Ljuskronor I Interiören (52 Bilder): Hur Man Väljer Rätt Taklampor Gjorda Av Skal, Vintage Modeller I Form Av En Kandelabra

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor I Interiören (52 Bilder): Hur Man Väljer Rätt Taklampor Gjorda Av Skal, Vintage Modeller I Form Av En Kandelabra

Video: Ljuskronor I Interiören (52 Bilder): Hur Man Väljer Rätt Taklampor Gjorda Av Skal, Vintage Modeller I Form Av En Kandelabra
Video: Потолочные светильники в интерьере 2024, April
Ljuskronor I Interiören (52 Bilder): Hur Man Väljer Rätt Taklampor Gjorda Av Skal, Vintage Modeller I Form Av En Kandelabra
Ljuskronor I Interiören (52 Bilder): Hur Man Väljer Rätt Taklampor Gjorda Av Skal, Vintage Modeller I Form Av En Kandelabra
Anonim

Oavsett hur dyr och högkvalitativ renoveringen i lägenheten är, kan avsaknaden av den nödvändiga finishen förstöra interiören. En ljuskrona kommer att bli en sådan höjdpunkt i alla rum. Denna belysningsarmatur ger rummet mystik, komfort och skönhet. Genom att välja rätt fashionabla ljuskronor för insidan av lägenheten kan du enkelt dölja brister, defekter eller betona rummets funktioner positivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

En mängd olika belysningsenheter väljs för moderna lägenheter och hus. Ljuskronan är ett av de mest efterfrågade alternativen. Populära modeller av takkronor är gjorda i olika stilar:

Har alltid varit och förblir i trend kristall och glas . Ljuskronor i klassisk stil lockar uppmärksamhet med sin mångsidighet, de ser i princip ut som kandelabrar med ljus. Massiva produkter med smideelement är nedsänkta på medeltiden. De är lämpliga för inredning av stora rum och hallar. Sådana produkter har alltid ansetts vara ett tecken på lyx och välstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en ålder av den senaste tekniken, moderna modeller som lockar med sin praktiska och funktionalitet. De lockar med enkla ornament, opretentiösa mönster och lugna färger. Högteknologiska produkter med blanka ytor (stål, nickel) sticker särskilt ut. Hängande kubikprodukter kommer att dekorera interiören i köket eller hallen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller art nouveau representeras av ljuskronor av extravaganta former. Det kan vara en burkrona eller ett långt lysrör med många lampor. Det kan vara en enkel lampa på en tråd, inramad av en kula av trådar.
  • Ljuskronor köps alltmer in för moderna små lägenheter. i loftstil . Ett stort sortiment av dessa modeller låter dig välja ljuskronor med runda nyanser, fyrkantiga versioner - eller utan nyanser och nyanser alls.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller är lämpliga för en dacha eller ett hus på landet i stil med Provence . Den kombinerar både klassiker och modernitet. I ramen kan metall och trä samexistera och komplettera varandra. En lättsliten effekt ger originalitet till interiören. Sådana apparater passar mycket enkelt in i köket eller matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Så långt som mänsklig fantasi är gränslös är utformningen av ljuskronor så varierad. Att välja en belysningsarmatur i enlighet med den avsedda interiören, du kan köpa modeller av glas eller kristall - de mest ovanliga formerna:

Speciellt bland dem sticker ut massiva vintageartiklar, som är så populära bland älskare av rokoko- och barockstilar. Många av dem är gjorda med smideelement. Öppna spetsar och enkla handgjorda lockar ser väldigt vackra ut i hemmabibliotek och studierum

Bild
Bild
Bild
Bild
  • I lägenheterna, inredda i modern ekostil, kan du se ljuskronor med inslag av naturmaterial som imiterar rådjur eller trädgrenar.
  • För ett rum inrett i nautisk stil är en belysningsarmatur av skal lämplig. Produkter av rotting och trä har stor uppskattning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers erbjuder inre ljuskronor i japansk stil, gjorda av tyg eller tjockt papper - i form av små lyktor som kombineras

Enheter i orientalisk stil, som kännetecknas av inläggning med ädelstenar och glasmålningar, ser enkla och intressanta ut. Utformningen av sådana produkter förutsätter ljusa och rika färger

Bild
Bild
Bild
Bild

Till salu kan du se metall, porslin, keramik, plast, glaskronor och många andra alternativ. Det finns många stilar och riktningar, deras kombinationer. Tillverkare erbjuder alternativ i form av blommor och djur, växter och fantastiska varelser. All denna mångfald kompletteras med ovanliga former, typer och färger.

Ovanligt och enkelt, fyrkantigt och runt, förgyllt och skavat - alla dessa modeller kan hängas eller bäddas in i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga ljuskronor kommer att dekorera interiören, inredda i enlighet med moderna trender - modern, popkonst. Sådana belysningsanordningar köps ofta för sovrummen i den yngre generationen, eftersom graffitimönstret appliceras på de produkter som ungdomar gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Det är att föredra att välja ljusa nyanser för lampskärmar på ljuskronor, men om du fortfarande vill ha ovanlig belysning kan du leka lite med ljuset i rummet. Det har länge varit känt att färg påverkar en persons humör och känslomässiga tillstånd.

Samma interiör kan se annorlunda ut. Allt beror på färgschemat som lampan ger.

Bild
Bild

Färgpaletten av nyanser representeras av följande alternativ:

  • Vita plattor fyller rummet med ljusstyrka och vithet. Perfekt för vardagsrum, sovrum och korridorer. De ökar effektiviteten, men under en kort tid. Ögon från denna färg blir snabbt trötta.
  • Gul ljuskrona - lämplig för alla rum. Färgen anses vara den mest skonsamma för mänskliga ögon.
  • Orange nyanser - ladda med speciell energi och ton kroppen. Det är bättre att installera sådana belysningsarmaturer i köket. De kommer att stärka på morgonen och samtidigt öka din aptit.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rött anses aggressivt. Många köpare av sådana enheter placerar dem i sovrum, eftersom man tror att de har en spännande effekt på en person.
  • Gröna nyanser är utformade för att ha en lugnande och lugnande effekt. Det skulle vara lämpligt att hänga en sådan ljuskrona i barnkammaren, vardagsrummet eller sovrummet. För dem som vill njuta av en god vila, koppla av och lugna nervsystemet, är detta det perfekta alternativet.
  • Blå ljuskrona - kommer att ge styrka och energi. Om du placerar den i sovrummet, hjälper färgen dig att sova, vila och slappna av hela kroppen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Blå färg - påverkar en person genom att sätta honom i ett tillstånd av hämning. En person som länge befinner sig i ett rum med en mörkblå ljuskrona tappar sin normala uppfattning om den omgivande verkligheten. Du bör inte köpa sådana enheter.
  • En lila ljuskrona kommer inte att gynna kroppen, liksom en blå. Det verkar irriterande på en person.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Wenge - produkter i träfärg. Nyanser sträcker sig från brunt med en gyllene ton till mörk, nästan svart - med ådror. Ljuskronor i wengefärg ger en känsla av naturlighet och låter dig fördjupa dig i naturens atmosfär.
  • Antika silvermodeller ger rummet lyx. Silver har varit känt länge, det förbättrar alltid humöret. Ljuskronor av denna färg installeras i hallen, vardagsrummet eller i en stor hall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt ljuskrona?

En person som vill köpa en ljuskrona kan söka råd från en specialist, eller han kan göra ett val själv, baserat på följande kriterier:

  • produktkostnad (billiga eller dyra alternativ);
  • belysningsnivå (ljus, dim);
  • lampor (utbytbara, ej utbytbara, glödlampor, halogen, LED och så vidare);
  • typ av infästning (upphängd, tak och så vidare);
  • nyanser av nyanser och design;
  • produktkvalité;
  • rummet för vilket ljuskronan är avsedd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte alltid vackra och originella saker är av hög kvalitet. Produktens livslängd, skönhet och komfort i rummet beror på detta kriterium.

Belysningsarmaturen kommer att vara olika för varje rum:

  • För korridoren är det lämpligt att välja en liten ljuskrona av enkla material (glas, plast). För lågt i tak väljs takprodukter, för högt i tak - upphängda, bestående av flera lampor.
  • För korridoren är enheter i form av en hängande lykta lämpliga. En ljuskrona av trä, metall eller läder ser underbar ut.
  • För vardagsrummet väljs produkterna med stor omsorg, eftersom de är de centrala elementen i rummet. Hela familjens aktiva liv är ofta koncentrerat i detta rum, och ljuskronan borde gillas av alla dess medlemmar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sovrummet kännetecknas av modeller med reglering av ljusintensitet. Ljuskronan ska vara i harmoni med möbler, väggar, sängens storlek.
  • För en plantskola är det lämpligt att välja enheter från miljövänliga material som inte luktar vid uppvärmning. Barn är mycket förtjusta i ovanliga former och färger, så det är värt att köpa originalmodeller. Det är lämpligt att följa barnens teman - marin, pirat, djurvärld och så vidare.
  • Ljuskronor i de enklaste formerna är lämpliga för köket. De är lättare att tvätta. Praktik och funktionalitet är kriterierna för att välja en köksprodukt. Uppgifterna för enheterna i detta rum är att skapa familjemys och komfort. Apparaten placeras direkt ovanför matbordet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För badrummet bör du välja produkter som är resistenta mot hög luftfuktighet i rummet. När du köper en ljuskrona, ta hänsyn till inredningen i själva rummet och storleken på badet eller jacuzzin.
  • För en studiolägenhet är det mycket viktigt att välja en produkt som matchar designen av lägenheten som helhet, eftersom det enda rummet är sovrummet, hallen och vardagsrummet. Det ligger i mitten av taket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra ljuskronor i inredningen

Kristall- eller glaskronor har alltid ansetts vara mycket vackra. Dessa material erövrade människor med förmågan att oändligt bryta ljus. Sådana enheter har en särskild adel och nåd. De består av flera horn, hängen, ovanliga smidesjärnkedjor och lyktor och blommor och pryder de stora salarna och vardagsrummen i hus på landet. För design av sådana produkter används kristaller och ädelstenar, vilket betonar husets ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronor i Art Nouveau- och Art Deco -stilar anses inte mindre originella och vackra. Enheter med de mest vågade färgerna och formerna, med ovanliga detaljer av trä, stål, målat glas och läder kommer att överraska alla sofistikerade köpare.

Ofta förvärvar sådana kopior av unga gifta par. Kvinnor älskar modeller med figurer av fjärilar, fåglar, djur och växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att bli intressant att titta i en liten lägenhet med en ljuskrona med flera armar - gjord av genomskinligt frostat glas eller helt transparent, med smideelement. Små föremål kan också ha en krans av fasetterade glaspärlor som är spända som pärlor på en fiskelinje eller tråd. En sådan produkt kommer att likna ett vattenfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en ljuskrona för hela familjen, glöm inte att du först och främst borde tycka om den, matcha rummets stil, kombineras med rummets design. Med tanke på alla dessa nyanser (liksom kvaliteten på själva produkten) blir det inte svårt att inreda ditt hem.

Rekommenderad: