Loft-stil Lampa (32 Bilder): En Ljuskrona Av Vattenrör Med Egna Händer, En Hängande Eller Vägglampa Av Trä

Innehållsförteckning:

Video: Loft-stil Lampa (32 Bilder): En Ljuskrona Av Vattenrör Med Egna Händer, En Hängande Eller Vägglampa Av Trä

Video: Loft-stil Lampa (32 Bilder): En Ljuskrona Av Vattenrör Med Egna Händer, En Hängande Eller Vägglampa Av Trä
Video: rustik trävägglampa 2024, April
Loft-stil Lampa (32 Bilder): En Ljuskrona Av Vattenrör Med Egna Händer, En Hängande Eller Vägglampa Av Trä
Loft-stil Lampa (32 Bilder): En Ljuskrona Av Vattenrör Med Egna Händer, En Hängande Eller Vägglampa Av Trä
Anonim

Interiörer i loftstil kännetecknas av närvaron av ett stort antal ljuskronor och lampor som ger utrymmet diffust ljus. De har lakoniska former och är gjorda av metall, glas eller trä. Dessa lampor hängs ofta på kedjor och rep, vilket betonar originaliteten och uniken i den urbana stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karaktärsdrag

De unika egenskaperna hos stadsdesign återspeglas i organisationen av inre belysning. Denna design kräver användning av en mängd olika ljuskällor för funktionella ändamål och rumsinredning . Alla ljuskällor i industriell stil är ergonomiska och tekniskt avancerade, gjorda i lakoniska geometriska former och har strikta färger. De innebär användning av fragment av teknisk kommunikation i hårda färger.

Användning av dekorativ målning, dukar och lampskärmar med rolig "hängning" är inte tillåten här.

Bild
Bild

Det finns inga begränsningar för platsen för ljuskällorna. Belysningssystemet innehåller en stor ljuskrona, vägglampor och golvlampor i slumpmässig ordning. Vanligtvis placeras i rummet:

  • upphängningsprodukter på rep eller kedjor med justerbar längd;
  • stativ med massiva stöd, inklusive glidande och fritt rörliga i rummet;
  • belysningsanordningar på träpaneler med ett stort antal lampor, vilket skapar en något diffus belysning av rummet;
  • spot mini-lampor för rumszonering;
  • LED -belysning (i korridoren, under taket).
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg som krävs

Valet av material för egen produktion av ljuskronor och lampor beror på de visuella egenskaperna hos stilen som imiterar fabriksgolvet. I detta tema är färgglada färger och textilinredningsprodukter oacceptabla. Dekorationen här är begränsad till praktiska, funktionella element - det kan vara en blank kedja, en ståltrådshängare eller en switch i industriell stil.

Vanligtvis, för tillverkning av gör-det-själv loftlampor, använder de:

  • metall - sticklingar av avloppsrör, stålhörn, kanal samt fragment av skär och andra volymetriska element;
  • plast och glas - i form av en panel för placering av glödlampor och enkla lampskärmar;
  • trä med minimal dekorativ bearbetning - snitt och fragment av oredade stockar och brädor;
  • rostfritt stål, mässing, samt kromelement;
  • bitar av tråd, trådar och stålkablar;
  • strålkastarhus, kylarreflektor eller gatlampa med reflektorer.
Bild
Bild

För att dekorera ljuskronor och lampor i urban stil används ofta motstående material stiliserade som retro; glasflaskor, plastbehållare, skärmar samt gamla lampor och kablar används. Alla dessa dekorativa element måste ha ett dämpat färgschema . Typiskt för stilen är mörkgröna, grå, stål och bronsfärger. Accentfärgning av enskilda delar av den centrala ljuskronan är tillåten - det kan vara en nyans i orange, gult eller senap. Alla andra apparater ska vara gjorda av trä med konserverad konsistens eller rå metall.

Taklampor används för zonindelning rum . Den mest populära lösningen är att fästa lampor på balkar med stora kedjor. Med en sådan enhet kan du justera ljusflödets riktning i ljuskronan.

Ganska efterfrågad i rymliga rum inredda i industriell stil, väggsconces . Dessa armaturer måste vara mycket funktionella och enkla i formen. De är vanligtvis fästa med kedjor eller krokar. Alla enheter måste vara utrustade med ergonomiska omkopplare.

Bordslampor kan användas i en mängd olika funktionsområden. Normalt levereras dessa armaturer för två kompakta krökta rörlampor med ventiler. I rum där betong råder i dekoration är det bättre att göra lampor av glas och trä.

För att skapa snygga golvmoduler kan du använda strålkastare eller strålkastare . Gatlampor ser väldigt originella ut i rum i loftstil.

I självtillverkade lampor av alla slag är det lämpligt att artificiellt åldra alla metalliserade ytor, och deras design kommer att komplettera decoupage från fragment av affischer och gamla affischer.

Bild
Bild

DIY -tillverkning

En original lampa med loft-tema kan tillverkas oberoende, med bokstavligen onödigt garagepulver. Till exempel kan ett vanligt stativ från ett snitt av alla rör, ventiler och buntar av ledningar betona ett industriellt tema. För tillverkning av själva lampan är begagnade delar och reservdelar från konventionella belysningsanordningar lämpliga.

Mässing

Snygg atmosfärisk armatur kan tillverkas av mässingselement. Du behöver följande material:

  • lampor - 5 st.;
  • mässingsrör (korta och långa) - 10 st.;
  • mittrör, det längsta - 1 st.
  • montering enligt rörens diameter (med dess hjälp monteras lampans balkar på huvudröret) - 1 st. (med fem kranar för fixering av balkarna);
  • upphängning till balkar;
  • gångjärn med justerbar längd - 5 st.
  • uttag för lampor - 5 st.;
  • elektrisk ledning av erforderlig längd;
  • isoleringstejp.
Bild
Bild

Arbetstrinn

  1. Först måste du göra ledningarna. Locket vrids från patronerna och trådarna är anslutna. En kabel förs genom rören, sedan kopplas rör av olika storlekar med hjälp av gångjärn.
  2. Trådarnas ändar skärs så att inte mer än 3-4 cm återstår för vridning med den centrala kabeln. Rörens kanter skruvas fast i patronerna.
  3. Den framtida lampans strålrör skruvas fast i armaturen och sedan görs kabeldragningen - de svarta trådarna är anslutna till de svarta venerna och de vita till de vita.
  4. Öppna sektioner av ledande anslutningar är lindade med eltejp och försiktigt instoppade inuti det centrala mässingsröret - hela strukturen kommer att hållas på den.

Resultatet är en elegant industriell ljuskrona. Det återstår bara att fixa det i taket och skruva in glödlamporna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På baren

En urban design bordslampa kan konstrueras av glödlampor och flera stålstavar. Det kommer att se spektakulärt ut både i arbetsutrymmet och i kontorsutrymmet. Grundläggande material och verktyg:

  • långt metallrör;
  • hörn och tees för sammanfogning av arbetsstycken;
  • kedjor (rep, rep);
  • cylindrisk metallämne;
  • borra;
  • en kabel utrustad med en strömbrytare och ett uttag;
  • limpistol;
  • isoleringstejp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetstrinn

  1. Alla metallstycken måste rengöras från smuts och avfettas.
  2. Upphängningar (rep, sladd eller kedja) är fixerade i ändarna på metallstången.
  3. Basen i strukturen är utrustad med elektrisk utrustning. Tråden leds, fixerar den till upphängningarna, och en patron är installerad på alla hängande moduler. Den framtida lampan kompletteras med en metallskärm och en glödlampa skruvas in.
  4. Innan du hänger måste du justera huvudstångens position - om du vill kan du hänga den i en vinkel mot taket eller i horisontell riktning.
Bild
Bild

Från vattenledningarna

Att arbeta med metallvattenledningar kräver träningskunskaper. I avsaknad av en sådan skicklighet bör du fylla på rester från den gamla rörledningen - det finns redan trådar på dem.

För att skapa en snygg lampa behöver du:

  • hörn och tees;
  • segment av stål- eller aluminiumrör av flera längder och diametrar (dessa parametrar väljs av befälhavaren själv);
  • elektriska element: lampor, kabel, uttag, strömbrytare;
  • en hacksåg för metall, liksom spakar för att forma en tråd.
Bild
Bild

Arbets Beskrivning

  1. Det rekommenderas att du ritar en grov ritning först. Från det kan du bestämma det erforderliga antalet ämnen och deras längd. Viktigt: när du planerar arbetet bör du komma ihåg att armaturen blir ganska tung.
  2. En lampa med en trädstruktur ser mest effektiv ut, för vilken det är nödvändigt att bilda samma antal grenar på varje sida (patroner skruvas in i dem).
  3. Efter det, med hjälp av sprayfärg, färga hela strukturen och låt torka.
  4. Om lampans typ passar dig helt kan du säkert fästa den i taket och skruva in glödlamporna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av plast

Du kan också bygga en bra lampa i loftstil av plast- eller metallplaströr. För att tillverka en budgetekonomisk modell behöver du:

  • skärning av plaströr med trådar;
  • nödvändiga beslag;
  • kompakta glödlampor;
  • sprayfärg (silver, guld eller brons).

Tillverkningsalgoritm

  1. Först måste du rita ett diagram och tänka på typen av anslutning av delar. Designen kan ha en komplicerad form eller en enkel symmetrisk.
  2. När beredningen och bearbetningen av alla använda material är slutförda kopplas de huvudsakliga strukturelementen steg för steg i enlighet med diagrammet med hjälp av beslag.
  3. De insamlade produkterna målas jämnt på alla sidor, torkas och målas sedan igen.
  4. Det återstår bara att hänga den färdiga lampan i taket.
Bild
Bild

Arbetsexempel

I interiörer av denna stil används vanligtvis okonventionell väggdekoration. I de flesta fall imiterar de betong eller tegel, liksom grovt gips. För att dessa ytor ska se harmoniskt ut med belysningssystemet används de enklaste alternativen för att utforma bakgrundsbelysningen.

Industriella lampor

I en industriell inredning måste armaturer av denna typ i sin design kombinera en mängd olika metallelement, sladdar, uttag och lampor. De kan anslutas i vilken form som helst i enlighet med idén om deras skapare. Stora kroppselement är vanligtvis målade i benvita, grafit, silver eller andra diskreta nyanser . De blandas harmoniskt med väggens struktur i en urban miljö.

Ljuskronor kan innehålla levande element. Till exempel en röd inskription, ett larmskylt, en strålningssymbol och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor i retrostil

Man bör komma ihåg att sådana loft-tema lampor inte innebär användning av tyg lampskärmar från mormors bröst. Vid utformningen av sådana lampor används trä- eller metallbaser från trasiga golvlampor, på vilka ovanliga lock är fixerade . Det kan vara grovt färdiga träelement eller till och med en begagnad perforerad trumma från en tvättmaskin.

De viktigaste dekorativa elementen är alla typer av kugghjul, stora ringar och andra mekaniska element. En sådan lampa kommer att skapa en speciell steampunk -atmosfär i rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Original designidéer

Om du undersöker snygga urbana ljuskronor och lampor på sidorna i designtidningar kommer du att märka att de i de flesta fall är gjorda av elementära material. Det är inte svårt att göra en sådan belysningsenhet, det räcker bara med att komma ihåg platsen för dess element, liksom sättet att ansluta dem . Självskapande av en ljuskälla låter dig avsevärt spara pengar och skapa en original sak som har alla chanser att bli ett centralt element i inredning.

Rekommenderad: