att markera den mörka korridoren, utan också dekorera väggen. I korridoren installeras vanligen lampor nära spegeln.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en lampa med ett flexibelt ben måste du vara uppmärksam på några nyanser. Först och främst måste du ta hänsyn till syftet och stilen i rummet där belysningsenheten väljs.

För ett badrum är det bättre att välja en produkt som är resistent mot fukt. Som regel är dessa modeller gjorda av rostfritt stål med en korrosionsskyddande beläggning. Lampskärmarna i dessa modeller ska vara av stängd typ, och det är bättre att använda energibesparande lampor med lämplig effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För resten av rummen måste du välja en modell som matchar rummets stil. Detta är inte svårt att göra, eftersom det idag produceras ganska många modeller i olika stilar. Modellen för barnkammaren måste vara tillverkad av säkra material, eftersom vissa kemikalier kan avdunsta vid uppvärmning.

När du köper måste du vara uppmärksam på omkopplarna. Det är bättre att föredra modellen med en peksknapp. Det är mycket bekvämt att använda det, en knapptryckning i handen - och lampan slås på.

Bild
Bild

Om du väljer den eller den modellen måste du fråga om den har en ljusstyrka. Denna funktion är mycket bekväm, med hjälp kan du dämpa starkt ljus. För sådana modeller måste du köpa speciella energisparlampor med en dimmer.

För att denna armatur ska se harmonisk ut på väggen måste du ta hand om dess plats i förväg. Även i slutskedet tänker de på trådarnas dolda plats i förväg.

Rekommenderad: