Golvlampor På Ett Stativ (23 Foton): Trebeniga Golvmodeller "spotlights" På Ett Stativ Och Andra Tristativlampor

Innehållsförteckning:

Video: Golvlampor På Ett Stativ (23 Foton): Trebeniga Golvmodeller "spotlights" På Ett Stativ Och Andra Tristativlampor

Video: Golvlampor På Ett Stativ (23 Foton): Trebeniga Golvmodeller
Video: Nya Lampor 2024, Maj
Golvlampor På Ett Stativ (23 Foton): Trebeniga Golvmodeller "spotlights" På Ett Stativ Och Andra Tristativlampor
Golvlampor På Ett Stativ (23 Foton): Trebeniga Golvmodeller "spotlights" På Ett Stativ Och Andra Tristativlampor
Anonim

Rätt belysning skapar en mysig atmosfär i lägenheten. När man tänker på rummets design kommer alla experter att försöka skapa en ytterligare ljuskälla i varje rum, vilket hjälper till att skapa halvmörkret. Det moderna valet av mysig och varm belysning på marknaden gör att du kan skapa den nödvändiga miljön i alla designlösningar. Lampor av alla slag hjälper till att skapa en unik design. Bland ett antal andra sticker ut golvlampor.

Bild
Bild

Särdrag

Golvlampa - en golvlampa på ett eller tre benstativ. Det andra alternativet kallas ett stativ eller stativ. Lampskärm finns också i en mängd olika typer och material. De är gjorda av olika typer av tyger, glas och till och med papper med metall. Lampskärmens utseende beror endast på designerns fantasi. Den kan ha valfri färg, form och storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de främsta fördelarna är möjligheten att ändra höjden på "benet".

Tack vare detta kan du ändra och anpassa armaturen för att passa alla behov. Du kan till exempel ge ljus diffus belysning riktad mot taket, eller läsa en bok på kvällen under mjukt och lugnt ljus. Stativets golvlampa kännetecknas av sin speciella stabilitet och sitt ovanliga utseende. Med en mängd olika designmönster kan trebenade armaturer dramatiskt ändra stilen på ditt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellfördelar

Den största fördelen med golvlampor är att de inte behöver monteras i väggen. Vi får inte glömma att lampan på benen är väldigt rörlig och inte kräver mycket ansträngning för att flytta. För att placera den behövs inga extra möbler, till exempel en lampa på ett sängbord.

Förutom de fysiska och designfördelarna är det de trebeniga golvlamporna som skapar en mysig och varm atmosfär, som påminner om en lykta eller ett träd dekorerat med en krans.

En korrekt vald golvlampa kan visuellt öka höjden på rummets tak. En väl vald lampa och längden på dess "ben" kommer att säkerställa att din idé uppfylls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Bland alla stativ kan följande särskiljas:

  • Armaturer med riktat ljus, som låter dig fokusera ljusflödet i önskad riktning. Denna typ kallas en golvlampa.
  • Diffuserade golvlampor har en ljus och transparent tygskärm som gör att ljus kan tränga in i alla riktningar.
  • Vissa typer av lampor med ben är utrustade med en helt ogenomskinlig lampskärm, som riktar ljuset först mot taket, och först sedan faller det på resten av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Bomull, linne, papper, metall, glas, plast och andra material används till lampskärmen. Basen i sig är vanligtvis gjord av trä. Det är det mest flexibla materialet för ett stativ.

Denna golvlampa på ett stativ i trä är dekorerad med sniderier som ger den en unik design twist. Metallstativ ser harmoniska ut i moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

boende

En golvlampa är en oumbärlig del av en plats att koppla av och läsa. I vilket rum det än är kommer en golvlampa att se användbar överallt. På en sådan plats kan du sätta en bekväm stol med en bänk och ett litet bord, en kantsten eller en golvlampa utrustad med en egen bänkskiva. Du kan installera bokhyllor ovanpå. Detta hörn kommer att skapa värme och komfort i lägenheten.

I vardagsrummet allt beror bara på stilen i rummet (retro, hi-tech eller annat). Golvlampor kommer att se bra ut var som helst i det här rummet, det finns inga begränsningar. Designare rekommenderas ofta att skapa harmoniska bilder genom att placera två lampor på vardera sidan av eldstaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • I sovrummet det är mest rimligt att lägga en sådan inredningsdetalj vid sängen, eftersom de oftast används för läsning. Vissa modeller har extra bord för att spara utrymme. Du kan sätta en bärbar dator eller lägga en bok på den. Det smartaste att göra är att skaffa en dimbar lampa.
  • I matsalen det är vanligt att sätta golvlampor som förbättrar ditt humör och fångar din aptit. Ett sådant resultat kommer att erhållas av en golvlampa med en lampskärm gjord av tyger i varma färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra inredningsalternativ

  • Klassiker stativ kommer att göra Art déco och golvlampor med broderi och fransar. För stilen med samma namn är dessa golvlampor ett måste-ha-objekt. De är långa, smala, med en förlängning uppåt.
  • För modern och högteknologisk alternativ på ett böjt "ben" är lämpliga. Dessa "välvda golvlampor" kännetecknas av sin futuristiska design.
  • I nybarock- och glamourstilar svarta och silverstativ gjorda av strass, transparenta och genomskinliga material, rostfritt stål ser bra ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte kan bestämma dig för en stil, välj sedan en modell med ett standardsnitt och färg. De är lämpliga för alla interiörer. Grupp golvlampor börjar bli en original idé. För att göra detta, köp flera golvlampor av samma modell med en variabel benlängd och fixa dem på olika nivåer. Denna design ser extraordinär och intressant ut, vilket ger rummet sin egen individualitet.

När du väljer en golvlampa kan du välja en modell av samma färg som den dominerande färgen på rummet eller med en skillnad på ett par toner.

Ett utmärkt alternativ skulle vara en lampa som inte kombineras med någonting, så den kommer att fokusera på sig själv. En lampskärm i vit eller gräddfärg anses vara universell.

Rekommenderad: