Barnväggs Nattlampa: Infällda Och Infällda Väggmodeller, Batteridrivna

Innehållsförteckning:

Video: Barnväggs Nattlampa: Infällda Och Infällda Väggmodeller, Batteridrivna

Video: Barnväggs Nattlampa: Infällda Och Infällda Väggmodeller, Batteridrivna
Video: Recessed lighting COLOR CHANGING bluetooth LED review and DEMO 2024, Maj
Barnväggs Nattlampa: Infällda Och Infällda Väggmodeller, Batteridrivna
Barnväggs Nattlampa: Infällda Och Infällda Väggmodeller, Batteridrivna
Anonim

Valet av belysningsarmaturer för sovrummet kräver ett särskilt tillvägagångssätt: det rekommenderas att uppmärksamma inte bara de yttre egenskaperna, utan också på utrustningens funktionalitet. Barnens vägglampa väljs beroende på barnets ålder och karaktär. Det måste vara säkert och motståndskraftigt mot yttre stötar. Dessutom ska lampan ge en bekväm sovning utan mamma och lära barnet att vara självständig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Små barn är ofta rädda för att sova utan sina föräldrar: de är rädda för mörker, ensamhet, osäkerhet. En våldsam fantasi drar monster som gömmer sig under sängen, skapar illusionen att det finns någon utanför rummet. För att lindra barnet från rädsla och lära honom att somna ensam, rekommenderas det att skapa den mest bekväma atmosfären i barnkammaren. För detta ändamål är rummet möblerat och inrett med hänsyn till den lilla familjemedlemmens intressen. Ljusa leksaker, smycken och tillbehör, inklusive speciella nattlampor, används.

Strukturellt skiljer sig produkterna inte från de "vuxna" tillbehören . Dessa är samma lampor, men de har en ovanlig design och utmärks av hög säkerhet och miljövänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nattlampor ger diffust ljus som är behagligt för ögat. Även om de är kvar kommer de mjuka strålarna inte att störa barnets sömn, medan processen att somna kommer att sluta vara svår.

Väggmonterade modeller monteras på en vertikal yta med de medföljande fästelementen. Nattlampor finns i omedelbar närhet av sängen, vilket gör det enkelt att slå på och av dem: för detta behöver barnet inte gå upp; äldre barn kommer att kunna läsa medan de ligger. Kompakta mått är en annan fördel med produkterna, tack vare vilken lampan kan placeras även i de minsta rummen. Tillbehör fördelar ljusflödet jämnt, skiljer sig åt i designvariation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av lampor

I märkesamlingarna finns nattljus i olika former, olika i design. Barn lockas av färgglada färger, lampor som ser ut som leksaker eller lyser med flera färger. Det finns både konstgjorda källor och de som är utrustade med lysdioder. Det finns följande typer av tillbehör:

  • Nattljusprojektor . Plafond är utrustad med hål genom vilka ljus från lampans insida tränger in. Som ett resultat projiceras mönster och mönster på väggar, tak och andra ytor. Det finns också modeller som kan rotera eller spela musikspår.
  • I form av en leksak . En av de mest populära modellerna. Det är en vanlig lampa i en nyans gjord i form av stjärnor, blommor, djur och seriefigurer. Barn lockas till modeller med lysdioder som avger ett jämnt svagt ljus, vilket är tillräckligt för att det uppvaknade barnet inte ska vara rädd för mörkret.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inbyggd . Modellen är kompakt och enkel att installera. Tillverkad i olika former, utvalda för utformningen av ett visst rum.
  • Nattljusmålning . Tillbehöret spelar en dekorativ roll, främst för att dekorera ett rum, och först då för belysning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Saltlampor är en ovanlig typ av barns nattlampor. Den ihåliga behållaren är gjord i form av en sol, en kruka, ett hus.

Inuti finns en ljuskälla och ett speciellt salt som ger ett behagligt ljus. Dessutom frigör modellen användbara ämnen, mättar luften med joner och bidrar till dess rening. Saltånga stärker immunförsvaret, förbättrar barnets humör och allmänna välbefinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nattlampor för de minsta

När barnet är för ungt behövs lampan främst av mödrar, som tillbringar större delen av sin tid bredvid barnet. Detta gör det lättare att ta hand om ditt barn på natten, samtidigt som barn inte vaknar av starkt ljus. Mjuk belysning är tilltalande för ögonen och har en lugnande effekt på psyket. I detta fall är tillbehöret fäst nära spjälsängen, dess position kan justeras.

Som regel är lysdioderna placerade inuti sådana nattljus .som inte värms upp, håller längre och ger en stabil funktion, jämn fördelning av ljusflödet.

För enkelhets skull köps batteridrivna nattlampor, som kännetecknas av användarvänlighet och låter dig spara på el. Batteritiden beror på användningen av vissa funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Nattlampor skiljer sig från varandra i design, storlek, material som används, kraft och andra egenskaper. De angivna kriterierna är baserade på tillgängligt ledigt utrymme, interiören i rummet, önskad funktionalitet. Till exempel tänds LED-lampor med rörelsesensorer automatiskt när de närmar sig dem, och batteridrivna modeller är lämpliga för installation i hus där det inte finns någon elektricitet. Den infällda armaturen är installerad på olika sätt, den kan utrustas med effekt- och ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna tips för att välja:

  • Kroppen måste vara tillverkad av stöttåliga material. Plastmodeller tål yttre påverkan, de går inte sönder om de tappas. Dessutom är de inte rädda för fukt- och temperaturförändringar. Sänglamporna i plexiglas ser attraktiva ut, men de är endast lämpliga för äldre barn.
  • Hårt ljus är ett tabu för barns nattlampor. Det är skadligt för ditt barns ögon och kommer att störa sömnen.
  • Tillbehör måste förseglas. Om glödlampan går sönder kommer skräpet att vara kvar inuti och kan inte skada barnet. Detta är särskilt viktigt i de fall då en nattlampa köps för aktiva, rörliga barn som ofta bryter saker runt dem.
  • Lampor med skarpa kanter som kan skada barn bör undvikas. Det är bättre att klara sig utan lampor med små dekorativa element: barnet kan riva av dessa delar och svälja dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller av matta material sprider ljuset bättre, vilket inte stör barnets sömn. Sådana tillbehör har dock låg ljusstyrka.
  • Nattlampor utrustade med olika lägen gör att du kan justera strömförbrukningen och fördela lasten så effektivt som möjligt.
  • Ytterligare funktioner förenklar driften av enheten. Ljudsensorer reagerar på barnets gråt och tänder automatiskt nattljuset.
  • Det rekommenderas inte att placera nattljuset för nära sängen. Om tillbehöret värms upp kan barnet bränna sig. Dessutom ska ljuset inte träffa direkt i ögonen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vägglampa som köps till en plantskola ska vara gjord av miljövänliga material som inte oxiderar och inte avger skadliga ämnen till miljön.

Tillverkare erbjuder tillbehör som automatiskt justerar ljusintensiteten. De brinner ljusare i mörkret och stängs gradvis av när gryningen kommer, vilket sparar el.

Rekommenderad: