Infällda Utomhusarmaturer: Vattentäta Modeller I Golv- Och Takbelysning

Innehållsförteckning:

Video: Infällda Utomhusarmaturer: Vattentäta Modeller I Golv- Och Takbelysning

Video: Infällda Utomhusarmaturer: Vattentäta Modeller I Golv- Och Takbelysning
Video: Top 5 Best Outdoor Ceiling Lights 2019 and 2020 2024, Maj
Infällda Utomhusarmaturer: Vattentäta Modeller I Golv- Och Takbelysning
Infällda Utomhusarmaturer: Vattentäta Modeller I Golv- Och Takbelysning
Anonim

Belysning spelar en av de viktigaste rollerna i arrangemanget av alla hem, vare sig det är en lägenhet eller ett hus på landet. Om vi pratar om ett sommarhus eller en stuga, måste belysningsanordningar installeras inte bara inuti, utan också på gården. Idag kan du i butiker hitta ett stort antal olika infällda utomhusarmaturer. Låt oss titta närmare på dessa enheter.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Varje ägare vill att hans hem inte bara ska vara vackert, utan också funktionellt. För att göra detta är det nödvändigt att utrusta gården med ytterligare belysningsenheter så att du kan stanna i den när som helst på dagen. Till exempel, på en väl upplyst innergård kan du koppla av med vänner på kvällen eller njuta av stjärnhimlen. Idag är belysningsmarknaden fylld med en mängd olika gatlyktor som kan installeras inte bara längs trädgårdsvägar, utan också på väggarna i ett hus, ett lusthus, ett badhus, ett garage eller nära ytterdörren.

Om det finns en pool på gården kan den också kompletteras med speciella belysningsdetaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom deras huvudsakliga funktion möjliggör inbyggda armaturer anpassning av människosyn i skymningsförhållandena, när ögonen ännu inte hunnit vänja sig vid en signifikant minskning av belysningen av rymden. Sådana anordningar belyser inte bara gården, utan utför också en dekorativ funktion. Om du placerar de inbyggda lamporna korrekt på det tillgängliga området får du en mycket attraktiv och harmonisk ensemble, som kommer att vara mycket trevlig att vara i.

Bild
Bild
Bild
Bild

För flera år sedan blev multifunktionella och praktiska armaturer med rörelsesensor utbredda. Sådana föremål belyser inte bara vägen på en mörk innergård, utan meddelar också ägarna om närvaron av ett främmande föremål på platsen. De främsta fördelarna med kompakta infällda armaturer är att de är maximalt skyddade och hållbara.

De flesta av dem har utmärkta egenskaper för fukt och smuts. De är inte rädda för temperaturfall och hårda väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av inbyggd gatubelysning. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Enligt deras designegenskaper är följande typer av armaturer indelade:

Fast . Typiskt används sådana belysningsanordningar för att belysa trädgårdsvägar, trappor, trappor etc. Sådana föremål kan till exempel fästas på golv och tak eller bäddas in i marken och väggen. Ett särdrag hos fasta enheter är avsaknaden av en funktion för att justera ljusflödet. Sådana alternativ lyser uteslutande i en riktning.

Oftast installeras enheter med fast design i tak, golv och mark. Som regel är de utformade för ekonomiska LED -lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Snurra . Dessa typer av infällda armaturer är inte mindre populära än traditionella fasta tillval. Inbyggda roterande enheter installeras oftast i taket eller väggarna. Men när det gäller installationen av sådana element i marken, då är en sådan lösning opraktisk. Det finns tillfällen då svängbara lampor monteras i trapphus. LED -lampor är också lämpliga för sådana enheter.
  • I asfalt, tegel eller betong murverk, liksom marken, kan du enkelt installera punktjordsmodeller … Sådana golvanordningar är så vattentäta och dammtäta som möjligt. De är perfekta för att belysa trädgårdens stigar eller husets veranda. Det är värt att notera det faktum att denna typ ger lågspänningsbelysning, vilket avsevärt sparar energi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att belysa blommor, träd eller en snyggt trimmad gräsmatta använder många människor inbyggda landskapsljus … De kan också installeras längs prydnadsvägar. Sådana alternativ är inte bara inbyggda, utan också placerade på speciella stativ, ben eller stativ. Allt beror på designfunktionerna för en viss enhet.
  • Väggmodeller kan utrustas med rörelsesensorer. Sådana modeller har mer imponerande dimensioner och är dyrare än konventionella enheter där det inte finns några sådana tillägg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ändamål

Inbyggda enheter används för att ge högkvalitativ belysning på gården eller på verandan. Oftast installeras de på sådana platser i ett privat hus och gård:

  • Golv eller tak på veranda och veranda . I detta fall kommer installationen av golv- och taklampor att skapa en effektiv dekorativ belysning. Som regel installeras högkvalitativa vattentäta enheter på sådana ytor.
  • Det är svårt att föreställa sig en vackert utformad Spår utan belysningsarmaturer. För ytterligare belysning av dessa föremål används golvlampor, som kan installeras både i golvet och i marken. Installation av sådana element kan göras oberoende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ofta installeras inbyggda alternativ direkt i marken … Men för detta används oftast inte vanlig, men dekorativ jord. Detta material är en attraktiv del av trädgårdsinredningen.
  • Ofta kompletteras infällda armaturer med trappa … De kan installeras på två sätt: i steg eller spann. Det första alternativet är det vanligaste, eftersom kompakta stegar för ett par steg oftast leder till verandan eller verandan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om vi pratar om en stor, fullvärdig trappa, då installeras lamporna ibland i spann … Men sådana alternativ är inte vanliga.
  • Armaturer kan installeras och in i väggarna … Som regel vänder sig folk till en sådan lösning för att dekorera en veranda, badhus, garage och andra uthus. Sådana element kan ge belysning av dörrar och fönster i ett hus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Om du vill köpa gatubelysning av hög kvalitet bör du kontakta tillverkare med ett oklanderligt rykte. Låt oss titta närmare på några av de populära märkena som producerar utmärkta infällda armaturer:

Sedan 1999 finns det belysningsprodukter från företaget på den ryska marknaden Feron … Sortimentet hos denna tillverkare är fullt med en mängd olika alternativ för både inomhus- och utomhusbelysning. Så, inbyggda utomhusapparater från Feron är gräsmatta, undervatten, landskap, arkitektur och mark. Alla produkter är tillverkade av högkvalitativa slitstarka material som inte är rädda för damm, fukt och slask.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget erbjuder utmärkta och populära produkter av högsta kvalitet för valet av konsumenter. " Oasis Light " … Dess sortiment inkluderar runda och fyrkantiga infällda armaturer i olika storlekar. De är konstruerade för att installeras på en horisontell yta. Monteringshylsor ingår i alla produkter. Märkesgata lampor från "Oasis Light" är inte dyra och alla har råd med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekonomiska LED-lampor produceras av ett välkänt ryskt företag Trif Trif … Inbyggda belysningsenheter från denna tillverkare är mycket hållbara och hållbara. De är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål och har svetsade höljen. Dessutom har Trif Trif utomhusarmaturer en anständig livslängd eftersom de har den senaste generationen lysdioder med en livslängd på minst 100 000 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra infällda armaturer produceras under varumärket Eglo … Varumärkets sortiment representeras av fasta och roterande rundade alternativ. LED-lampor ingår i alla enheter. Eglo infällda armaturer har inte bara vanliga silverytor utan också vackra gyllene eller rosa ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja den optimala infällda belysningen för gatan måste du lita på följande parametrar:

  • Plats . Innan du går till affären, bestäm dig exakt var du vill installera armaturerna. Baserat på dina preferenser blir det lättare för dig att välja lämpliga alternativ.
  • Typ av konstruktion . För takets, verandaens, trappans eller verandans yta i ett lanthus rekommenderas att köpa moderna svängbara lampor. Om du planerar att installera enheter i marken eller marken, bör du vända dig till enklare och mer statiska exemplar med fasta strukturer.
  • Graden av fuktbeständighet . Alla modeller av gatubelysningsenheter måste ha en hög vattentät klass. Ju högre indikator (klass) kommer att anges på enhetens förpackning, desto längre kommer den att tjäna dig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Typ av ljuskälla . Det är ingen hemlighet att de mest ekonomiska och populära är LED -lampor. Men moderna vattentäta produkter kan fungera med andra typer av glödlampor. Det kan till exempel vara lysrör, halogen eller glödlampor. Detta beror på det faktum att utomhus infällda armaturer är skyddade från fukt och fukt som kommer in i deras inre.
  • Tillverkare . Kinesiskt tillverkade gatubelysningsenheter har inte de bästa egenskaperna. Det rekommenderas att köpa sådana saker endast från betrodda tillverkare och på butiker med certifierade varor. I det här fallet får vi inte glömma enhetens klass av fuktmotstånd.

Rekommenderad: