Rack För Blommor (81 Bilder): Golv Och I Fönsterbrädan, Bakgrundsbelyst. Gör Det Själv. Modell För Balkong, Trä Och Andra För Växter

Innehållsförteckning:

Video: Rack För Blommor (81 Bilder): Golv Och I Fönsterbrädan, Bakgrundsbelyst. Gör Det Själv. Modell För Balkong, Trä Och Andra För Växter

Video: Rack För Blommor (81 Bilder): Golv Och I Fönsterbrädan, Bakgrundsbelyst. Gör Det Själv. Modell För Balkong, Trä Och Andra För Växter
Video: Så får du ett skönt golv på balkongen 2024, Maj
Rack För Blommor (81 Bilder): Golv Och I Fönsterbrädan, Bakgrundsbelyst. Gör Det Själv. Modell För Balkong, Trä Och Andra För Växter
Rack För Blommor (81 Bilder): Golv Och I Fönsterbrädan, Bakgrundsbelyst. Gör Det Själv. Modell För Balkong, Trä Och Andra För Växter
Anonim

En hylla är en mycket bekväm och funktionell möbel. Det finns många olika typer av hyllor. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på modellerna som är utformade för att lagra blommor, och också lära oss hur man väljer dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Moderna hyllor finns i det bredaste sortimentet . Valet av köpare erbjuds av ett stort antal modeller som är utformade för olika användningsändamål. Strukturer för förvaring av leksaker, böcker, samlarobjekt / utställningsartiklar och naturligtvis inomhusväxter är särskilt efterfrågade. De sista kopiorna kommer aldrig att förlora sin popularitet, eftersom de har många positiva egenskaper. Låt oss bekanta oss med dem.

  • Den största fördelen med sådana möbler är att tack vare dem kan ägarna snyggt ordna sina favoritblommor . På grund av detta ligger plantorna inte bara på ett bekvämt ställe för dem, utan blir också en mer attraktiv inredningsdetalj.
  • På växlar kan de kompletteras med olika detaljer som är nödvändiga för dem . - till exempel korrekt installerade belysningsarmaturer.
  • Det är mycket bekvämt att ta hand om inomhusväxter när de står på stället . Det är lättare att komma till dem, det är lättare att genomföra alla möjliga vårdprocedurer.
  • Moderna modeller av hyllor har en vacker och effektiv design . Korrekt utvald möbelstruktur kan bli ett harmoniskt tillskott till inredningen. Rackarna i fråga är gjorda i olika stilar. Så, på försäljning och på beställning, kan du köpa både moderna och klassiska eller till och med vintagemodeller.
  • Moderna tillverkare tillverkar en mängd olika hyllor gjorda av miljövänliga och säkra material . Sådana möbler är inte bara absolut säkra för hushållens medlemmars hälsa, utan kan inte heller påverka hemblommornas tillstånd negativt.
  • Blomställningar är också attraktiva eftersom de kan göras för hand . Hemmagjorda mönster, klart framställda enligt instruktionerna, är inte på något sätt sämre än fabrikskopior. Själva arbetet är enkelt och tidskrävande.
  • Moderna modeller av blomsterhyllor är gjorda av olika material och har olika typer av mönster . Detta tyder på att köparen kan välja det bästa alternativet med alla önskemål och preferenser.
  • Racket kan användas inte bara för att placera inomhusväxter . Ofta, på sådana grunder, visas olika dekorativa föremål - figurer, figurer, olika typer av inredningar och till och med belysningsarmaturer. Detta bekräftar återigen mångsidigheten i hyllorna.

Tack vare högkvalitativa och pålitliga hyllor lockar inomhusväxter mer uppmärksamhet och stannar aldrig "i skuggan" och visar upp sig på en sådan möbelstruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Möblerna i fråga är indelade i olika typer. Strukturer görs med förväntan på en annan typ av installation, de har en enhet som skiljer sig från varandra. Hyllformar kan också variera. Låt oss titta närmare på de mest populära och efterfrågade modifieringarna av sådana möbeldesigner för blommor.

Utomhus . Den klassiska modifieringen av växtstället inomhus. Vanligtvis placeras sådana modeller på vilken ledig plats som helst i rummet. Det är mycket bekvämt att använda golvställ, eftersom människor inte behöver böja sig eller sträcka sig högt uppåt för att ta hand om gröna husdjur (förutsatt att hyllan / lådans höjd är optimal).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllhylla . Ännu en av de mest praktiska och praktiska lösningarna. Ett hyllställ är en produkt som finns i många hem. Ofta är dessa upphängda strukturer som är fästa på väggen.

De ser särskilt imponerande ut när de kompletteras med vacker belysning. En sådan detalj kan ljust dekorera den befintliga interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rack-slide . En snygg lösning som ser inte mindre attraktiv och modern ut. På en glidställning kan ägarna antingen ordna blomkrukor eller kombinera dem med böcker eller tidskrifter som visas i grannskapet. Som ett resultat blir designen inte bara attraktiv, utan också mer funktionell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rackstege . En icke-trivial modell med en lutande vikningsstruktur. Detta är en slags kompakt trappstege, på trapphyllorna där krukor med inomhusväxter är placerade. Storleken på sådana stegar är väldigt olika. De kan vara både kompakta och mycket stora och höga - det finns många alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnhyllor . Den optimala lösningen för ett rum som inte har en stor yta. Hörnstrukturer kräver minst ledigt utrymme. De placeras i ett fritt hörn av rummet, medan resten av området lämnas opåverkat. På hörnhyllor visas ofta inte bara blomkrukor, utan även andra dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rack för installation i fönsterbrädan . Alternativ som är utformade för att placeras på fönsterbrädans yta är mycket populära. Detta är en utmärkt lösning för ljusälskande blommor, eftersom det kommer att finnas ett fönster väldigt nära, och därför naturligt ljus. Fönsterhyllor är ofta gjorda av metall eller metall i kombination med trä. Praktiska och bekväma växtställningar kommer från sådana material.

Ett blomsterställ kan ha en enkel eller mer komplex struktur. Det finns kompakta och mycket stora mönster för krukväxter i krukor och lådor.

Sådana coasters är också både utomhus och hemma. Valet av ett lämpligt alternativ beror på köparens önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Blomställningar är gjorda av en mängd olika material. Butikerna erbjuder trä-, plast-, metall- och till och med glasmodeller. Det är möjligt att välja rätt produkt för en inredning av vilken stil och färg som helst. Låt oss ta reda på vilka egenskaper blomställningar av olika material har.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metallställningar är mycket populära. Om köparen letar efter det mest hållbara och pålitliga stället för inomhusväxter, är detta den bästa lösningen . Dessa strukturer utsätts inte för förfall, deformation. De kan inte brytas eller splittras, av misstag böjas eller brytas. Metall är det mest pålitliga, hållbara och slitstarka materialet som kan hålla i många år, samtidigt som det förblir lika attraktivt som den dag du köpte stället.

Metallställningar kännetecknas av stabilitet och maximal användbarhet . Men dessa modeller har ofta en imponerande vikt, särskilt med imponerande dimensioner. Bucklor kan ligga kvar på golvet från ett sådant ställ och förstöra finishen. Att flytta tunga modeller från plats till plats kan vara problematiskt. Modifikationerna i fråga är mer lämpliga för moderna inredningsstilar. Om racket är smidd är det platsen för det i atmosfären, designad i Provence -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Många köpare föredrar att ta plastställ. Sådana strukturer är lätta, så att de enkelt kan överföras från plats till plats och transporteras vid behov . Golvet lider inte av effekterna av plastdelar. Plastställ finns i det bredaste sortimentet. Detta material kan ha absolut vilken färg som helst, därför är det möjligt att hitta en lämplig produkt för vilken inredning som helst.

Trots anspråkslöshet, stort sortiment och enkelhet i enheten kan plastställ inte kallas de högsta kvalitet och vinnande modeller . Plast är inte helt miljövänligt. När du köper produkter från det är det viktigt att se till att det inte finns några farliga ämnen i dess sammansättning. Plast är dåligt lämpad för målinriktad växtförädling. Hyllor i plast kan lätt brytas, böjas och till och med delas.

Detta material kan inte jämföras med metall när det gäller hållfasthet och slitstyrka. Under påverkan av direkt solljus börjar plasten blekna och tappar färgernas ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

I butiker kan du också hitta mycket vackra blomsterställningar av glas. Vanligtvis är glasdelar fästa på en pålitlig metallram, på grund av vilken strukturen är så tillförlitlig och hållbar som möjligt. Dessa modeller kännetecknas av sitt attraktiva utseende . De utsätts inte för sönderfall och kräver inte ytterligare skyddande behandlingar. För ett litet rum kommer ett glasställ att vara en vinnande lösning, eftersom det inte kommer att belasta inredningen.

Även den högsta kvalitet och de mest pålitliga glashyllorna kan av misstag brytas . Strukturer för vilka man valde fel plats, liksom de ställningar på vilka blomkrukor ofta ordnas om från plats till plats, är mottagliga för sådana problem. Smutsiga märken, damm och fingeravtryck finns också lätt kvar på glaset. Ägarna måste ständigt rengöra sådana möbler, eftersom all smuts på den omedelbart fångar ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trähyllor är den bästa lösningen. Trä är ett miljövänligt material som inte innehåller farliga eller skadliga ämnen . Dessa modeller ser eleganta och presentabla ut, är konstruerade för en lång livslängd och utsätts inte för mekaniska skador. Även om det uppstår repor eller repor på träytan kan de enkelt tas bort genom restaurering.

Naturligt trä behöver ordentlig vård . Det måste behandlas med skyddande impregneringar så att det inte börjar ruttna, torka ut eller kollapsa under påverkan av skadedjur. Ofta är massiva träställningar tunga, så att de kan skada golvet på samma sätt som motsvarigheter i metall.

Modeller gjorda av naturmaterial kan vara mycket dyra, särskilt om de är gjorda av sällsynta och elitarter som ek, teak eller bok.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Låt oss ta reda på vad du behöver vara uppmärksam på för att välja ett bra blomsterställ och inte bli besviken på köpet

  • Först och främst måste du ta hänsyn till strukturens dimensioner . Välj den plats där du ställer stället med inomhusväxter. Mät den för att veta exakt vilka dimensioner det planerade köpet ska ha. Med mätningarna tagna, gå till affären.
  • Välj den perfekta rackmodifieringen . Butikerna säljer både konventionella vägghyllor och hyllstegar och många andra alternativ. Bestäm vilken design du föredrar, vilket alternativ som är mer bekvämt för dig att använda.
  • Det rekommenderas att välja hyllor gjorda av miljövänliga och högkvalitativa material . Möbler måste vara starka, stabila och hållbara. En obehaglig kemisk lukt ska inte utgå från den. Kom ihåg - dina husblommor kommer att finnas här, så skadliga och giftiga material kan drabba hälsan hos alla levande organismer.
  • Var uppmärksam på utformningen av blomsterstället . Möbler ska harmoniskt passa in i den inre komposition som du planerade att omge den med. Om du försummar detta kriterium kommer racket att sticka ut från den övergripande bilden, vilket gör det mindre harmoniskt och attraktivt.
  • Kontrollera möbler noga innan du betalar . Racket ska vara fritt från repor, trasiga delar, skav, flis och andra skador / defekter. Om någon hittades är det lämpligt att överge köpet och leta efter ett annat alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

Placera rätt blomsterställ på rätt plats. Tänk på var sådana stativ kan installeras:

  • ofta placeras ställningar nära en fri vägg i rummet, men så att diffust solljus faller på växterna;
  • fönsterbrädan eller områden nära fönstret är också lämpliga för rackets placering;
  • hörnmodeller placeras i ett otomt hörn av rummet;
  • du kan ta ställningen till balkongen eller loggian;
  • alternativ för gatan, utställd i trädgården eller vid ingången till huset, fäst vid husets fasad eller till fönsterkarmar på utsidan.

När du väljer en plats för att installera möbler är det viktigt att se till att det inte blockerar passagen och tillgången till andra föremål i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Som nämnts ovan är blomsterstativ inte svåra att göra med egna händer . Detta är ett enkelt jobb, men det kräver strikt följning av instruktionerna. Låt oss ta en titt på hur man korrekt gör en sådan möbel för att placera inomhusväxter. Det enklaste alternativet är en plywoodplåtmodell.

För att samla det måste du fylla på med följande verktyg:

  • elektrisk sticksåg;
  • borra;
  • sandpapper;
  • roulett.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av materialet behöver du följande:

  • plywoodplåt;
  • 2 förnicklade rör;
  • flera fästelement för hyllor;
  • lack eller färg för dekorativ efterbehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu ta en titt på monteringsstegen

  • Först måste du rita ritningar av den framtida produkten . I enlighet med dem blir det mycket lättare att montera stället.
  • Det är viktigt att hitta en plats där du kommer att placera din hemlagade produkt och ta noggranna mätningar . Baserat på detta måste du göra lämplig markering på ett plywoodskiva och rita konturerna på hyllorna. De kan formas till nästan vilken form som helst.
  • I enlighet med den applicerade konturen, skär arbetsstyckena med en sticksåg .
  • Nu måste du klippa alla nödvändiga hål och slipa alla komponenter i strukturen . Hyllorna måste lackeras i flera lager. Du kan använda färg istället för lack. Om hyllorna är utrustade med belysning kommer racket att visa sig vara särskilt effektivt och elegant. Nu kan du montera strukturen.
  • Du måste sätta in rör i hålen och fixa dem säkert . Hyllorna ska placeras parallellt med varandra och i en vinkel på 90 grader mot rören.
  • Den färdiga produkten fästs på väggen . För att göra detta kan du använda robusta fästen som är fästa på botten och toppen.

En enkel men pålitlig och vacker design är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

En ordentligt utvald eller tillverkad möbel för blommor kan bli en elegant inredning. Låt oss titta på några bra exempel.

En produkt med snövit plasthyllor och sidoställ i trä kommer att se enkel och vacker ut på en vit fönsterbräda . Det kan vara en smal miniatyrstruktur med charmiga fioler eller andra medelstora blommor arrangerade på den.

Bild
Bild

På fönsterbrädan kan du sätta en original minirack med trappsteg med två "stegar" nedåt . Orkidéer eller andra vackra inomhusväxter kan placeras på en sådan ställning. Ett sådant rack kommer att se original och elegant ut.

Bild
Bild

Ett hopfällbart stegarack i naturligt ljust trä ser minimalistiskt ut . På hyllstegen i en liknande design kommer det att vara möjligt att ordna medelstora och stora krukor med omfattande inomhusväxter. Detta är en bra lösning för minimalism och miljövänliga interiörer.

Bild
Bild

Den perfekta lösningen för en loftstil - vägghylla med trästöd och svart metallstöd. På denna grund kan du ordna växter i enkla vita krukor, samt inramade foton och andra dekorativa element.

Rekommenderad: