Vintage Ljuskronor (37 Bilder): Vintage Hängande Och Tak Trämodeller Och I Retrostil Med änglar

Innehållsförteckning:

Video: Vintage Ljuskronor (37 Bilder): Vintage Hängande Och Tak Trämodeller Och I Retrostil Med änglar

Video: Vintage Ljuskronor (37 Bilder): Vintage Hängande Och Tak Trämodeller Och I Retrostil Med änglar
Video: Acro lampa från Flos - se den och njut av den 2024, Mars
Vintage Ljuskronor (37 Bilder): Vintage Hängande Och Tak Trämodeller Och I Retrostil Med änglar
Vintage Ljuskronor (37 Bilder): Vintage Hängande Och Tak Trämodeller Och I Retrostil Med änglar
Anonim

Korrekt belysning är en viktig aspekt av inredning. Dess kompetenta organisation i rummet kommer att ge en känsla av mys och bekvämt tidsfördriv när som helst på dagen, och kan också visuellt förändra utrymmet till det bättre. Vintage ljuskronor kan vara en riktig höjdpunkt i ditt hem. Denna artikel tittar på hur du kan kombinera vintage och moderna heminredning.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Vintage -belysningselement är de som skapades och var populära i början av 1900 -talet. Numera skapar designers många halvantika saker som passar perfekt in i den moderna inredningen och ser inte sämre ut än antikviteter. Men om du vill kan du hitta verkliga exempel på den tidens mode, noggrant bevarade av samlare.

Produkter i denna stil kännetecknas av en speciell skrytande lyx. De var tvungna att visa sin ägares status under oändliga bollar och mottagningar. Rika människor dekorerade inte bara hallar med sådana ljuskronor, utan också vanliga rum för att locka ytterligare uppmärksamhet och visa upp sin rikedom.

Bild
Bild

Du bör överväga mer detaljerat hur mästarna under dessa år arbetade:

  1. Dyrt material föredrogs, som skulle hålla i mer än ett dussin år och se spektakulära ut (för att matcha sina ägare).
  2. Ofta använde de flera material, kombinerade naturliga och dyra material, och lampskärmar broderades med guldtrådar, dyra textilier och dekorerades dessutom med kristall.
Bild
Bild

För närvarande erbjuder tillverkare många produkter i denna stil för olika köpares smaker. Oftast är det eleganta produkter med många mönster. De kan vara både enkla och lakoniska och pretentiösa. Vintage-föremål kan målas i en färg eller kompletteras med flerfärgade skär.

Bild
Bild

De som bryr sig om bevarande av naturen och föredrar miljövänliga material kan välja utsökt träverk. Ren kristallampor är också lämpliga. Vid tillverkning av sådana kopior finns det inga skadliga ämnen, och ljuskronans eller lampans delar behandlas inte med skadliga kemikalier, vilket också är ett plus.

Dessa ljuskronor ser bra ut med moderna och retroinredning. Denna lampa gör den moderna interiören mer aristokratisk och ovanlig. Hon ser vacker och lämplig ut i vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många sorter av ljuskronor i vintage -stil. De skiljer sig åt i design och är utformade för olika inredningsstilar. Intressanta alternativ som ger genklang i hjärtat hos många älskare av denna stil ges nedan.

Smidd . Dessa ljuskronor ser väldigt sofistikerade ut. Hela strukturen monteras med metallkedjor och fästs i taket. Det ser ganska imponerande och intressant ut. Sconces kan se ut som ljusstakar med ett överflöd av ljus. Ibland finns det ovanliga lampskärmar av glas. Dessa ljuskronor är ofta koppar eller bruna. Detta beror på den mörka färgen på det material som produkterna är tillverkade av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kristallmålade ljuskronor var utbredd under Sovjetunionen. Varje förmögen familj hade kristallampor som en symbol för välstånd och hög position i ägarnas samhälle. Många sökte spara pengar och köpa en sådan ljuskrona för att framstå i andras ögon som rika människor. Numera finns det ett stort urval av belysningsarmaturer i den här stilen, men det bör noteras att vissa alternativ ser smaklösa ut. Du måste välja dem mycket noggrant. Kristallkronor med tillägg av färgade element ser intressanta ut; under strålarna av konstgjord belysning ser dessa modeller mest imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastlampor är ett vanligt alternativ idag. Naturligtvis hittar du knappast originalplastprodukter från början av 1900 -talet. På den tiden användes detta material ännu inte, men under andra halvan av seklet började de göra intressanta versioner av plastkronor. Till exempel ljusa och blommande plattor, som såg ganska imponerande ut och lockade gästernas ögon. Sådana detaljer kan se bra ut och dekorera olika rum, till exempel ett sovrum och en entré.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä . Detta material är särskilt bra på att förmedla den gamla atmosfären. Den önskade inre tonen kan ställas in även med ett så enkelt inre element som en ljuskrona. Detta kommer att räcka. Denna kategori av antikviteter finns fortfarande kvar i toppen av alla artiklar i vintage stil. En sådan lampa passar in i vilken inredning som helst och kommer att kombineras med valfritt material. Ett sådant köp kommer att glädja dig i många år, med rätt skötsel av produkten.

Under förra seklet var träkronor särskilt uppskattade, och hantverkare försökte investera i dem mer än bara skräddarsydda arbeten. Ägarna tog också stor omsorg om sådana produkter. Eftersom arbetet gjordes på beställning motsvarade det kundens preferenser så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern teknik gör det möjligt att göra mer eleganta och billigare ljuskronor med änglar, vilket inte påverkar produktens kvalitet på något sätt. Tvärtom kan de se bättre ut än äkta träprodukter. Men det bör komma ihåg att sådana modeller behöver särskild vård, liksom en speciell temperaturregim. Rum som vardagsrum och sovrum är idealiska för installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Trots att vintage -hängen har ett ganska specifikt utseende, med rätt arrangemang och klart utvalda färger på inredningsartiklarna, passar stiliserade eller antikviteter väl in i alla ensembler. De kan vara ett bra tillskott och höjdpunkt i rummet. Sådana saker glädjer ägarnas ögon och går inte obemärkt förbi av gästerna.

Land . Detta är ett av de alternativ där rädslan för att ljuskronan kanske inte passar in i husets inre bör kasseras helt. Lampor med en smidesjärnbas eller ljuskronor med kedjor och ett överflöd av lampor passar in i ett rum i denna stil. Sådana saker kommer att inspirera stämningen av en lugn sommarkväll på en cowboy -ranch eller en ensam bar i den amerikanska stäppen. När du väljer denna stil är det värt att titta närmare på vintage takkronor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence . Denna stil används när du vill göra ditt hem mysigt, ge känslan av ett hem och en avskild plats till sin atmosfär. Antika lampor kommer att komplettera en sådan ensemble perfekt. Sconces, lampor med nyanser och ljuskronor kan användas i denna stil både separat och tillsammans. I den här situationen kommer de inte bara att verka krångliga eller fula, utan kommer också att betona alla stillinjer.

Tygskärmar är det bästa alternativet för provensalska lampor. Små mönster, söta blommor och inslag av flora och fauna - ett sådant tryck kommer bara att betona produktens skönhet och nåd. Dessa lampskärmar fungerar särskilt bra med element som är smidda av metall. Så du får en magnifik belysningsstruktur som passar perfekt in i utformningen av ett hus utanför staden eller en sommarstuga. Antika ljuskronor är i god harmoni med smidesjärnmodeller i antik stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiskt och modernt . Många designers hävdar att vintage ljuskronor kan smälta in perfekt med den klassiska stilen. Antika föremål med många lampor och lampor kommer att ge ditt rum uttrycksfull och fashionabel dekoration. Denna ljuskrona är perfekt för de rum där du tillbringar mest tid eller kopplar av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . Om din lägenhet är inredd i modernistisk stil kan du också använda produkter i vintage -stil. Mängden belysningsarmaturer på marknaden kan vilseleda dig först, men ändå hitta sådana modeller som passar perfekt in i den moderna stilen och blir en viktig detalj i interiören. De kommer att locka gästernas uppmärksamhet och bli en verklig höjdpunkt i rummet. Vi rekommenderar att uppmärksamma produkter med metall- och träelement.

Denna populära stil kännetecknas av interiör- och inredningsartiklar med vågiga och graciösa linjer. Spektakulära vintage ljuskronor med liknande dekorationer är mycket lätta att hitta, eftersom de är ganska vanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kan dra slutsatsen att vintage ljuskronor är ett tidlöst alternativ för att belysa ett rum. De passar perfekt in i alla rum. Hitta ett intressant alternativ som perfekt kompletterar din inredning och kommer att bli en speciell och unik produkt i din lägenhet.

Rekommenderad: