Taklampor I Loftstil: Snygga Loftmodeller I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Taklampor I Loftstil: Snygga Loftmodeller I Interiören

Video: Taklampor I Loftstil: Snygga Loftmodeller I Interiören
Video: Lampor och belysning till hela hemmet - Clas Ohlson 2024, April
Taklampor I Loftstil: Snygga Loftmodeller I Interiören
Taklampor I Loftstil: Snygga Loftmodeller I Interiören
Anonim

Nyligen har "loft" stil och hängande lampor, gjorda enligt alla kanoner i denna designriktning, blivit alltmer populära. Belysningsarmaturer hjälper till att återskapa en speciell atmosfär och återgå till tiderna för industrikrisen i Amerika, när den fashionabla stilen föddes idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i riktningen

Stilens storhetstid började under 1900 -talets första hälft i New York, där fria konstnärer bosatte sig i sina hem och verkstäder i övergivna kontors- och industribyggnader. Det gjordes ingen renovering i dessa områden, så hyran var låg. Senare uppskattades lokalerna av den amerikanska eliten, vilket resulterade i att sådana bostäder blev otillgängliga för vanliga människor.

Från det engelska språket översätts "loft" till "vind", men det betyder inte att moderna lägenheter nödvändigtvis måste placeras under taket. Det viktigaste är lämplig inredning: närvaron av kommunikationssystem och rör, nakna tegelväggar, plankgolv, enkla möbler, ett minimum av inredning och provocerande eller lyxiga saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten utförs zonindelningen av lokalerna tack vare ljusa glaspartitioner och korrekt belysning. För detta ändamål kommer designers med originalhängande lampor. Materialen för tillverkning är glas, metaller och till och med hushållsavfall (burkar, flaskor).

Det är viktigt att hålla sig till samma former: bland de runda lamporna ska rektangulära inte finnas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Belysning spelar en stor roll för att skapa ett loftinteriör.

Dess funktioner inkluderar:

  • dela upp ett stort område i flera funktionsområden;
  • belysning av utrymmet i enlighet med sanitära normer och standarder;
  • ger bostaden en unik bild av en vind, där det inte finns plats för chic och glitter.

En av funktionerna i "loftet" - stora rum med högt i tak. I detta fall kommer belysning och korrekt placering av accenter att göra lägenheten till en mysig plats för avkoppling och kreativitet. I ett stort utrymme är det nödvändigt att ha stora lampor som inte kommer att gå vilse mot den allmänna bakgrunden.

Om fönstren i rummet är små, bör flera belysningsarmaturer användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller

Upphängda belysningsarmaturer i loftstil inkluderar flera varianter:

  • Industriell och industriell belysning är betydande, eftersom bostäderna var utrustade i lager och industrilokaler, där det inte fanns några ljusa föremål. Lamporna har en enkel design och hög funktionalitet (utrustade med justerbara beslag och roterande mekanismer). Apparater i dessa stilar kan ge en lägenhet ett lust och kommer att se bra ut i köket eller matsalen, badrummet, liksom i sovrummet och vardagsrummet, i kombination med eklektisk inredning.
  • Vintage och retro -antika lyktor, trådstrukturer och nyanser från sovjettiden passar perfekt in i designen av lokaler i loftstil.
  • Glasskärmar och lampor på långa trådar - konventionella glödlampor är upphängda på långa sladdar, som är fästa vid taket eller formade på annat sätt. Lampor inneslutna i glasskärmar ser spektakulära ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge bostaden utseende av ett tidigare industriområde kan du använda skräddarsydda designlampor för de specifika behoven hos ägaren till lägenheten.

Många moderna belysningsarmaturer kännetecknas av eleganta former som organiskt kompletterar rum i loftstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En del av interiören

Loftstilen är lämplig för självförtroende kreativa människor. Interiören innebär ett rum med högt i tak, stora fönster och ett överflöd av ljus, både naturligt och konstgjort. Beroende på detta väljs storleken på belysningsarmaturen med lämpliga egenskaper.

Hängande strukturer som består av ett stort antal glödlampor är ljuskronor som skiljer sig åt i konfiguration. Det finns en "spindelkrona" - den har fått sitt namn från sin form som liknar en spindel.

Armaturerna är stora i storlek, så de gör ett bra jobb med att belysa stora utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronor-strålkastare stiliserade som industrilampor med kallt ljus är intressanta. Designer -enheter tillverkade i form av oregelbundna former ser original ut.

Belysningsanordningar produceras, som är ett gäng med flera glödlampor hängande på ledningar. Sådana ljuskronor kan ordnas symmetriskt, asymmetriskt - fantasin är inte begränsad. Armaturer placeras ofta i trådskärmar som efterliknar industrilampors skyddande nät.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För köket passar ljuskronor med aluminiumskärmar bäst. I matsalen placeras lamporna på en metallstång direkt ovanför bordet. Belysningsarmaturer på flexibla kablar bör installeras i sovrummet. Armaturer kan dekoreras med metall, transparent eller tonat glas.

Vardagsrummet kommer att kompletteras väl med en ljuskrona utrustad med ljuslampor. Snidade detaljer och annan inredning ska inte finnas.

Det är bättre att använda LED -lampor som ger mjukt och diffust ljus för att skapa en mysig och mystisk atmosfär.

Loftbelysning kombinerar framgångsrikt modern teknik och charmen med antika bitar, vilket gör ljuskronor mer kreativa. Mycket ofta hängs belysningsarmaturer på kedjor - detta ger en speciell charm till hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lussole - originalitet och kvalitet

Det italienska företaget Lussole lanserade tillverkning av lampor 1995. Varumärket är ett av de mest kända på belysningsmarknaden.

Lokaler i loftstil kräver speciell belysning för att zonera utrymmet och skapa en speciell atmosfär i produktionsområdet. Lussole Loft -armaturer är perfekta för detta.

Tillverkaren producerar produkter som ser ut som enheter från tidigare århundraden, som helst passar in i stilriktningen.

Bild
Bild

Ljuskronor och hängande lampor kännetecknas av sin funktionalitet och användarvänlighet, gjorda av material som naturligt trä, glas. Belysningsarmaturerna har en industriell design, vridbara mekanismer för att justera längden på kedjorna och trådarna som lamporna sitter på.

Demokrati och tillförlitlighet av produkter gjorde varumärket Lussole populärt över hela världen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor i loftstil är valet av fria, extraordinära personligheter. Suspenderade belysningsanordningar hjälper till att ge mys i ett stort rum, delar det i separata zoner och fungerar som ett dekorativt element - ett tillägg till den övergripande designlösningen.

Du kommer att lära dig mer om hur du skapar en lampa i loftstil själv i följande video.

Rekommenderad: