Sconces För Badrummet (50 Foton): Vattentäta Lampor I Klassisk Stil På Väggen Och För En Spegel Med Strömbrytare

Innehållsförteckning:

Video: Sconces För Badrummet (50 Foton): Vattentäta Lampor I Klassisk Stil På Väggen Och För En Spegel Med Strömbrytare

Video: Sconces För Badrummet (50 Foton): Vattentäta Lampor I Klassisk Stil På Väggen Och För En Spegel Med Strömbrytare
Video: Dezall Lamptops - Setting pendant lamps straight 2024, April
Sconces För Badrummet (50 Foton): Vattentäta Lampor I Klassisk Stil På Väggen Och För En Spegel Med Strömbrytare
Sconces För Badrummet (50 Foton): Vattentäta Lampor I Klassisk Stil På Väggen Och För En Spegel Med Strömbrytare
Anonim

Badrummet är ett av de mest besökta områdena i huset. Det är i detta rum som ytterligare ljuskällor aldrig kommer att vara överflödiga. Väggskärmar kan spela sin roll. Således kan du intressant belysa vissa områden och fylla detta rum med ljus. Genom att installera lampor kan du göra badrummet rymligare och vackrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Vägglampor i badrummet används vanligtvis som en extra belysningskälla. Men i avsaknad av andra alternativ för att installera bakgrundsbelysningen används de som huvudbelysning. Om det finns en huvudbelysningsenhet i badrummet, installeras lamporna för att för att markera separata funktionsområden och ge högkvalitativ dubbelbelysning.

Sådana lampor hjälper till att skapa accenter i det inre av detta rum. En egenskap hos sådana lampor är att de är utformade för att ge den nödvändiga ljusstyrkan för badrummet.

De flesta av dessa sconces har en viktig fördel: de är helt vattentäta. Många strävar efter att köpa 12 volts lampor för sin säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i sådana belysningsarmaturer är det många krav ställs på dem, på grund av deras specifika läge i huset . Vägglampor är bra för att skapa spotbelysning. De kan avge både riktat och diffust ljus. I allmänhet föredras diffust ljus i badrummet.

Bild
Bild

Skärmarna ska vara tillräckligt ljusa. Det är bättre om sådana enheter belyser passagen till badrummet, eftersom du ofta måste besöka badrummet på natten. Högkvalitativ belysning är mycket viktigt i just detta rum. Detta beror på det faktum att förutom att bada, många utför ett antal kosmetiska ingrepp där, tvättar saker och gör andra saker. Det är därför bra och ljus belysning är mycket viktigt i vissa fall.

Bristen på högkvalitativa ljuskällor gör det ganska svårt att utföra vissa hushållsarbeten och vattenprocedurer. Så du kan rädda dina ögon från överansträngning och fylla rummet med ljus och utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla vägglampor är indelade i typer beroende på typ av ljusstråle. Så, sconces är:

  • Riktningstyp. I detta fall har ljusstrålen en viss riktningsvinkel. På så sätt kan du markera en separat del av badrummet, till exempel ett handfat eller en spegel. Men en sådan lampa är inte lämplig för allmän belysning.
  • Med diffust ljus. Vägglampor som fördelar ljuset jämnt i rummet är mer populära. I detta fall är ljusstrålen inte spridd utan fyller hela rummet.
  • Separat bör en väggmonterad fuktsäker lampa markeras. Det är vattentåligt, så du behöver inte oroa dig för att skenan går sönder och stannar om du eller barnen plaskar runt i badrummet.
  • Det finns mycket bekväma lampor som reagerar på rörelse. I det här fallet behöver du inte slå på och av dem med fuktiga händer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också populära klassiska modeller med omkopplare, de är mycket enkla att använda. Dessutom har modern teknik helt säkrat deras användning. En svängbar lampa är mycket bekväm för badrummet . Du kan ändra ljusets riktning genom att vrida strukturen i önskad riktning. De är installerade något högre än traditionella modeller.

Genom att installera detta ljus kan du göra rakning eller applicera morgonmakeup enklare och snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

För ett badrum inrett i klassisk stil , mer eleganta sconces är perfekta. De kännetecknas av mer naturliga former och material. I detta fall bör lampan ha rätt form och perfekt komplettera designen, på inget sätt sticka ut från den övergripande bilden av badrumsinredningen.

I det här fallet är modeller av rostfritt stål, trä eller bambu perfekta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ditt badrum är inrett i provence -stil , bör du installera så många ljuskällor som möjligt med mjukt diffust ljus där. Själva Provence -stilen kännetecknas av förekomsten av tecken på lätthet och ljus. Därför kommer en lampa som en extra belysningskälla aldrig att vara överflödig.

Du kan föredra sconces med vävda nyanser och graciösa glasmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

För installation i ett rum inrett i stil modern det är bättre att köpa asketiska och funktionella produkter. Varje lampa bör installeras endast för att uppfylla sin huvudsakliga funktion - att skapa högkvalitativ belysning och markera funktionella områden. I det här fallet, försök att välja en lampa som inte skiljer sig åt i enkla former.

Klassiska genomskinliga glasmodeller som avger starkt diffust ljus är perfekta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd

Som regel installeras lampor i badrummet på olika nivåer, med fokus på spegeln. Höjden på lampan är mycket viktig, eftersom den är ansvarig för den visuella expansionen av badrummet. I vissa fall väljs placeringens höjd beroende på vilken nivå spegeln är installerad på. Som regel hänger man lampor över den.

Medelhöjden på lamporna på spegelns sidor är också ganska populär. Valet av en specifik höjd beror dessutom på ljusstyrkan på huvudbelysningen och antalet enheter som du vill installera längs speglarna. Väggskärmar låga installerade under spegeln ser ganska ovanliga ut. De skapar uppåtriktad belysning och belyser spegeln vackert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samma installationen av lampor i höjd bör bero på höjden på de som bor i huset . Det är nödvändigt att hänga lampan på ett sådant sätt att alla kan få fri tillgång till användningen av en sådan enhet.

En magisk atmosfär i badrummet kan skapas genom att placera lamporna på alla sidor av spegeln i olika höjder. I det här fallet används småskärmar som fyller badrummet med hemkomfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

boende

Som tidigare nämnts installeras vägglampor oftast för att belysa speglar. Detta alternativ är lämpligt om det finns grundläggande takbelysning. Men det finns flera regler för att placera lampor nära spegeln. De måste installeras på ett sådant sätt att ljuset inte reflekteras i spegeln.

Bild
Bild

Experter avråder från att köpa färgade lampor, eftersom okonventionellt ljus kommer att förvränga belysningen, och därför kommer du att se en onaturlig hy i spegeln. I badrummet är det bättre att installera lampan med en traditionell transparent glasskugga.

Det är nödvändigt att placera lampor i badrummet beroende på spegelns form:

  • Med en fyrkantig spegel på väggen är det bättre att placera parade sconces på sidorna.
  • Om du har en ganska lång rektangulär eller långsträckt oval spegel, måste du i detta fall installera en volymetrisk lampa med en lång diffusor på ena sidan av en sådan struktur. Denna lampa kan skapa kvalitetsbelysning.
  • Det är också ganska populärt att placera ett stort antal små lampor längs kurvorna i spegelformen. Så du kan markera det och skapa den perfekta höjdpunkten för detta område. Samtidigt ska lamporna ha en enkel design och lamporna som är installerade i dem ska ha låg effekt och avge mjukt ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka glödlampor passar?

En mängd olika glödlampor är installerade i lamporna, men bland dem finns det mer att föredra och mindre att föredra för badrummet. Så det finns:

  • Standard glödlampor . Detta är det minst föredragna badrumsalternativet. De är ganska billiga och enkla i utseende. Men dessa modeller har en låg säkerhetsnivå, så de är osäkra. Om fukt kommer upp på en uppvärmd lampa kan en sådan produkt snabbt spricka.
  • Självlysande … Dessa produkter är fuktbeständiga och mer hållbara än glödlampor. Deras nackdel är att under sitt arbete avges kvicksilverångor som är skadliga för människors hälsa. De kan bara installeras om lampan kommer att ha en sluten skärm med en hög grad av skydd mot fukt, annars blir nivån av avgaser oacceptabelt hög.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Halogen … Detta är ett bra alternativ för ett badrum. Det kan spara el och kan pågå ganska länge. Separat bör det noteras säkerhet och låga kostnader för halogenlampor.
  • LED … De mest föredragna lampmodellerna för badrummet. De är ganska dyra, men de håller i flera år. Dessutom sparar dessa armaturer energi. LED -lampor värms inte alls och är helt säkra. De är inte rädda för fukt.
Bild
Bild

Varje sådan glödlampa avger ett enhetligt ljusflöde under hela livslängden. Du kan välja vilken form och storlek som helst lampa för alla vägglampor.

Material och färger

Belysningskroppen kan tillverkas av en mängd olika material. Så plast används ofta för detta. Det är helt säkert och helt opåverkat av fukt och höga temperaturer. Dessutom används metall ofta för att skapa dem. En lampa med en polerad kopparbas ser vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antikt brons ser väldigt elegant ut i utformningen av en sådan lampa. Kropparna är också gjorda av trä, men det kan utsättas för förfall, så det är impregnerat med speciella lösningar och lackerat. Träbitar i badrummet ser väldigt ovanliga och sofistikerade ut.

Glasglas är mycket populära, de ser väldigt eleganta ut. Den mest fuktbeständiga av allt ovanstående är plast och glas. Dessutom är rostfritt stål ganska hög kvalitet och stabilt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att inte bara överväga materialet i lampkroppen, utan också vad skuggan är gjord av. Kristall och dekorativt glas ser väldigt elegant ut. I det här fallet väljs matta och glasmålningar. En lampa med en nyans av tyg som har en fuktavvisande impregnering väljs också på badrumsväggen. Plafonds av trä och bambu ser ganska snygga ut. Mineralstenskuggan är mycket ovanlig och lyxig.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en vägglampa till badrummet det är nödvändigt att ta hänsyn till färgschemat . En sådan lampa är vald för den övergripande inredningen av detta rum. Kromfärger är perfekta för ett badrum med metallarmaturer eller en duschkabin i grått. Denna design är perfekt för en mer modern inredning.

Badrumsarmaturer kan vara ljusa och accentfärgade. Men oftast används mer neutrala och lugna toner för deras design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Väggkonstruktioner måste väljas inte bara beroende på det stilistiska utseendet och designen, utan också enligt vissa kvalitetsegenskaper. Så för ett sådant rum är förhållanden med hög luftfuktighet och temperaturfall karakteristiska. När du väljer, försök att ge lampor gjorda av material inte utsatt för korrosion … Glöm inte att den här apparaten kommer att utsättas för het ånga och vatten.

Det är viktigt att kroppen på en sådan lampa behandlas med en vattenavvisande lösning, lack eller färg. Elektrolys eller pulversprutning är också lämplig för detta.

Skuggan måste också vara tillverkad av ett mycket stabilt material. Detta är viktigt eftersom vissa glasmodeller kan spricka när de utsätts för höga temperaturer. Ånga och hög luftfuktighet kan också skapa dis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla trä-, bambu- och andra modeller som är hämtade från naturmaterial måste impregneras med speciella medel för att förhindra ruttning. Så du kan behålla sitt presentabla utseende länge. Elektriska anslutningar måste döljas av tätningar och tätningar. Detta är ett mycket viktigt krav för att säkerställa säkerheten för en sådan produkt.

När du väljer en badrumsarmatur i en butik, var uppmärksam på etiketten och bruksanvisningen. Som regel är sådana produkter märkta " Till badrummet " … Sådana produkter är de mest pålitliga och fuktbeständiga. Annars kan du köpa en enhet av låg kvalitet som går sönder snabbt. Användningen kan leda till elektriska stötar.

När du väljer en lampa, tänk på badrumets storlek. Om badrummet är ganska trångt är det bättre att föredra små prickar. Men om rummet är ganska rymligt kan du installera större produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

En lampa kan förvandla alla interiörer och göra den mer sofistikerad. Så, ljusvävda och bambuarmaturer ser bra ut i klassiska badrum. Dessutom kommer modeller med ljus beige, gyllene nyanser samt elfenben att passa perfekt där.

Som regel är de flesta badrumsarmaturerna vita, så det kommer att kompletteras perfekt med snövit sconces med glas- eller kristallnyanser. Det är bättre om de inte kommer att avge ljus, men naturligt dagsljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggkonstruktioner i badrummet kan ha en ovanlig bisarr form. Modeller på ett krökt metallben med omfattande dekorationer i form av fåglar, blommor, grenar eller lyktor ser mycket intressanta ut i interiören. Sådana genombrutna sconces kommer att locka uppmärksamhet och diversifiera badrumets inre. Du kan hämta produkter med bilder på nyanserna, men det är bättre om de är ljusa och knappt märkbara. Annars kan det påverka belysningens kvalitet och ljusstyrka.

Rekommenderad: