Street LED -lampor (61 Bilder): Konsol- Och Diodjord Och Infälld Väggbelysning Utomhus

Innehållsförteckning:

Video: Street LED -lampor (61 Bilder): Konsol- Och Diodjord Och Infälld Väggbelysning Utomhus

Video: Street LED -lampor (61 Bilder): Konsol- Och Diodjord Och Infälld Väggbelysning Utomhus
Video: Solar Wall Light 120LED Motion Sensor with Remote Control 2024, Maj
Street LED -lampor (61 Bilder): Konsol- Och Diodjord Och Infälld Väggbelysning Utomhus
Street LED -lampor (61 Bilder): Konsol- Och Diodjord Och Infälld Väggbelysning Utomhus
Anonim

Idag intar gatubelysningsenheter baserade på lysdioder, som ofta används vid gatubelysning, dominerande positioner bland andra populära ljuskällor - på grund av betydande energibesparingar. Dessa lampor används aktivt som belysning av byggnader, skyltar med reklam, fontäner och broar, industrilokaler. Denna enhet är mest lönsam att använda där frågan om energibesparing och efterlevnad av säkerhetsstandarder är mer än akut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En LED är en halvledare som omvandlar vanlig elektrisk ström till ljus. Det är svårt att hitta ett hem idag som inte har ett enda LED -ljus.

Vilka är fördelarna med denna moderna enhet? Primärt:

  • Ekonomisk och rationell förbrukning av elektrisk energi. Ficklampor av denna typ förbrukar mycket mindre energi än konventionella apparater.
  • Varaktighet. Arbetstiden med konstant användning kan vara 10-15 år, och när den endast används på natten - upp till 25 år.
  • Möjligheten att använda även under de mest ogynnsamma förhållandena, eftersom dessa enheter fungerar tillförlitligt vid temperaturer från -30 till +40 grader. Bäst lämpad för utomhusinstallationer.
  • Bred färgpalett.
  • Motståndskraftig mot fysisk skada. Höljet på dessa enheter är gjort så att smuts och skräp inte samlas på ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Miljövänlighet. LED -gatubelysningar behöver inte separeras, eftersom de inte innehåller skadliga komponenter.
  • Tändning utan dröjsmål.
  • Enkel installation.
  • Vibrationsmotstånd.
  • Utmärkt hållbarhet. LED-gatlampor är vandalsäkra, explosionssäkra och brandsäkra.
  • De fungerar utan buller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje offentlig plats kan vara vacker med en väl vald typ av belysning. Idag hittar du inte en enda gatubelysningsarmatur som inte har sina nackdelar. Det finns också mindre negativa egenskaper hos LED -lampor.

Nackdelarna med sådana populära enheter kan i första hand rankas:

  • Hög kostnad. Användningen av lysdioder ger emellertid utmärkta besparingar längre ner på linjen.
  • Termisk nedbrytning. För att dessa armaturer ska fungera bra behöver de en bra värmeavledning.
  • Beroende på spänningsfall. Om spänningen misslyckas kan lysdioderna stängas av på grund av överhettning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla lampor som är avsedda för utomhusbruk kan delas in i två huvudtyper:

  1. Fasadbelysning representeras av enheter som är installerade på husväggarna. Strålarna på dessa lampor riktas till ett specifikt område som behöver belysning, till exempel kan det vara en veranda.
  2. Landskapsbelysning monterad på den angränsande platsen. Med dess hjälp markeras gränserna för stigar i trädgården, de placeras på gräsmattor och rabatter, nära dammar och träd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av belysningsanordningar för gatan beror ibland på endast fyra grundtyper: till linjära enheter, konsol, trädgård och park, golvlampor:

  • Linjära enheter inkluderar lyktor … Detta är produkter som är i harmoni med arkitektoniska stilen på hela innergården. LED -lyktor, markarmaturer eller pullerter är populära typer av utomhuslinjära armaturer. Med deras hjälp kan du sprida nattkonturerna, markera vägen med ljusstreck eller belysa hela territoriet.
  • Konsolljus - det här är en L-formad vägprodukt som kommer att hålla länge och kommer att belysa ett ganska stort område. Om så önskas kan en sådan enhet bli en accent för din gård under en lång tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trädgårdsprodukt - ett snyggt alternativ för teatralisering av atmosfären i trädgården. Med flera av dessa lampor kan du skapa ett fantastiskt komplex som du kan sprida ljus eller översvämma allt med inom radien av önskad effekt. Lyktor hängs upp och golv.
  • Golvlampor har en speciell vertikal form. Lampan i den övre delen är täckt med en metallskärm, som hjälper den att lysa på alla sidor. Armaturer av detta slag, även mycket små, kan belysa ett ganska stort område.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det andra typer av LED -lampor:

Sökljus . Industriella typer är främst monterade på stora anläggningar. De hjälper till att lätt belysa utrymmet runt idrottsarenor och andra strukturer. Sökljus belyser framsidan av byggnader, öppna områden, parkeringsplatser och många andra föremål som ligger på ett stort territorium. Armaturer som inte är skrymmande är fasta på gårdsplanen. De avger både vitt och färgat ljus, men i olika vinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Duralight lampa liknar ett transparent plastband med ett stort antal dioder över hela ytan. Denna enhet används ofta för att belysa konturer, i landskapsdesign används tejp för att dekorera träd, i reklam. Har följande sorter:

  1. Duralight används för att designa tydliga konturer i landskapsdekoration.
  2. Fixering - fungerar i glödläge permanent.
  3. Jagar du kan dynamiskt belysa gatorna.
  4. Dynamisk lyxbelysning utförs med hjälp av multi-chasing.
  5. Högkvalitativ belysning av territorier med en kontroller ger” kameleont ».
  6. Duraflex till skillnad från ett antal liknande enheter är den vattentät, lätt och har god flexibilitet, vilket gör den enkel att använda och installera. Det kan fixas var du vill.
  7. Linjal ser ut som en flexibel tunn plasttejp med en silikonfläta, ljusa lysdioder är vertikalt fixerade på den. Det används ofta som dekorativ belysning.
  8. Rutnät är en produkt i form av en lysande nätstruktur med lysdioder i anslutningar. Den är tillräckligt ljus, hållbar, ekonomisk och enkel att installera. Den är utsträckt på en solid ram mellan olika stöd för att dekorera väggen i en byggnad eller trädgård.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ficklampor med beröringssensorer bidra till att avsevärt minska elkostnaden: lampan fungerar bara när någon dyker upp i området där den fungerar. Utomhusenheter med rörelsesensorer används i sommarstugor, stugor, flerbostadshus, parker, gårdar, för belysning av olika föremål.
  • Populärt och infällda armaturer med lysdioder för utomhusbruk. Deras skillnad från andra enheter ligger i det faktum att huvuddelen av kroppen är gömd i hål i husets vägg eller tak. Under dagen är sådana lampor praktiskt taget osynliga, och med mörkerens ankomst lyser de vackert på föremål och skämmer positivt med byggnadens arkitektur utan att uppmärksamma belysningsenheten. Inbyggda lysdioder med ljussensor används för att belysa vackra skulpturer, olika butiker och museer, stugor och sommarstugor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en klassificering av LED -enheter för gatan efter placeringstyp:

  • För att belysa gårdens omkrets används ofta vägg utomhusapparater, är de fixerade på husets vägg och belyser dess entré. Väggmonterade eller taklampor används också för att tillhandahålla säkerhetsåtgärder. De är monterade på husväggarna.
  • Ljuskronor i landskap , som är monterade längs stigarna, är nödvändiga för den dekorativa belysningen av dammen eller garaget.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Jordanordning är fast i marken och är nästan omärklig tills arbetet börjar. Om du gömmer det i vegetation kan du skapa en ljus trädgårdsljus under blomningen.
  • Svampprodukter uppifrån är täckta med lock, från vilka ljusstrålen reflekteras nedåt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lätta piedestaler ser ut som en cylinder. Produkterna liknar små stolpar och används för att dekorera rabatter och broar vid dammen.
  • Flytande glasbollar Är mångsidiga vattentäta produkter som flyter vackert på dammen. De ger högkvalitativ belysning för en pool eller damm. För att öka rollen som dekorativ belysning kan du använda undervattensanaloger.
  • Bärbara modeller arrangeras kompakt. De kan enkelt flyttas från en del av webbplatsen till en annan. Ett antal sådana produkter har en speciell klädnypa, med vilken du kan fixa produkten på grenar av buskar och träd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gatuprodukter för en sommarstuga brukar ha plattor … Produkter väljs i kombination med trädgårdens dekorativa stil för att göra den mer harmonisk. Om du skickligt hänger dessa enheter i buskarna eller på träd, kommer ett original inredningselement ut.
  • Solcellsdrivna modeller mycket praktiskt. Grunden för deras handling ligger i användningen av speciella solceller som omvandlar solenergi till elektrisk energi. Om du vill kan du också köpa batteridrivna lampor.
  • Hängande lampor i design påminner de mycket om ljuskronor för inomhusbruk, något anpassade till olika naturliga influenser. I många fall är sådana enheter en skugga på en kedja, som är fixerad på taket på en terrass eller lusthus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

En viktig roll vid valet av en gatlampa spelas av dess design, särskilt när det gäller belysning av innergården av hög kvalitet. I det här fallet är det värt att överväga de tekniska parametrarna, form och utseende, produktens färg och belysning, enhetens designstil:

  • Gatulampa i form av en boll ser bra ut, belyser platsen runt den perfekt och kan vara en extra inredning för miljön. Runda utomhusarmaturer är mycket populära idag.
  • Lyktor är alltid på modet … Deras eleganta utseende skapar en speciell romantisk atmosfär i alla landskap.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Futuristiska lyktor i form av lysande figurer eller imitation av naturföremål kommer att bli en original accent för att dekorera din personliga tomt eller lanthus.
  • Lyktor i form av pelare , svampar, golvlampor ger inte bara en ljus belysning av området där de finns, utan passar också alltid harmoniskt in i det omgivande landskapet.
  • Du kan alltid välja kronbollsstolpe eller ett cylinderglas ovanpå ett staket, staketstolpar, ett staket, en stödmur för att dekorera din webbplats. Kombinerade former av lampor är mycket efterfrågade av moderna köpare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av lampor

I samband med introduktionen av nya innovationer kunde specialister förbättra den optiska delen av LED -gatlampor, som är tillverkade av höghållfast polykarbonat, vilket bidrar till ökad enhetlighet i belysning och användarsäkerhet. Idag används lysdioder av riktat ljus aktivt för att dekorera landskapet - för accentuerad belysning av olika torg, skyltfönster och andra föremål.

LED -gatubelysning är mycket efterfrågade bland lokalbefolkningen. Utomhusdiodanordningar är lämpliga för olika driftförhållanden. Deras kropp består av anodiserad aluminium, som i sin tur har utmärkt prestanda.

Graden av skydd mot eventuell påverkan hjälper till att montera dem på platser som ofta utsätts för fukt och damm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Beroende på typ, prestandastil, typ av belysning kan LED -gatubelysningsenheter användas för vissa ändamål:

  • Utomhus LED -armaturer som spotlights används för att belysa områden av industrityp, lager, bensinstationer, parkeringsplatser, trottoarer, torg och parker, liksom själva stadens gator.
  • Landskapsljus används för bättre belysning av gräsmattor, dammar eller fontäner, trädgårdar och terrasser, liksom den nedre delen av stugans fasad. Enheter som ligger nära stigar, stigar och andra områden för fotgängares rörelse ska ge diffust och mjukt ljus. Denna effekt kan garanteras med hjälp av exakt utvalda former av enheter, som kommer att sprida strålarna.
  • En typ av fasadbelysning är typen av belysning av ett arkitektoniskt alternativ … Det spelar rollen som inredning, och alla typer av projektorer och lyktor används för det, deras strålar kan vara original och ovanliga i färgen. Denna typ av belysning kan också innefatta belysning av skulpturer, olika lusthus, tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

När du köper en lampa är det bättre att omedelbart uppmärksamma produkterna från endast kända märken, som anses vara världsledande inom tillverkning av lampor med lysdioder.

De mest eftertraktade gatubelysningstillverkarna är:

  • Företag Amplex erbjuder unik belysning för gatubelysning. Beslag till deras produkter är mestadels gjorda av mässing, högkvalitativt stål och andra populära material används i produkten.
  • Varumärke Technolux importerar belysningsarmaturer från Kina, dess egna utomhusstrålkastare är av hög kvalitet.
  • Optogan - en inhemsk tillverkare som erbjuder LED-lampor för gatubelysning, samt angränsande områden till industriella, kommersiella, lagerbyggda byggnader, hemman och angränsande områden, stadsparker och torg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fast " Svetlana-LED " producerar också högkvalitativ LED -teknik.
  • Handelshus " Fokus " har ett stort antal utvecklingar inom området för energisparande teknik. Lysdioder av japanskt ursprung används i företagets armaturer, som motsvarar europeiska kvalitetsparametrar. Sedan 2004 har företaget specialiserat sig på serieproduktion av LED -belysningssystem.
  • " Intesso LED -system " - detta företag startade sitt arbete 2011. Idag producerar den cirka 5000 belysningsarmaturer om året.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fast " Ljusteknik " anses vara den ledande tillverkaren av LED -belysningsenheter i OSS.
  • Specialister " Svyaz Engineering " genomföra utvecklingen av energibesparande belysningsenheter. Företagets gatlampor finns i trädgårdarna hos många kända människor i vårt land.
  • LLC "Corvette Lights " erbjuder sfärisk LED -typ och många andra belysningstekniker som är skapade i deras likhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man utomhusbelysning?

När du väljer armaturer för gatubelysning måste du vara särskilt uppmärksam på ljusflödets effekt, den möjliga belysningsvinkel som de kan ge, färgtemperaturen och eventuell nedbrytning av produkten.

Om du behöver välja en högkvalitativ ljuskälla bör du ta hänsyn till att den lugnt ska överleva både låga och höga temperaturer.

Du kan få denna information i passet för den köpta produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja vilken typ av belysning som ska monteras på din webbplats, du du måste uppmärksamma följande rekommendationer:

  • När du väljer den här typen av produkter, ge företräde åt enheter med sådana funktioner under drift som komfort, ljusstyrka, effekt, livslängd.
  • Innan du installerar lampor på platsen framför huset är det viktigt att bestämma klimatförhållandena, finesserna i installationen, kraven på produkternas ljusstyrka.
  • När du köper en produkt måste du också vara uppmärksam på vilken typ av material som den köpta lampan är tillverkad av. Armaturer av metall (det kan vara gjutjärn, det vanliga aluminiumet, produkter av stål och andra metaller är på modet idag) har den största styrkan och tål effekterna av de mest extrema driftförhållandena. Keramiska apparater har en mycket slitstark kropp, så de kan också säkert användas för högkvalitativ trädgårdsbelysning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer för att dekorera territoriet

Om du vill att ditt hem ska markeras så vackert som möjligt i arkitektonisk mening, använd gärna dekorativ belysning av stegen med en LED -remsa - detta är särskilt viktigt om det finns många steg på din webbplats som leder besökare till ditt hem. Om ditt trädgårdsområde är fyllt med korgmöbler och rabatter är det bäst att använda produkter med enkla former, eftersom produkter med komplexa mönster kan "överbelasta" trädgårdsutrymmet - vanliga bollar som lyser i olika färger passar bäst här.

Bild
Bild

Men för ett blygsamt område med ett minimum av detaljer kan en lampa med en ljus design bli en viktig del av kompositionen. Därför, om du bara vill använda en belysningsenhet på din webbplats, var uppmärksam på den ursprungliga idén att konstruera en ljusfigur på ett plan. Ditt gårdslandskap kommer omedelbart att förändras till det bättre estetiskt när du dekorerar det med en så intressant komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om LED -gatubelysning i följande video.

Rekommenderad: