Träklossar (29 Bilder): Vägglampor Och Halvantika Modeller Med Trämöbler För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Träklossar (29 Bilder): Vägglampor Och Halvantika Modeller Med Trämöbler För Hemmet

Video: Träklossar (29 Bilder): Vägglampor Och Halvantika Modeller Med Trämöbler För Hemmet
Video: Anslutning av dina lampor 2024, Maj
Träklossar (29 Bilder): Vägglampor Och Halvantika Modeller Med Trämöbler För Hemmet
Träklossar (29 Bilder): Vägglampor Och Halvantika Modeller Med Trämöbler För Hemmet
Anonim

Trästenar är en detalj som passar bra in i nästan alla interiörer och gör den mer lyxig. De har alltid varit populära, och vår tid är inget undantag. I den här artikeln lär du dig vilka typer av trävägglampor som finns och hur du väljer dem så att de organiskt passar in i rummets övergripande stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Trä är ett speciellt material. Det är med honom som vi förknippar en känsla av tröst och fred. Träarmaturer kan säkert användas för att skapa en mysig atmosfär i nästan alla rum, från sovrummet till vardagsrummet. Trä passar bra med detaljer av metall eller glas. Det är därför dessa lampor passar perfekt in i alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man tror också att material av naturligt trä, har en positiv effekt på en persons psykoemotionella tillstånd och lugnar honom … En ljuskrona av denna typ låter dig skapa en mysig atmosfär där det är trevligt att koppla av på kvällarna med familj och vänner. Det är också viktigt att veta att detta är ett miljövänligt material som inte heller skadar hälsan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom bör det noteras att träprodukter alltid ser riktigt originella och distinkta ut.

Typer av trä

Olika material används för att skapa träarmaturer, och var och en har sina egna fördelar. Så, till exempel, är det mest efterfrågade eket. Det är det mest hållbara träet som det tillverkas mycket bra och hållbara fixturer av.

För många är bok det perfekta träalternativet. Armaturer av den är väl lämpade för installation i kök eller badrum. Faktum är att det är bok som bäst tål förhållanden med hög luftfuktighet. Så sådana lampor kommer att förbli vackra länge om du installerar dem i ett av dessa rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Talllampor är också efterfrågade. Detta material luktar gott, och när träet värms upp intensifieras aromen bara, så en lugnande och rik lukt uppträder i rummet. Talllampor kan installeras säkert i vardagsrummet eller i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det inte alla material som används för att skapa och dekorera trälampor, men de är de mest populära.

Designerprodukter

Det finns många designalternativ för enkla trästenar. Det finns klassiska och enkla former, och det finns mer originella designalternativ.

Konstnärer skapar författarens produkter enligt individuell design . Detta gör att du kan få något riktigt ovanligt och betona originaliteten i interiören. De som behöver en produkt av specifika storlekar och former för att komplettera ett rum tillgriper ofta designers tjänster. Så till exempel kan hantverkare göra en lampa i form av en ovanlig geometrisk figur eller någon form av sagokaraktär.

Talangfulla designers kan också arbeta med flera material samtidigt och kombinerar fantastiskt bearbetad metall, målat glas och naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor som efterliknar naturliga former ser bra ut. Oftast är det enkla grenar dekorerade med lysdioder. På väggen ser de nästan omärkliga ut och lockar inte mycket uppmärksamhet. Endast om du tänder ljuset blir en enkel gren en källa till varmt, mjukt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sconces är också unika, som i sitt utseende liknar den del av trädet där dess bas passerar in i roten. En lampa av denna typ, gjord av björk, hassel, kastanj eller körsbär, ser särskilt intressant ut.

Invändig användning

Naturliga träbitar, som redan nämnts, används i olika stilar och är lämpliga för att dekorera många rum. Låt oss titta på några populära alternativ så att du vet i vilka fall en sådan ljuskrona passar dig, och i vilka fall du bör vägra det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Träklossar har länge ansetts vara en symbol för lyx. I antiken prydde sådana gamla lampor väggarna på slott och herrgårdar. Lampor med träklädsel eller fullfjädrade sconces på en träbotten kompletterades med färgade glasinsatser eller smidda element. Det är därför sådana produkter i antik stil fortfarande används för att dekorera lyxiga hus på landet.

Bild
Bild

Land

Vägglampor av denna typ ser också bra ut i rum i lantlig stil. Ett sovrum eller kök, inrett som en gammal amerikansk herrgård och dekorerad med ett stort antal ljusa tryck och blommiga detaljer, blir mer mysigt om du placerar ett så klassiskt och enkelt element i det.

Bild
Bild

Provence

En lampa av naturligt trä kan också placeras i ett rum inrett i Provence -stil. Den franska lantstilen är en kombination av naturmaterial, ljusa färger och lätta tyger. Det är därför en lampa av naturligt trä är perfekt här.

Bild
Bild

Orientaliska stilar

I orientaliska stilar används trälampor också ganska ofta, eftersom filosofin i öst antar maximal enhet med naturen. När de inreder sina lägenheter och hus använder japanerna och kineserna ofta trä av hög kvalitet och lätta tyger.

Bild
Bild

Rustik

Den rustika stilen är också bekant för många. Det kännetecknas av den avsiktliga grovheten i alla detaljer och kombinationen av de mest enkla elementen. Inte en utsökt snidad lampskärm skulle vara lämplig här, utan en massiv trälampa som hängde på väggen.

Bild
Bild

Modern

Denna stil, populär under de senaste åren av förra seklet, kännetecknas av skrytfull lyx. Det var därför dyra och högkvalitativa lampor oftast valdes som ljuskällor på den tiden.

Bild
Bild

Högteknologisk

Men inte bara i klassisk stil, sådana ljuskronor ser organiska och bra ut. Moderna designers leker också framgångsrikt med sådana lampor. För att göra detta försöker de välja produkter som saknar dekorativa element och ytterligare detaljer. Enkla former, lakonisk stil och avsaknad av färgad beläggning gör sådana lampor perfekta för inredning av ett högteknologiskt rum.

Bild
Bild

Val av funktioner

Det kan vara mycket svårt att välja lampor av naturligt trä för första gången. Kunder vet som regel inte vad de ska fokusera på och hur de väljer exakt vad du behöver från ett stort utbud av produkter.

Att börja det är värt att föredra trä av hög kvalitet . Det är också önskvärt att trädet är obehandlat. Den äter dock goda impregneringar som förlänger belysningsarmaturens livslängd. De skyddar mot fukt och angrepp från skadliga insekter. Det finns också lackbeläggningar som hjälper till att åldra produkten visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Både armaturens storlek och form är mycket viktiga. Här är det värt att fokusera på rummets parametrar och funktionerna i lampans placering i det. Ju mindre rummet, desto mindre bör lamporna vara för att inte ta för mycket ledigt utrymme.

Slutligen får vi inte glömma utseendet. Detta är naturligtvis inte det viktigaste att uppmärksamma. Men ändå, lampan ska organiskt passa in i rummets design . I ett rum i modern stil ser till exempel en modern ljuskrona med glasinsatser bra ut, och i en klassisk - en produkt kompletterad med smidda skär eller målad med lack med åldrande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj den ljuskrona som passar dig, och du kan komplettera ditt rum med en annan höjdpunkt som kommer att glädja ögat och fungera som en källa till behaglig mjuk belysning.

Rekommenderad: