Tätningstejp: Självhäftande Rörtätning, Tejpalternativ För Sömmar, Självhäftande Produkter Från Nicoband

Innehållsförteckning:

Video: Tätningstejp: Självhäftande Rörtätning, Tejpalternativ För Sömmar, Självhäftande Produkter Från Nicoband

Video: Tätningstejp: Självhäftande Rörtätning, Tejpalternativ För Sömmar, Självhäftande Produkter Från Nicoband
Video: Venture Clad Self Adhesive Jacketing 2024, April
Tätningstejp: Självhäftande Rörtätning, Tejpalternativ För Sömmar, Självhäftande Produkter Från Nicoband
Tätningstejp: Självhäftande Rörtätning, Tejpalternativ För Sömmar, Självhäftande Produkter Från Nicoband
Anonim

Den moderna byggmaterialmarknaden erbjuder ett brett utbud av produkter för tätning och vattentätning. I denna sort ges tätningstejpen en speciell plats, som har ett ganska imponerande användningsområde.

Särdrag

Fukt kan påverka byggnader, bostäder och industrianläggningar, kommunikation, olika mekanismer och delar negativt. Därför anses det inom bygg- och hushållssfären vara ganska viktigt att säkerställa skydd mot sådan påverkan. Tillverkarna arbetar ständigt med att skapa moderna och högkvalitativa isoleringsprodukter.

Bild
Bild

För inte så länge sedan användes cementbruk, drag, metallplattor, tätningsmedel och mastik för att täta fogar, sprickor och sömmar. Den rationella komponenten och tillverkningsförmågan ersatte dock gradvis dyra och arbetskrävande material, vilket gav vika för nya universella och billiga produkter som perfekt klarar uppgiften.

Tätningstejp är en sådan multifunktionell produkt som ger tillförlitlig isolering . Produkten är ett bitumenbaserat kompositmaterial med förmåga att självhäfta, vilket är huvuddragen i denna produkt. Materialets maskstruktur bidrar till den goda vidhäftningskvaliteten hos bandet till arbetsytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna har fuktsäkra kvaliteter och kan ta olika former, så det är mycket bekvämt att arbeta med dem, och den tid som krävs för installationen reduceras kraftigt.

Bland produktens positiva egenskaper kan man också markera en bra indikator på elasticiteten hos råvaror vid låga temperaturer ., motståndskraft mot de skadliga effekterna av olika bakterier, mögel och kemikalier. Tejpen är absolut hälsosäker och rekommenderas därför för intern och extern användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Självhäftande tejp rekommenderas för arbete inom olika områden. Efterfrågan på produkter beror på kvalitetsegenskaperna och användarvänligheten.

Produkten är ett system med flera lager, vars grundläggande element är:

  • ett vattentätt lager av bitumen eller gummi med en klibbig limmassa, som är ansvarig för att fixa produkten med en förseglad bas;
  • aluminiumfolie med höghållfasta indikatorer som skyddar tejpen från att riva;
  • en speciell film som tas bort innan tejpen används.
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan komposition gör det möjligt att utföra hållbar tätning av alla strukturer gjorda av valfritt råmaterial. Baserat på tillämpningsområdet kompletteras ibland materialets grundsammansättning med lager av andra komponenter (till exempel för att öka skydds- eller värmeisoleringsegenskaperna).

Beroende på användningsområdet för tejpen finns:

  • bilateral;
  • ensidig.

Det första alternativet förutsätter närvaron av en arbetsyta på båda sidor av produkten, i motsats till den sista typen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det presenterade sortimentet av tätningsband är också uppdelat i två huvudtyper

Produkter för arbete med fönsteröppningar . De är tejpprodukter tillverkade av polypropen med en vidhäftande bas, på grund av vilken vidhäftning på ytan av fönster och sluttningar sker. Produkter rekommenderas för fuktskydd av konstruktioner. Deras användning eliminerar behovet av att köpa och använda gips och tätningsmedel. En typ av produkt för fönsteröppningar är en ånggenomsläpplig tejp, liknande utseende som skumgummi. Dess särdrag ligger i förmågan att passera kondensatet som bildas i strukturen av polyuretanskummet. Produkterna kan användas vid låga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Universaltejp . Den är tillverkad av speciell bitumen, på vilken ett aluminiumskikt och en förstärkt polyetenfilm appliceras.

Undertyperna för dessa produkter är flera produktalternativ:

Plåster . Dess särdrag är limskiktets struktur. Det låter dig omedelbart limma ihop ytor. Tack vare god vidhäftning är materialet lämpligt för betong, glas, natursten, plast och keramik. Istället för att söka efter en tejp med önskad färg kan materialet enkelt målas i önskad nyans. Sortimentet av denna typ av färdiga varor innehåller fyra färgalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ecobit . I detta fall appliceras en koppar- eller aluminiumfilm på basskiktet, vars skydd tillhandahålls av polyester. Materialet bildar en högkvalitativ vattentät beläggning på glas-, metall-, cementprodukter. På grund av detta används produkterna ofta för reparation av tak, rör, vattenförsörjning och avloppssystem.
  • Titan . Den har en polyuretanbeläggning över en anti-kondensations polyesterbas. En sådan komposition ökar vindskyddet och mjukar effekterna av extrema temperaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Masterflax . Detta material har en specifik kantkomposition som gynnsamt påverkar tätningsnivån. Produkterna används i stor utsträckning för arbete med PVC -strukturer, olika metallytor, betongunderlag. Sådana produkter rekommenderas att fixeras ytterligare med spik eller limmas i två överlappande lager.
  • Bekvämlighet . Detta material innehåller ett speciellt membran som kan absorbera fukt, och sedan, tack vare diffusion, ta bort det. Produktens huvudkomponent är speciella råvaror, som är tillverkade av polyesterfibrer belagda med polyuretan. Produktens driftstid är cirka 10 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Butylgummiband säljs också ofta, vilket perfekt skyddar mot ånga och fukt. De flesta av dem har en dubbelsidig yta för fixering.

Tillämpningsområde

Självhäftande tejp är oftast efterfrågad inom flera verksamhetsområden:

Inom konstruktion och verktyg - bearbetning av sömmar mellan konstruktionspaneler, täthet av fönster- och balkongblock, konstruktion och reparation av ett styvt tak, samt fixering av rullade takprodukter, installation av avlopps- och vattentillförselledningar, VVS, installation av ventilationsutrustning, värmeisolering av rörledningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inom transportteknik - arbeta med hytten för gods- och lätttransport och reparation av fartyg, tätning av insidan av specialutrustning och bilar för att minska vibrationer.
  • I olje- och gasriktningen - tillhandahållande av skydd mot korrosion av rörledningssömmar, reparation av isolering.
  • Hushållsbruk - utför olika reparationsarbeten i lägenheter eller privata hus (inklusive arbete som rör kläder och VVS i badrum och toaletter).
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Ett antal inhemska och utländska företag är tillverkare av tätningsband. De flesta av produkterna har en ganska hög kvalitetsnivå, vilket gör att deras popularitet bland konsumenter bara växer.

Frågan om tätning av skarvar är fortfarande den mest relevanta när det gäller vattentätningsanordningar. Nicobandband produceras för detta område . Faktum är att produkterna är scotch tape med en uppsättning specifika positiva egenskaper. Bland dem kan ett tjockt bituminöst lager särskiljas, som inte bara limmar, utan också förseglar sömmarna. Produkterna utmärks av sin styrka och elasticitet, vidhäftning till alla material, samt motståndskraft mot ultraviolett strålning.

Bild
Bild

Denna produktgrupp representeras av tre märken: Nicoband, Nicoband Duo, Nicoband Inside . Sortimentet av färger på produkterna innehåller olika nyanser som gör det möjligt att kombinera produkter med tak, inklusive sömtak. Nicoband -produkter rekommenderas för renovering och konstruktion i och utanför byggnader. Den kan användas för tätning av skarvar av olika material, inklusive metall, sten och trä, takläggning, tätning av rör och konstruktioner av polykarbonat, metallplattor, keramiska plattor, tätningsventilation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elastisk tejp "Vikar" LT är en självhäftande icke-härdande produkt , som kan staplas både i längd och bredd på grund av närvaron av folie i kompositionen. Produkten är en utmärkt assistent vid arbetet med taket, där det dessutom används för att skapa styrka i svaga fläckar för vattentätning av taket, särskilt i ändar och ås, på platser där skorstenar och ventilation är lämnade. Tejpen kan användas i temperaturområdet från -60 till +140 C.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Fum" -tejp används oftast vid konstruktion av husledningar . Det ger trådtätning vid installation av gas- eller vattenförsörjning. Produkterna kan vara vita eller transparenta. Dessa produkter säljs oftare i rullar. Produkterna presenteras i tre typer, som rekommenderas för olika applikationer baserat på de tekniska förutsättningarna för framtida arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ecobit från det italienska företaget Isoltema- är en annan produkt som används för takläggning . Produkterna säkerställer täthet vid skorstensutgångspunkterna, ventilation och i området där vindrutekonstruktioner placeras. Tejpen innehåller en speciell typ av bitumen med polymerer med särskild styrka. Koppar- eller aluminiumbeläggning appliceras på produktens yta.

Det är bekvämt att arbeta med tejpen, utföra skydd och tätning runt de rundade takelementen. Produkterna är absolut säkra och innehåller inga hälsoskadliga ämnen. Applikationstekniken kräver inte överensstämmelse med temperaturregimen. Förutom takläggning används tejpen i stor utsträckning för cementplattor, plast- eller glasstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningstejp SCT 20 finns i svart med självhärdande mastik . Den har utmärkt ozon- och UV -beständighet. Produkten rekommenderas för reparationsarbeten på platser med skadad isolering av självbärande isolerad tråd.

Abris är ett högkvalitativt tätningsmedel i form av band i olika färger . Sådana produkter har ett antihäftande lager på båda sidor. De används för att sammanfoga delar av tegel, trä, metall och betong. Produktens tillämpningsområde omfattar arbete med takläggning, ramkonstruktioner och lösningen av olika hushållsuppgifter. Materialet levereras i rullar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ceresit CL - tejp för tätning av skarvar vid konstruktion av olika konstruktioner … Produkterna utmärks av sin elasticitet och deformation. Specifika egenskaper hos materialet kräver arbete med tejpen vid temperaturer från +5 till +30 C.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Användning av tätningstejp i arbetet kräver att vissa installationsrekommendationer följs:

  • Först och främst måste du utföra en förberedelse av arbetsytan.
  • Se till att den är fri från fett- eller oljefläckar, gamla färgrester och olika föroreningar.
  • Sedan måste beläggningen, som gränsar till sömmen, behandlas med en vattentätningsmassa med en liten överlappning (två till tre centimeter).
  • Tejpen skärs av rullen och läggs på ett lager som fortfarande ska vara vått.
  • Den resulterande beläggningen måste "drunkna" i basen med en spatel så att all luft kan komma ut.
  • Expansionsfogar förseglas med tejp i form av en ögla.
  • Materialfogarna i hörnen staplas med en liten överlappning.
Bild
Bild

Korrekt tätning ger ett bra fuktskydd, och tätningstejpen kommer att fungera som ett utmärkt och pålitligt material för att utföra jobbet.

Rekommenderad: