Trearmiga Ljuskronor (39 Bilder): Takarmar Med Fem Armar Och Enarmade Tak Med Riktningslampor

Innehållsförteckning:

Video: Trearmiga Ljuskronor (39 Bilder): Takarmar Med Fem Armar Och Enarmade Tak Med Riktningslampor

Video: Trearmiga Ljuskronor (39 Bilder): Takarmar Med Fem Armar Och Enarmade Tak Med Riktningslampor
Video: Unboxing and Installation 3 Lights Lotus Chandelier Ceiling Light | Imper!al Pendant Ceiling Light 2024, Maj
Trearmiga Ljuskronor (39 Bilder): Takarmar Med Fem Armar Och Enarmade Tak Med Riktningslampor
Trearmiga Ljuskronor (39 Bilder): Takarmar Med Fem Armar Och Enarmade Tak Med Riktningslampor
Anonim

Det är omöjligt att överskatta betydelsen av belysning i interiören, därför ägnas alltid särskild uppmärksamhet åt belysningsarmaturer. Samtidigt är den mest populära bland alla olika lampor och lampor en armkrona med olika antal armar och olika dekorativa prydnader.

Bild
Bild

En universell lösning för alla interiörer

De första hängande lamporna är mer än 1500 år gamla. De uppträdde först under det bysantinska riket. De förvandlades dock till ljuskronor, som inte bara blev ett sätt att belysa stora rum, utan också en ljus dekoration, bara på 1500 -talet.

De första kristallkronorna dekorerade palatset för franska kungar och dignitärer. Själva ordet "ljuskrona" kommer från franska "att belysa", "att lysa".

Bild
Bild
Bild
Bild

I sin form liknade de nya lamporna en ljuskrona och bestod av många ljusstakar. Ursprungligen var ljuskronan en ganska dyr dekoration, men med tiden kunde enklare versioner av "palats" -lampor tillhandahållas av vanliga invånare.

Med uppfinningen av elektricitet ändrades hängande lampor endast något - ljus ersattes först med glödlampor, sedan med LED -element. Men samtidigt förblev ljuskronans övergripande design, inklusive dess klassiska armar, oförändrad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Carob -ljuskronornas tidlösa popularitet beror på olika faktorer, inklusive deras många fördelar:

  • Mångsidighet. De kan användas som huvud- eller tilläggskälla för belysning, i alla rum av alla storlekar och ändamål.
  • Enkel att montera och använda. För insamling och installation av ljuskronan krävs det inte för att locka till sig mästare - det ligger inom varje ägares makt. Att ta hand om henne kräver inte heller mycket tid och mycket ansträngning.
  • Möjlighet till dekoration. Om så önskas kan avtagbara nyanser eller lampskärmar på ljuskronan enkelt bytas ut, målas om, dekoreras med ett originalmönster eller mönster och därmed uppdatera interiören utan stora kostnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom tillåter ett brett urval av johannesbrödkronor ljuskronor att välja en lampa för alla rumsdekorationer.

Klassificering

Moderna johannesbrödkronor finns i ett brett sortiment, som skiljer sig från varandra i ett antal parametrar:

  • Storleken. I modellserien är det lätt att hitta en kompakt armatur för ett litet rum med lågt i tak och en stor lyxkrona med olika kedjor och dekorationer för stora rymliga rum. Produktens diameter varierar från 60 till 150 cm.
  • Material. Vid tillverkning av belysningsarmaturer kan metall, textilier, olika glas eller kristaller, plast och även trä och papper användas.
  • Antal horn. Upphängda belysningsarmaturer är oftast utrustade med 3, 5, 7, 8 eller 12 armar. Det finns dock också en enarmad ljuskrona och en produkt med 13 lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Form. Konfigurationen av lampskärmar och lampskärmar kan ha de mest bisarra formerna. Själva hornen är också olika (riktade upp eller ner, med olika böjningar och vävningar).
  • Stil. Armkronans design ger utrymme för designfantasi och enheterna utförs i olika stilar från klassisk och retro till country, modern och minimalism.
  • Typ av lampor som används. I moderna ljuskronor används glödlampor i stor utsträckning, liksom halogen-, lysrörs- och energisparlampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan skillnad mellan johannesbrödkronor är typen av infästning i taket.

Så takfästet fästs med en monteringsplatta, vilket säkerställer att armaturen sitter bekvämt i taket. Det andra monteringsalternativet är avbrutet. I upphängda modeller är en del av strukturen ett flexibelt element, på grund av vilket fästningen utförs. En stång eller kedja kan användas som upphängning, dess längd är justerbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Huvudkriteriet när du väljer en armkrona är antalet armar, som direkt beror på storleken och syftet med rummet där belysningsarmaturen kommer att hänga. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till förekomsten av andra belysningskällor.

Enligt rekommendationer från experter är de mest optimala alternativen:

  • för vardagsrummet - en klassisk femarmig ljuskrona;
  • för ett litet rum (sovrum, arbetsrum) och hall- 3- eller två-arm;
  • för en rymlig hall med högt i tak- 8- eller 12-armade modeller;
  • för ett barnrum eller sovrum- en- eller tvåarmsversion med riktningslampor, vars läge kan ändras vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant lösning för att inreda ett rum kan vara användningen av inte en stor ljuskrona, utan flera små belysningsarmaturer som ligger på ett avstånd från varandra.

Bild
Bild

Ett annat viktigt urvalskriterium är modellens stil. Här är reglerna:

  • En massiv ljuskrona med åtta eller tolv armar med en genomarbetad empirestil är ett alternativ för ståtliga lyxiga hallar.
  • En tvåarmig ljuskrona i jugendstil med flytande former används bäst i rum med en lätt, diskret atmosfär.
  • Enkla men eleganta "romanska" modeller är perfekta för att skapa en romantisk miljö.
  • Moderna produkter i högteknologiska, techno- eller fusionstilar med sina ovanliga former passar perfekt in i nästan alla fashionabla interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, vid köp, beaktas modellens storlek och dess färgschema - allt detta bör motsvara rummets dimensioner och den allmänna "bilden" av rumsdesignen.

Förbindelse

Ljuskrona installation är inte svårt även för dem som bara har grundläggande färdigheter i att arbeta med elektriska apparater. Installationssekvensen är följande:

  • Montering av strukturen. Det utförs enligt instruktionerna från tillverkaren. Vid montering är ljuskronans ledningar anslutna till ljusomkopplarna, belysningen av nyanser och intensiteten hos ljusflödet regleras.
  • Takfäste. För takmontering används självgängande skruvar, för upphängning, modellen hängs helt enkelt på en krok installerad i taket.
  • Anslutning av ledningar. Det viktigaste och viktigaste stadiet. Till att börja med bestäms nollelementet och trådarna som motsvarar knapparna. Sedan ansluter allt i rätt ordning.

Viktig! Skärmar och glödlampor skruvas in efter att ljuskronan installerats och sitter fast i taket.

Populära märken och modeller

För närvarande tillverkas armkronor i olika länder. Många små och stora företag är specialiserade på tillverkning. Samtidigt anses belysningsenheter vara de mest högkvalitativa och populära produkterna:

Berliner Messinglampen (Tyskland) . Produkter från detta företag används både i utformningen av privata bostadslokaler och för belysning av kontor, försäljningsområden, hotell och andra offentliga institutioner. Företagets sortiment inkluderar en trearmig ljuskrona med olika nyansalternativ och flervägsarmar. Det finns också större belysningsarmaturer, stiliserade i jugendriktning med sina naturliga lakoniska linjer.

Speciellt bearbetad mässing av hög kvalitet används som grund för det tyska företagets enheter. Plattorna är gjorda av praktiskt och vackert dubbelarkitekturglas. Huvuddragen i produkterna är möjligheten att kombinera element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hangzhou Jinding Import & Export Co. LTD (Kina) . När du skapar modeller av detta märke används en kombination av metall och porslin. De flesta produkterna finns som gåva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märke L'Arte Luce (Italien) . Italienska produkter kännetecknas av sin variation och ursprungliga design. I modellserien är det lätt att hitta både exemplar stiliserade för medeltiden, liksom moderna enheter med en futuristisk design. Produkter som skickligt och harmoniskt kombinerar helt olika stilar anses vara särskilt eleganta. Materialen som används av den italienska tillverkaren är metall och glas, som är särskilt hållbara och motståndskraftiga mot yttre påverkan och värme.

I grund och botten produceras femarmade modeller under detta varumärke, men det finns också en sexarmad ljuskrona och produkter med ett stort antal element i sortimentet, lämpliga för rymliga ceremoniella rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mantra varumärke (Spanien) . Företagets främsta "egenskap" är kombinationen av effektivitet och funktionalitet hos belysningsarmaturer. Sortimentet innehåller produkter från högkvalitativa och naturliga material. Många av dem skapades enligt företagets egen utveckling med hjälp av den mest moderna tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom erbjuds intressanta och högkvalitativa varor som efterfrågas av köpare av de ryska tillverkarna Crystal Lamp och Aurora, det tyska företaget De Markt, danska Citilux, italienska Odeon Light, österrikiska Globo m.fl.

Rekommenderad: