Vägglampa I Badrummet (61 Bilder): Runda Modeller Med Skugga Och Omkopplare Till Toaletten

Innehållsförteckning:

Video: Vägglampa I Badrummet (61 Bilder): Runda Modeller Med Skugga Och Omkopplare Till Toaletten

Video: Vägglampa I Badrummet (61 Bilder): Runda Modeller Med Skugga Och Omkopplare Till Toaletten
Video: Markslöjd Magnus Vägglampa 2024, Maj
Vägglampa I Badrummet (61 Bilder): Runda Modeller Med Skugga Och Omkopplare Till Toaletten
Vägglampa I Badrummet (61 Bilder): Runda Modeller Med Skugga Och Omkopplare Till Toaletten
Anonim

Badrummet är själva hörnet i huset från vilken varje persons dag börjar och slutar. Det är därför som inredning spelar en mycket viktig roll här. Belysningsprodukter i badrummet kan vara huvudlamporna och användas som sekundära - för att belysa utvalda områden. Det befintliga urvalet av dessa produkter gör att du kan välja en lampa för vilken design och stil som helst i rummet. Idag kommer vi att prata om vägglampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När du väljer de mest lämpliga lamporna för ett rum som ett badrum, är det alltid värt att komma ihåg den ökade fukthalten som är koncentrerad i detta rum under aktiv användning.

Bild
Bild

Det är därför:

  • lampor för badrummet ska ge en acceptabel ljusstyrka så att ägarna till hemmet har tillräckligt med ljus för att kvalitetsimplementera alla nödvändiga förfaranden;
  • för badrummet är det bäst att välja enheter med en hög grad av fuktskydd - åtminstone IP24, då kommer de inte att vara rädda för fukt;
  • för att öka graden av din egen säkerhet kan du överväga sannolikheten för att köpa enheter upp till 12 volt;
  • på nära avstånd från duschen eller badet kan endast de enheter som har andra klassens skydd mot ström monteras;
  • metaldelar i lamporna måste vara korrosionsskyddande och värmeelementen måste döljas med speciella nyanser;
  • det är värt att veta om funktionerna hos ljusstrålarna. Lampor med kall strålning i tvättstället gör huden blek, med en blåaktig nyans, vilket kommer att störa bra smink;
  • det är nödvändigt att korrekt beräkna det erforderliga antalet produkter. För ett rum med en yta på 5 m2 räcker det med en vägganordning med 2 lampor eller 2 identiska lampor längs kanterna, men då behövs en annan belysningskälla i tvättställsområdet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns olika typer av belysningsarmaturer för användning i badrummet.

Klassificering efter typ av plats

  • väggmonterad … Sådana produkter måste ha en hög motståndskraft mot fukt. Därför är själva lampan, dess bas och sockel i dessa enheter väl förseglade. Utåt liknar sådana väggapparater en lampa och består av en vacker plafond på ett ben.
  • Tak … Inte bara väggar utsätts för fukt i badrummet. Ånga från hett vatten stiger uppåt och påverkar taket. Därför måste belysningsprodukter för badrumstaket skyddas mot fukt och ha samma goda tätningsgrad som väggprodukter. Deras omkopplare måste också skyddas på ett tillförlitligt sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Punkt … För att på ett intelligent sätt spara mätare och effektivt distribuera ljusstrålarna kan du använda strålkastare. Dessa armaturer är oftast monterade i taket. Med möjlighet till ett punktarrangemang av armaturen i taket är bara själva sändaren synlig.
  • Kan användas i badrummet för att skapa en bekväm atmosfär LED -remsor … Ovanliga LED -badrumsarmaturer hjälper till att skapa effekten av estetisk sensualitet och har många fördelar vid användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av ljusstråle

  • Enheter med riktningsreflektorer. Ljusstrålen är inte spridd utan har en exakt riktningsvinkel. Dessa enheter hjälper till att effektivt belysa önskade områden i badrummet.
  • Produkter med diffust ljus. Enheten är tillverkad på ett sådant sätt att ljuset effektivt distribueras runt hela rummets omkrets.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter den typ av lampor som används

  • glödlampor;
  • halogenlampor;
  • Kvicksilverlampor i ekonomiklass;
  • LED -lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LED -badrumsarmaturer har trots sin betydande kostnad en klar fördel:

  1. Utformningen av en sådan enhet hjälper till att använda den med förmågan att smidigt styra belysningsnivån.
  2. Armaturen kan ha olika former och parametrar, med eller utan skugga.
  3. Det ger ett jämnt ljus.
  4. Sådana produkter är ekonomiska, de har en lång livslängd - nästan 40 tusen timmar.
  5. Utformningen av sådana produkter är fuktbeständig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av utförande

Vägglampor finns främst i 3 versioner:

Sconce

De är mycket effektiva eftersom de kan belysa ett stort utrymme. Kompakt i storlek - enheten tar inte för mycket plats och stör inte att röra sig i rummet. Sconces kräver ingen betydande elförbrukning. Med den här enheten kan du till exempel zonera rummet för att separera tvättområdet från badet.

Sconces används ofta för att tydligt markera något objekt i inredningen i ett rum. I badrummet kan det vara en spegelyta eller en linneskåp eller andra badrumstillbehör. Du kan installera lampor inte bara i badrummet, utan också på toaletten. Sconces kan vara traditionella i formen, till exempel runda eller likna en trädgren i utseende, eller till och med vara snygga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare tillverkar ofta belysningsprodukter i hela uppsättningar. I det här fallet behöver konsumenterna inte tappa hjärnan när de letar efter en ljuskrona som matchar en vägglampa.

Den främsta fördelen med lampan ligger i effekten av visuell expansion av rymden. Så, för att "höja" taket, kommer det att vara möjligt att fixa lampan med ljuset riktat uppåt.

Dessutom kan du med hjälp av exakt installation av en specifik typ av lampa "bryta" badrummet i separata delar. Genom att komplettera en sådan komposition med den mest vanliga och lakoniska dekorationen kan du enkelt uppnå den mest originella charmen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fläck

Spot är en modern och original design. Översatt från engelska betyder "spot" "spot", vilket innebär att en sådan produkt kan belysa ett separat område av rummet. Huvudsyftet med denna typ av armatur är att belysa väggarna som den är monterad på. Utåt liknar dessa enheter en lampa med en konsol, endast fixerad på väggens yta. Platsen skapar riktad belysning istället för att sprida strålarna från armaturen.

Den är monterad på samma sätt som en lampa, men den har en funktion - den kan vridas i önskad riktning. En sådan modell är mer som en slags liten spotlight, som på grund av sin kompaktitet inte alls begränsar badrumsutrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterad armatur

Den sitter tätt fast på väggpanelen, tar inte mycket plats och passar utmärkt för många interiörer. Deras betydande fördel är lakonism, enkelhet i former och skenbar noggrannhet, vilket gör att de visuellt inte tar så mycket plats. Deras närvaro minskar inte på något sätt utrymmet även i små badrum. Plafondet för produkter av denna typ är tillverkat av frostat glas, lätt plast och täcker oftast helt själva lampan.

Deras traditionella design utförs genom sandblästring, så de kommer inte att synas alls, utan tvärtom smälta samman med den allmänna stilen i den rumsliga inställningen.

Om du är intresserad av något mer exklusivt kan du i butiker köpa produkter gjorda av ljust och hållbart färgat glas eller till och med målat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på material för tillverkning av lampor för badrum

  • Traditionellt är produktens kropp tillverkad av olika plast, metallbotten, glas, trä, men vid installation i badrummet är det bättre att stoppa valet på fuktresistenta material. I detta fall är plast- och glasprodukter bra, rostfria och kromprodukter är utmärkta för inredning.
  • När det gäller lampskärmarna, här kan ditt val endast begränsas av designerns fantasi. Det kan vara kristallprodukter, glasytor med olika bearbetningsgrader - från snygg matt till mousserande glasmålning, olika tyger, natursten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

När du köper den mest lämpliga lampan för ett badrum, måste du inte lita så mycket på designfunktionerna som på överensstämmelse med den allmänna designstilen för att passa in i den mest kompetent:

Klassisk Är en elegant stil, som kännetecknas av naturliga former och användningen av naturmaterial. Produkter för denna stil väljs i kombination med rummets generaliserade färg - de kan inte vara catchy och locka andras uppmärksamhet för mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern … Denna stil främjar en viss åtstramning. Det kommer inte att vara något överflödigt här, och alla detaljer kommer att uppfylla sitt syfte. Produkter för en modern inredning väljs inte för skönhet, utan för utförande av välbekanta uppgifter - zonindelning. Designers rekommenderar att välja sconces med lakoniska former, glasskärmar och diffust ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Japansk stil . Det viktigaste här är lugn och frånvaro av starkt ljusbländning. All belysning kan bestå av ljusspridande lampor med övervägande gula toner. De bästa produkterna för denna stil är halogentypen.
  • Provence stil innebär att det finns ett fönster i badrummet för naturligt ljus. Motljus behövs här bara på kvällen. Dessa är förenklade väggmonterade produkter med en mjuk och bekväm gul eller vit ljusstråle.
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk … Denna moderna stil har ett starkt urbant tema. Dess funktioner är tydliga linjer och vinklar, asymmetri och ett stort antal matta eller blanka ytor kan förekomma. Snygga lampor och eventuella metallprodukter i fodral med matta nyanser av olika storlekar är perfekta här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Badrumets specificitet innebär vissa skyldigheter för de produkter som det är planerat att dekorera ditt hem med. Därför, även om du verkligen gillar armaturens utseende, bör den avgörande faktorn i urvalet vara produktens överensstämmelse med kriterierna för användning och dess förmåga att motstå hög luftfuktighet och temperaturfluktuationer.

Mikroklimatet i ett rum med badrum kan inte bara leda till problem med ledningar. Alla yttre delar av armaturen utsätts också för fukt. Därför kan plast utan speciell bearbetning förlora styrka och bli spröd, metallen får en ful rostig beläggning, glaset blir tråkigt och färgen tappar sin ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör tilläggas att för badrum, där rum domineras av varma färger, måste du välja apparater med samma nyanser. Annars blir ljuset för intensivt, vilket kommer att förstöra situationen avsevärt och kan skada din syn.

Det vore också bättre att vägra sconces med nyanser av olika färger. Genom att smälta samman kommer deras strålar att förvränga hudens färg i spegelytan.

Bild
Bild

När du köper, utöver estetiska kvaliteter, måste du också tänka på:

  • Alla delar av lampbotten måste vara väl avslutade med lack eller färg, grundade med elektrolys eller pulversprutning.
  • Materialen från vilka plafondet är gjort måste tåla uppvärmning och inte vara rädda för fukt, samt inte spricka eller grumla.
  • Om trä, bambu eller andra liknande material används i produkten måste de behandlas med speciella ämnen så att de inte absorberar fukt.
  • Badrumsarmaturer är en original typ av belysningsarmaturer, så du bör bara välja de som har ett särskilt märke - "för badrum", annars skadas deras beläggningar, ramen rostar och det finns risk för elchock.
  • Valet av denna produkt är i viss utsträckning begränsat av filmens bilder - alla intressanta idéer kan användas i stora badrum, men för små rum är det bättre att välja överdimensionerade enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

boende

Om du redan har en taklampa i badrummet räcker det med 2-3 vägglampor bredvid speglarna för att skapa en mjuk och bekväm atmosfär:

  • En spegel i form av en fyrkant är i perfekt harmoni med två sconces monterade på olika sidor.
  • En avlång eller rektangulär speglad yta kommer kvalitativt att belysa en produkt med en hög eller lång diffusor placerad på ena sidan eller två produkter på sidorna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett utmärkt alternativ är att installera en armatur som följer spegelns kurvor och är utrustad med 4 eller 6 lågeffektslampor som ger ultramjuk belysning.
  • Armaturer måste installeras så att de inte reflekteras på något sätt på spegelytan.
  • Glödlampornas kraft måste väljas så att deras ljus inte bländar och samtidigt ger ett mjukt och diffust ljus som inte ger hårda skuggor.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika misstag när du väljer bör du lita på faktorer som:

  1. Rummets stil och färgpaletten av vägg- och golvbeläggningar, möbler, VVS.
  2. Nivåerna för önskad produktplacering.
  3. Rummets dimensioner och avståndet mellan alla belysningsarmaturer.
  4. Tilldelning och zonering av ytor i rummet.
  5. Närvaron av en reflekterande yta - speglar, kakel, spänningsstrukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förstärk lamporna på båda sidor av spegeln. Ditt ansikte kommer nu att bli jämnt upplyst. Om spegeln är stor, placera lampan direkt på spegelytan. För ett litet badrum kommer det att vara möjligt att montera belysningsarmaturer i hörnen eller närmare mitten, en halv meter från taket, vars glödlampor kommer att belysa både toppen och botten. Denna installation garanterar snygg och vacker belysning för ett sådant badrum, medan ett sekundärt ljus bredvid spegelytan gör det enkelt att sminka eller raka sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill köpa kvalitetsprodukter från de bästa tillverkarna av badrumsprodukter, rikta din uppmärksamhet mot snygga sconces från Italien. De är älskade för sin utmärkta kvalitet, tillförlitlighet och långa livslängd. Väggkonstruktioner av italienska företag kombinerar avslappnad elegans, återhållsamhet och strikta former. De kan passa vackert in i alla möjliga interiörer - från klassiker till land, medan rummet kommer att glittra med helt andra färger.

Bild
Bild

Vackra bilder av placering i interiören

  • Snygga sconces i form av cylindrar på båda sidor av spegeln zoniserar tvättområdet ljust. Om du väljer frostat glas av sådana lampor blir belysningen mer dämpad och diffus.
  • Hängande lampor runt badrumets omkrets kommer att göra det ljusare och mer elegant. Om du väljer små storlekar kommer även ett litet badkar att se attraktivt och ljust ut.

Rekommenderad: