Sconces I "retro" Stil (23 Bilder): Halvantika Vägglampor Och Vintage Modeller I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Sconces I "retro" Stil (23 Bilder): Halvantika Vägglampor Och Vintage Modeller I Interiören

Video: Sconces I
Video: Как сделать настенный СПОТ из ПВХ труб || Супер легкие настенные бра своими руками! 2024, April
Sconces I "retro" Stil (23 Bilder): Halvantika Vägglampor Och Vintage Modeller I Interiören
Sconces I "retro" Stil (23 Bilder): Halvantika Vägglampor Och Vintage Modeller I Interiören
Anonim

Belysning spelar en mycket viktig roll i inredningen av en lägenhet. Med dess hjälp kan du fokusera på olika områden i rummet, skapa en speciell atmosfär av komfort och lugn i rummet. Moderna vägglampor är bra för detta. I butikskataloger hittar du ett stort urval av sconces, som är gjorda i olika stilar, färger och former. Nyligen har retro -behåar blivit särskilt populära. Vi kommer att prata om dem i detalj i dagens artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Inte konstigt att de säger: allt nytt är väl glömt gammalt. Och idag tränger vintagestilen in i alla mänskliga livssfärer. Tillverkningen av vägglampor var inget undantag. Tänk på flera huvudtyper av vintagestilar och notera även deras karakteristiska egenskaper:

  • Oljelampor . Om du vill lägga till en speciell twist till ditt hem, ska du vara uppmärksam på denna version av lampan. Vintage lampor liknar bara utåt riktiga oljelampor. Moderna lampor fungerar från vanliga lampor, så du kommer definitivt inte ha några problem med användningen. Samtidigt ser sådana antika sconces mycket imponerande och vackra ut.
  • Metallskärmar . Massiva vägglampor av gjutjärn, järn och aluminium kommer att ge rummet en speciell chic. De kan göras i både helt enkla och invecklade former. Dessutom erbjuder många butiker sina kunder lampor av silver, mässing, brons och till och med förgyllda lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kristallkrona … En vägglampa i form av en riktig ljusstake eller ljusstake är bara en gåva för älskare av antiken. Moderna tillverkare kompletterar apparater med speciella lampor som liknar mycket ljus. Några av dem imiterar till och med rörelsen av en låga från vinden. Denna modell av lampan kommer att pryda alla interiörer.

När du väljer en retro vägglampa är du inte begränsad. Du kan köpa mycket enkla och lakoniska lampor eller invecklade lampor i form av blommor, afrikanska tjejer, djur och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Vi har redan sagt ovan att tillverkare av sådana belysningsarmaturer väljer olika typer av metall. Låt oss nu titta på vilka andra material som efterfrågas för att skapa vintagelampor:

Trä … Detta naturmaterial är perfekt för alla interiörer. Det är mycket starkt, hållbart, motståndskraftigt mot mekaniska skador. Antika sconces av naturligt trä ser väldigt vackra och naturliga ut. Sådana lampor kommer att ge värme och komfort till din inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas … Vägglampor i glas ser otroligt vackra och eleganta ut. Murano -glasprodukter är särskilt populära bland köpare, som kännetecknas av unika överflöd, styrka och hållbarhet. Vintage -sconces är också ganska vanliga, för dekoration av vilken mosaik används.

En sådan belysningsarmatur är helt enkelt oersättlig för den gamla gotiska stilen eller någon annan inredning. Det kommer att bli en ljus accent i rummet, vilket ger det mysterium och originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast … Eftersom plastprodukter är allmänt tillgängliga och mycket låga är de vanliga även vid tillverkning av antika sconces. Moderna syntetmaterial är mycket lätta och starka. De imiterar framgångsrikt alla naturliga finish. Samtidigt behöver plastkakor inte särskild vård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Listan över material som vägglampor i retrostil är tillverkad är oändlig. Det finns modeller kompletterade med element av kristall, guld, strass, smide, ädelmetaller och andra. Valet av en viss modell beror enbart på dina preferenser och storleken på plånboken.

Var är lämpligt?

Om du tror att lampor i retrostil ser organiskt uteslutande ut i lämplig rumsdesign, så är det inte helt sant. Tänk på de vanligaste rymddesignalternativen för vilka följande lampor är lämpliga:

Loft … Populariteten för denna trend i inredningen av lokaler växer varje år. Loft är en mycket vacker och modern stil som alltid kommer att efterfrågas. För en sådan design passar vägglampor i retrostil bäst. De kommer inte bara att passa perfekt in i det övergripande interiören, utan också kompetent belysa inredningsdetaljerna. För loftstil är brons, smidda, antika metaller i metall idealiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Provence … För en sådan ljus och graciös stil är ljuskronor och oljelampor idealiska. Det viktigaste är att enheterna inte är gjorda av mycket tungt och grovt material. Det är också mycket viktigt att vintage -sconces matchar rummets färg och inte är för mörka.
  • Barock … Denna lyxiga och magnifika stil betonas perfekt av antika lampor. De kan tillverkas i form av bisarra figurer, samt kompletteras med olika element: ädelstenar, graciösa figurer och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vintage sconces kan vara ett bra komplement till den övergripande interiören eller vara en riktig dekoration av rummet. Viktigast av allt, se alltid till att färg, storlek och material för tillverkning av lampan kombineras med den allmänna atmosfären i rummet. Således får du en funktionell och vacker belysningsarmatur för din lägenhet, bar eller restaurang.

Rekommenderad: