LED -bordslampa (56 Foton): LED -modeller Med Dimmer, Bakgrundsbelyst Förstoringslampa För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: LED -bordslampa (56 Foton): LED -modeller Med Dimmer, Bakgrundsbelyst Förstoringslampa För Hemmet

Video: LED -bordslampa (56 Foton): LED -modeller Med Dimmer, Bakgrundsbelyst Förstoringslampa För Hemmet
Video: Brightech LightView Pro Dimmable LED Magnifier Lamp 2024, Maj
LED -bordslampa (56 Foton): LED -modeller Med Dimmer, Bakgrundsbelyst Förstoringslampa För Hemmet
LED -bordslampa (56 Foton): LED -modeller Med Dimmer, Bakgrundsbelyst Förstoringslampa För Hemmet
Anonim

En av de mest populära typerna av moderna belysningsarmaturer är LED -bordslampor med riktat ljus, på grund av deras estetiska utseende, låga strömförbrukning och hållbarhet. LED -lampor har bra ljus- och färgåtergivning, vilket är viktigt när du belyser arbetsytor och kan fungera i läge som nattlampa och bordslampa.

Tänk på de viktigaste typerna av LED -lampor, deras skillnader och nyckelpunkterna för att välja belysningslösningar med lysdioder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Intresset för LED -belysning är förknippat med dess unika funktioner som gör att du kan spara energi, vilket har blivit särskilt viktigt i samband med en gradvis höjning av energipriserna. Om vi jämför effektiviteten och livslängden för traditionella glödlampor (LN), ekonomiska fluorescerande enheter och lysdioder visar de senare resultat som är många gånger högre än deras analogers kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De attraktiva konsumentegenskaperna för LED -belysning inkluderar:

  • Låg strömförbrukning . Effektiviteten hos lysdioder är 10 gånger högre än konventionella lysdioder.
  • Bildandet av en enhetlig glöd ingen stroboskopisk effekt, irriterande för ögonen och ingen UV -strålning skadlig för perifer syn. I detta avseende är lysdioder helt säkra.
  • Högsta möjliga ljuseffektivitet - enheter med lysdioder är ledande när det gäller ljuseffektivitet bland befintliga ljuskällor.
  • Brandsäkerhet , eftersom de utesluter stark uppvärmning, vilket ofta leder till skador på patroner och kontakter. Även vid långvarig användning förblir lampan knappt varm.
  • Kontinuitet i arbetet under förhållanden vid nätspänningsfall, vilket endast avspeglas i ljusflödets intensitet.
  • Varaktigheten för den funktionella resursen . Enligt tillverkarnas uppskattningar är den genomsnittliga livslängden för LED -lampor 45 000 timmar.

Dessutom utökar LED -armaturer möjligheterna till belysningsdesign, särskilt när man skapar arkitektonisk belysning. Det är lokal dekorativ belysning som låter dig placera accenter, betona de viktigaste detaljerna i interiören och visuellt avgränsa gränserna för funktionella områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar:

  • Hög kostnad. Att köpa en högkvalitativ LED-lampa kostar 350-400 rubel.
  • Behovet av att använda en speciell enhet för att justera lampans ljusstyrka, eftersom en konventionell dimmer inte är lämplig.
  • En betydande andel av defekterna på LED -marknaden. Därför kanske den deklarerade lampans livslängd och den faktiska resursen inte sammanfaller.

LED -belysning är ett effektivt sätt att spara familjens budget på elkostnader. Om du ska använda det är upp till dig. Vår uppgift är att hjälpa dig att navigera när du väljer belysningsarmaturer av denna typ, med tanke på deras huvudsakliga egenskaper och skillnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Utbudet av LED -lampor kännetecknas av en mängd olika design, färger och mönster, så att du kan välja både den enklaste modellen av en lampa för en plantskola och ett exklusivt alternativ för ett vardagsrum eller sovrum.

Klassificering av LED -stationära enheter:

  • Inredningsmodeller för inredning av rum i olika moderna stilar - hi -tech, fusion, loft, minimalism.
  • Produkter med utökad funktionalitet, utformade för fullständig belysning av arbetsytor.
  • Vitvaror med nattljusfunktion för barn. De är gjorda av miljövänlig plast och tillverkade i form av djur, växter, sagofigurer och leksaker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor utmärks av sin konstruktiva lösning, och därför finns det flera typer av lampor.

LED -armaturer med klämma

Sådana produkter fästs på arbetsytan från sidan och lämnar bordsskivan fri. De fästs säkert på valfri horisontell yta med hjälp av en klämma. Lampans pelars flexibla design gör att armaturens position kan justeras. Denna produktkategori inkluderar modeller med en klädnypa-minilampor med hållare, utrustade med en kompakt diffusor, deras design ger inte längre en armbåge i flera steg.

Med hjälp av modeller på en klämma kan du skapa inte bara lokal belysning utan också en taklampa som fäster dem på utskjutande delar av inredningen. Omfördelningen av ljusflödet i önskad riktning utförs av en mekanism på hållaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Touch -kontrollmodeller

Sensoriska modeller tänds och reagerar på att vidröra ett visst område av kroppen. I enheter med en dimmer finns en speciell dimmer för att justera ljusflödets intensitet. Pekskärmsbelysning på skrivbordet har en extremt enkel driftsprincip. Armaturhuset är utrustat med en sensor, som har en specialdesignad krets som reagerar vid beröring.

Sensorns arbete utförs som en tvåterminal (kondensator), vars roll spelas av lampans kropp. En persons beröring framkallar en ökning av kondensatorns kapacitans, som fixeras av en inbyggd sensor, som signalerar justeringsmekanismen som är ansvarig för att slå på / av belysningen. I modeller med dimmer kan en rörelsesensor integreras, vilket gör det möjligt att slå på enheten när användaren närmar sig arbetsytan. Intressanta modeller med en klocka och en termometer, som är lika lämpliga för skolelever och kontorsarbetare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter-transformatorer

Dessa produkter kännetecknas av maximal funktionalitet och bekvämlighet på grund av att de är utrustade med ett flexibelt stativ som ger dig möjlighet att flytta bort, föra lampan närmare och ändra ljusflödets riktning. Modeller med justerbar höjd är oumbärliga för arbete som kräver yttersta koncentration och noggrannhet, vilket ökar belastningen på ögonen.

Sådana lampor har en lång spindel, utrustad med flera svängbara skarvar och en viktad bas för större stabilitet hos enheten. Det finns modeller av transformatorer med fäste på bordet, där basen är utrustad med en klämma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upplysta förstoringslampor

Särskilt anmärkningsvärda är de bakgrundsbelysta LED -förstoringslamporna. Användningsområdet för lampor med objektiv är olika - kosmetologi (manikyr, pedikyr, tatuering, ögonfransförlängning), medicin, smycken, broderi och hantverk, det vill säga de områden där arbete är förknippat med utarbetandet av små detaljer. Ett förstoringsglas är installerat i lampramen, vilket ger en större vy med en enhetlig förstoring av föremål utan att förvränga dem.

Denna kategori av enheter representeras av bordsskivmodeller på en klämma eller stativ och golvversioner av lampor med stativ, stativ, hjul eller plattform.

LED -förstoringslampor skiljer sig åt i linsförstoringsparametrar från 3 till 12 dioptrier och antalet lysdioder - 42-108 stycken, vilket påverkar ljusflödet. Fördelningen av ett stort antal lokala ljuskällor över hela lampans område bidrar till skapandet av en "skugglös" effekt, vars väsen kokar ner till bildandet av ett allmänt ljusflöde från en mängd lokala, som tar bort skuggan som kastas av föremålet som belysningsenheten står på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionella modeller

Tillsammans med konventionella lampor som drivs av ett 220-230 V-uttag finns också modeller med fällbara batterier. Fördelen med batteridrivna LED-enheter är deras kompakthet och förmåga att använda på resor. Priset på vägbelysningsalternativ kommer att vara högre, men deras praktiska och bekvämlighet är värt det.

Det finns bärbara modeller med trådlös laddning och en USB -port. Det här är trollstavar för dem som måste arbeta på natten eller bara gillar att läsa på kvällarna. Deras främsta fördel är möjligheten att ladda två enheter samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Valet till förmån för LED -bordslampor görs oftast på grund av deras funktionalitet. Därför är det viktigt att se till att den modell du gillar har de nödvändiga egenskaperna för att effektivt utföra huvuduppgiften, med hänsyn till de specifika driftförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft

Optimala effektvärden för stationära ljuskällor sträcker sig från 60 watt till 100 watt. Om du planerar att belysa en stor arbetsyta är det bättre att välja en 100-watts lampa. Den effekt som ögonläkare rekommenderar är begränsad till 75 W, med beaktande av vitpappers förmåga att reflektera ljus, vilket ökar ljusflödet.

När rummen endast belystes av glödlampor (LN), bedömdes luminescensljusstyrkan utifrån elförbrukningen. Därför användes 100 Watt LN för att belysa stora rum - vardagsrum, hallar eller matsalar. Med tillkomsten av LED -enheter som skiljer sig åt i ljusutbyte blev det inte helt korrekt att styras av detta kriterium.

Lampor med lysdioder tappar delvis ström på grund av adaptern, därför kan det finnas skillnader mellan strömförbrukningen och glödets ljusstyrka. Effekten hos LED -enheter och LN jämförs med en faktor 8. Antag att för att få belysning av ett rum, som tillhandahålls av en standard 60 Watt LN, måste du använda en LED -analog på minst 7,5 Watt. Ett alternativ till 200 Watt LN är en 30 W LED -källa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgtemperatur

Drifttemperaturintervallet för LED -enheter kan variera. Källor med ett varmt vitt ljus med en något gulaktig nyans är idealiska för lägenheter. Sådan belysning främjar avkoppling, vilket gör din vistelse så bekväm som möjligt. Neutrala vita lampor används bäst för att belysa arbetsytor.

På grund av dess särdrag säkerställer den neutrala färgen tydlig synlighet av alla detaljer, vilket eliminerar tunga ögonspänningar. Armaturer med en kallvit färg av en blåaktig nyans, liknande dagsljus, är lämpliga för kontor, offentliga institutioner.

Bild
Bild

Ljuseffektivitet

När du väljer LED -produkter är det viktigt att ta hänsyn till förhållandet mellan parametrarna för ljusflödet för enheter med lysdioder och LN. Ljusflödet mäts i lumen. Inte alla tillverkare vågar ange denna egenskap på armaturens förpackning.

I sådana fall är strömförbrukningen den enda riktlinjen för konsumenten. Närvaron av denna parameter förenklar valet av produkter. För lägenheter räcker det med LED -enheter upp till 10 watt. Ljusflödet för sådan LED -belysning liknar effekten på 60 Watt LN.

Bild
Bild

Bas typ

Alla typer av socklar installeras i moderna LED -ljuskällor. De vanligaste typerna av skruvunderlag är E-14 / E-27. GU-10 svängbara baser har tvåpoliga kontakter, så de är lämpliga för patroner där motsvarande stiftavstånd finns.

Fråga butiken vilken bas lampan har i den valda produkten. Det rekommenderas att välja LED -lampor med samma sockel som resten av lamporna i lägenheten. Till exempel, när en standard lamphållare med en gängad anslutning finns i en golvlampa och en ljuskrona, väljs en lampa med en identisk hållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusriktningsvinkel

Om konventionella LN lyser lika i alla riktningar, kan LED-källor sprida glödet i olika vinklar på 15-180 °. De nyaste glasbackmodellerna kännetecknas av en 360 ° belysningsvinkel. Att välja en LED-enhet för skrivbordet enligt spridningsvinkeln, fortsätt från dess syfte. Med smalstrålande armaturer skapar de accentbelysning av möbler, tillbehör och små funktionsytor. Sådana lampor är lämpliga för belysning av arbetsytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strömförsörjningskvalitet

Det är värt att veta att högkvalitativa nätaggregat är ganska stora. Vissa tillverkare tenderar att installera små, låga strömförsörjningar i lampor: sådana besparingar återspeglas i kvaliteten och hållbarheten hos LED-produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

När du väljer färgen på LED -lampan för arbete bör du undvika prickiga färger och föredra lugna nyanser av en neutral palett - vit, svart, grå, brun. Dessa färger stör inte koncentrationen och har en positiv effekt på synen. Enligt en liknande princip väljs en lampa för ett skolbarn; det är bättre att vägra från alltför färgstark design, ovanliga tryck och sura färger till förmån för monokromatiska nyanser av psykologiskt bekväma nyanser av grönt, blått, dämpat orange.

När det gäller den koloristiska lösningen av dekorativa lampor, utgår de i denna fråga från interiörens allmänna färgpalett och från vilken roll lamporna spelar i den. Det finns många alternativ. De kan fungera som accenter, späda ut svartvit inredning, stödja flerfärgade mönster och höja färgtemperaturen i en”sval” monokromatisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Förutom de angivna tekniska egenskaperna, när du väljer en LED -enhet, måste du ta hänsyn till ytterligare några punkter:

Skugggeometri och material

Plafondet kan vara matt, mörkt, transparent, färgat, vilket skapar ett mjukt, lugnande ljus, eller omvänt, ljust, fokuserat. Användningen av färgade genomskinliga nyanser låter dig skapa belysning av en viss nyans. Skärmar, där toppen är öppen, hjälper till att visuellt öka utrymmet och "lyfta" lågt i tak. Skrivarbetet är bekvämt när lampan har en skärm med öppen botten.

Materialet från vilket skuggan är gjord är också viktigt. Lampor med en skärm av högkvalitativ plast är det bästa alternativet för en plantskola. Nackdelen med metallnyanser är stark uppvärmning. När du väljer en LED-enhet för ditt personliga konto är det bäst att föredra produkter av mässing, glas, trä, porslin, kristall eller nyanser av högkvalitativa textilier.

Idealiska lampformar är konformade, trapetsformade och sfäriska, vilket bidrar till bildandet av ett bekvämt ljusflöde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

Huvudkriterierna för att välja en bordslampa för arbete är säkerhet och maximal bekvämlighet. Närvaron av ett rörligt stativ ger möjlighet att ändra lampans höjd och ljusflödets riktning. Tack vare den flexibla hållaren får produkten större rörlighet inom arbetsytan. Alternativt kan du överväga en modell med en klädnypa för att fixera enheten på bordet, som fungerar som en försäkring mot oavsiktliga fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Effektindikatorer

Vid val av effekt beaktas lampans syfte. Måttligt mättad, svag belysning är optimal för en lägenhet. En utmärkt lösning är dimbara LED -lampor, som låter dig ändra belysningen och ställa in en bekväm ljusnivå för arbete eller lek. Sensoriska modeller med en dimmer av samma är lämpliga för sovrummet, vardagsrummet och arbetsrummet.

Att köpa ett kraftfullt förstoringsglas till ditt hem är motiverat om du är allvarligt förtjust i handarbete och broderi, och ägnar mycket tid åt ditt favorit -tidsfördriv.

Helst bör färgtemperaturen på bordslampan vara naturlig dagsljus, vilket har en gynnsam effekt på vårt välbefinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringstips

Ett kompetent val av form, design, färg och kraft på en LED -bordslampa är halva striden, det är lika viktigt att placera den korrekt. Kom ihåg att endast under förutsättning av högkvalitativ, genomtänkt belysning blir arbetet produktivt och visionfriskt.

Så vad du behöver veta:

  • Bekvämt ljus på arbetsytan ska vara: mjukt - en gång och utesluta kontrasterande gränser - två.
  • Det är viktigt att glödet sprider sig jämnt över hela arbetsytan, vilket kan uppnås med rätt nyans i skuggan, som sprider ljus över det största möjliga området utan att skada ögonen.
  • Armaturens optimala placering är på vänster sida av användaren. Tillåtet när lampan står framför en sittande person. I båda fallen kommer skuggan inte att störa skrivandet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När den placeras på bildskärmens arbetsyta placeras ljuskällan på ett sådant sätt att ljusflödets riktning mot skärmen utesluts.
  • Det är bättre att täcka en bänkskiva med en reflekterande yta så att bländning inte distraherar från arbetet och inte irriterar ögonen.
  • När du väljer en bordslampa för en student, ge företräde åt nyanser som täcker hela belysningselementet: på så sätt kan du undvika den "skärande" ljuseffekten som är skadlig för ögonen på grund av det direkta ljusflödet.

Rekommenderad: