Infällda Taklampor (65 Bilder): Infälld LED -belysning För Tak I Gipsskivor

Innehållsförteckning:

Video: Infällda Taklampor (65 Bilder): Infälld LED -belysning För Tak I Gipsskivor

Video: Infällda Taklampor (65 Bilder): Infälld LED -belysning För Tak I Gipsskivor
Video: LED Recessed Multicolor Party Lights. 2024, Maj
Infällda Taklampor (65 Bilder): Infälld LED -belysning För Tak I Gipsskivor
Infällda Taklampor (65 Bilder): Infälld LED -belysning För Tak I Gipsskivor
Anonim

Rummets design är inte bara vackra väggar och val av möbler, utan också skapande av komfort med hjälp av ljus. Modern teknik gör det möjligt att göra lampor graciösa och oansenliga, om interiören kräver det. Du kan välja rätt modell av en infälld taklampa både vad gäller pris och utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner hos inbyggda modeller

Till skillnad från konventionella lampor visas infällda armaturer i taket som om de skapades med taket. De sticker inte mycket ut på det och används oftast i interiörer som strävar efter minimalism.

En viktig egenskap hos sådana modeller är ett strikt villkor: icke-uppvärmning. Om den kränks kan enheten enkelt skada takstrukturen, inaktivera den, deformeras eller till och med orsaka brand.

Bild
Bild

Att välja en modell från ett stort utbud av elektriska varor är inte svårt. Produkten är allmänt representerad i både online- och offline -butiker.

Du kan hitta det som passar även det mest sofistikerade taket om du vet exakt alla nödvändiga parametrar. Om vad de kan vara - information nedan. Den innehåller typer av lampor, deras design, former, färger, monteringsfunktioner, kombinationer, möjliga kompositioner från lampor, samt intressanta interiörlösningar med deras deltagande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Denna moderna enhet har många fördelar jämfört med andra liknande enheter:

  • Lång livslängd . Ofta kan LED -lampor hålla mer än tio år och misslyckas inte. Andra lampor kan inte skryta med en så lång livslängd.
  • Värm inte upp under drift . När lampan tänds genereras en liten mängd värme. Det är på grund av denna egenskap som de används med material som inte tål höga temperaturer. Dessa inkluderar gips och sträcktak.
  • Energiförbrukningen är mycket lägre än liknande enheter.

Experter påpekar att besparingarna kan nå 95%. Lägre kvalitetsmodeller har sällan mer än 50% energibesparing.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pålitlig prestanda . I glödlampor är de mest ömtåliga elementen glas- och volframdelar. Det är de som brinner ut snabbast. Eftersom det inte finns någon volfram i utformningen av LED-lampor, håller de längre och mer problemfria.

  • Till skillnad från kvicksilver, lysdioder säker att använda … De innehåller inga skadliga ämnen, så det blir inga obehagliga hälsokonsekvenser. Dessutom avger enheterna inte obehaglig lukt. Sådana lampor kan användas tillsammans med plast, trä, fiberboard, spånskiva, olika typer av paneler och inte vara rädd för att de kommer att blossa upp.
  • Lamporna blinkar inte under drift . En obestridlig fördel är att de slås på direkt, utan förseningar, även på några sekunder. Vanligtvis syndar glödlampor detta. Ljuset avges jämnt. På grund av frånvaron av flimmer blir ögonen inte trötta när de arbetar under dessa lampor.
Bild
Bild
  • Olika former . Produkter har länge producerats i alla former och färger, så det kommer inte att vara svårt att välja en modell som passar inredningen.
  • Möjligheten att välja rätt glöd . Bland liknande takarmaturer finns det en stor variation i färgen på det avgivna ljuset. Kallblått (det andra namnet, som är mer känt och igenkännbart - lysrör) är bra för kontorslokaler eller hemmakontor. Dessutom används denna färg i bordslampor. Det låter dig ställa in på arbetshumöret, och med dess hjälp kan du mer exakt se nyanserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det speciella med varmvita lampor är att de sprider ett lugnt gulaktigt ljus, vilket är mycket glädjande för ögat.

Vanligtvis placeras de i vardagsrum, eftersom den här typen av ljus är mest bekväm för en avkopplande miljö. I detta ljus verkar rummet mer bekvämt och avkopplande. Vita lampor är ett mellanalternativ mellan de andra två. De är populära bland dem som föredrar något däremellan. Denna lampfärg är indelad i två typer: neutralt vitt och kallvitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många typer av infällda armaturer. När du köper i en butik springer ögonen upp. Det är väldigt lätt att göra ett misstag och få fel modell.

Punkt

Spot infällda dubbla lampor är ett mycket populärt alternativ. Detta beror på att armaturens design är den enklaste, de är opretentiösa i underhåll. Dessutom är deras pris det lägsta jämfört med liknande mönster.

I deras design finns en reflektor, en fläta och en glödlampa monterad inuti. Dessutom är flätan inte bara ett dekorativt element, utan också en funktionell del av enheten. En del av den innehåller en struktur för att fästa enheten i taket. Få människor vet att det andra namnet på denna typ är gimbal.

Bild
Bild

Samma enheter kan användas som möbler.

Detta är mycket bekvämt, särskilt om lampan slås på och av när det inte rör sig. När du öppnar garderoben tänds ljuset och innehållet är tydligt synligt.

En sådan bakgrundsbelyst garderob kan inte bara vara en garderob. En smal lampa kan placeras i ett badrumsskåp så att du tydligt kan se alla flaskor och burkar i den. De drivs ofta av batterier eller ackumulatorer, så de behöver inte driva fula elektriska ledningar.

Vattentäta modeller används i fuktiga miljöer som duschar eller badrum. Deras design skyddar glödlampan på ett tillförlitligt sätt från stänk, så att de inte misslyckas på länge.

Bild
Bild

Rotary och stationär

Inbyggda ljuskällor är också roterande (deras andra namn är fläckar) och stationära.

Skillnaden mellan dem är att den förra låter dig ändra vinkel och position, så att det blir möjligt att skapa en speciell atmosfär. De senare installeras en gång för alla. Ändra position är endast möjlig efter ominstallation av strukturen.

Oftast placeras de i korridorer, badrum, gemensamma utrymmen. Deras ljus kan vara allmänt eller riktat. Ljuset visar sig vara mycket starkt, mättat, det låter dig vackert zonera utrymmet, anpassa det till ägarnas speciella behov. Utrymmet blir mer ergonomiskt och bekvämt att bo i.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svängbara lampor är som regel inte de viktigaste ljuskällorna i rummet, de är bara dekorativ och extra belysning. Deras design gör att du kan rikta ljusflödet dit. varhelst det behövs gör detta belysningen mer effektiv. Det är omöjligt att uppnå denna effekt med vanliga ljuskronor.

För att resultatet ska bli av bättre kvalitet rekommenderar experter att ta enheter med lysdioder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dessa modeller som har högsta effektivitet, är enkla att använda och pålitliga. De är lätta att ansluta och lätta att ta hand om.

Dessa alternativ är bra under de förhållanden där taket inte kan sänkas ens några centimeter och belysningsdesignen behöver ändras. Designlösningar löser problemet enkelt.

Gatlampor är inbyggda i taket på en veranda eller på en robust struktur. Du kan hitta så stora alternativ bara i specialaffärer.

Bild
Bild

Linjär

Linjära glödlampor är konstruerade för konstruktion av mycket långa rader av armaturer. Som regel placeras sådana modeller på industrilokalernas territorium. Deras design är mycket enkel, installationen tar inte mycket tid och kräver inte mycket arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Som nämnts ovan har inbyggda lampor en mängd olika former, som kan väljas för en mängd olika interiörer.

Beroende på formen kan de fästas i olika rum och förhållanden:

Led-lampor halvcirkelformig med stora diffusorer, täck ett stort område med ljus. De placeras ofta på terrasser, plattformar och stora hallar.

Bild
Bild
  • Oftast i interiören används de ändå runda lampor. Denna blankett är standard och mest efterfrågad.
  • Avlång form Med armaturen kan du markera objekt, eftersom ljuset är smalt riktat. Du kan hitta sådana lampor i gallerierna. Bilder eller annan inredning börjar leka med nya färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Belysningsarmaturer cylindrisk eller koppar, är fästa på ett vridbart stativ. Tack vare detta kan ljusets riktning ändras. De används ofta för att skapa speciella designinredningar, när det är nödvändigt att lyfta fram designmöbler på ett speciellt sätt. Ljusflödet kan riktas i nästan vilken vinkel som helst. I botaniska trädgårdar kan man särskilja speciella blommor.
  • Ibland använder designers intressanta lösningar med paneler där LED -lampor är installerade. Med deras hjälp kan du skapa armaturer i nästan alla former.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulär och fyrkantig alternativ är bra för att skapa ovanliga ljusdesigner. Med deras hjälp kan du belysa taket på ett icke-standardiserat sätt och skapa en romb av ljus på det. Gäster kommer säkert att uppmärksamma den ovanliga designen. Det kan stödjas genom att upprepa denna form i interiören - på väggar, möbler, mattor.

Stora varianter används som regel i kontorslokaler eller gemensamma utrymmen. De passar fint in i mönstret på det kaklade undertaket, eftersom armaturens sidor är perfekt proportionerade till sidorna på plattorna i taket.

För att skapa några intressanta effekter använder designers led remsa … Med deras hjälp är det möjligt att återskapa stjärnhimlen i ditt tak eller göra en applikation i form av en konstellation. Dessutom är det möjligt att belysa enskilda objekt som finns i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor

När frågan om att välja en lampa och en lampskärm för den är löst uppstår problemet med att välja rätt glödlampa. Det finns många av dem på elvarumarknaden, så det är väldigt lätt att göra fel när du väljer. Så det finns glödlampor:

Glödande . Naturligtvis är de väldigt billiga, men på grund av att de alstrar mycket värme och blir väldigt varma är de inte lämpliga för användning i inbyggda lampor. Sådana anordningar deformerar takkonstruktioner mycket snabbt. Dessutom kan det vara extremt farligt att använda dem tillsammans på grund av risken för antändning av takplattorna. En annan nackdel med en sådan lampa är en stor elförbrukning och följaktligen en stor månadsbetalning för resurser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halogen i strålkastare finns oftare än andra. Det är inte tillrådligt att använda dem med brandfarliga material, eftersom de värms upp ordentligt. Experter avråder starkt från att köpa mer än 40 watt ström, annars kommer lampan att värmas upp och orsaka brand. Dessutom ska glödlampan själv aldrig vidröras med bara händer, eftersom den kommer att lämna hudpartiklar och talg på den.

Kvartsglas kommer inte att dra nytta av detta, det kan deformeras eller få någon annan defekt. Med andra ord är dessa lampor inte alltid lämpliga för infällda takarmaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självlysande glödlampor har länge etablerat sig som förstklassiga enheter. De kan arbeta mycket länge, deras livslängd är mycket lång. Trots att de innehåller en droppe kvicksilver, orsakar de ingen skada på människor om de inte har defekter. De kräver noggrant bortskaffande, men de fungerar utmärkt. Kärnan i deras arbete är effekten av luminescens, som orsakas av den kemiska reaktionen av kvicksilver och gas i lampan.

Ett annat obestridligt plus är den höga ljusstyrkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Energi sparande , som namnet antyder, är mycket ekonomiskt när det gäller energiförbrukning. Priset är inte särskilt högt, men på grund av att enhetens dimensioner inte är miniatyr är det inte alltid bekvämt att använda dem för inbyggda taklampor. Dessutom är sådana lampor inte lämpliga för brandfarliga material som används vid tillverkning av tak. Även om de inte blir särskilt varma, är det tillräckligt för att deformera taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest optimala för infällda takarmaturer - ljusdioder (LED) … De är de bästa energibespararna, så de är det mest ekonomiska alternativet. Diodlampor värms inte upp, vilket innebär att de är säkrare än andra som takfällda lampor. De deformerar inte takplåten eller orsakar oavsiktlig brand. Den enda nackdelen är den komplexa installationen, men alla elingenjörer kan hantera det.

För vissa kan kostnaden verka som en nackdel, men det är viktigt att komma ihåg att livslängden för dessa lampor är dussintals gånger längre än andra, så besparingarna blir långvariga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

Det finns bara två sätt att ordna armaturerna - externt och inbyggt.

Det första alternativet ger ett enhetligt ljus som liknar konventionella ljuskronor. Detta ljus fångar områden långt under den nivå där de befinner sig, varför de ofta placeras på tak i flera plan. På grund av att de inte värms upp alls under drift kan de användas med undertak som inte tål höga temperaturer, vilket gör dem osäkra att använda tillsammans med glödlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra varianten av arrangemanget tillåter att inte sprida ljus, det riktas punktvis. Detta används ofta av designers när de skapar unika interiörer. Men inbyggda lampor är bara ett dekorativt element, och de kan inte användas som huvudbelysning i rummet, eftersom det är för lite ljus från dem. Du måste ta för många lampor, så det är fortfarande värt att använda dem som ett tillägg till den viktigaste.

Bild
Bild

Dimensioner

Strukturer delas efter storlek, vilket direkt beror på vilken funktion de ska utföra. Till exempel är miniatyrlampor bra för dekoration.

Små lampor kompletterar huvudbelysningen. De kan ordnas i långa rader eller prickade. Deras diameter kan inte vara mer än några centimeter, så du behöver inte vänta mycket på ljus från en sådan modell.

Större versioner sprider redan ljus mer. Stora armaturer installeras i undertak, men det är ingen fara att de skadar strukturen. Förutsatt att lampan väljs korrekt och inte värms upp under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna infällda taklampor finns i en mängd olika material.

Som regel är huvuddelen av strukturen gjord av speciell plast eller metall, på vilken en blank, slät beläggning appliceras. Oavsett vilken yta du planerar att placera basljuset på, kommer det att se ungefär likadant ut. Skillnaderna ligger sannolikt i de individuella egenskaperna hos varje modell, och inte i själva designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har kristallhängen, som är fästa vid lampans bas, varit mycket populära. Kristallalternativen är perfekta för vardagsrummet. Men alla har inte råd med dem. Om du fortfarande vill dekorera en enkel lampa, men du behöver spara pengar, kan du köpa glashängen. De kommer att vara lika eleganta som kristall, men mycket billigare.

Mycket uppmärksamhet bör ägnas åt den grundläggande designen. Ju bättre enheten desto dyrare är den och materialet som används vid tillverkningen kommer att hålla längre. Här måste köparen välja mellan pris och kvalitet.

Bild
Bild

Färger

Med olika färger kan du välja rätt modell för en mängd olika interiörer. Denna egenskap hos infällda takarmaturer är en stor fördel som särskilt uppskattas av designers.

Oftast köper köpare mönster i silver eller guld, eftersom dessa universella färger kombineras med nästan alla andra. Efterfrågan på vita modeller ligger inte långt efter, men de används ganska logiskt bara med lätta tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet har ett svart sträcktak blir det svårare för ägarna att hitta något lämpligt, men även sådana extravaganta modeller kan köpas i specialiserade elbutiker.

Om en träliknande lampa krävs, kommer detta problem också att lösas. Stora butiker, särskilt kedjebutiker, representerar ett brett urval. Att hitta ett högkvalitativt och vackert alternativ i små butiker i formatet "nära huset" liknar ofta ett mirakel. Där kan du bara köpa en tillfällig version, som kommer att fungera i flera månader fram till nästa reparation, om den inte misslyckas ännu tidigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Korrekt val av en infälld taklampamodell är hälften av en lyckad renovering.

Först och främst, innan du köper, måste du förstå vilka funktioner, förutom belysning, bör lampan utföra. Så till exempel behövs ett vattentätt alternativ av hög kvalitet för ett badrum. Storlek och färg är inte lika viktiga i detta fall som denna kvalitet, eftersom det ger säkerhet.

Om du planerar att placera glödlampor på ett trätak är det viktigt att kontrollera kvaliteten på ledningarna som följer med modellen. Detta är också en säkerhetsfråga, eftersom alla små gnistor kan orsaka brand. Och för det andra måste du välja efter färg och form.

Bild
Bild

Om du vill markera trappan hemma krävs alternativ med högkvalitativ belysning och utmärkt kraft.

Det spelar ingen roll vilken typ av lampa du behöver: rack eller spot; där det är planerat att placera det: på en gipsskivkonstruktion eller på gips är frågan om enhetens säkerhet viktig.

Välj endast modeller av hög kvalitet som har all nödvändig dokumentation och märkning på förpackningen. Tveka inte att be säljaren att visa medföljande dokument och var inte rädd för att personligen säkerställa kvaliteten på den köpta produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra moderna interiörer

Experter rekommenderar att exakt beräkna vilken grad av belysning av rummet som krävs. Det beror på syftet med rummet.

Mätningen utförs i lux eller lx, eftersom den är skriven i förkortad form. Till exempel för en korridor räcker det med en belysningsnivå på 80 till 100 Lx per kvadratmeter. För köket - från 200 till 300 Lx, är samma nivå lämplig för badrummet. I vardagsrummet ligger denna grad i intervallet från 300 till 400 lux och i sovrummet - från 200 till 250 lux.

Dessutom erbjuder designers lösningar för varje enskilt rum.

Bild
Bild

I sovrummet

Även små infällda strålkastare är huvudbelysningen i rummet, eftersom det inte krävs mycket ljus. Designers erbjuder ofta kunder att distribuera samma lampor i flera rader över hela taket. Lägg till ett mönster av lampor som en höjdpunkt eller accent. Denna lösning kommer att liva upp rummet och ge det en unik charm.

I kombination med en ljuskrona låter sådana lampor zonera rummet och markera de funktionella områdena. Så till exempel kan du placera dem ovanför sängen, toalettbordet, vid garderoben. Designers använder dem också som dekoration, placerar dem i nischer eller på gesimser. Tillsammans med dimmare kan du justera ljusstyrkan på bakgrundsbelysningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

Det ska vara mycket ljus i vardagsrummet, så designerna föreslår att du placerar många små lampor runt rummets omkrets. Således kommer alla hörn att markeras, ingenting kommer att finnas kvar i skuggan. För en bekväm mottagning av gäster rekommenderas att placera en stor grupp infällda lampor ovanför soffan, ovanför bordet.

Arrangemang ovanför soffan och fåtöljerna ger god belysning för hantverkare.

Miniatyrlampor kommer att betona takets skönhet, som är organiserad i flera nivåer. Dessutom, om det finns valv i rummet, behöver de bara markeras separat så att ytterligare accenter visas.

Bild
Bild
Bild
Bild

På köket

Kökets belysningsdesign kommer att vara särskilt effektiv om du använder platser där ljusets riktning lätt ändras. Om köksdesignen innefattar en bardisk, är det i taket vettigt att upprepa sin form i form av en rad små lampor. Köksinredningar är ofta gjorda av naturmaterial: sten, trä. Det kommer att se bra ut om du upprepar nyanserna i lampdesignen.

Bild
Bild

I hallen

I korridoren ska ljuset vara starkt för att perfekt se kläderna på dig själv innan du lämnar huset. Experter rekommenderar att du installerar strukturer som är väl skyddade av glas. Alternativ i form av koppar kommer att se vackra ut. Alternativet att inrama spegeln med små glödlampor på avstånd från varandra kommer att vara mycket effektivt. Denna belysning kommer inte att vara den viktigaste, men den kommer att betona rummets stil och dess ägares smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet

I badrummet är det lämpligt att bädda in armaturerna i taket, vilket, om det inte speglas, åtminstone delvis reflekterar rummet och ljuset. Matta dukar ökar inte utrymmet, så de dras sällan i badrummet. Ofta är taket i badrum och toaletter täckta med PVC -paneler, vilket är lätt att välja mellan.

Den lätt silverpläterade panelen passar vackert med valfri väggfärg eller med en förkromad fäste.

Bild
Bild

Det viktigaste att komma ihåg när du köper är valet av kvalitetselektronik. Självklart kan önskan att köpa en sak av hög kvalitet relatera till alla artiklar, men det är i frågan om el som är det viktigaste, eftersom säkerhetsfrågan löses.

Inbyggda taklampor hjälper ägarna att dela in rummet i flera funktionella zoner, för att indikera accenter och lägga till glädje i sin lägenhet. Den här moderna enheten kräver inte särskilt underhåll eller ofta byte av lampor, den passar i alla interiörer, men den passar särskilt in i en minimalistisk stil.

Rekommenderad: