Självhäftande Dörrtätning: Självhäftande Tätningstejp, Gummitätning

Innehållsförteckning:

Video: Självhäftande Dörrtätning: Självhäftande Tätningstejp, Gummitätning

Video: Självhäftande Dörrtätning: Självhäftande Tätningstejp, Gummitätning
Video: Door Weather Stripping - Weather Stripping Door Seal Strip 2024, April
Självhäftande Dörrtätning: Självhäftande Tätningstejp, Gummitätning
Självhäftande Dörrtätning: Självhäftande Tätningstejp, Gummitätning
Anonim

Moderna tätningar som används för dörrar ger maximal täthet och förhindrar därmed värmeförlust. Tillverkare uppmärksammar köparna flera typer av sådana packningar, vars funktioner är värda att bekanta sig med.

Den största fördelen med dessa produkter är att de kan användas för nästan alla typer av dörrkonstruktioner.

Bild
Bild

Särdrag

Självhäftande tätningsmedel har många funktioner och fördelar, som du bör bekanta dig med mer detaljerat. Produkter har en hög grad av elasticitet, de material som används för att skapa dem kan snabbt återställa sin ursprungliga form.

Moderna självhäftande tejper för tätning har ett bra motstånd även mot minusgrader, vilket är en ganska viktig punkt. Det är värt att notera att produkter av lågkvalitativa material kan härda under en kall årstid.

Huvuddragen i självhäftande tätningar är att de ger maximal dörrtäthet under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kräver installationen av element inte mycket tid och ansträngning. Den största fördelen med dessa band är att de kan användas var som helst. De fäster perfekt på olika material, även på trä. Dessutom är självhäftande modeller osynliga, de smälter väl ihop med dörrmaterialet och har goda estetiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

När du väljer ett självhäftande tätningsmedel bör särskild uppmärksamhet ägnas åt huvudtyperna av dessa produkter. I grund och botten är skillnaden mellan alla modeller i materialet. Dessutom kan tätningar av olika storlekar användas för dörrar.

Självhäftande tejp skiljer sig åt i syfte

  • Tätningar är mycket efterfrågade bland köpare. för entrédörrar … Sådana produkter kännetecknas av sin densitet; tjocka material används för att skapa dem. Sälarnas särart är närvaron av ett inre hålrum. Tack vare detta passar tejpen så tätt som möjligt till dörrkarmen.
  • Interroom strukturer är inte heller kompletta utan tätningar. I jämförelse med det ovan beskrivna alternativet skiljer sig dessa produkter åt i enklare tekniska egenskaper. Dessa band används till exempel inte för att skydda lokalerna från drag.
  • Självhäftande produkter används ofta för glasdörrar … Dessa band är en separat art. Det säregna ligger i närvaro av en speciell sektion. Den största fördelen med modellerna är deras enkla och opretentiösa installation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom allt ovanstående har tätningarna olika form

  • Tejpen används för att stänga små luckor (1-2 mm).
  • Om avståndet är något större är det bäst att använda speciella gummialternativ:
  • C- och E-formade tätningsprofiler används för att stänga luckor upp till 3 mm tjocka.
  • P- och V -formade produkter används för ett avstånd av 5 mm.
  • De tjockaste alternativen är D- och O-formade bitar. De används för mellanrum på ca 6-7 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Tjocka sälar är mycket efterfrågade bland köpare. De används främst för entrédörrar. Modeller ger bra ljud och värmeisolering. Dessutom, med användning av tjocka produkter, stängs dörrarna tätt, utan att knacka.

För innerdörrar är tunna självhäftande tätningar lämpliga. Sådana alternativ presenteras i ett ganska brett spektrum, och därför uppstår det sällan problem med valet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt materialet från vilket tätningen är gjord.

  • För en entrédörr används alternativ oftast sudd … Produktens särart ligger i det faktum att de är baserade på olika modifierare. Gummitätningen har bra motståndskraft mot olika väderförhållanden och extrema temperaturer. Experter säger att dessa alternativ är ett perfekt exempel på värde för pengarna. För ett lågt pris kan du köpa hållbara produkter med goda prestandaegenskaper. Högkvalitativa alternativ kan hålla 3-4 säsonger, samtidigt som de behåller sin ursprungliga form.
  • Produkter är inte mindre populära på den moderna marknaden. tillverkad av silikon … Dessa alternativ är något sämre än gummi när det gäller driftsegenskaper. Jämfört med ovanstående modeller är silikontätningar mindre hållbara. Oftast används dessa element för innerdörrar. I denna komponent har silikontätningar inga konkurrenter. Dessa produkter tillhör också gruppen miljövänliga arter. Silikon är inte giftigt och avger inte skadliga ångor under användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den mest budgetmässiga lösningen är att köpa skumgummi självhäftande tejp. Men när du köper sådana produkter bör du förstå att deras livslängd är cirka 5-6 månader. Sådana tätningar rekommenderas inte för användning i entrékonstruktioner. Detta beror på det faktum att produkten påverkas av temperaturförändringar och smuts.
  • En separat typ inkluderar den sk fläckiga band … I grund och botten används dessa alternativ för möbler, nämligen skjutbara garderober. Tejpen ger goda värme- och ljudisoleringsegenskaper. Fluffiga föremål förhindrar att damm tränger in i skåpet.
  • De mest hållbara anses magnetiska tätningar … Det är värt att notera att dessa alternativ är ganska dyra, men priset här är motiverat av utmärkt prestanda. Det finns tre kretsar i hjärtat av magnetiska tätningar.

Tack vare detta är produkterna tätt fastsatta på materialet, vilket ger en bra tätning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Självhäftande tätningar finns i flera färger. Standardtyperna inkluderar svarta produkter. De är idealiska för mörk entré och inredning.

För en ljus dörr kan du använda vita självhäftande tätningar. Men sådana produkter blir snabbt smutsiga under påverkan av väderförhållanden.

Tillverkare presenterar också transparenta modeller för köparnas uppmärksamhet. De är idealiska för glasdörrar. När du använder produkten är de helt osynliga. Dessutom är sådana alternativ pålitliga och hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en självhäftande dörrtätning, var uppmärksam på några viktiga punkter.

  • Den första viktiga punkten är material . Med fokus på fördelarna och funktionerna för varje typ kan du enkelt välja ett alternativ för både entrén och inredningen. Till exempel är tjocka gummitätningar det bästa valet för en gatudörr. Detta beror på att de ger maximal tätning under användning. Dessutom kan du använda ett tätningsmedel för att bibehålla den optimala temperaturen i rummet.
  • Bestäm i förväg produktens storlek . Förmät tjockleken på mellanrummet mellan karmen och själva dörren. Baserat på de erhållna indikatorerna är det möjligt att korrekt välja form och tjocklek på den självhäftande tejpen.
  • Kvaliteten på det lim som finns på produkten är viktig . Förekomsten av defekter på tätningen indikerar dess olämplighet för användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det rekommenderas att ägna särskild uppmärksamhet åt tillverkaren . Det är bäst att välja modeller från betrodda företag som redan har visat hög kvalitet på sina produkter.
  • Vid köpet det rekommenderas att kontrollera materialets elasticitet : Tätningen måste tryckas lätt med fingret för att se hur snabbt produkten återgår till sin ursprungliga form. Experter rekommenderar att man använder band av medelhårdhet. Produkter som är för täta hindrar dörren från att stängas normalt. Mjuka tätningar tappar snabbt sin ursprungliga form.
  • Genom att köpa band till garderoben, uppmärksamma materialets kvalitet … Skumgummi används främst för att skapa dessa produkter. Men vissa tillverkare producerar alternativ från bättre material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Som nämnts ovan är installationen av tejpen inte särskilt svår.

Först måste du demontera den gamla tätningen. Det enklaste sättet är att riva av materialet. Men om denna metod inte tar bort produkten är det bäst att använda en mejsel eller kniv.

Därefter är det nödvändigt att ta bort resterna av lim från ytan på dörrbladet. White spirit eller aceton kan användas i dessa hela.

Det är nödvändigt att ta bort resterna försiktigt så att det nya materialet fäster ordentligt på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan måste du utföra följande manipulationer:

  • mäta öppningens dimensioner, det vill säga dess höjd och bredd;
  • justera tätningstejpen till de erhållna värdena;
  • ta bort skyddsskiktet från produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste tätningen vara ordentligt fixerad runt dörrkarmens omkrets. Observera att tejpen måste fästa väl vid ytan. Överflödiga delar av tätningen måste avlägsnas med en kniv.

När du använder tejp till ytterdörren bör 2 kretsar installeras. En av dem är fixerad direkt till dörrkarmen. När det gäller den andra konturen är den fixerad på utsidan av dörrens ändzon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel och varianter

Det finns flera sätt att använda en självhäftande tätning i en dörrkonstruktion.

En av dem är att fästa produkten med en spåranslutning. I grund och botten används denna metod även vid framställning av entrékonstruktioner. Det finns styrelement på lådans ram. Tätningen som används i basen har en styv del.

Denna typ av infästning kännetecknas av indikatorer med mycket hög hållfasthet, den är mycket pålitlig. Det är dock nästan omöjligt att slutföra installationsprocessen på egen hand.

Rekommenderad: