Samtida Vägglampor: Moderna Och Högteknologiska Vägglampor

Innehållsförteckning:

Video: Samtida Vägglampor: Moderna Och Högteknologiska Vägglampor

Video: Samtida Vägglampor: Moderna Och Högteknologiska Vägglampor
Video: Top 10 Amazing Smart Bedside Lamps 2024, Maj
Samtida Vägglampor: Moderna Och Högteknologiska Vägglampor
Samtida Vägglampor: Moderna Och Högteknologiska Vägglampor
Anonim

Belysning spelar en av de viktigaste rollerna för att skapa en atmosfär av mys och komfort i huset. Det händer ofta att en ljuskälla inte räcker för att belysa hela rummet. Vägglampor hjälper dekoratörer, som idag också är en viktig detalj i modern inredning. På grund av olika tillverkares sortiment erbjuder belysningsmarknaden originalalternativ som betonar fördelarna med en viss interiörstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Från urminnes tider har belysning varit en integrerad del av varje människas nattliv. Facklorna som en gång belyste de mörka korridorerna på ståtliga slott har ersatts av vägglampor. Som regel innehåller deras enhet beslag som är fästa på väggen med hjälp av en speciell konsol eller upphängningsmekanism, ett spridande eller riktande ljus från en taklampa, samt en glödlampa och ledande ledningar. För närvarande kallas alla lampor som är fästa på väggen det franska ordet "sconce", vilket betyder "spak" eller "hand".

Sconces används oftast som en extra ljuskälla till den huvudsakliga - en ljuskrona. Vissa moderna vägglampor används också av många dekoratörer för att belysa gatan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bollen har inte bara funktionalitet, utan också estetiska fördelar. De har använts av dekoratörer länge för inredning av hög kvalitet, beroende på rummets huvudstil. Det är därför det är oerhört viktigt att moderna modeller av vägglampor kombinerar hög kvalitet och original, men diskret design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller är extremt olika. Deras huvuddrag är multifunktionalitet, som kännetecknas av följande egenskaper:

  • Ett alternativt belysningsalternativ för rummet . Som regel används flera sconces av samma design vid inredning av ett rum. De kommer att räcka nog för att fullt ut belysa ett så litet rum som en korridor eller hall;
  • Lokalens uppdelning i zoner . Ofta kan en vägglampa hjälpa till att zonindelning av ett rum när huvudljuskällan (ljuskronan) är släckt. Således kan du till exempel på ett loft enkelt skilja sov- och arbetsytorna från varandra;
  • Skapande av en atmosfär av intimitet och komfort . Sconces kommer till undsättning om det är nödvändigt att skapa en informell atmosfär där det kommer att vara mest trevligt att njuta av resten eller ta emot gäster;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ytterligare ett dekorativt element . Lampan på väggen kan bli inredningens främsta höjdpunkt;
  • Teknisk utrustning . Rörelsesensorer ingår i satsen på många moderna modeller, vilket gör pärlorna ännu mer praktiska att använda. Dessutom kan lampan ha flera grader och färger av belysning, vilket hjälper till att skapa en viss stämning för rummet.

Fördelarna med vägglampor inkluderar också deras kompakthet, olika design, låg vikt, enkel installation och energibesparingar jämfört med de största belysningsarmaturerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag använder moderna tillverkare en enorm mängd material vid tillverkning av sconces. De mest populära av dessa är metall, trä, textilier, glas och kristall. Som regel kombineras de på ett sådant sätt att de får den mest effektiva och eleganta produkten som sömlöst kan passa in i rummets övergripande design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Modern design kräver särskild uppmärksamhet på alla dekorativa element. När du väljer en lampa är det först och främst nödvändigt att vägledas av stilen i rummet där det är planerat att installeras. De mest relevanta stilarna i år är:

Högteknologisk

Interiören i denna stil är högteknologisk och funktionell. När du väljer en vägglampa är det värt att komma ihåg att en högteknologisk lampa först och främst är en enkel men elegant design och multitasking.

Så, nyligen har sconces med flexibla ben varit mycket populära. Med hjälp av det, om det behövs, är det bekvämt att omdirigera ljuset från glödlampan i rätt riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kommer alternativ med en minimalistisk design framgångsrikt att passa in i denna stil. Detta kan vara en enkel typ av armatur med en liten och snygg lampskärm, eller en produkt med en oval eller halvcirkelformad ljusdiffusionsskärm. Färgpaletten i detta fall bör helst vara neutrala nyanser. Ljusa färger är tillåtna om interiören har möbler av samma färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Professionella dekoratörer, när du väljer en vägglampa i jugendstil, råder dig att vara uppmärksam på produkter vars design kombinerar elegans och aristokrati. Sconces med bronsbeslag, samt modeller dekorerade med målat glas, passar perfekt här. En förutsättning är frånvaron av skarpa geometriska former - produktens böjningar måste vara släta.

I år bör särskild uppmärksamhet ägnas åt lampor med kristallnyanser. De betonar perfekt den sofistikerade interiören i rummet. Skärmar måste vara dämpade och diskreta, så att produkten smidigt kommer in i rummets design och blir en del av den övergripande kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Denna stil kombinerar smart och komfort. Effekten av luftighet kan betonas med hjälp av lampor med snygg textil lampskärm eller klassiska lampskärmar i form av en sfär, som är extremt relevanta i år. Modeller av stengods blir också populära igen. Var noga med att uppmärksamma produkter med träbeslag, som ser extremt imponerande och ovanliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som dekoration för en djärvare interiör, se upp för fullblåsta vägglampor som innehåller flera lampor. Tack vare en sådan modell är det lätt att uppmärksamma ett separat område i rummet, samt ge belysning i flera riktningar. Inredare i detta fall rekommenderas att uppmärksamma vanliga eller tvåfärgade produkter i ljusa nyanser, men du kan också använda mörka produkter i en ljus inredning för kontrast.

Bild
Bild

Recension av de bästa tillverkarna

Det finns många belysningstillverkare för närvarande på den internationella marknaden. Det är lätt att gå vilse bland sitt sortiment, så proffs rekommenderar att du först uppmärksammar produkterna från mer erfarna och populära företag bland köpare, som har lyckats bevisa sig från den bästa sidan.

Bild
Bild

Dessa inkluderar:

  • Maytoni … Varumärket är känt för att tillverka kristallprodukter av hög kvalitet. Varje kollektion motsvarar det aktuella årets modetrender och innehåller extremt intressanta modeller av lampor som kommer att imponera på älskare av lyx, sofistikering och elegans;
  • L 'Arte Luce . Sortimentet av detta tyska företag innehåller extremt nyfikna smidesdesigner i smidesjärn. Bland dem är det lätt att hitta både semi-antika och moderna modeller som passar perfekt in i stilen i alla interiörer. De mest populära av dem är lampor i floristisk stil;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Artesania Joalpa . Företaget är känt för tillverkning av belysningsarmaturer, som smart förenar etniska motiv med modern design. Bland sortimentet finns det säkert alternativ som kommer att bli höjdpunkten i rumsinredningen.
  • Lysdioder C4 . Denna tillverkare är inte rädd för att experimentera för att få en original och modern design. Lampor är kända för sina icke-standardiserade och ovanliga former, vilket kommer att betona den mest vågade interiören i bästa utsträckning.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en lampa i modern stil bör du vara uppmärksam på produkter från sådana tyska tillverkare som Wunderlicht och Berliner Messinglampen, Italian - Linea Light, Andromeda och Reccagni Angelo, samt det inhemska företaget Russian Lanterns.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig ännu mer fashionabla modeller av sconces i modern stil från följande video.

Rekommenderad: