Sconces I Klassisk Stil (41 Bilder): Vägglampor "klassiska" Av Brons, Vitt Och Svart I Interiören I Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Sconces I Klassisk Stil (41 Bilder): Vägglampor "klassiska" Av Brons, Vitt Och Svart I Interiören I Lägenheten

Video: Sconces I Klassisk Stil (41 Bilder): Vägglampor
Video: In the Dwellings of the Wilderness | Classic Horror | Creepy Horror Stories 2024, Maj
Sconces I Klassisk Stil (41 Bilder): Vägglampor "klassiska" Av Brons, Vitt Och Svart I Interiören I Lägenheten
Sconces I Klassisk Stil (41 Bilder): Vägglampor "klassiska" Av Brons, Vitt Och Svart I Interiören I Lägenheten
Anonim

Allt oftare, i ett modernt vardagsrum, kan du hitta lampor i klassisk stil. Detta beror på att de klassiska formerna och funktionerna hos belysningsarmaturer passar in i många inredningsstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

"Klassisk" i belysning har alltid uppskattats tack vare dess universella och oföränderliga egenskaper.

Dessa funktioner är:

  • Unik design;
  • Det majestätiska och högtidliga utseendet på många apparater i klassisk stil;
  • Stora storlekar och många detaljer i hängande ljuskronor. Samtidigt finns det inga onödiga detaljer. Varje element är sammankopplat med varandra och skapar armaturens övergripande utseende;
  • Enkelhet och aristokrati i utseendet på vägg- och bordslampor;
  • Användningen av ett dyrt eller högkvalitativt material som imiterar det väl. Som regel används kristall, brons, glas för klassiska ljuskronor;
  • Lugna, mjuka toner. Nyfiken syra och "prickiga" färger är olämpliga i denna stil. Företräde ges till svartvita, mjölkiga, beige, gråa färger;
  • Brett utbud av modeller. Därför kommer varje hem att hitta sin egen unika ljuskrona.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa funktioner, i kombination med modern teknik, skapar en ny belysningsstil - nyklassicism, som blir mer och mer populär. Neoklassicism kan användas i nymodiga interiörer på loftet, högteknologisk, modern stil, och samtidigt kommer det att se organiskt ut både i den klassiska interiören och i ekostilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare de material som används vid tillverkningen kan ljuskronor till och med ärvas. Eftersom det karakteristiska materialet och konstruktionen är stark och hållbar.

Material (redigera)

Belysningsarmaturernas livslängd och utseende beror till stor del på materialet som används.

I den klassiska stilen med belysningsarmaturer används följande huvudsakligen:

  • glas;
  • metall;
  • kristall;
  • en sten;
  • trä;
  • brons.
Bild
Bild
Bild
Bild

När man gör en klassisk ljuskrona används ofta glas, men inte enkelt. Oftast är detta Murano -glas, som är känt för sin gamla tillverkningsteknik och ovanliga färg. Flerfärgade Murano-glasögon erhålls tack vare naturliga mineraler och metaller, så detta material anses vara elit. Klassiska ljuskronor kan kombinera frostat, färgat och transparent glas. Dessa vägglampor ger ditt badrum eller sovrum en unik atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall låter dig skapa klassiska armaturer med en mängd olika mönster och former. Smidda element kommer omedelbart att väcka uppmärksamhet, så vägg, takkronor med denna design är mest lämpliga för vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med metallbaser och skär för belysningsarmaturer är hållbarhet och god kompatibilitet med andra material. Så metall kommer att se organiskt ut med glas eller trä. "Air" glasskärm på en smidd bas kommer att vara en mycket original lösning. Metallinsatser på en träbotten kommer att ge armaturen styrka och elegans. Det är värt att komma ihåg att det bör finnas ett minimum av skarpa hörn vid tillverkningen av smidda produkter. Släta linjer, rundade lockar och kurvor föredras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Crystal är en av funktionerna i klassikerna. Endast sådant material kan förmedla inredningens rikedom och ädelhet. Kristallelement med ädelstenar ger rummet en speciell chic och ljushet. Därför är de bäst placerade i matsalen, vardagsrummet eller sovrummet. Strålkastare är också dekorerade med kristall, och inte bara tak- eller vägglampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Natursten (marmor, malakit, granit, onyx) fungerar oftast som grund för belysningsenheter i klassikerna. Detta ger hållbarhet och värde till enheten, eftersom det med tiden kan bli en riktig antikvitet. Bara priset på en sådan produkt är mycket högre, men med tiden kan det bli en bra investering.

Bild
Bild

Stenbasen ger det inre åtstramningen och adeln samtidigt. Därför kommer de att harmoniskt passa in i vardagsrummet, lägenhetskontoret och inuti ett kafé eller en restaurang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädetaljer ger den klassiska ljuskronan ännu mer mystik och chic. Samtidigt ser det väldigt organiskt ut i inredningen i en lägenhet i vilken stil som helst. I grund och botten är delar, skär, lampans bas gjord av trä. Allt detta kompletteras med kristall, glas eller metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bronslampan är förkroppsligandet av nåd, nåd och välstånd. Tidigare prydde sådana lampor palatsens hallar, men idag finns de både i en herrgård och i en liten lägenhet. Dessa armaturer är uppskattade för sin hållbarhet, presentabla utseende och prisvärda. Brons är ett elastiskt material, så det är lätt att göra olika former och linjer av det. Metallglansen förväxlas ofta med ett gyllene sken, och dess färg bleknar inte och förlorar inte sitt ursprungliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Guld, silver och bronsplätering är en vanlig teknik för att göra en klassisk ljuskrona. Denna sprutning används inte bara för basen, utan också för dekoration av plattor och deras målning. Denna design ger armaturen ett ädelt och rikt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bronsmaskiner kommer att se bra ut på kontoret, i köket, i vardagsrummet och i sovrummet.

Visningar

I den klassiska genren har belysningsanordningar flera typer, som skiljer sig åt i form och design:

  • tak;
  • johannesbröd;
  • väggmonterad;
  • skrivbord;
  • gata.
Bild
Bild

Takkronor av imponerande storlek med flera nivåer anses vara grunden för klassisk design. En hängande ljuskrona är som regel dekorerad med kristall- eller glasdetaljer gjorda i form av en droppe, en rombe eller en oval. Glansen i detta material ger rummet en speciell högtidlighet, därför placeras sådana ljuskronor i vardagsrummet, en hall med högt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hitta en ljuskrona med ljusformade lampor. Enhetens ram kan vara smidd eller trä, på vilken sådana ovanliga lampor är placerade. Dessa arbeten kompletterar väl inredningen i vardagsrummet eller köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns även johannesbrödkronor med flera nivåer. Deras krökta utseende, flytande linjer och långsträckta lampor ger rummet en mysighet och lugn. Hornen kan vara brons- eller guldpläterade och nyanserna kan vara gjorda av genomskinligt eller frostat glas. Det skulle vara lämpligt att installera en sådan lampa i ett sovrum eller vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterade armaturer är inte begränsade till strikta ramar. Denna art har en mängd olika storlekar och former. Skärmar kan vara antingen färgat glas eller kristall. Sådana lampor hjälper till att zonera ett rum, så de är lämpliga för en studiolägenhet. De är också ett funktionellt alternativ i sovrummet ovanför sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kontor eller arbetsområde i ett vardagsrum är omöjligt utan bordslampor. Klassiska bordsapparater har en solid bas av sten eller metall och en tygskärm. Det kan också ersättas av en matt glasskärm.

Bild
Bild

Basen kan antingen vara en klassisk bas eller presenteras i form av ovanliga former och kompositioner.

Gatlampor används för att belysa lokalområdet. Som regel är de gjorda i form av en lykta gjord av en smidd metallstolpe och en glasskärm. Han kan i sin tur ha både vanliga och ovanliga (i form av en lykta) former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En lampa i klassisk stil kan både förvandla ett rum och avslöja det i ett ful ljus.

Därför bör du följa reglerna när du väljer en belysningsprodukt:

  • Armaturen måste väljas enligt lägenhetens allmänna stil. Varje vald armatur måste matcha rummets koncept. Detta gäller även lampans form, typ och färg. Den klassiska armaturen är mångsidig och lämplig för många stilar. För loftstil eller modern stil är svarta lampor acceptabla. För högteknologisk stil kan du välja vita, beige och kontrasterande färger;
  • Det måste vara funktionellt. Om uppgiften är att belysa ett stort område, ska ljuskronorna ha rätt storlek. Du måste också välja en enhet som är enkel att använda och underhålla. Det bör inte vara med många små delar som damm faller bra på och därefter svårt att ta bort;
  • Bestäm i förväg vilken typ av lampa och plats. Om du behöver belysa sängbordet i sovrummet, kommer en vägglampa att göra. Strålkastare runt omkretsen och en ljuskrona i mitten av rummet kommer att skapa ljus belysning av alla hörn. Både bords- och vägglampor är lämpliga för zonindelning.
Bild
Bild
Bild
Bild

En vägglampa i klassisk stil är en”för alltid” -belysning som kompletterar den övergripande bilden av lägenheten på ett praktiskt och mångfacetterat sätt.

Rekommenderad: