Sconces I Hallen (37 Bilder): Vägglampor I Vardagsrummets Inre, Vi Väljer Inredningsmodeller I Klassisk Stil På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Sconces I Hallen (37 Bilder): Vägglampor I Vardagsrummets Inre, Vi Väljer Inredningsmodeller I Klassisk Stil På Väggen

Video: Sconces I Hallen (37 Bilder): Vägglampor I Vardagsrummets Inre, Vi Väljer Inredningsmodeller I Klassisk Stil På Väggen
Video: Wall Lights for Living Room 2024, Maj
Sconces I Hallen (37 Bilder): Vägglampor I Vardagsrummets Inre, Vi Väljer Inredningsmodeller I Klassisk Stil På Väggen
Sconces I Hallen (37 Bilder): Vägglampor I Vardagsrummets Inre, Vi Väljer Inredningsmodeller I Klassisk Stil På Väggen
Anonim

Vardagsrummet är huvudrummet i huset, så det måste ofta utföra olika funktioner: att vara festlig när gäster förväntas, eller mysigt när du vill koppla av efter dagens bekymmer. Mångfald är svårt att skapa bara med en inre lösning; här behöver du en genomtänkt belysning. Med det kan du zonera rummet. Lokala belysningsenheter är det bästa sättet att hantera denna uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

En väggarmatur bör inte betraktas som ett primärt belysningsmedium. Men att skapa mys med en sofistikerad touch av romantik, eller att lyfta fram och därmed utöka utrymmet är fullt möjligt. Om du bestämmer dig för att överge ljuskronan måste du hänga lamporna så att ljuset faller jämnt utan att skapa mörka områden. Som en extra ljuskälla är lampan användbar på viloplatser (vid fåtöljen) eller för läsning (vid soffbordet).

Du kan skapa ett romantiskt, mystiskt hörn i vardagsrummet. Bländaren kommer att göra jobbet lika bra som traditionella ljus. Det är den lokala belysningen som kommer att förvandla hallen från ett ceremoniellt rum till ett rekreations- och relaxområde. Denna lampa är helt enkelt oersättlig om du behöver markera en bild, spegel eller hylla med en samling av något värdefullt.

Vissa sconces är så bra i sin design att de kan fungera som inredning.

Bild
Bild

Design

Enhetens designfunktioner är enkla. Den består av en kropp, en lampskärm, en lampa och en strömbrytare. Vissa modeller ansluts till ett uttag och har en tryckknapp på kabeln. Vid tillverkning av sconces används metaller, tyger, plast, trä, glas, kristall, konstläder. De är dekorerade med strass, ädelstenar, mosaiker etc. Lampornas ljushet gör att de kan hängas på alla väggar, inklusive gipsskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Sconces är olika i sin stil, form och funktionella innehåll.

Om vi överväger designfunktionerna för dessa enheter finns det flera riktningar: stillastående och roterande … Stationära är fästa på väggen och skapar diffust ljus, medan roterande kan rotera, deras ljus riktas eftertryckligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sin konfiguration är lamporna ännu mer olika: cirklar, ovaler, ljus, blommor, fjärilar etc.

Stängd sconces har en enkel geometrisk form, de är vanligtvis gjorda av glas. De fästs så nära väggen som möjligt. De är bra på låga tak. För en öppen armatur krävs ingen glasskärm.

Fri tillgång till ljus som tränger igenom öppen design, kan du göra sconces av alla konfigurationer och från olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampa riktat ljus i de flesta fall en enda lampa. Den har en rörlig struktur som låter dig ändra riktningen på plattan. Den används för att belysa fotografier och speglar. Diffuserad belysning är lämplig för zonindelning och skapar ett mysigt hörn. Det används också i dekorativa belysningsarmaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ lampor är alltid glädjande för ögat. Med deras hjälp kan du betona designerns speciella avsikt. Till exempel, om inredningen är gjord i stil med blomster, fortsätter "blomman" eller "fjärilen" sconces temat blommig dekoration. Smidesjärnkonsolens gotiska stil kommer perfekt att matcha smides metalllamporna med kristallhängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras den korrekt?

Sconces är monterade på väggen, så de är lämpliga för rum med vilken takhöjd som helst. De är vanligtvis placerade på en höjd av 1, 2-1, 6 m från golvet. Höjden på taket måste beaktas, liksom möblernas och belysningsarmaturernas konfiguration. När du skapar en komfortzon med hjälp av en lampa bör du ta hand om uttaget, det ska vara bredvid det.

Bild
Bild

Om du behöver belysa en spegel, fotografera eller måla, är det bättre att identifiera ljuskällan ovanför belysningsobjektet. Utformningen av lampan i sådana fall väljs blygsam, accenter görs på ämnet kontemplation.

Att placera lampan framför TV: n kan orsaka bländning på skärmen, vilket försämrar kvaliteten på TV -tittandet.

Bild
Bild

Det är viktigt att tänka på nyansernas riktning. För att skapa ett läshörna bör de sänkas ner. Lampor som lyfts uppåt ger en illusion av ett utökat utrymme (fördelaktigt läge med lågt i tak). I speciella situationer kan du rikta ljuset åt sidorna.

Det är viktigt att komma ihåg att illa genomtänkt belysning kommer att framhäva väggarnas ojämnheter.

Lamporna ser harmoniskt ut parvis. Lampan, matchad med en ljuskrona, ser också bra ut. Ett litet rum bör inte överbelastas med ett stort antal sconces. Och vad som är viktigt - lampans stil måste matcha interiören. I dagens överflöd av belysningsarmaturer är det inte svårt att göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av lampor enligt interiören

När du bjuder in gäster i huset vill du presentera ditt hem så effektivt som möjligt, och inte besegra dem som har kommit in med glädje av dålig smak. Om renoveringen, möbler är utformade i en viss stil, bör belysningslösningen matcha dem.

  • Symmetri och tydlighet definierar klassisk stil … Hela poängen är enkelhet och bekvämlighet. Sconces i klassikerna är kompakta, gjorda av brons, porslin eller kristall med en liten mängd inredning.
  • Romantik föreslår känsliga och sentimentala färger, raffinerad liten prydnad. Lamporna är ljusa, luftiga, med dimmare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om utformningen av rummet är klar art nouveau , då måste sconces motsvara det. Det är bättre att välja lampor med rundade former, eller asymmetriska, med brutna linjer, men utan rät vinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högteknologisk är en blandning av konstruktivism och högteknologi. Detta är enkelhet, som gränsar till minimalism. Om rummet är ordnat på detta sätt ska lamporna vara enkla, kortfattade, utan inredning eller onödiga detaljer.
  • Rum i stil med blomster har mjuka former, känsliga toner, allt i det liknar blommor, gräs, löv, respektive, och lamporna ska imitera sofistikering och form av växter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lantlig stil låter dig glömma stadens tystnad och hoppa in i en lugn hemmiljö. Endast naturmaterial finns här. Därför är trä, tyger, mjuka linjer som imiterar växter välkomna i lamporna.
  • Kejserlig empirestil föreslår pompa och chic. Heraldik, ljusa färger, hängen och medaljonger, böjda långa ben - allt detta är tecken på en lampa i empirestil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Belysningsarmaturer Art déco Är en blandning av historia och geografi av alla tider och folk. De kan innehålla pärlemor, ädelstenar, krokodilhud, elfenben … Själva stilen förkroppsligar önskan om framsteg och nostalgi för det förflutna, det kräver mycket ljus (skönhet måste ses!).
  • Popkonst - glad, ljus, oförskämd. Fantastisk fantasi på lampor är inte begränsad. Glas, plast, papper med teckningar från serier, ljusa färger med oväntade bilder - allt detta är lampor i den här stilen.
  • Gotiskt Är en förening av grov enkelhet med raffinerad plasticitet. Smidigt smide, metall, färgat glas, kristall - allt kommer till nytta när du väljer en lampa. En touch av antiken är särskilt välkommen här.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsarmaturer barock måste beundras. Helst bör du leta efter antikviteter eller en exakt kopia av sådana saker. Denna stil kombinerar kunglig prakt, teatralitet och patos.

Du kan skriva oändligt om de många stilarna i heminredningen, eller så kan du ignorera dem om du föredrar andra värden och anförtror inredningen av ditt hem enligt Feng Shui -läran

Bild
Bild

Feng Shui belysning

I Feng Shui läror har belysning en speciell plats, det jämförs med energiflödet. Och i taket, i enlighet med undervisningen, finns det inte en Edison -lampa alls, utan en kraftfull aktiverare av vital energi Qi.

Du kan inte spara på ljuskällor, denna energi gillar inte mörka platser. Även om Feng Shui -guruen fortfarande rekommenderar att man delar in vardagsrummet i zoner och möter gästerna i en mjuk soffa i ett överflöd av ljus, är en zonlampa med en svag ljuskälla igen relevant i avkopplingszonen, vilket kommer att skapa en speciell aura.

Kristallkronor är välkomna (i detta sammanhang kan du glömma stilen), det viktigaste är att de är gjorda av naturmaterial. De glittrande hängen ackumulerar energi, och deras ringning skrämmer bort onda andar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ett stort misstag att betrakta en sconce som en mindre artikel i interiören. Om allt görs korrekt, kan du när du kommer in i rummet omedelbart förstå hur den valda lampan ser harmoniskt ut. Det estetiska förhållningssättet till valet är viktigt, men den vardagliga komponenten kan inte ignoreras.

Ta nödvändigtvis hänsyn till hushållsmedlemmarnas preferenser, vad de gör på fritiden: läs, slappna av, äta. Sconce bör träffa poängen med sina intressen. Då kommer inredningslösningarna att bli klara.

Rekommenderad: