Trädgårdsbågar I Metall (30 Bilder): Smidesjärnsbågar För Klätterväxter Och Blommor, Metallkonstruktioner För Klätterrosor, Skisser Av Blomsterbågar

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsbågar I Metall (30 Bilder): Smidesjärnsbågar För Klätterväxter Och Blommor, Metallkonstruktioner För Klätterrosor, Skisser Av Blomsterbågar

Video: Trädgårdsbågar I Metall (30 Bilder): Smidesjärnsbågar För Klätterväxter Och Blommor, Metallkonstruktioner För Klätterrosor, Skisser Av Blomsterbågar
Video: Lättskött trädgård -så här skapar du den själv 2024, April
Trädgårdsbågar I Metall (30 Bilder): Smidesjärnsbågar För Klätterväxter Och Blommor, Metallkonstruktioner För Klätterrosor, Skisser Av Blomsterbågar
Trädgårdsbågar I Metall (30 Bilder): Smidesjärnsbågar För Klätterväxter Och Blommor, Metallkonstruktioner För Klätterrosor, Skisser Av Blomsterbågar
Anonim

Trädgårdsbågar av metall ser presentabla ut, är hållbara och enkla att installera. Deras utseende är ganska varierat, och storleken kan väljas utifrån den typ av gröda som odlas. För att säkerställa hur stort utbudet är, kommer en översikt av skisser och exempel på användning av metallblombågar i landskapet på webbplatsen att hjälpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Metallträdgårdsbågen är ett slags stöd för klätterväxter.

Till skillnad från träpergolor och huvudstens- eller tegelstrukturer har det ett mer elegant utseende, det är lättare att anpassa sig till olika arkitektoniska stilar och designalternativ.

Tänk på huvuddragen i metallbågar

  • Motståndskraftig mot olika väderförhållanden . Den målade strukturen kräver inte ytterligare skydd; det räcker att bearbeta metallen regelbundet och förnya det dekorativa skiktet.
  • Estetik . Även enkla metallbågar kan göras attraktiva. Smidda alternativ ser ut som konstverk, ser väldigt imponerande ut och kan ha en rik inredning. Lätta och graciösa metallbågar ser mycket mer harmoniska ut i trädgården än grova trä- eller stenstrukturer
  • Styrka . Stödet för druvor och andra fruktbärande grödor måste bära en betydande vikt. Det är viktigt att det kan motstå vindbyar, motstå andra väderkatastrofer. I vissa fall är lyktor och gungor också fästa på bågarnas balkar och stöd. I det här fallet måste beräkningen av laster vara korrekt, med en säkerhetsmarginal.
  • Funktionalitet . Till skillnad från plast och andra dekorativa motsvarigheter kan metallkonstruktion mycket väl spela en betydande funktionell roll. Det zonerar platsen, kan byggas in i ett staket eller fungera som ett stöd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallträdgårdsbågen består av vertikala sidostöd och en halvcirkelformad eller rak topp, placerad horisontellt . Vanligtvis används flera upprepande element i rad. Om du kombinerar välvda stöd med klättrings- eller klätterväxter, kan du skapa ett originalt galleri ovanför stigen, dekorera ingången till huset och ge blomstergården originalitet. Montering av konstruktioner utförs genom svetsning. En metallbas är vanligtvis begravd i marken, och för att öka dess styrka fixeras den genom betong.

Bild
Bild

Design

Mångfalden av mönster är vad trädgårdsstöd i metall uppskattas särskilt för. Genom användning av varma och kalla smide tekniker kan design skapas som har verkligt konstnärligt värde. Det finns flera designalternativ för metallbågar för blommor eller ett trädgårdslandskap.

Rund blommig . En sådan järnbåge är lämplig för installation på landet eller på gården på bakgården. Den är lämplig för klematis, klättrande sorter av rosor och tål en betydande vikt av grön massa. Den klassiska halv-ovala eller halvcirkeln ser snygg ut, väl lämpad för landskap med uttalade geometriska former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidd dekorativ . Det kombineras ofta med en bänk eller utomhusgunga. Dekorets öppnade ligatur kan ha utseende av vinstockar och blad, en blommig prydnad. Ett sådant inredningselement kan sammanflätas med växter eller harmoniskt passa in i det omgivande landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stöd svetsad . En sådan båge har oftast skarpare hörn, tydlig geometri. Bågar av denna typ installeras vid ingången till platsen, som används som en del av staketet. Du kan fixa belysningsljus, en wicket på den. Bågar installerade i par kan bli grunden för en hängmatta, en barnstad.

Bild
Bild
Bild
Bild

In i lusthuset . Här är bågen också ett element i entrégruppen, den kan göras i form av en fristående struktur eller användas som en del av en enda arkitektonisk struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

För zonindelning . Här används svetsade bågar eller smidda strukturer, installerade i vissa funktionsområden. Du kan använda dem för att separera delar av landskapet, det är intressant att slå höjdskillnaderna. Välvda element ser intressanta ut i kombination med trappor, stödmurar. Ibland byggs bågskärmar som blockerar utsikten från vägen eller en närliggande plats, men inte blockerar naturligt ljus.

Bild
Bild

Som en del av skulpturala grupper . Vanligtvis görs de gavlar eller välvda, installerade som konstgjorda nischer nära väggarna. Inuti finns skulpturer på piedestaler, miniatyrfontäner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad . Oftast kombineras metallelement här med trä, men stenar (särskilt vilda, obehandlade) som läggs i basen kan också användas. För kombinerade lösningar är endast vertikala eller horisontella stöd gjorda av stål.

Bild
Bild

Gavel . Detta alternativ passar bra med estetiken i japanska och kinesiska trädgårdar och liknar utåt ofta taket på en pagod. Det är lämpligt för att dekorera en entrégrupp eller zonera en plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel . Ett mångsidigt alternativ som enkelt ersätter en pergola. Tack vare den robusta metallbasen är det inte svårt att placera tunga vinstockar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I form av en tunnel . Det visar sig om du installerar flera bågar i rad ovanför sökvägen. Det är nödvändigt att se till att väggarna tas bort med hoppare för att fästa klätterväxter. Tunnlarna sammanflätade med grönska i trädgårdens sommardekoration ser särskilt imponerande ut.

Bild
Bild

Dessa är de viktigaste alternativen för utformning av valv, som vanligtvis används vid utformningen av sommarstugor och bakgårdar.

Dimensioner

Det är nödvändigt att bestämma lämplig storlek på en metallträdgårdsbåge baserat på dess funktioner och egenskaper. Höjden på konstruktionen som är avsedd för personer att passera under den måste vara minst 2 m (om det finns en övre horisontell tvärstång). Små valv som används utanför stigarna görs vanligtvis minst 1 m.

Bredden på spännen spelar också roll

Vanligtvis görs ett avstånd på cirka 120 cm eller mer mellan dem. På så sätt är det möjligt att undvika tillväxt av klättrande grödor, designen behåller ett snyggt, presentabelt utseende.

Tvärsnittet av metallprofiler eller rör bör vara minst 2 cm, stödelementen görs ofta mer massiva. Metallväggarnas tjocklek måste vara minst 1,5 mm.

Bild
Bild

Vackra exempel

Metallvalvade trädgårdsstrukturer kan vara en sann dekoration av vilken trädgård som helst. De passar harmoniskt in i både höst- och vinterlandskap. De mest intressanta exemplen är värda att överväga mer detaljerat.

En utsökt trädbåge i höstträdgården . Det räcker med att installera en bänk inuti så att du kan njuta av lugn och ensamhet.

Bild
Bild

Den eleganta metallkompositionen i form av trädstammar med vävda kronblad ser mycket imponerande ut i trädgårdslandskapet . Med dess hjälp är det möjligt att förutse entrén till rekreationsområdet, för att betona det speciella förfarandet för att planera territoriet.

Bild
Bild

En öppet smidesjärnbåge kan också bli ett element i zonindelning . Här avgränsar hon gräsmattan från den kaklade innergården.

Bild
Bild

Ett slående exempel på en kombinerad båge med en detaljerad skiss . Här använde vi ett metallnät för gabioner. Basen är natursten och trä används som stödelement. Ovanligt och vackert föremål för områdeszonering.

Bild
Bild

Metallbågar sammanflätade med rosor inramar effektivt vägen . En sådan välvd tunnel berövar inte området naturligt ljus, samtidigt som de ger de klättrande sorterna av blommor det nödvändiga stödet.

Rekommenderad: