Gatuklockor: Trådlös Och Trådbunden Dörrklocka För Ett Sommarboende Eller För Ett Privat Hus, Val Av Knapp Och Visir, Antivandal- Och Radiosamtal

Innehållsförteckning:

Video: Gatuklockor: Trådlös Och Trådbunden Dörrklocka För Ett Sommarboende Eller För Ett Privat Hus, Val Av Knapp Och Visir, Antivandal- Och Radiosamtal

Video: Gatuklockor: Trådlös Och Trådbunden Dörrklocka För Ett Sommarboende Eller För Ett Privat Hus, Val Av Knapp Och Visir, Antivandal- Och Radiosamtal
Video: NEXA LML-710 Dörrklocka. Ringklocka - Montering 2024, April
Gatuklockor: Trådlös Och Trådbunden Dörrklocka För Ett Sommarboende Eller För Ett Privat Hus, Val Av Knapp Och Visir, Antivandal- Och Radiosamtal
Gatuklockor: Trådlös Och Trådbunden Dörrklocka För Ett Sommarboende Eller För Ett Privat Hus, Val Av Knapp Och Visir, Antivandal- Och Radiosamtal
Anonim

Att meddela gäster genom att knacka på dörren är den äldsta metoden. Men det är också det mest opraktiska alternativet när det gäller ett privat hus. Av respekt för gästerna och av din egen bekvämlighet följer det att du måste välja rätt dörrklocka för porten. Funktioner i ett gatusamtal, vad de är, hur man väljer och monterar, kommer vi att överväga i artikeln.

Bild
Bild

Karakteristisk

Från utsidan verkar gatuklockan vara en mycket enkel enhet. Allt som krävs av dem som har kommit är att trycka på knappen - och alla i huset kommer omedelbart att veta om sitt utseende. Men i själva verket är detta en ganska sofistikerad teknik som borde fungera felfritt under de tuffaste förhållandena. Klockan på gatuporten, till skillnad från dörranalogen i lägenheten, står ständigt inför effekterna av dåligt väder. Om den bara bryter en länk i mottagning och överföring av signalen blir enheten som helhet värdelös. Därför är nyckelpunkterna för ett gatusamtal:

  • pålitlighet;
  • motståndskraft mot låga och höga temperaturer, betydande luftfuktighet;
  • användarvänlighet;
  • praktisk installation;
  • estetik för utförandet av alla externt märkbara block;
  • tillräcklig elektrisk säkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna tillverkare föreslår att man använder en mängd olika typer av gatusignaler. Och valet mellan dem är inte så lätt som det verkar. Platser med instabil eller ingen strömförsörjning mekanisk klocka mycket mer attraktiv än den elektriska motsvarigheten. Det kommer också att tilltala dem som älskar alla gamla, eftertryckligt gammaldags utseende saker. Ofta skapas sådana mönster bara med förväntan på ett traditionellt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men även om en mer modern väljs elektrisk alternativ , måste du fortfarande bestämma om du vill använda en trådbunden eller trådlös klocka. En enhet som fungerar trådlöst, i motsats till vanlig missuppfattning, eliminerar inte alltid behovet av att ansluta till elnätet. Om denna punkt är grundläggande måste du omedelbart klargöra när du köper om du behöver använda batterier eller laddningsbara batterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Obs: AC -drivna maskiner är mer hållbara än batteridrivna maskiner. Människor som alltid är upptagna eller mycket glömska kommer att tycka om dem av uppenbara skäl.

Batterier håller längre än batterier. Men de kommer fortfarande att släppa ut med tiden. Och problemet med ersättning kommer fortfarande att vara relevant. Därför helt offline -samtal det är bara vettigt att välja om problemen med strömförsörjningen verkligen är allvarliga. I alla andra fall vinner alternativet med anslutning till elnätet helt klart. Naturligtvis måste enhetens utomhusenhet vara vattentät. Annars är det ingen idé att köpa. Det allra första snedställda regnet eller början på snösmältningen kommer att tvinga gäster att knacka på gammaldags sätt eller ringa i telefon. Dessutom bör man vara intresserad av skydd mot frost och damm. Och damm kan hittas nästan överallt, även mitt i en grön skog eller vid en reservoar.

Bild
Bild

Det är inte alla som går förbi huset som är positiva eller bara jobbar. Bland dem kan det finnas illvilliga, övertygade huliganer och helt enkelt berusade otillräckliga människor. Därför är det särskilt viktigt vandalsäker klocka och nivån på dess skyddande egenskaper. Ju högre det är, desto fredligare är husägarnas liv. Du måste dock förstå att du måste betala för skydd mot huliganism. Och ju allvarligare påverkan enheten tål, desto bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa viktiga skillnad är hur signalen överförs . Ett vanligt radiosamtal klarar värdigheten med huvudfunktionen. Tack vare honom kan alla som tryckte på knappen vara säkra på att ägarna kommer att höra samtalet. Modeller som överför en signal via Wi-Fi är dock ganska vanliga. Vissa av dessa modeller kan fungera med en porttelefon och en kamera, så att du kan observera dem som har kommit och till och med förhandla med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

Valet av en uppmaning till ett sommarboende eller ett privat hus kan inte utföras endast på grundval av yttre skyltar. Låt honom tycka om det, men ibland är sådana enheter uppriktigt sagt olämpliga. I trådlösa modeller är den viktigaste indikatorn signalomfånget. Viktigt: denna siffra i passet och den tekniska dokumentationen anges alltid endast under idealiska förhållanden. Varje hinder mellan sändaren och mottagaren av signalen kommer alltid att sänka dessa siffror. I genomsnitt är minskningen:

  • 20% - för en vägg med en tjocklek på en bräda;
  • 40% - för enstaka murverk av massiva tegelstenar;
  • 70-80% - för ett tunt lager av armerad betong.
Bild
Bild

Egenskaperna hos specifika modeller, andra hinder (även växter), geomagnetiska förhållanden och så vidare påverkar också. Därför kan de allmänna siffrorna för kommunikationsområdet för en trådlös enhet endast ses som en riktlinje. Du kan inte lita på dem. Om avståndet är mer än 70% av det angivna kommer en signalförstärkare nästan alltid att krävas . Viktigt: när klockan ska placeras på staketet blir dess visuella överensstämmelse med staketets design en mycket viktig punkt. Leveransuppsättningen innehåller ibland ytterligare knappar eller mottagare. Detta tillbehör kan göra ditt liv mycket enklare.

Bild
Bild

Mekaniska modifieringar, trots sin enkelhet och låga kostnad, är dåliga för bristen på en mängd olika ljudalternativ. Men i moderna elektrifierade versioner kan flera dussin alternativ hittas samtidigt. Det är lämpligt att lyssna på dem alla och utvärdera hur trevligt ljudet är.

Tillsammans med en ljudsignal kan samtal avge vibrationer eller använda en ljusvarning. Dessa alternativ är lämpliga för personer med hörselnedsättning. Det rekommenderas också att uppmärksamma hjälpfunktioner:

  • videoövervakning;
  • rörelsesensorer;
  • högtalare;
  • Bluetooth -block för optimal integration med smartphones eller surfplattor, andra prylar.
Bild
Bild

Volymkontroller spelar ibland en viktig roll. Tack vare dem kan du hantera otillräckligt trevliga och omåttliga ljud.

Vissa kontroller låter dig till och med ställa in volymen till noll och skyddar dig från irriterande besökare. Ibland finns det också modeller med en varaktighetsbegränsare - denna begränsare löser samma problem i allmänhet. Viktigt: du bör alltid vara uppmärksam på samtalets drifttemperatur.

Bild
Bild

Installation

Att ringa ett trådlöst samtal på gatan med egna händer är inte så svårt som det verkar. Men inte så lätt som vissa kortsiktiga tror. Eftersom enheten fungerar trådlöst följer det inte att den kan hanteras tanklöst. Oftast måste du genomföra elektriska ledningar för att driva huvudklockan . Få modeller är utformade för att fungera med den fart som genereras av själva knappen.

Bild
Bild

Innan du installerar är det nödvändigt att kontrollera igen om signalen täcker det erforderliga avståndet . Det är absolut nödvändigt att minimera antalet väggar det möter. Det är inte alls önskvärt att placera en klocka där det finns monolitiska metallstrukturer. När du väljer en plats för installation måste du också tänka på om det kommer att vara bekvämt att använda samtalet, och om det kommer att skapa olägenhet. Knapparna är vanligtvis utrustade med dubbelsidig tejp. I detta fall är det tillräckligt att ta bort filmen och pressa materialet till önskad plats.

Bild
Bild

Avfettning med en speciell lösning hjälper till att förbättra kvaliteten på vidhäftningen på ytan. Ibland verkar tejpen vara opålitlig; då blir ytterligare fixering med självgängande skruvar en utmärkt lösning . Det måste göras genom speciella skåror inuti själva klockan. Fästelement väljs enligt hålens dimensioner och med hänsyn tagen till egenskaperna hos materialet i wicket. På wellpapp måste du först göra markeringen. Därefter borras hål exakt enligt märkena.

Bild
Bild

Viktigt: dessa passager måste smörjas med en korrosionsskyddande förening. Basdelen (mottagaren) är endast monterad inuti huset. Nästan alla moderna modeller har ett spikuttag. Nätverkssamtal rekommenderas att placeras närmare eluttaget.

Hur skyddar man?

Endast ett förseglat lock och ett fuktsäkert hölje ger optimalt skydd mot regn. Men du måste förstå att enheter som är helt skyddade från vatten är ganska dyra. Det är inte svårt att skydda knappen mot nederbörd med egna händer . Alla yttre ytor måste behandlas med hydrofoba föreningar. Det rekommenderas ofta att göra en baldakin eller baldakin av galvaniserad stålplåt. Utmaningen blir dock att välja den optimala punkten för att förankra en sådan barriär. Det är i allmänhet inte möjligt att placera det överallt. Lösningen är att använda en onödig plasthink. Först skärs den nödvändiga delen av och mjukas sedan med toluen för bättre böjbarhet. När materialet mjuknar fixeras det över knappen och alla yttre hål är täckta med silikon.

Bild
Bild

Det kan finnas många alternativ (det viktigaste är att de passar in i helheten):

  • botten av en plastflaska;
  • böjt tennplåt;
  • en bit ebbe, fixerad med självgängande skruvar (medan installationsplatsen är belagd med silikon).

Rekommenderad: