Takbelysning (67 Foton): Alternativ För Sträcktak I Gipsskivor, Exempel På Design I Loftstil, Typer Av Belysning

Innehållsförteckning:

Video: Takbelysning (67 Foton): Alternativ För Sträcktak I Gipsskivor, Exempel På Design I Loftstil, Typer Av Belysning

Video: Takbelysning (67 Foton): Alternativ För Sträcktak I Gipsskivor, Exempel På Design I Loftstil, Typer Av Belysning
Video: Ny bordslampa LampGustaf [FULL HD] 2024, Mars
Takbelysning (67 Foton): Alternativ För Sträcktak I Gipsskivor, Exempel På Design I Loftstil, Typer Av Belysning
Takbelysning (67 Foton): Alternativ För Sträcktak I Gipsskivor, Exempel På Design I Loftstil, Typer Av Belysning
Anonim

Belysning är en viktig del av alla interiörer. Idag finns det ett stort utbud av ljuskronor, lampor, golvlampor och lampor som kan användas för att fräscha upp och färdigställa många möbler. En av de vanligaste och vanligaste är taklampor. Låt oss prata mer detaljerat om dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av takbelysning.

  • Idag är överliggande linjär takbelysning mycket populär . Armaturer med liknande design är enkla, kontinuerliga linjer. De kan användas både som primär och sekundär belysning. Med hjälp av sådana detaljer kan du skapa en mycket intressant komposition, eftersom linjära belysningsarmaturer kan korsa varandra i vilken vinkel som helst. Särskilt intressant är de ljusa kompositionerna som rör sig från taket till väggen.
  • För ett tak i flera nivåer är det nödvändigt att korrekt välja vacker belysning . Till exempel för ett snyggt tak i två plan kan du köpa en ljuskrona som matchar stilen, strålkastare, speciella riktade glödlampor samt ekonomiska LED- eller neonremsor. Ett tak i två plan med stora lampor kommer att se organiskt ut endast i rymliga rum.
  • Takstrålkastare kan användas för inomhusbelysning . Sådana belysningsarmaturer är kraftfullare. Oftast finns de på museer, på utställningar, i gym, köpcentrum, etc. De mest populära är LED -exemplar. De utmärks av sin ekonomi och starkt ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Idag är en av de vanligaste infällda strålkastarna . Som regel är de kompakta i storlek. De kan installeras i både hårda och sträcktak. De främsta fördelarna med sådan belysning är dess överkomliga kostnad och diskreta design. Sådana exemplar används för att dekorera alla rum, vare sig det är ett mysigt vardagsrum eller ett litet tak i ett badrum.
  • Hängande takkronor ser harmoniska ut i många interiörer . De kan ha en mängd olika former och storlekar. Valet av dessa belysningsarmaturer beror till stor del på rummets layout och takets höjd. Till exempel, för ett rum med lågt i tak, bör du inte välja en ljuskrona som är för skrymmande. Visuellt kommer det att minska det redan blygsamma utrymmet. En lyxig stor ljuskrona kan hängas i ett rymligt rum. Med hjälp av en sådan detalj kan du komplettera interiören.
  • De mest flexibla är flexibla armaturer . Dessa inkluderar ljusa neonrör av olika längd, duralight -sladdar och LED -remsor. Sådana element kan installeras under ett sträcktak, mellan olika nivåer av taket och gipsskivkonstruktioner, liksom längs taksocklarna. Installationen av dessa belysningsarmaturer kan göras för hand. Det kommer inte att ta mycket tid och ansträngning. Det är värt att notera hållbarheten hos flexibla system. De förbrukar inte mycket el och kräver inget underhåll.
  • För inte så länge sedan började banbelysningskonstruktioner användas för att dekorera heminredning . Ursprungligen kompletterades de med köpcentrum och kontorslokaler, men idag finns de ofta i hemmiljöer. Sådana strukturer består av ett system av armaturer som är fästa vid en skenan - en skena som inte är mer än 3 m lång. Rälsen fästs i en specifik kombination med olika beslag i olika former.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De mest populära är L-formade, raka, korsformade och rektangulära mönster . De fästs direkt i taket och går ner med hjälp av speciella kablar. Flera olika belysningsarmaturer kan placeras på en bas samtidigt.
  • Spårljus på skenor har en modern design . Sådana alternativ används för att dekorera alla rum: från köket till sovrummet. De finns i en mängd olika former och storlekar. Oftast är dessa alternativ gjorda av metall och är takhållare i olika storlekar med nyanser fästa på dem. Denna typ av belysning ser organisk ut i moderna interiörer. Klassiska ensembler bör inte kompletteras med sådana lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor

Följande typer av lampor är lämpliga för inomhusbelysning:

  • konventionella glödlampor;
  • ekonomiska LED -lampor;
  • flexibla belysningssystem;
  • neonlampor. Sådana anordningar används oftast för bakgrundsbelysning;
  • fluorescerande lampor;
  • Strålkastare;
  • halogenlampor. Om det finns dold belysning i taket kan den kombineras med både spot- och halogenlampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga belysningsalternativ

Med hjälp av högkvalitativ och vacker takbelysning kan du förvandla det inre av rummet och ge det en speciell chic.

Neon takbelysning ser väldigt intressant och original ut . Ljusrören kan installeras i både öppna och slutna nischer. Om du väljer öppen neonbelysning kommer belysningen i rummet att fördelas jämnt och smidigt. Om taket är utrustat med neonbelysning i en sluten nisch, kan du bilda en icke-trivial flödande glöd som effektivt kommer att betona konturerna i den befintliga strukturen. Med hjälp av sådan belysning kan du skapa en verkligt exklusiv och fashionabel bild av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Belysning av gipsskivor i taket ser ovanlig och attraktiv ut . Detta material är smidigt. Det är lätt att bearbeta och lämpar sig för vilken finish som helst. På taket kan du göra en mängd olika former av gipsskivor: från stora volymetriska rutor eller rektanglar till kantiga detaljer och abstrakta mönster. Som regel är sådana intressanta mönster dekorerade med flexibla belysningssystem i olika toner.
  • Det kanske mest intressanta sättet att förvandla en inredning är det upplysta glastaket . Sådana strukturer består av en pålitlig och tät ram och glasögon med en speciell film ansluten till varandra. Lampor eller LED -remsor installeras i de inre nischer i ett sådant originaltak. Glasögon i sådana mönster kan vara både transparenta och flerfärgade. Allt beror bara på ägarnas smakpreferenser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ordna?

Taklampor kan placeras i den centrala delen av rummet, runt omkretsen, i olika hörn, etc. Men innan du väljer var du ska installera belysningsarmaturer måste du vara medveten om kraven för deras placering.

  • Det minsta avståndet från väggkanten till strålkastarna i taket bör vara 20 cm.
  • Om du har valt en hängande ljuskrona, ska den hängas i den centrala delen av taket. I en studiolägenhet kan en liknande lampa installeras i mitten av ett av funktionsområdena.
  • Om det finns ett sträcktak i rummet måste avståndet mellan lamporna och sömmarna på PVC -filmen vara minst 15 cm.
  • Om du planerar att vända dig till det symmetriska arrangemanget av taklampor, bör du se till att alla armaturer är på samma avstånd från varandra och från väggarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande finns det flera grundläggande alternativ för inomhusbelysning.

Belysning och interiörlösningar

Belysningsarmaturernas design ska matcha det inre av rummet.

  • Den populära och moderna lofttrenden kännetecknas av lakoniska och okomplicerade former . Armaturer tillverkade i denna ven har inga ytterligare dekorationer och dekorativa element. Åldrade lampor är lämpliga för en sådan inredning. För ensembler i loftstil bör du välja takbelysning av plast, glas eller metall.
  • Högteknologiska och minimalistiska taklampor ska ha så enkla och tydliga linjer som möjligt . De kan tillverkas av billiga industrimaterial och har ett diskret utseende. Även i dessa moderna miljöer kan det lysande taket användas som huvudbelysning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Idag är en sådan luftig stil som Provence på topp i popularitet . I sådana interiörer ser tak kompletterade med balkar harmoniskt ut. Du kan komplettera sådana miljöer med vackra och graciösa lampor med medelstora ljusskärmar.
  • Att belysa ett rum i jugendstil bör ha regelbundna former och listiga, djärva och originella konfigurationer . I sådana interiörer kommer apparater att se harmoniskt ut, där det finns en elegant smidd metall eller icke-standardiserade lampskärmar.
  • Stora ljuskronor med smidesjärn och glaskompositioner ser organiska ut i klassiska ensembler . De kan vara graciösa och lyxiga i formen. Sådana belysningsarmaturer är dock inte lämpliga för lågt i tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Hur väljer man?

Valet av högkvalitativ och lämplig takbelysning beror till stor del på takets höjd och typ. Så i ett rum med lågt tak ser inte hängande ljuskronor med för långa baser ut. Rummet, som kännetecknas av ett stort område, kan kompletteras med massiva och stora ljuskronor, som har mer än 3 lampor. Dessutom ska apparaternas design matcha det inre av rummet. Välj högkvalitativ och pålitlig belysning från kända tillverkare. Det rekommenderas att använda modeller gjorda av hållbara och hållbara material. Sådana sorter kommer att tjäna dig under mycket lång tid och kommer inte att förlora sitt attraktiva utseende även efter många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Innan du köper, var noga med att kontrollera alla armaturer och komponenter i armaturen. De måste vara i perfekt skick: håll fast och inte knarra.

Moderna takdesignidéer

I en studiolägenhet med vita väggar och ett mjölkigt laminatgolv kommer ett tak av gipsskivor med en rund blank svart filminsats i mitten att se spektakulär ut. Enkla infällda lampor ska placeras runt den mörka insatsen, och en hängande metallkrona med runda nyanser ska hängas i mitten. En sådan ensemble kommer att kombineras organiskt med köket och vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På vinden är snedtak oftast förekommande. De kan kompletteras med både infällda och små hängande ljuskronor. Till exempel, mot bakgrunden av ett vitt tak och en accent tegelvägg, kommer en taklampa i vintage-stil att se harmonisk ut. Komplettera ett sådant rum med en rottingstol, samt ett ljusbord och stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum med vitt tak, mjuka beige väggar och ett brunt laminatgolv kommer strålkastare på höger och vänster sida att se spektakulära ut. Sätt en vit hörnsoffa, ett vitt TV -stativ och ett ljust soffbord i ett sådant rum. Dekorera fönstret med beige gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett ljust kök med en träbrun uppsättning ovanför matplatsen kan du hänga tre lampor med stora grå rundade nyanser. Sådana belysningsarmaturer kommer att eka de grå stolarna runt det bruna matbordet och infällda taklampor med metallramar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stångmonterade strålkastare med åldrade ytor kommer att se naturliga ut i ett badrum med vita väggar och mörkblå klinkergolv. Häng svarta metallspeglar på en av väggarna i rummet, samt ett stort väggskåp med svarta handfat och en kropp med imitation av natursten. Ensemblen kommer att visa sig vara original och aristokratisk. Fyrkantiga infällda taklampor kommer att se harmoniska ut på ett vitt tak i flera nivåer. Dekorera väggarna i rummet med mjukt persikagips och lägg ett ljust laminat på golvet. Placera en beige hörnsoffa nära väggen och häng rektangulära bilder av pastellfärger över den. Avsluta med en fluffig vit matta och gyllene gardiner på fönstren.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet vitt kök med en vit uppsättning och ett golv fodrat med delikat chokladlaminat kommer metalllampor på en bar att se organiskt ut. De bör placeras ovanför de funktionella matlagningsområdena. Det återstående utrymmet kan belysas med enkla runda infällda armaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett lyxigt ljust sovrum med dyra möbler, dekorerade med sniderier och gyllene detaljer, kommer en stor takkrona med en bas av guld- och silverfärger, samt 10 crème brulee -nyanser och kristallhängen att se spektakulär ut.

Rekommenderad: