LED-remsor: En översikt över Färdiga Kit För 12 V Och Andra Spänningar. Vad Finns I Ett Komplett LED -bakgrundsbelysningssats?

Innehållsförteckning:

Video: LED-remsor: En översikt över Färdiga Kit För 12 V Och Andra Spänningar. Vad Finns I Ett Komplett LED -bakgrundsbelysningssats?

Video: LED-remsor: En översikt över Färdiga Kit För 12 V Och Andra Spänningar. Vad Finns I Ett Komplett LED -bakgrundsbelysningssats?
Video: How to Wire LED Strips to a Switch 2024, Maj
LED-remsor: En översikt över Färdiga Kit För 12 V Och Andra Spänningar. Vad Finns I Ett Komplett LED -bakgrundsbelysningssats?
LED-remsor: En översikt över Färdiga Kit För 12 V Och Andra Spänningar. Vad Finns I Ett Komplett LED -bakgrundsbelysningssats?
Anonim

LED-remsor finns i form av en-, två-, trefärgade och vita ljusremsor. Trefärgade styrs med en speciell kontroller som låter dig smidigt ändra färg och glödnivå på ljuselementen . Vit kräver ingen ytterligare kontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad består satsen av?

I allmänhet inkluderar 220-volts LED-remsor, förutom själva ljusbandet, en nätsladd med en likriktare, utan vilken detta band skulle flimra, vilket stör människor med dess högfrekventa blinkning. De levereras inte med strömförsörjning och säljs i rullar som är beroende av en kontakt på en likriktarkabel.

Bild
Bild

Diodremsor för 12 och 24 volt säljs i form av en spole med samma (eller liknande) längd, ett kluster där det inte är lika med 60 eller 120, utan endast 3 eller 6 lysdioder.

Detta gäller uteslutande vita lysdioder. Om vi pratar om röda, blå eller gröna ljusremsor, är klusterna placerade där på ett lite annorlunda sätt - 5 respektive 10 lysdioder för varje sådan sektor . Tejpens rulle är beroende av en strömförsörjning som omvandlar en växelspänning på 220 volt till en konstant spänning - 12 eller 24. Kablar med nätkontakt kan fixeras eller lossas.

I båda ovanstående fall ingår kontakter i den kompletta uppsättningen . Oftare säljs kontakter och nätaggregat separat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över färdiga kit

Ställer in 2 m, 3 m, 5 m, 15 m - endast alternativ för spolarnas längd, på vilken ett band är lindat. Dessa kit innehåller flera typer av lysdioder.

Ren tricolor -röd-grön-blå polykristaller som är förbundna med tunna banor.

Bild
Bild

Lysande - täckt med en gulaktig fosfor. Men fosforen finns i olika färger beroende på färgen på den obelagda lysdioden. Så du kan lägga en grönblå fosfor på de röda. I alla fall är färgen nära vit. Färgblandningen förstärks av ett linsliknande huvud (skyddselementhus), som har ett riktmönster. Vissa fosfor -lysdioder avger också ultraviolett ljus, som släcks av samma fosfor.

Bild
Bild

De vanligaste ytmonterade lysdioderna i remsor är SMD, 3 *** och 5 *** serier . Enligt parametrarna i tabellen väljs band med önskad effekt och strömförbrukning.

Set baserat på SMD-5050 lysdioder, 7, 2 W / m, 30 dioder per meter remsa, 12 V, 360 lm / m, tvålagers vit bas, slå på en sladd, vattentät klass IP-65, 48 W enhet, 5 meter ljustejp, färgtemperatur - 6400 K, kallvit glödfärg.

Bild
Bild

Innan du köper en LED -bakgrundsbelysning, kontrollera vilka lysdioder som används i remsan.

Denna information anges på lådan, spolen och trycks också på själva tejpen (numret på produkten som återges i band). Färgtemperaturen anges också där - ofta med en temperaturskala (från 1000 till 100 000 Kelvin). Så, 1000 K motsvarar en rödaktig orange glödfärg, 6000-7000 K-till vit utan tonfärg, 100 000-till blåaktig-blå. Uppsättningar av LED -remsor är individuella i varje fall. Här är några exempel.

Ljustejp på dioder SMD-5050 . Nästan alla parametrar är desamma som i föregående fall. Varmvit glöd (3400 K).

Bild
Bild

LED -set (för tejp), liknande de två föregående . Det finns en fjärrkontroll för att styra rött, blått och / eller grönt ljus, en IR -mottagare (styrenhet) som en del av strömförsörjningen.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Anslutning av en ljusremsa, precis köpt eller monterad av dig själv, utförs i flera steg

  1. Lödtrådar (eller en solid 2-, 3-, 4- eller 5-trådig kabel) med en ledande kopparkabel på minst 0,75 mm2. Kabel - eftersom det är bättre att använda strängade trådar (monotrådar är tvärtom svårare att lägga). För lödtrådar finns kontakter - "plus (er)" och "jord" (minus "mark"). Det rekommenderas att använda lödningsflöde för snabb tinning och lödning. Lödning-huvudsakligen standard, tenn-bly kompositioner (POS-serien). Om det är nödvändigt, om du inte är "vänner" med lödning, använd anslutningskablar (kabel med ett speciellt plint och plug-in-terminaler), som redan är lödda på fabriken.

  2. Anslut den andra änden av kabeln till eluttaget.
  3. Placera strömförsörjningen i ett särskilt område. I desperata fall görs en nisch i väggen för blocket.
  4. Anslut en sladd med en omkopplare till enheten (till dess ingång).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utför vid behov en fullständig installation i lådor eller med dolda ledningar (kablar gjutna i väggportarna). Kontrollera tejpens funktion. Om du har en fjärrkontroll, växla mellan glödlägena.

Rekommenderad: