Vattentäta LED-remsor: 220 Och 12V, Självhäftande Vattentäta Utomhusdiodremsor Och Andra Vattentäta Utomhus- Och Badrumsmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Vattentäta LED-remsor: 220 Och 12V, Självhäftande Vattentäta Utomhusdiodremsor Och Andra Vattentäta Utomhus- Och Badrumsmodeller

Video: Vattentäta LED-remsor: 220 Och 12V, Självhäftande Vattentäta Utomhusdiodremsor Och Andra Vattentäta Utomhus- Och Badrumsmodeller
Video: LED STRIP LIGHTS -CUT & CONNECT FULL VIDEO in HINDI | WATERPROOF LED 2024, April
Vattentäta LED-remsor: 220 Och 12V, Självhäftande Vattentäta Utomhusdiodremsor Och Andra Vattentäta Utomhus- Och Badrumsmodeller
Vattentäta LED-remsor: 220 Och 12V, Självhäftande Vattentäta Utomhusdiodremsor Och Andra Vattentäta Utomhus- Och Badrumsmodeller
Anonim

För organisering av belysning används ofta speciella LED -remsor. De kommer att vara perfekta för både bostäder och utomhus. För närvarande finns det ett stort utbud av sådana produkter. Vattentäta modeller förtjänar särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Vattentäta LED -remsor är en belysningsenhet som består av individuella lysdioder som är fästa på en hållbar gummerad bas. Å andra sidan har elementet ett självhäftande lager.

Denna vattentäta ljusstruktur kan lätt böjas . Och även om det behövs kommer det att vara möjligt att skära det i separata segment med egna händer. Detta påverkar inte enhetens driftskvalitet och hållbarhet.

Alla dioder måste placeras i en rad. Samtidigt är de sammankopplade med kontakter. Sådana produkter kallas lysdioder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lysdioderna själva är enkla halvledare som börjar avge ljus när en ström på 220V passerar igenom . Det finns ett stort antal prover som arbetar med en matningsspänning på 12V eller 24V.

Olika vattentäta modeller kan ha sina egna egenskaper. I detta fall spelar effektindikatorn en viktig roll. Sådana ljusa lampor kan ha en effekt per meter på 7,2, 4,4, 14,4 watt.

Och även typen av chip, som har ett stort antal modeller, förtjänar särskild uppmärksamhet. Graden av luminescens och förbrukning av elektrisk energi beror direkt på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lysdioder har den längsta livslängden . Normalt är den totala drifttiden för dioder nästan 100 000 timmar.

Men det måste komma ihåg att ljusstyrkan för det utsända ljuset inte blir lika hög hela tiden. Gradvis börjar elementen ge ut mindre och mindre starkt ljus. Det vill säga, till skillnad från vanliga glödlampor, brinner de inte ut, utan blir svagare.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Vattentäta modeller av sådana band har många fördelar:

  • varaktighet;
  • tillförlitlighet (enheten skyddas helt mot fukt och smuts);
  • möjligheten att fixa var som helst på grund av dess kompakthet och flexibilitet;
  • enkel installation på grund av närvaron av en självhäftande bas;
  • snygg design som låter dig använda sådana enheter i nästan alla interiörer;
  • låg förbrukning av elektrisk energi.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa belysningsanordningar har praktiskt taget inga nackdelar.

Det kan bara noteras att de kommer att kosta konsumenterna lite mer än standardprodukter utan skyddande egenskaper.

Och installationen av sådana enheter kräver installation av ytterligare strömförsörjningar.

Bild
Bild

Ansökningar

Vattentäta LED -remsor är det bästa alternativet för gatan. De kommer inte att förlora sin kvalitet och egenskaper när de utsätts för atmosfärisk nederbörd. Sådana modeller utmärks också av den maximala långa livslängden . Dessutom utsätts dessa produkter praktiskt taget inte för de negativa effekterna av plötsliga temperaturförändringar.

Och även vattentäta prover kommer att vara ett bra alternativ för badrummet. De gör att du kan organisera ganska ljus belysning i rummet, och samtidigt bryts de inte över tiden på grund av den konstanta exponeringen för en stor mängd fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är dessa band fästa på husets framsida . De kan fungera som ljusbelysning. I det här fallet används ofta flera modeller med olika färger samtidigt. Liknande prover kan användas i ett garage för en bil. De kommer att kunna belysa utrymmet på natten vid ingången.

Sådana LED -remsor på akvarier kommer att se intressanta och vackra ut. Ofta tas sådana produkter i utformningen av konturbelysning för vitrin, entréer, fönsteröppningar, ljusa bokstäver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta när de använder sådana mönster använder de omedelbart flerfärgade och enfärgade (röda, gula, blåa, gröna) produkter . Men sådana alternativ används oftast vid inredning av hus, olika stora skyltar och skyltar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Denna typ av självhäftande tejp kan vara av olika typer. Låt oss markera några av dem.

Efter grad av skydd

Denna klassificering omfattar flera typer av belysningsprodukter

Öppen . Dessa band kan klassas IP20 eller IP33. Men de används bäst endast i torra rum. Om luftfuktighetsindikatorn är för hög, bör enheten fixeras tillsammans med ett speciellt spridande element.

Bild
Bild

Fuktmotståndig . Dessa modeller har ett index på IP65, IP66, IP67. De kan användas i rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
  • Sluten . Dessa belysningsprover erbjuder den högsta nivån av fuktskydd. De är märkta med IP68 -märkning. Sådana anordningar måste nödvändigtvis vara i ett speciellt skal tillverkat av en silikonbas. De är helt förseglade.

Bild
Bild

Efter konstruktionstyp

Denna klassificering omfattar också flera typer av dessa diodbelysningsprodukter

Vattentät tejp - 12V . Modellen är en struktur, till vars botten dubbelsidig tejp är fixerad, så att produkten vid behov enkelt kan installeras på nästan vilken yta som helst. Standardprover inkluderar 60 lysdioder per meter. Till dess kostnad anses enheten vara den mest ekonomiska. Det förbrukar också en relativt liten mängd elektrisk energi. För en säker anslutning av en sådan modell bör speciella effektstabilisatorer användas.

Bild
Bild

Vattentät tejp - 24 V . Denna självhäftande tejp har en ökad densitet. Om det saknas energimängd, kommer det att ta en stor mängd ström under arbetets gång, på grund av vilken det kommer att börja värma upp kraftigt och som ett resultat helt enkelt bryta.

Bild
Bild

Vattentät tejp - 220 V . Denna modell behöver ingen ytterligare installation av en speciell effektstabilisator. Den ansluts direkt till ett uttag. Ljusa lysdioder placeras på bandets yta; de är alla indelade i separata grupper. I detta fall kommer en grupp med 60 ljuselement att placeras på varje meter av remsan.

Bild
Bild

Och även sådana belysningsanordningar kan variera beroende på färgschemat . I butiker kan du hitta vackra flerfärgade alternativ. De gör det möjligt att skapa en mängd vackra ljusa färger, vilket uppnås genom att blanda färgerna på de tre tillgängliga dioderna.

Det finns också vanliga svartvita modeller. De kan vara vita eller färgade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan sådana belysningsanordningar vara flexibla eller styva. Denna skillnad beror på basen avsedd för dioderna . Beroende på typ av installation kan tejpen delas upp i självhäftande och utan limskikt. Självhäftande modeller anses mycket mer praktiska att använda eftersom de kan fästas på vilken yta som helst.

Modeller av LED-typ duralight började bli mer och mer populär . De är en speciell hållbar sladd tillverkad av en transparent polymerbas. Det finns lätta element inuti den. Från insidan av denna sladd finns ett polyvinylkloridskikt, som skyddar strukturen från olika negativa yttre påverkan.

Bild
Bild

Förbindelse

Nästan vem som helst kan ansluta en sådan enhet. Installationsmetoden beror på själva konstruktionstypen.

Alla bandprodukter med lysdioder kräver att en omvandlare är ansluten till arbetsnätet. Den har trots allt en effekt på 12 V eller 24 V och kan inte helt enkelt anslutas till ett 220 V nätverk direkt.

Bild
Bild

I detta fall kan strömförsörjningar vara av två huvudtyper

  • Öppen . De har en relativt låg fuktbeständighet.
  • Vattentät . Dessa nätaggregat har ett ökat skydd mot fukt med ett IP67 -index.

Det är nödvändigt att välja den strömförsörjningsenhet som är nödvändig för varje specifik situation genom att beräkna den totala effekten för hela bandstrukturen, som nätaggregatet måste leverera med el.

Rekommenderad: