Sconces För Sovrummet (31 Bilder): Vägg- Och Taklampor I Interiören, På Vilken Höjd Att Hänga Modeller Med En Strömbrytare På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Sconces För Sovrummet (31 Bilder): Vägg- Och Taklampor I Interiören, På Vilken Höjd Att Hänga Modeller Med En Strömbrytare På Väggen

Video: Sconces För Sovrummet (31 Bilder): Vägg- Och Taklampor I Interiören, På Vilken Höjd Att Hänga Modeller Med En Strömbrytare På Väggen
Video: Make Elskola | Strömbrytare del 1 - Funktioner modeller 2024, Maj
Sconces För Sovrummet (31 Bilder): Vägg- Och Taklampor I Interiören, På Vilken Höjd Att Hänga Modeller Med En Strömbrytare På Väggen
Sconces För Sovrummet (31 Bilder): Vägg- Och Taklampor I Interiören, På Vilken Höjd Att Hänga Modeller Med En Strömbrytare På Väggen
Anonim

Sovrummet är platsen där alla vill koppla av, vila, samla sina tankar, så atmosfären i ett sådant rum kommer att spela en mycket viktig roll. Inte den sista platsen ges till belysningen i rummet - korrekt placerade ljuskällor kommer att fokusera ägarnas uppmärksamhet på vissa interiörartiklar.

Designers rekommenderar att du installerar flera lampor i sovrummet för att förvandla rummet och lägga till accenter i dess design.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sconces för sovrummet är det attribut som stämningen hos en person kommer att bero på - det handlar om produktens utseende (design) och belysning. Mängden modeller gör att de kan installeras i helt olika rum: med högt och lågt i tak, i små och rymliga rum, med interiörer i stilar från klassisk till högteknologisk.

Dessa belysningsattribut har också ett antal andra fördelar:

  • Beroende på lampskärmens designfunktioner kan lamporna ge diffust eller riktat ljus.
  • Ett sådant attribut kommer att bli ett utmärkt element i rummets inredning eller framhäva andra föremål: det kommer att markera din favoritmålning, vas, figur, etc.
  • Det mjuka ljuset som kommer från sådana modeller kommer att vara optimalt för att läsa en bok eller göra manuellt arbete, utan att störa resten av dem som är i närheten.
  • Dessa belysningsmedel innebär installation av glödlampor med låg effekt, och detta möjliggör utmärkta energibesparingar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots alla fördelar har sovrumsskärmar en liten nackdel . Väggmonterade modeller har en lampskärm stängd på toppen eller botten: i det första fallet kommer ljuset att riktas mot golvet, i det andra - mot taket. Den valda typen avgör dess syfte som endast ett nattljus eller en belysningsenhet för läsning och handarbete. Tillverkarna har dock redan löst detta problem genom att skapa attribut med justerbart ljusflöde.

Bild
Bild

Visningar

Sconces ska inte bara lysa upp sovrummet, utan harmoniskt passa in i rummets design. Detta attribut, liksom andra möbler, deltar i att skapa en atmosfär av komfort och värme.

Denna lampa är en vägglampa som sitter fast på väggen. Den kan tätt pressas mot den eller ha en lampskärm av en ovanlig form: i form av skålar, glas, blommor, etc. Det andra alternativet innebär att den fästs på plafondens ben.

Beroende på detta finns det enkla och dubbla sconces, men det finns produkter med tre eller flera lampskärmar på en bas.

Bild
Bild

Sådana attribut kan levereras med tak eller bordsskiva. Om sovrummet kombineras med vardagsrummet kan det behövas ytterligare belysning. Vissa modeller har en ovanlig form, nyanser, olika hängande element, vilket gör dem till en original accent i rummet.

Det finns lampor med strömbrytare som ofta används som nattlampor, särskilt om du väljer rätt glödlampa. Det finns också modeller för sovrummet på en konsol eller rörlig stång, som låter dig självständigt justera belysningsriktningen.

Bild
Bild

Lampor

Belysning är mycket viktigt i sovrummet, för det är här du vill ta en paus från allt liv och rörelse, koppla av och somna. Därför ska ljuset vara mjukt, något svagt. Storlekarna och formerna på ljuskronans nyanser reglerar perfekt ljusflödet, men glödlampan, källan till detta flöde, spelar en lika viktig roll.

Bild
Bild

Det finns flera typer av glödlampor för valet av köpare, som alla har sina egna egenskaper:

  • Glödlampor uppfattas positivt av ögonen och ger diffus belysning. De förmedlar perfekt hela färgpaletten i interiören, men de värmer upp nyanser, och de plastiska kan till och med smälta.
  • De mest hållbara och säkraste är LED glödlampor. De avger inte skadliga komponenter, är glädjande för ögat. Beroende på produktens effekt väljs ett starkt eller svagt ljus.
  • Självlysande glödlampor avger kallt ljus, vilket inte är den bästa lösningen för ett sovrum.
  • Halogen produkter kan vara av olika typer och former, beroende på vad de avger diffust ljus eller belyser ett specifikt område.

Om lägenheten har ett rum, som är både ett vardagsrum och ett sovrum, kan du placera flera sconces, inklusive allt på en gång eller bara ett attribut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

Ett sovrum kan inte bara vara en plats att koppla av, utan också att göra ett visst jobb.

I detta avseende är belysningen av detta rum av följande typer:

  • vanliga;
  • arbete (ljus riktas till ett specifikt område);
  • dekorativa (dekorartiklar i rummet markeras).
Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden på lampan som hänger på väggen bör bestämmas med hänsyn till utförandet av de nödvändiga funktionerna. För korrekt installation av belysningsenheten bör du följa följande kriterier :

  • Om det finns älskare av läsning i rummet innan du lägger dig, måste sconces placeras nära sängen.
  • när det helt enkelt är nödvändigt att belysa rummet vid nattetid, är armaturen installerad så att det är lätt att nå sin strömbrytare.
  • om sovplatsen ibland är arbetare är extra belysning oumbärlig här.

Belysning bör inte bara vara bekväm för arbete, utan också bekväm för syn.

Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna belysningsenheter kan tillverkas av olika material: plast, metall, glas, tyg.

  • Plast- och metallskärmar kommer att vara lämpligt i minimalism, högteknologiska stilar, men dessa alternativ används inte särskilt ofta.
  • Glasskärmar överför perfekt ljus, så att belysningen blir ljus. Matta produkter kommer att göra det tyst, därför placeras de ofta i sovrummet.
  • Däremot ägnas man stor uppmärksamhet tygskärmar , särskilt när det gäller sovrummet. Sovrummet behöver inte starkt ljus, eftersom ett sådant rum är avsett för avkoppling. Tygskärmar dämpar ljuset och skapar en mjuk, mysig atmosfär. Material kan vara monokromatiskt, ha flera nyanser, med hängen, band och andra dekorativa element. Lampskärmen täckt med luftiga tyger med ovanligt draperi ser också intressant ut.

En mängd olika former och ytterligare element på tyglampor gör att du kan välja rätt alternativ, men det är värt att komma ihåg att valet av produktdesign beror på inredningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Valet av färgpaletten för sconces för sovrummet är inte särskilt stort - i ett sådant rum bör du köpa lampskärmar av pastell eller neutrala nyanser för att inte irritera trötta ögon. Naturligtvis är ljusa element i sovrummet allas preferens, men designers rekommenderar att du väljer svarta, beige, vita sconces eller känsliga gröna, blå, gula, rosa toner (om interiören tillåter det).

Det klassiska alternativet är vita och svarta attribut, eftersom de passar varje stil, vare sig det är klassiskt eller minimalism. Produkter av sådana nyanser ser snygga, moderna, intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du stoppar ditt val på varuautomaten måste du bestämma om dess funktionalitet: det kommer bara att belysa sovrumsområdet eller flera zoner samtidigt, det behövs för att belysa en spegel eller en favoritbild, det är nödvändigt som en natt ljus etc. Beroende på detta måste du välja belysningsenhet.

Om du gillade sängkläderna, är det bättre att välja symmetriska modeller som jämnt belyser sovplatsen. Men allt oftare i moderna interiörer finns det kreativa lösningar baserade just på asymmetri.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg spelar en viktig roll när du väljer en lampa för ett sovrum, men inte den viktigaste. Lampskärmens form och eventuella stativ är också viktiga. Moderna modeller kännetecknas av sin originalitet i utförandet: smidda baser, stativ i form av statyer, intressanta hängen av kristall, band, etc.

När du väljer en lampa för ett sovrum bör du vara uppmärksam på ursprungslandet. En utmärkt kombination av god kvalitet och snygg design noteras av italienska och tyska tillverkare. De är populära bland shoppare och erbjuder ett brett utbud av sina produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer för en snygg inredning

Moderna interiörer innebär original sconces för sovrummet, som förutom sin huvudfunktion också utför dekorativa.

Bild
Bild

Produkter med dubbla lampskärmar ser intressanta ut: ett par lampor placeras på en sockel, vilket kan ha en ovanlig form

Enstaka modeller på en konsol, som också är skapade i olika former, nyanser, dekorerade med ytterligare element som sticker ut under belysning, ser inte mindre original ut

Bild
Bild
Bild
Bild

Tygmodeller är mycket originella i utförandet: de kan ha olika former och nyanser, dekorerade med detaljer från olika material och representerar endast en lampskärm placerad på väggen

Smidda sconces ger nåd. Konstsmidesmetoden kan användas i loft, country, barock, klassiska stilar. Sådana modeller ser eleganta och snygga ut

Nyligen har LED -bakgrundsbelysning varit mycket populär. Det ger rummet ett slags mysterium och ger mjuk belysning

Rekommenderad: