Golvlampa (43 Bilder): Golvlampor Och Modeller På Stativ, Snygga Med Bubblor Och Provence -stil, För Läsning Och Hantverk

Innehållsförteckning:

Video: Golvlampa (43 Bilder): Golvlampor Och Modeller På Stativ, Snygga Med Bubblor Och Provence -stil, För Läsning Och Hantverk

Video: Golvlampa (43 Bilder): Golvlampor Och Modeller På Stativ, Snygga Med Bubblor Och Provence -stil, För Läsning Och Hantverk
Video: Lampor och belysning till hela hemmet - Clas Ohlson 2024, Maj
Golvlampa (43 Bilder): Golvlampor Och Modeller På Stativ, Snygga Med Bubblor Och Provence -stil, För Läsning Och Hantverk
Golvlampa (43 Bilder): Golvlampor Och Modeller På Stativ, Snygga Med Bubblor Och Provence -stil, För Läsning Och Hantverk
Anonim

Utan rätt belysning kan interiören verka mindre inbjudande och balanserad. Lyckligtvis finns det en mängd olika armaturer tillgängliga från moderna tillverkare. De skiljer sig från varandra, inte bara i design utan också i design. Idag kommer vi att prata om populära golvlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Vackra golvlampor används ofta på grund av deras rörlighet. De kan placeras i alla rum, eftersom inga förberedande arbeten krävs för installationen. En golvlampa behöver bara placeras på en viss plats i rummet och tändas. Detta slutför installationen av sådana belysningsenheter.

En sådan belysningsanordning kan när som helst lämnas om till en ny plats. Du behöver inte lägga ner mycket tid och ansträngning för detta. Med en korrekt vald golvlampa kan du visuellt dela upp rummet. Särskilt ofta vänder sig ägare till fashionabla studiolägenheter, där det inte finns några skiljeväggar som delar utrymmet, till sådana zondesigntekniker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en golvlampa kan du också bara belysa ett visst område i rummet, vilket kommer att avsevärt spara på elräkningar. Till exempel i vardagsrummet kan du använda en golvlampa så att den endast belyser en sittgrupp med ett soffbord. Denna förmåga hos golvlampor är särskilt användbar för att läsa böcker eller broderier. Du kan rikta belysningen direkt till boken eller till ditt hantverk. Att läsa och arbeta under sådana förhållanden är mycket mer bekvämt och bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom sådana belysningsarmaturer är golvstående behöver du inte köpa extra sängbord, bord, hyllor och andra möbler för dem. Dessutom kommer en elegant golvlampa att vara ett bra komplement till ett litet rum. Det kommer inte att ta mycket plats, men det kommer att vara trevligt att belysa utrymmet.

Idag kan du hitta ett stort sortiment av golvlampor i butikerna. Du kan välja rätt produkt för inredningen, gjord i valfri stil och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Traditionella golvstående armaturer består av en stabil bas och ett stativ som en ljuskälla är ansluten till. De angivna detaljerna är grundläggande. Deras utseende och design beror på armaturens utseende och funktion.

Stativet på en golvlampa är ofta ganska stort . Höjden på denna del kan vara från 1 till 2,5 m. Stativ är stationära och flexibla. I moderna produkter finns böjningssektionerna i baren. Med den här funktionen kan du ändra ljusflödet.

Idag finns också mycket populära alternativ där stativet är en intressant och invecklad figur, lyxig kolumn, lakoniskt stativ eller skulptur. Lamporna ser original ut, vars design är en kompakt och smal bokhylla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Direkt ljuskällor kompletterar sådana mönster. De sitter fast på toppen av stativet. Dessa element kan kompletteras med en lampskärm eller lämnas öppen. Allt beror på golvlampans design och stil.

Vissa modeller av golvlampor är utrustade med extra stativ och bordsskivor. Ofta tillhandahåller sådana mönster förekomsten av flera glödlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampskärmar

Lampskärmen är en av huvudelementen i golvlampan. Men det är valfritt. Det finns många golvlampor i butiker som inte har denna del.

Lampskärmar på sådana belysningsarmaturer utför två viktiga funktioner samtidigt:

  • de sprider starkt ljus från en glödlampa;
  • är dekorativa element i inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningen som kommer från golvlampan måste helt uppfylla dina krav, så själva ljuskällan måste beaktas. Lampskärmar av material som enkelt överför ljus, sprider det mycket försiktigt och skapar den mest bekväma atmosfären i rummet. Sådana belysningsarmaturer rekommenderas att placeras i sovrum eller barnrum. De används ofta som nattlampa.

Belysning riktad mot en vägg eller tak kommer att belysa det tillgängliga utrymmet helt. I detta fall kommer en lampa med ett böjbart stativ och en lampskärm med en öppen topp att vara mycket användbar. Sådana modeller rekommenderas att installeras i rymliga rum. Detta kan vara ett vardagsrum eller ett arbetsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

För golvlampor med riktat ljus används lampskärmar med speciella rörliga stativ oftast. Sådana detaljer kan enkelt ersätta klassiska bordslampor, eftersom de är perfekta för att arbeta vid bordet.

Till exempel tar en vacker golvlampa med riktat ljus inte mycket plats och gör att du kan utföra arbete som kräver ytbelysning av högsta kvalitet.

Sådana belysningsanordningar kan användas inte bara i arbetet, utan också i rekreationsområdet. De placeras ofta bredvid fåtöljer eller en soffa. Dessa alternativ är perfekta för broderi, stickning eller läsning av böcker. Ofta kompletteras spotlights med stativ och bord där du kan lägga olika små föremål eller nödvändiga komponenter för broderi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också kombinerade golvmaskiner. Sådana modeller skapar utmärkt diffus belysning, och de kan också riktas till ett specifikt område.

Det finns ett brett utbud av golvlampor i belysningsbutiker idag, med en mängd olika mönster och nyanser. Konsumenten kan välja själv inte bara den klassiska, utan också en mer originalversion, som innehåller flera stativ och flera lampor samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Golvlampor ser harmoniskt ut i en mängd olika ensembler. Det viktigaste är att korrekt välja en modell av en lämplig design. Låt oss överväga mer detaljerat vilka funktioner och yttre egenskaper golvlampor av olika stilar har:

Klassisk … Huvuddragen i klassiska golvlampor är symmetri, formens svårighetsgrad och elegans. Sådana alternativ ser väldigt solida och lyxiga ut. Det rekommenderas att välja klassiska golvlampor som matchar möblernas design i interiören. Som regel är stativ och stativ för sådana enheter gjorda av pålitliga och vackra material: brons, mässing eller koppar.

Klassiska golvlampor kompletteras ofta med dekorativa element. Men de måste också göras i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land … Etniska mönster är karakteristiska för denna lite avslappnade stil. Det är därför idéerna för att dekorera golvlampor kan vara väldigt olika: från styling som en fackla i en rysk hydda till olika indiska motiv. I denna mångfacetterade stil är det viktigaste att hålla sig till den ursprungliga stilistiska vektorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence … Fransk Provences stil är mer populär idag än någonsin. Det utmärks av lätthet, ömhet och nåd. Golvlampor tillverkade i en liknande ven har alltid pastellfärgade tyglampor. De kan dekoreras med blomsterarrangemang och tryck som ser så organiska ut i provencalska ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . Denna stil kännetecknas av futuristiska former och rena linjer. Strikta lampor i denna riktning liknar utåt kontorsmodeller, men det gör dem inte för lakoniska och tråkiga. Sådana alternativ passar perfekt in i den högteknologiska stilen och stöder de dekorativa elementen i sådana interiörer.

Typiska material för sådana golvlampor är kall metall och glas. För sådana moderna interiörer rekommenderas att välja belysningsarmaturer i svartvitt, grått eller silver. Var inte rädd för att lägga till ljusa accenter till sådana ensembler. Det kan vara en spektakulär röd lampa med flera futuristiska nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Floristik . Denna stilistiska trend uppträdde relativt nyligen, men har redan vunnit popularitet. För närvarande kännetecknas floristik av känsliga och naturliga toner i inredningen. Det kan till exempel vara ljusgrönt, beige, grädde, rosa eller pärlemor.

Inredningsartiklar i liknande stil har ofta graciösa och flytande linjer, liksom dekorativa element på ett naturligt sätt. En golvlampa av denna stil kan göras i form av en stor lotus med ett stativ i form av en korgstam eller en blomknopp med vattenbubblor i lampskärmsdekorationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Bekväma och mobila golvlampor är tillverkade av följande material:

  • Tyger … Tygskärmar är bland de vanligaste. De ser harmoniska ut i många ensembler. Attraktiva lampor med fransad textilskärm är klassiska.
  • Tillverkad av akrylplast . Detta material ser organiskt ut i mer moderna interiörer. Detta kan vara en högteknologisk, loft eller popkonst.
  • Från rispapper . Dessa golvlampor är idealiska för etniska interiörer med orientalisk påverkan. Det kan till exempel vara populära japanska eller kinesiska stilar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glas och metall . Snygga lampor av liknande material kommer att se organiskt ut inte bara i futuristiska utan också i lakoniska ensembler. Det kan till exempel vara en okomplicerad minimalistisk inredning.
  • Tillverkad av kristall och målat glas . Sådana modeller har en verkligt spektakulär och elegant design. Inredningsarkitekter rekommenderar att placera sådana belysningsarmaturer i historiska ensembler.

Rekommenderad: