USB -lampa (31 Bilder): Flexibla LED -lampor I Form Av En Astronaut Och LED -modeller För Bakgrundsbelysning Av Ett Datortangentbord

Innehållsförteckning:

Video: USB -lampa (31 Bilder): Flexibla LED -lampor I Form Av En Astronaut Och LED -modeller För Bakgrundsbelysning Av Ett Datortangentbord

Video: USB -lampa (31 Bilder): Flexibla LED -lampor I Form Av En Astronaut Och LED -modeller För Bakgrundsbelysning Av Ett Datortangentbord
Video: Buy Cheapest Led Lights Directly From Manufacturer | Led Lighting Panels | Indoor & Outdoor Lighting 2024, Maj
USB -lampa (31 Bilder): Flexibla LED -lampor I Form Av En Astronaut Och LED -modeller För Bakgrundsbelysning Av Ett Datortangentbord
USB -lampa (31 Bilder): Flexibla LED -lampor I Form Av En Astronaut Och LED -modeller För Bakgrundsbelysning Av Ett Datortangentbord
Anonim

Teknologier står inte stilla och utvecklas ständigt och glädjer människor med nya användbara prylar som gör livet enklare. På senare tid har den ökända USB -porten varit avgörande för anslutning av tangentbord, möss och andra kontorsenheter. Sedan uppfanns kompakta flash -enheter, som också ansluts till denna kontakt. Med tiden har USB -portens funktioner ständigt lagts till, och idag kan ett stort antal olika enheter anslutas till den. Dessa inkluderar speciella lampor, som är värda att prata mer i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Om du i detalj kommer att överväga funktionella USB -lampor måste du svara på huvudfrågan: vad finns fortfarande i definitionen av en USB -gadget.

Alla elektroniska prylar kan grovt delas in i funktionella och dekorativa:

  • Funktionell enheter utför specifika funktioner. De förvärvas för att utföra vissa uppgifter.
  • Dekorativ modellerna är utformade för att glädja användarnas ögon. De är inte funktionella. Det finns många olika dekorativa enheter på marknaden idag. Ibland finns det artiklar som har en omotiverat hög kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa prylar är användbara. Till exempel är en liten USB -fläkt idealisk för varmt väder.

Men det finns också absolut värdelösa, men välannonserade gizmos. Dessa nackdelar inkluderar små handvärmare eller mikrokylskåp.

För närvarande är en USB -lampa (plasmalampa) mycket populär, vilket är en boll med en blixt inuti. Många tror att det bara fungerar som en dekorativ funktion. Det här objektet ser intressant ut, men det är svårt att anse det som användbart. Dessutom har lampor med blixtnedslag en negativ effekt på hushållsapparater som ligger inom 50 m. På grund av sådant kan flashkort sluta fungera och smarttelefonen kan börja starta om.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock värt att notera att USB -lampor behövs för att belysa tangentbordet, och inte för att få den lilla blixtljusen att lysa.

Olika sorter

Den användbara kategorin innehåller två typer av USB -lampor:

  • modeller med stativ;
  • modeller utan stativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Armaturer med stativ har mer imponerande dimensioner . De är anslutna till datorn med en speciell kabel, men har fortfarande en separat bas. Som regel har sådana enheter bara 2 knappar. En av dem tänder huvudlampan och den andra tänder stativets bakgrundsbelysning.

Utvecklarna hävdar att sådana prylar kommer att vara mycket användbara för att arbeta i mörkret. De behöver inte kombineras med andra ljuskällor i rummet. Men för att hitta strömbrytaren i ett mörkt rum måste stativet vara upplyst. Det är därför det finns en andra knapp på sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av stativlampor.

De vanligaste är LED -modeller … Det finns också halogen och självlysande kopior.

Halogenprodukter blir allt mer ett minne blott, och många tillverkare har redan övergett tillverkningen av sådana alternativ. Detta beror på onödig uppvärmning av lamporna och hög energiförbrukning.

Gamla bra lysrör värms också upp, men de använder mindre energi. Men dessa lampor har i allmänhet en mycket kort livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest framgångsrika och pålitliga är LED USB -lampor. Dessa enheter är baserade på LED -teknik och håller mycket längre än sina motsvarigheter.

En annan fördel med LED -lampor är att de är ekonomiska och förbrukar lite el. Sådana föremål är lätta, eftersom de oftast saknar metallelement.

USB LED -lampor har speciella flexibla rör. Genom att styra sådana hållare kan du rikta belysningen åt alla håll och placera den på valfritt avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att köpa en LED -lampa måste du vara särskilt uppmärksam på stativet. Det händer ofta att själva glödlampans vikt överstiger basens vikt. Detta kan göra enheten instabil och lätt falla av bordet. Ledningens längd måste också beaktas. Det måste vara minst 50 cm.

Varianter utan stativ är kompakta . De är flexibla rör med LED -bakgrundsbelysning monterade på dem, placerade i slutet. Det finns en USB -kontakt i andra änden av dessa produkter.

Bild
Bild

Det finns intressanta alternativ där röret är tillverkat av ett transparent material. Det finns LED -kranslökar inuti dem. USB LED -armaturer utan stativ kan endast ha en diod (som ljuskälla) eller flera små lampor.

Det bör noteras att exemplar med ett stort antal dioder utan bas är ganska sällsynta. Men om du söker rätt efter en sådan produkt i onlinebutiker, kommer du nästan säkert att kunna hitta det önskade alternativet.

Denna typ av USB -lampa är särskilt användbar när du reser eller reser. Till exempel på ett tåg kan belysningen vara ganska dålig, men du kan enkelt lösa detta problem om du tar med dig en kompakt glödlampa utan stativ. Som regel vrids sådana lampor lätt och tar väldigt lite plats. De kan placeras inte bara i en väska, utan också i en klädficka.

Bild
Bild

De vanligaste är små lampor med en diod. Sådana enheter är utformade för att bakgrundsbelysa ett kort bärbart tangentbord - med en diagonal på 15-16 tum.

För en medelstor bärbar dator kan en speciell LED-version med flera ljusgrenar som pekar åt olika håll vara lämplig. Det är nödvändigt att välja sådana enheter i enlighet med utrustningens dimensioner. Ju mer imponerande dimensioner en bärbar dator har, desto fler dioder ska finnas i lampan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men glöm inte att antalet lysdioder påverkar strömförbrukningen. Instanser med många ljuskällor kan orsaka problem.

Det finns också USB -lampor med laddningsbara batterier … De ansluts till USB -porten endast för laddningsändamål. Om du stänger av datorn med batterilampan ansluten slutar den inte att fungera. Om du vill köpa en lampa uteslutande för bakgrundsbelysning av tangentbordet i mörkret, behöver du inte modeller med laddningsbara batterier. Bättre att hitta en mer kostnadseffektiv enhet utan denna del.

För inte så länge sedan, dök upp på marknaden USB -saltlampor … De innehåller högteknologiska nyanser gjorda av saltkristaller. Sådana anordningar släpper ut joner som är användbara för människokroppen i miljön. De neutraliserar de negativa effekterna av elektromagnetisk strålning. Vid foten av dessa lampor finns en LED som har ett mjukt och behagligt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

USB -armaturer skiljer sig inte åt i komplexa utföranden. De består vanligtvis av tre huvudelement:

  • USB -kontakt;
  • kabel (eller flexibelt rör);
  • glödlampor (oftare LED).
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontakten för att ansluta en sådan lampa har bara 2 stift: för att ta emot ström från en dator eller annan elektronisk enhet.

Dessa lampor kan utrustas med olika längder av sladdar. Alternativ där denna del är längre kan användas i valfri position. Sådana saker är dock inte särskilt praktiska att bära eller bära med sig, eftersom de kräver lite mer utrymme än små sladdar.

LED USB -lampor kan eftermonteras för hand. För att göra detta är det tillräckligt att sätta in ytterligare ljuskällor i dem. Naturligtvis är det nödvändigt att beräkna enhetens maximala belastning innan du gör detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

USB -lampor kännetecknas inte bara av sin kompakta storlek, rörlighet, utan också av sin intressanta design. Idag kan du i maskinvaruhandeln (och inte bara) hitta många olika alternativ:

  • De vanligaste är enkla eldsljuslampor … De har en rund glasskärm och baser (vanligtvis metall) som reflekterar ljus. Multifunktionella beröringskontrollerade eldflugor är populära. Färgen från sådana lampor kan ändras smidigt efter eget gottfinnande.
  • Det skiljer sig åt i ett intressant, ovanligt utseende astronautlampa … Sådana mönster består av en liten astronautfigur, ett flexibelt rör från ryggsäcken och en USB -kontakt. Ljuset i dessa modeller kommer från hjälmen i rymddräkten. Om du höjer den här glödlampan högre, kommer den att hålla fast i röret, vilket skapar en illusion av en "flygande" liten astronaut som lyser upp det bärbara tangentbordet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nyligen är små USB -lampor mycket populära, vilket är plastremsor med lysdioder på dem. Den välkända tillverkaren Xaomi tillverkar liknande produkter med 6 lysdioder. Sådana varianter har inte långa flexibla rör och är ganska korta.
  • Mobila lampor anslutna till en dator eller bärbar dator är inte bara små. Till exempel producerar moderna tillverkare extremt intressanta exemplar med batterier, tillverkade i form av djur … Dessa modeller har ofta en färgändringsfunktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana enheter kan placeras nära datorn under drift.

Ibland använder föräldrar dessa föremål som nattlampor för barn. Det finns många alternativ: för att inte misstas med valet, studera modellernas egenskaper, jämför flera enheter.

Rekommenderad: