Tiffany Ljuskronor (43 Bilder): Taklampor I Färgat Glas I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Tiffany Ljuskronor (43 Bilder): Taklampor I Färgat Glas I Interiören

Video: Tiffany Ljuskronor (43 Bilder): Taklampor I Färgat Glas I Interiören
Video: 481-870 Tiffany-Style Coronado 52" Double Lit Stained Glass Ceiling Fan with Remote 2024, Maj
Tiffany Ljuskronor (43 Bilder): Taklampor I Färgat Glas I Interiören
Tiffany Ljuskronor (43 Bilder): Taklampor I Färgat Glas I Interiören
Anonim

Varumärket Tiffany hörs av alla, när det nämns uppstår bilder av lyxigt liv, sofistikering och aristokratisk atmosfär. Denna stil skiljer sig från andra i färgpaletten med nyanser av turkos, liksom släta linjer i interiören. Ljuskronor i Tiffany -stil är ett estetiskt tillskott för att skapa en speciell rymdstil.

Bild
Bild

Hur uppstod stilen?

Historien om varumärkets skapelse, moderna funktioner i riktningen, variationer i användningen av ljuskronor för olika rum, liksom vanliga modeller gör att du kan bekanta dig med funktionerna i denna stil.

Tiffany -ljuskronor mellan 1800- och 1900 -talen representerade en intressant modern stil i vår tid. Grundaren av Tiffany, Louis Tiffany, växte upp i en familj av aristokrater, den rådande miljön i lyxigt liv påverkade den unga konstnären. Som designer skapade han framgångsrikt unika interiörer, glasmålningar. Dessa ljuskronor blev populära ganska snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är Tiffany's designbitar förtrollande med sofistikering. Detta är förkroppsligandet av jugendtiden, då aristokratiska interiörer var på toppen av sin popularitet.

Målat glas belysningsarmaturer kallas också Tiffany. Alla modeller av detta märke är unika och sofistikerade. Den traditionella designen för målat glas är applicering av bitar av färgat glas på ytan. Tiffany -ljuskronor utmärks av hur detaljer interagerar med en sofistikerad metallram.

Färgen på turkos kan betraktas som grunden för stilen. Denna tradition har sitt ursprung i företaget sedan den tid då tillverkarna började förpacka produkter i behållare med turkos färg med en blå nyans. Sådan dekoration har blivit varumärkets kännetecken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor är fortfarande intresserade av designern Tiffanys kreativitet, och bland samlare och finsmakare uppskattas originalprodukter från en oöverträffad specialist. Idéerna som förkroppsligas av Tiffany tillämpas av moderna hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kännetecknar moderna produkter?

Tiffany -eran är mer än hundra år gammal, mästarens originalverk är antika och lamporna tillverkade av mästarens teknik är fortfarande relevanta i vår tid. Sådana produkter kombineras perfekt med jugendstilen, klassicismen, i harmoni med de verkliga föremålen i interiören. Som tidigare är lampskärmarnas prydnader naturliga motiv, blommor, fjärilar, trollsländor. Geometri i design är inte särskilt vanligt.

Modeller av lampor med historiskt värde kan ses på auktioner och hos antika samlare. Vid första ögonkastet på en sådan ljuskrona får du känslan av grov produktion, även medelmåttighet. Men tanken på att skapa ljuskronor baserade på målat glas är fortfarande relevant idag, och sådana produkter kompletterar utbudet hos de flesta ljuskronstillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den ursprungliga designen av Tiffany golvlampor, som tillverkas i vår tid med förbättrad teknik, har ett antal tillägg:

  1. Glasögon i målat glasteknik, som används vid tillverkning av element, skiljer sig åt i ett antal effekter - till exempel släpper de igenom ljuset. Ett intressant geometriskt mönster lades till i form av fläckar, ränder, celler och så vidare.
  2. Smälttekniken har funnits tillämpning. Denna metod är intressant i och med att de flerfärgade delarna är anslutna, bakar snitten och därigenom skapar en intressant prydnad utan användning av en metallram.
  3. Plafonds och lampskärmar är dekorerade med raffinerade smide- och patinaelement, förgyllt.
  4. När de används inuti ett ramtak är hängande ljuskronor inte särskilt lämpliga. Därför har moderna designers skapat infällda armaturer i Tiffany med lampbytesdesign - genom att ta bort plattan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modernitet och aristokrati - denna kombination omfattar Tiffany idag.

Särskilda särdrag hos sådana belysningsanordningar:

  • lång livslängd;
  • stilens originalitet;
  • ett färgschema;
  • användning av modeller i olika rum.
Bild
Bild

Inredning

Lyxiga ljuskronor, fascinerande golvlampor är inte de enda från Tiffany som har kommit ner till vår tid genom årtionden. Stilen i Tiffany -lokalerna är ovanlig och elegant, och det är med förnyad kraft som väcker designers intresse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil funktioner:

  • En kombination av de senaste finishmaterialen för möbler med dekorativa element av målat glas och antikviteter - målningar, statyer, vaser och så vidare.
  • I Tiffany -stil presenteras landskap och blommiga prydnader ganska levande.
  • Interiören är en intressant kombination av smidda föremål och vintageartiklar.
  • Det är allmänt accepterat att Tiffany är en stil som är en del av moderniteten, så i inställningen är det värt att gå bort från raka linjer och hörn.
  • Tiffany lampskärmar är ett uttryck för storhet och nåd. Ljuskronor i takområdet kompletteras ofta med lampor på väggarna.
  • Fönster och dörrar är gjorda i form av rundade valv.
  • Vid efterbehandling av ytor används blommiga ornament med utsmyckade mönster.
  • Målade glaspaneler, mosaik och skrymmande spegelytor är det perfekta komplementet till Tiffany -stilen.
  • Dekorationen är gjord i pastellfärger, turkos, vit, gräddfärger, nyanser av sand är välkomna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tiffany -apparater kombineras perfekt inte bara med moderna, utan också med andra stilar. Bra alternativ är atmosfären av etnicitet, lantlig stil, franska Provence, intressant art deco.

Valet av belysningsarmatur beror på rummets syfte:

  • Vardagsrum . Målat glasteknik kommer att komplettera detta rum perfekt, en hängande ljuskrona ovanför bordet och lampor i samma kompositionsstil är utmärkta alternativ. Detta gäller även för andra rum - till exempel för köket. Huvudfokus ligger på minsta storlek och dekorativitet.
  • Sovrum . Ett relaxrum ska ge lugn och ro. En golvlampa kompletterar utrymmet perfekt (i kombination med en takkrona). En Tiffany -lampa kommer att dekorera sängbordet eller sminkbordet. Ett behagligt mjukt ljus utgår från komponenterna i målat glas, vilket bidrar till att uppnå önskad effekt.
  • Barns . Tiffany nattlampa kommer att fylla interiören perfekt med färger. En fantastisk atmosfär kommer att skapas av lampskärmar i form av djur, insekter - i kombination med ett blommönster. Denna kombination främjar lugn och underbara drömmar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Priserna för Tiffany -lampor och ljuskronor varierar och beror på den teknik som används för att producera glaselementen. Du kan välja inte dyra elitenheter, men ganska prisvärda enheter - de kommer att skapa en utmärkt inredning för alla rum.

Köksutrymme och glasmålningar

Att komplettera med Tiffany -lampor är lämpligt i köket. För att göra interiören komplett och intressant är det värt att använda modeller av vitmålade vitvaror som görs på beställning.

Registreringsprocessen är följande:

  1. En skiss förbereds, där man tar hänsyn till detaljerna och inredningen i det nödvändiga köket.
  2. Ett ämne produceras, ett exempel är en modell av en framtida ljuskrona.
  3. Element av önskade storlekar och former skärs ut av flerfärgat glas.
  4. På ett snitt bearbetas varje del med en speciell folie.
  5. Elementen väljs, prydnaden formas.
  6. Delar är anslutna till varandra.
  7. För ytterligare styrka limmas en lampskärm inifrån.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tiffany -lampan för köket har inte starkt ljus, så du bör ta hand om ytterligare belysning. Att dekorera utrymmet med glasmålningar skapar en lugn, varm atmosfär i rummet och ger hemfred.

Bild
Bild
Bild
Bild

I matsalen är ljuskronan bäst placerad i mitten av rummet eller ovanför matplatsen. Detta arrangemang är perfekt om du behöver dela in rummet i zoner (en plats för mat och ett arbetsområde). Om matsalen är utrustad med en bardisk, kommer väggskärmar att vara intressanta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köksytan kräver maximal belysning, men inte för ljus. När du väljer belysningsarmaturer bör du också ta hänsyn till nyansernas färg, form och prydnad. Det är att föredra i sådana fall att använda lampskärmar av ljusa nyanser, pastell, vita toner. För matlagning av hög kvalitet bör varje hörn i ett sådant område av rummet belysas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sittgruppen är en symbol för Tiffany -lyx, så en ljuskrona med inslag i rummets stil kommer att vara det bästa alternativet. För att skapa komfort är glasögon i mörkfärgade lampskärmar eller bearbetade, matta, mörkade produkter lämpliga.

Om du vill öka antalet element i plattan och minska detaljerna, bör du vara beredd på att kostnaden för enheten kommer att vara mycket betydande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tiffany stil färgade glasarmaturer är elit dekoration objekt och kräver en intressant bakgrund. För att lyfta fram Tiffany -glasmålans prakt används ljusa tak och väggar - utan prydnader och mönster. Elegansen i denna stil kommer att betonas av möbler i mörka färger.

Ritningar på glasmålarskärmar väljs med hänsyn till rummets stil:

  1. Klassikerna kännetecknas av geometriskhet och symmetri. Ljuskronor med blommotiv har en vanlig, jämn form.
  2. Art Nouveau skiljer sig från andra trender i bilden på ljuskronorna av vackra trollsländor, graciösa fjärilar och blommotiv.
  3. Enkelhet är inneboende i countrystilar, Provence, så frukter kommer att fungera som huvudtema.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en köksmiljö är Tiffany -apparater inte olämpliga när det gäller vård. Det är värt att regelbundet ta bort damm; under allmän rengöring är det möjligt att använda glasrengöringsmedel. Metallelement är gjorda av material som inte påverkas av fukt - detta är också mycket bekvämt för köket.

Rekommenderad: