Golvlampor I Trä (27 Bilder): Golvlampor På Ett Ben Av Trä I Vitt Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Golvlampor I Trä (27 Bilder): Golvlampor På Ett Ben Av Trä I Vitt Och Andra Färger

Video: Golvlampor I Trä (27 Bilder): Golvlampor På Ett Ben Av Trä I Vitt Och Andra Färger
Video: Top 5 Great White Floor Lamps For Living Room You Should Have in 2019 2024, Maj
Golvlampor I Trä (27 Bilder): Golvlampor På Ett Ben Av Trä I Vitt Och Andra Färger
Golvlampor I Trä (27 Bilder): Golvlampor På Ett Ben Av Trä I Vitt Och Andra Färger
Anonim

En golvlampa är en bra lösning för att skapa ytterligare belysning i ett rum. Det låter dig belysa önskat område och används också som ett dekorativt element i lokalerna. Bland det stora sortimentet är golvlampor i trä efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Golvlampor i trä är ganska populära på grund av materialets miljövänlighet och attraktiva utseende. En sådan lampa låter dig dekorera interiören, lägga till värme och komfort. Den klassiska versionen av en golvlampa i trä är ett träställ och en textilskärm. Många moderna alternativ kompletteras med element i stil med avantgarde eller futurism.

Trästolpar är ofta dekorerade med sniderier. Artificiellt åldrade alternativ ser vackra ut. Racket ser imponerande och ovanligt ut i form av en obehandlad träbit. Sådana ljusa modeller kan användas i en mängd olika stilar. De hjälper till att dekorera interiören i en nautisk eller orientalisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvlampor av trä kompletterar ofta utformningen av ett rum som använder trämöbler, dörrar och fönster. De kan fungera som ett attribut för ekostil. Racks och stativ av utsökta och originella lampor är gjorda av dyra träslag. Dessa inkluderar valnöt, ek och bok.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Golvlampor av trä är mycket efterfrågade på grund av de råvaror som används. Trä är ett miljövänligt material. Det kännetecknas av enkel vård, attraktivt utseende och passar harmoniskt in i olika stilar.

Lampor med träben är lämpliga för personer som är benägna att allergiska reaktioner. Trä är ett allergivänligt material.

Denna produkt kännetecknas av en lång livslängd på grund av sin höga hållfasthet.

Modellens ursprungliga design gör att du kan dekorera interiören, bli ett ljust element eller ett utsökt tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träets naturlighet har också vissa nackdelar ., vilket bör beaktas när du väljer en golvlampa i trä.

  • Trädet är brandfarligt.
  • För att bevara produktens ursprungliga utseende måste du följa en viss temperatur och luftfuktighet.
  • Detta material kan förstöras av vissa insekter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller

Trätillbehör är mycket efterfrågade när man inreder interiörer eftersom de inte går ur mode. Moderna golvlampstillverkare erbjuder ett brett utbud av originella, attraktiva och effektiva alternativ. Intressanta idéer från designers låter dig titta på trädet från andra sidan:

  • Golvlampa i golv av trä kan placeras var som helst. Ofta lägger de det nära ett bord eller en stol för att läsa en bok eller göra en hobby.
  • Många modeller har inlägg av naturligt trä … Sådana alternativ kombineras ofta med andra material. Trä ser harmoniskt ut med metall, glas och plast.
  • Designers erbjuder modeller inte bara på ett träben, utan också med en lampskärm i trä … När du väljer en golvlampa, kom ihåg att träet måste klara höga temperaturer, så det är bättre att föredra alternativ med en lampskärm i teak eller andra värmebeständiga träslag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Designers skapar fantastiska golvlampor i naturligt trä i en mängd olika färger. De klassiska valen är de vita och svarta modellerna.

En vit golvlampa är ett mångsidigt element i interiören, eftersom den ser bra ut i en ensemble med olika färger. Det ger elegans och skönhet till designen. En sådan golvlampa kommer visuellt att utöka utrymmet, så det är idealiskt för små vardagsrum eller sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att tillföra högtidlighet och lyx till inredningen är snövit golvlampor dekorerade med silver eller förgyllning idealiska. Ett sådant tillbehör passar perfekt in i den engelska stilen.

En vit golvlampa av trä i kombination med glas- eller metallelement är ett utmärkt komplement till en interiör i art deco-, högteknologisk eller modern stil.

Bild
Bild

En svart trägolvlampa låter dig förkroppsliga ovanlig belysning i interiören, lägga till sofistikering och originalitet. Ett sådant element kommer harmoniskt att passa in i svartvita interiörer. Det kan väljas för etnisk eller gotisk stil.

Den svarta golvlampans mångsidighet gör att du kan använda den för utförandet av interiörer i art deco-stil, minimalism, hi-tech, barock och andra.

Bild
Bild

I det inre

Golvlampan fungerar som en extra ljuskälla i interiören. Den kan placeras i alla rum - vardagsrum, sovrum, barnkammare eller hall. Varianter med upphöjda nyanser används där det är nödvändigt att omedelbart belysa ett tillräckligt stort utrymme. Sådana modeller köps ofta för vardagsrum.

Bild
Bild

För att få intensiva strålar är det värt att titta närmare på de trapetsformade lampskärmarna. Denna lösning är idealisk för ett barns rum eller sovrum.

Golvlampor av trä används ofta för att dekorera interiörer i provence -stil , lantliga eller lantliga stilar. De kan användas för att dekorera trähus, som ofta är trimmade med plåt. Naturmaterial låter dig presentera interiören "antik".

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Golvlampor ser eleganta och snygga ut i minimalistisk stil , som är dekorerade med ett minimum av dekorativa element.
  • Detta tillbehör är lämpligt för stil högteknologisk .
  • Trä är utmärkt för diskreta klassiker … En golvlampa i en enkel design av naturligt trä hjälper till att betona den klassiska stilen i inredningen i ett vardagsrum eller kök.
  • Att förkroppsligar stil art déco det är värt att titta närmare på alternativ med invecklade prydnader och mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det korrekt?

Golvlampor av trä kräver noggrant underhåll och efterlevnad av säkerhetsregler, eftersom detta material är brandfarligt. Alla delar av enheten måste vara av hög kvalitet och uppfylla brandsäkerhetsreglerna. Glödlampan ska placeras så långt som möjligt från golvlampans träelement.

För att skydda golvlampan från olika insekter är det nödvändigt att se till att alla träkonstruktionselement behandlas med speciella insektsmedel. Rummet ska vara måttligt fuktigt, eftersom trädet sväller vid hög luftfuktighet och torkar vid låg luftfuktighet.

Rekommenderad: